ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 25-05-2013, 19:46:53
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putnički servis
| |-+  Vize
| | |-+  Britanske vize
« previous next »
Pages: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 75 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Britanske vize

(Read 109744 times)
Mr.beanbg
novajlija
*

« Reply #795 on: 17-10-2011, 13:43:08 »

Listao sam dosta ovu temu, i sada kada je doslo da se prijavim za vizu, doslo je vreme da i ja pitam neke gluposti. Nadam se da mi necete zameriti  Undecided

Da li moram sva dokumenta da prevodim? Dokumenta kao sto su Uverenje da sam student, Izvod, Drzavljanstvo...
Da li moram da otvaram bankovni racun sa novcem, ako cu uzeti finansijko stanje oca i njegovih racuna, jer cu napisati tamo da me roditelji izdrzavaju?
Sta da u opstini (ili gde vec) trazim od njih tj. kakvo mi uverenje treba da dokazem da me roditelji izdrzavaju?

Btw, 22god. Student, turisticka viza (poseta devojci  )
euronet
novajlija
*

« Reply #796 on: 18-10-2011, 22:43:10 »

Pozdrav svima,

Procitao sam vecinu postova sa ovog foruma i nazalost imam situaciju na koju niko nije postavio Smiley

1. Idem turisticki u posetu u London (2 dana), imam placen hotel i povratne avionske karte.
2. Imam pozivno pismo od firme koja mi je, kao nagradu dala putovanje da pogledam teniski turnir u Londonu.

E sad gde je "problem". Imam nas SRB pasos, i skoro 4 godine zivim i radim u Sloveniji. Izvoda iz banke sa primanjima i potvrda firme nece biti problem da nabavim.
Radna knjizica - ako uopste treba za turisticke vize, nece biti problem ali u njoj nema nista upisano, jer po SLO zakonu one se vise ne koriste.

Moje pitanje je, kad predam papire i svu dokumentaciju (pasos), koliko je realno vremena potrebno da se izda viza za moj slucaj.
Posto ce mi pasos biti "zarobljen" u ambasadi, za to vreme ne bih mogao da se vratim u Sloveniju na posao. Ukoliko je kratak period, sacekao bih odgovor u Srbiji.

Hvala unapred na odgovorima!

jms_uk
putnik dugoprugaš

« Reply #797 on: 18-10-2011, 23:29:29 »

A zasto ne predas za vizu tamo gde zivis i radis?

E sad gde je "problem". Imam nas SRB pasos, i skoro 4 godine zivim i radim u Sloveniji.

euronet
novajlija
*

« Reply #798 on: 19-10-2011, 00:07:17 »

A zasto ne predas za vizu tamo gde zivis i radis?

E sad gde je "problem". Imam nas SRB pasos, i skoro 4 godine zivim i radim u Sloveniji.

Pa verovatno cu morati tako da predam. Pretpostavljam da ova njihova agencija u SLO, onda salje pasos ambasadi odakle pasos potice, tj u Srbiju.
Malo sam zbunjen, jer po procedurama iz Srbije (koje vaze valjda i za mene) se traze neka dokumenta koja ovde ne vaze (npr radna knjizica)
Predacu sa ovom dokumentacijom sto imam i sto mogu da dobijem, pa sta bude.

Hvala na odgovoru.
Bzzzz
novajlija
*

« Reply #799 on: 19-10-2011, 10:47:48 »

ja sam u ponedeljak predao za vizu, poenta je u tome da su me pitali dali ce mi trebati pasos u tom vremenskom periodu koji njima treba da odluce. meni netreba ali posto si ti u specificnoj situaciji i treba ti ,verovatno ima neka opcija u kojoj pasos ostaje kod tebe mislim da je najbolje da vidis sa njima u VAC mozda da iskopiras pasos i overis kopiju sudski ostavis im to da oni imaju sta da vide pa ako ti odobre vizu dodjes posle sa originalom da oni to zavedu ili slicno a dotle bezis u sloveniju ..... u svakom slucaju videces u VAC ...
euronet
novajlija
*

« Reply #800 on: 19-10-2011, 14:30:09 »

ja sam u ponedeljak predao za vizu, poenta je u tome da su me pitali dali ce mi trebati pasos u tom vremenskom periodu koji njima treba da odluce. meni netreba ali posto si ti u specificnoj situaciji i treba ti ,verovatno ima neka opcija u kojoj pasos ostaje kod tebe mislim da je najbolje da vidis sa njima u VAC mozda da iskopiras pasos i overis kopiju sudski ostavis im to da oni imaju sta da vide pa ako ti odobre vizu dodjes posle sa originalom da oni to zavedu ili slicno a dotle bezis u sloveniju ..... u svakom slucaju videces u VAC ...

Da verovatno postoji, ali to bi saznao tamo dok odem tj dok predam sve papire. Tj mogu samo da pretpostavim da bi overena kopija pasosa bila dovoljna. Citajuci forum, dosao sam do zakljucka da je bolje da im se ostavi pasos dok traje procedura. Zato sam i pitao da li je relativno brza procedura za turisticke vize (na osnovu iskustva ljudi) jer bih onda uzeo par dana od odmora dok se izda ili ne izda viza.

Svakako, hvala za informaciju.
sremica
novajlija
*

« Reply #801 on: 20-10-2011, 19:39:39 »

E sad, veliko pitanje: Vize? Od srede ću verovatno završiti sa master studijama, a i nezaposlen sam.

isti problem i kod mene, zavrsila sam fax 29.9 i posle 5 dana dobila ponudu da idem za dz sa deckom od 4-11 decembra u london, on ide sluzbeno i ja bi bila sa njim u hotelu koji je placen, znaci moja je samo karta i viza.
e sada, imam izjavu od mojih da me izdrzavaju, mamin prosek poslednje 3 plate i da je zaposlena za stalno, potvrdu da je tata penzioner, imam dve nekretnine na svoje ime, kreditnu karticu koja je na moje ime ali je mamin racun a ja sam ovlasceno lice sa limitom od 800e, rezervisanu povratnu avio kartu bg-london-bg od 4-11.12
pitanja:
1.posto sam nezaposlena treba da nosim samo potvrdu sa biroa da nigde ne radim?
2.ne zivim sa mojima na istoj adresi ali me oni izdrzavaju, cak ne zivim sa njima nego sa deckom u drugom gradu, jel to problem?
3. da li je bolje da imam rezervaciju hotela u koji cu da idem ili da uzmem od druga koji tamo zivi i radi garantno pismo u kome ce pisati da cu kod njega da odsednem za vreme boravka u uk, sa cime imam vece sanse da dobijem vizu sobzirom da sam nezaposlena?

ako mislite da mi treba jos nesto napisite.Hvala svima na pomoci Cheesy

Izvinjavam se na ovolikom mailu ali prvi put trazim vizu kao nezaposlena:), imam pun pasos austrijskih, grckih i spanskih sengena ali sam ih sve vadila kao student pa je bilo mnogo lakse:)))
Cika Sima
putnik srednjeprugaš

« Reply #802 on: 03-11-2011, 12:14:58 »

Grupa koja predstavlja mlade srpske profesionalce u Velikoj Britaniji lobira u britanskom parlamentu za ukidanje viza građanima Srbije.

Kako je objavio Balkan insajt, Srpski siti klub pokrenuo je kampanju pisanja pisma tamošnjim poslanicima, u kojem traže da se priključe akciji omogućavanja građanima Srbije da slobodno putuju u Britaniju.

Prema rečima Nataše Kočiš iz Srpskog siti kluba, sve srpske organizacije u Velikoj Britaniji su se pridružile akciji i značajan broj ljudi već je pisao poslanicima. Inače, kako se navodi, britanske parlamentarce obavezuje zakon da odgovore na svako pismo koje zvanično prime. „Preko naših kontakata u parlamentu, saznali smo da bi rasprava o liberalizaciji viznog režima građanima Srbije mogla uskoro da se dogodi, ali nismo dobili još tačan datum“, rekla je Kočiš

Bice izgleda uskoro i sa Englezima  

http://www.danas.rs/danasrs/politika/britanski_poslanici_osnovali_grupu_prijateljstva_sa_srbijom.56.html?news_id=227215
starlight_tp
putnik-pripravnik
**

« Reply #803 on: 03-11-2011, 16:48:06 »

Ja sam malo skepticna po tom pitanju ali nadajmo se tome
massai
novajlija
*

« Reply #804 on: 04-11-2011, 17:35:09 »

Evo malo info iz prve ruke.
Ja sam predala za vizu u ponedeljak, dobila sam je danas (petak). Sto se mene tice, odlicno prolazno vreme  clap

Posto samo staziram, bez para i upisivanja u radnu knjizicu, od dokumenata sam nosila sledece:

1. stari pasos (sa jos vazecom multi USA vizom, mozda je to pomoglo)
2. mamine i tatine izvode iz banke za proteklih 6 meseci
3. potvrdu iz banke da mama ima ustedjevinu u EUR - sama prevela na engl.
4. izjavu da me roditelji finansijski izdrzavaju i placaju za moj put (overeno u opstini) - sama prevela na engl.
5. potvrdu da staziram sa dozvolom da 15 dana odsustvujem zbog putovanja - sama prevela na engl.
6. pozivno pismo sa drugovim bankovnim izvodom, potvrdom da iznajmljuje stan i kopijom njegovog pasosa
7. potvrdu iz NSZ da sam nezaposlena - sama prevela na engl.
8. potvrdu da imam 800 EUR na deviznom racunu na engleskom - kosta 300 din
9. popunjen online formular i 2 fotke

Nadam se da sam pomogla, srecno svima!
euronet
novajlija
*

« Reply #805 on: 10-11-2011, 15:24:47 »

Da verovatno postoji, ali to bi saznao tamo dok odem tj dok predam sve papire. Tj mogu samo da pretpostavim da bi overena kopija pasosa bila dovoljna. Citajuci forum, dosao sam do zakljucka da je bolje da im se ostavi pasos dok traje procedura. Zato sam i pitao da li je relativno brza procedura za turisticke vize (na osnovu iskustva ljudi) jer bih onda uzeo par dana od odmora dok se izda ili ne izda viza.

Svakako, hvala za informaciju.

Da javim da sam dobio vizu (multi).

Evo napisacu nekoliko detalja u vezi sa predajom papira za UK vizu u slucaju da se ne nalazite u Srbiji, tj zivite negde van. Mozda nekom bude od koristi.

Ispuni se aplikacija online i tu je bitno da se navede da ziviti na lokaciji koja je razlicita od one u pasosu. Dakle trenutna adresa u drugoj drzavi.

Zakazivanje termina za predaju dokumentacije se vrsi u zadnjim koracima popunjavanja aplikacije na webu. Dakle NIJE kao kod nas u Srbiji, gde se ide na sajt WorldBridge-a i tamo zakaze termin. Ovde je sve u jednom koraku i po zavrsenoj aplikaciji automatski imate i termin za predaju dokumenata.

Toliko od mene i hvala svima na pomoci!

ValjevacNepismeni
novajlija
*

« Reply #806 on: 11-11-2011, 11:08:53 »

Imao sma jedno pitanje, ali sam pisao na https://www.visainfoservices.com, i ljudi mi u roku od 15 minuta odgovorili na email.

Sad samo ne znam kako da obrisem ovu poruku. pozdrav Smiley
« Last Edit: 11-11-2011, 11:13:57 by ValjevacNepismeni » Logged
Gagili5
putnik kratkoprugaš

« Reply #807 on: 11-11-2011, 20:35:21 »

Imao sma jedno pitanje, ali sam pisao na https://www.visainfoservices.com, i ljudi mi u roku od 15 minuta odgovorili na email.

Sad samo ne znam kako da obrisem ovu poruku. pozdrav Smiley

A sto da brises ? Podeli sa nama to sto si saznao, mozda ce nekome koristiti Smiley

"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš, nego sedam dana u bijedi"
markesh
novajlija
*

« Reply #808 on: 17-11-2011, 23:39:22 »

Ja se izvinjavam, ali cuo sam da je od skoro potreban sudski tumac, koji prevodi dokumente. Da li je to istina? Pozdrav.
jasminadj
novajlija
*

« Reply #809 on: 17-11-2011, 23:46:10 »

Ja sam vadila vizu u julu, tada nije trebalo. Ne znam da li se promenilo ista do sada, ali cisto sumnjam. Sama sam prevodila dokumenta.
Pages: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 75 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube