ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 22-05-2013, 06:47:01
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putnički servis
| |-+  Oprema
| | |-+  Topografske Karte
« previous next »
Pages: 1 [2] 3 4 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Topografske Karte

(Read 35248 times)
geologicharka
novajlija
*

« Reply #15 on: 16-08-2008, 21:49:46 »

Hm, pa ako dobijes kartu u analognom obliku, imas neke geodetske podatke i umes da se snalazis u nekim softverskim paketima , mozes i ti da napravis istu takvu digitalnu kartu... (naravno ako posedujes te softvere)  dance

mente et malleo...
tosayxxx
novajlija
*

« Reply #16 on: 14-12-2008, 05:03:20 »

Imam ja topografske karte skoro cele Srbije i Crne gore u razmeri 1:25.000... Ako nekome treba okacicu negde...
lithobrowser
putnik dugoprugaš

« Reply #17 on: 14-12-2008, 12:35:20 »

Nemoj ništa da kačiš dok se ne raspitaš da li to može da bude opasno.
Pogledaj za početak ovaj tred  angry.
I dok nam je avijacija živa i zdrava, verovatno i nema potrebe da kačiš.
Al X
putnik-pripravnik
**

« Reply #18 on: 14-12-2008, 15:19:32 »

Koliko ja znam, topografske karte su skupe a i osoblje koje ih prodaje je veoma neljubazno (sve je u fazonu vojna tajna), nazalost.

Mene licno interesuju opstinske granice. Za takve stvari su potrebne katastarske karte, iako sam se namucio, nisam uspeo da ih dobijem.
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #19 on: 14-12-2008, 20:46:56 »

Katarstarske karte su javno dobro i trebele bi biti dostupne svakome.

Ahimša paramo dharma
Al X
putnik-pripravnik
**

« Reply #20 on: 14-12-2008, 23:16:41 »

Ali su veoma skupe. Recimo karta nekog bloka na Novom Beogradu kosta oko 2000 dinara. To znaci da bi katastarska karta NBG kostala oko 30000 dinara  Shocked  Ja sam proucavao granicu izmedju Zemuna i Novog Beograda i nisam uspeo da dobijem precizne podatke.

U svakom slucaju smatram da su i topografske karte javno dobro. Ne razumem zasto ne bi neko imao pravo da vidi topografiju nekog mesta, a narocito u danasnje vreme kad postoji google earth, javne karte na netu itd.
lithobrowser
putnik dugoprugaš

« Reply #21 on: 15-12-2008, 12:50:04 »

Probaj ti to da objasniš nekom vojno-birokratskom mozgu  banghead.

Btw, mi u Šapcu imamo lepo publikovano to što tebi treba : detaljna regulacija, generalni plan, i još po nešto. Je l stvarno Novi Beograd nema tako nešto ?
rayuela
putnik dugoprugaš

« Reply #22 on: 15-12-2008, 17:26:29 »

nisam se udubljivala, ali možda je ovaj sajt od pomoći. trebalo bi da se na njemu nalaze urbanistički planovi beograda:

http://gis.beoland.com/regulacioni/

Всем-всем-всем-всем-всем
С нами по пути
Al X
putnik-pripravnik
**

« Reply #23 on: 22-12-2008, 14:19:55 »

rayuela, lithobrowser,  hvala na linkovima!

To su planovi (uglavnom za neku izgradnju). Ali ja sam trazio od opstine da mi daju prave katastarske karte (sa veoma preciznim granicama itd.). To je veoma tesko dobiti.
vuk_kg
putnik dugoprugaš

« Reply #24 on: 24-12-2008, 01:18:11 »

mozes da probas u biblioteci...ja mislim da sam ih tamo video par puta.....a mozes da probas i na nekom faksu, ili skriptarnici na faxu mada sumnjam...
geologicharka
novajlija
*

« Reply #25 on: 24-01-2009, 00:29:58 »

Хм, требало би да је тај ГИС тачнији од обичних топографских карата, а вероватно и од старих катарстарских планова. Али, да, у праву си... То је готово немогуће добити, а и ако је могуће, онда је то врло скупо. Разумем што се неки други подаци чувају у тајности, али баш топографске карте... Сада је лакше и тачније урадити топографску карту на основу снимака, него што је то некада било класичним методом, и они их још не дају... мислим...

mente et malleo...
geologicharka
novajlija
*

« Reply #26 on: 13-02-2009, 21:47:12 »

Кад смо већ код тог сајта Авијација без граница... Ја још не могу да поверујем шта видех тамо... Елем, топографска карта размере 1:100 000 (тако тамо пише), лист Пирот, уопште није те размере! Не знам да ли је то случај и са осталим листовима, АЛИ... не знам који је ум смислио да се карта размере 1:100 000 добија тако што спојиш 4 листа размере 1:50 000?!?! Јесте да ће тако спојени листови приказивати исто подручје као стотка, али... Не знам како су направили такав превид...

mente et malleo...
tosayxxx
novajlija
*

« Reply #27 on: 30-07-2009, 09:30:20 »

Mene bas briga da li cu odgovarati za te topografske karte koje su stare 40 godina. Kome trebaju razmere 1:25 000 okacicu negde...

Pozdrav ljudi
DSK
novajlija
*

« Reply #28 on: 25-08-2009, 13:37:13 »

Imam ja topografske karte skoro cele Srbije i Crne gore u razmeri 1:25.000... Ako nekome treba okacicu negde...

Meni bi trebale topografske karte Srbije u razmjeri 1:25000. Molio bih za informaciju da li mogu dobiti ove karte na CD ili DVD ili ako postoji neki site sa koga mogu skinuti ove karte.
Inace za topografske karte Ex-YU mozete posjetiti site-ove:
http://rapidshare.com/users/3BUSFS
http://rapidshare.com/users/BIW6ZB
DSK
novajlija
*

« Reply #29 on: 10-09-2009, 13:50:33 »

Postovani tosayxxx
Ako imas topografske karte Srbije razmjere 1:25000 molim te da ih okacis na neki site ili da mi ih dostavis na CD ili DVD.
Moj e-mail je: rading@sezampro.rs
Unaprijed se zahvaljujem.
Pages: 1 [2] 3 4 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube