ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-06-2013, 02:01:10
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Afrika
| | |-+  Egipat - saveti, cene, iskustva
« previous next »
Pages: [1] 2 3 4 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Egipat - saveti, cene, iskustva

(Read 16268 times)
Wild Rose
putnik kratkoprugaš

« on: 02-07-2007, 13:44:07 »

Pozdrav Putnici 
Znam da su mnogi od vas putovali u Egipat, pa sam zelela da zamolim ako imate vremena da bacite koju rec, savet, sto bi neko ko ide prvi put trebalo da zna. Idemo preko agencije, ali znacilo bi mi da se blize upoznam sa iskustvima koje su drugi ljudi imali. Pre svega vezano za musko-zenske odnose, posto cemo provesti 3 dana u Kairu, a kazu npr. da je bolje da se muski cenjkaju, kako se oblaciti i sl.
Hvala unapred.  Cheesy

But there’s no need for turning back
`cause all roads lead to where I stand.
And I believe I’ll walk them all
No matter what I may have planned.
bjuti
putnik dugoprugaš

Мераклија

« Reply #1 on: 02-07-2007, 15:25:29 »

Ево Тајиног ОДЛИЧНОГ путописа о Египту. Некад је био овде међ путописима, сад га више нема, не знам што. Shocked

Свеједно, кликни - http://www.geravodeli.com/Egypt/

Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #2 on: 02-07-2007, 15:27:27 »

Hm, pomalo zbunjujuće pitanje... šta bi trebalo da znaš ako ideš preko agencije... pa, ništa, agencija već zna sve što je potrebno, u tome je ideja agencije Smiley

U Kairu i žene mogu sasvim lepo da se cenjkaju, bar koliko sam ja video. Delovi grada kojima ćete se kretati preplavljeni su turistima iz celog sveta, tako da svi prodavci znaju engleski i navikli su da trguju sa strancima. Oblačenje... neka tanka košulja sa dugim rukavima, u torbi maramče da umotaš glavu kad hoćeš u džamiju, i to je to. Inače, leti je u Kairu paklena vrućina, čuvaj se sunca.

Imam utisak da ti nisam mnogo pomogao Smiley Možda neko konkretnije pitanje....

Svima pripadne samo ko je korenom duboko prodro u rodno tle.
Wild Rose
putnik kratkoprugaš

« Reply #3 on: 02-07-2007, 16:34:04 »

Ево Тајиног ОДЛИЧНОГ путописа о Египту. Некад је био овде међ путописима, сад га више нема, не знам што. Shocked

Свеједно, кликни - http://www.geravodeli.com/Egypt/

Putopis je EXTRA! Nemam reci, super, super.  clap Hvala veliko.

Wild Rose
putnik kratkoprugaš

« Reply #4 on: 02-07-2007, 16:41:31 »

Hvala Lazare. Ako se setim nekog konkretnog pitanja, pitacu.  Wink
Inace, sramota me i da ti kazem da sam kao luda nosila nalepnice sa sobom po celom Menhetnu i nisam nasla zgodno mesto da ih zalepim.  Embarrassed
Zamolila sam drugaricu sa kojom sam se videla, a koja zivi u Bostonu, pa je svratila do Njujorka da me vidi da se zapljune za mene, ne znam da li se setila.
Eto. Iz najbolje namere, a osta samo na nameri.  mad Potrudicu se da nadjem zgodno mesto u septembru zapljunem se u Kairu, a posle i u Londonu. 

put_putujem
novajlija
*

« Reply #5 on: 07-07-2007, 04:49:45 »

Poz.
Nadam se da ne upadam suvise kasno na ovu disku. Ali sto se tice Egipta moram da kazem i svoje misljenje i iskustva. A to je da nema vece greske nego ici tamo preko agencije. Dva puta sam bekpekovao po skoro mesec dana i mnogo bolje sam se proveo nego da sam uzalud dao pare agenciji.Tako da ako jos imas vremena ja ti savetujem da se predomislis.
Uzivaj
Wild Rose
putnik kratkoprugaš

« Reply #6 on: 07-07-2007, 18:36:56 »

Hvala na savetu, ali to mi je jedino sto sam mogla da dobijem kao odmor ovog leta, posebno sto idem u septembru, a cim se vratim letim poslovno u London. Nadam se da ce sve biti ok. Odmor mi je neophodan. Je l istina da ima raznih buba i naravno skorpija i da svasta moze da te ujede?  shock

Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #7 on: 07-07-2007, 21:54:26 »

Naravno. A hoće i ajkula ponekad da ujede, dok se brčkaš u Crvenom moru 

Ništa ne brini, egipatske bube su miroljubive... ako neka i pokuša da te ujede, zgazi je Smiley Samo ne guraj ruku u Nil dok se voziš čamcem Smiley

Wild Rose
putnik kratkoprugaš

« Reply #8 on: 09-07-2007, 16:12:58 »

Hvala, Lazare.  Embarrassed
Nije lako ziveti sa panicnim strahom od buba. Niko nije savrsen. 

bluie
putnik-pripravnik
**

« Reply #9 on: 09-07-2007, 20:57:08 »

A ja bas naprotiv imam zelju da nadjem sto vise od njihovih zivotinja kada budem isao...pogotovo neke pauke,zmije, gustere,skorpije itd
Bas mi je zelja da uslikam sve zivo na sta naletim tog tipa...ima li neko savet po tom pitanju?hehe
Gde se u E. mogu naci ove 'domace' zivotinje...racunaju se i pijace i marketi

Ako udaris glavom o krcag, pa zacujes kako zvoni suplje, ne donosi brzo zakljucak da je krcag prazan...Arapska mudrost;)
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #10 on: 10-07-2007, 14:36:46 »

Hm, ne bih se mogao zakleti, ali onako, po sećanju, rekao bih da su egipatske bube prilično nalik ovim našim, srpskim bubama. Mislim, sigurno ima i drugih, al ja ne videh ništa neobično. Tako da, nema razloga za strah Smiley

Čitao sam da ima neka pijaca u Egiptu gde se prodaju samo kamile... mislim da se pominje u LP Middle East knjižici.

Egipat i nije baš daleko, tako da su živuljke manje-više iste, sa izuzetkom kamile... ja sam video konja, magarca, kamilu, psa, mačku, goluba, vrapca... eeee da, setio sam se! Ptice ibis se često mogu videti na obali Nila... bar su meni rekli da je to ibis Smiley

Ako sam dobro obavešten, otkako je izgrađena Naserova brana, nilski konji i slični stanovnici reke ne mogu više da prelaze u Egipat... a u Nil zaista ne valja gurati ruku, zbog onih životinjica što prođu kroz pore na koži i nastane se u vašem telu Smiley

bluie
putnik-pripravnik
**

« Reply #11 on: 10-07-2007, 15:53:21 »

Prodju kroz kozu?! Ok...that's just weird! Shocked
To ne bih voleo da sretnem....koliko god nevidljive bile  silence

Ako udaris glavom o krcag, pa zacujes kako zvoni suplje, ne donosi brzo zakljucak da je krcag prazan...Arapska mudrost;)
daxy
putnik srednjeprugaš

« Reply #12 on: 10-07-2007, 18:52:46 »

Čitao sam da ima neka pijaca u Egiptu gde se prodaju samo kamile... mislim da se pominje u LP Middle East knjižici.

Ako sam dobro obavešten, otkako je izgrađena Naserova brana, nilski konji i slični stanovnici reke ne mogu više da prelaze u Egipat... a u Nil zaista ne valja gurati ruku, zbog onih životinjica što prođu kroz pore na koži i nastane se u vašem telu Smiley

Што се тиче камила, тачно је, пијаца је одмах поред Александрије, али не би је ни у сну препоручио некоме ко иоле мало воли животиње, јер оно што се тамо дешава је страшно. Камилама вежу ноге, ударају их, изгладнеле су, смрди на све стране, и дефинитивно је шокантан прозор који не бих препоручио. Наше сточне пијаце по селима су "апотеке" како ово изгледа.. Дакле, прескочите, осим ако нисте садиста.

А што се тиче купања у Нилу, ја сам се купао, код Асуана, вода је била прелепа, никаквих живуљака није било, а ни алигатора Smiley Препоручујем купање у сваком случају, лепо Вас расхлади и окрепи...
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #13 on: 10-07-2007, 22:18:26 »

Hej, možda je lažna uzbuna što se tiče kupanja u Nilu. U Lonely Planet-ovom vodiču, u poglavlju o Nilu, postoji uokviren tekst "Bilharzia" koji zvuči prilično jezivo, da čoveka prođe svaka želja za kupanjem  shock

Ima li te bilharzije u Nilu, ili nema?

http://en.wikipedia.org/wiki/Bilharzia

Cruela DeVil
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #14 on: 10-07-2007, 22:23:44 »

Pa u LP vodicu za Rusiju i Belorusiju kaze da u vodi u St. Peterburgu ima neka bakterija ili tako nesto koja se razvija u organizmu i tek posle 6 meseci imash simptome bla bla bla. Ja sam je pila, kao i vecina ljudi koji zive tamo...
josh se drzim, al ne znam josh koliko cu!
 Grin

Kad si jednom osetio let ici ces zemljom ociju uprtih u nebo tamo gde si bio i tamo gde zelis da se vratis...
Pages: [1] 2 3 4 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube