ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-05-2013, 17:11:15
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Evropa
| | |-+  Pariz
« previous next »
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Pariz

(Read 17338 times)
danilokorac
putnik dugoprugaš

« Reply #90 on: 10-03-2012, 09:27:15 »

uvek je i bilo. kada se dodje do dvorca prodje se do one fontane i pravac prema jezeru i parku/sumi.

Girls are like domain names, the ones I like are already taken..
pčelica
putnik srednjeprugaš

« Reply #91 on: 10-03-2012, 19:31:54 »

Ne mogu da se setim koliko, ali ja sam platila ulaznicu za versajske vrtove 2006, a isla sam samo u vrtove, bez dvorca.
Beatrix Kiddo
novajlija
*

« Reply #92 on: 11-03-2012, 18:55:00 »

Hm..platila sam i ja, 2011. godine..6e cini mi se.
gucic
novajlija
*

« Reply #93 on: 11-03-2012, 23:14:50 »

Tako je, bili su besplatni. Pitali smo zenu na prodaji karata koliko su karte za vrt, a ona kaze besplatno na sta sam dobio ozaren izraz lica Smiley E sad, koliko sam razumeo, najbolje je ici vikendima kada ukljucuju fontane pa su vrtovi u punom sjaju. I da, kada sam bio tokom nedelje, sve skulpture su bile prekrivene zastitnim plastovima. Moguce da se placa vikendima kada ukljucuju fontane ili kada je puna sezona. Sada nije bilo mnogo ljudi, vrlo malo iako je bio suncan dan (mada hladan). Za one koji ne znaju, u Versaju postoje besplatni WC-i koji su upisani u planu vrtova koji se dobija besplatno na biletarnici. Celokupan prostor je ogroman  i tesko je da se skroz ceo obidje za ceo dan, detaljno, mada je moguce uz dobru organizaciju i ako je toplo vreme.
danilokorac
putnik dugoprugaš

« Reply #94 on: 12-03-2012, 08:12:45 »

koliko se secam postoji ili je postojala mogucnost da se iznajmi bicikli ili camac za jezero sto je pretpostavljam fantastican provod.

Girls are like domain names, the ones I like are already taken..
Beatrix Kiddo
novajlija
*

« Reply #95 on: 12-03-2012, 10:53:11 »

Tako je, bili su besplatni. Pitali smo zenu na prodaji karata koliko su karte za vrt, a ona kaze besplatno na sta sam dobio ozaren izraz lica Smiley E sad, koliko sam razumeo, najbolje je ici vikendima kada ukljucuju fontane pa su vrtovi u punom sjaju. I da, kada sam bio tokom nedelje, sve skulpture su bile prekrivene zastitnim plastovima. Moguce da se placa vikendima kada ukljucuju fontane ili kada je puna sezona. Sada nije bilo mnogo ljudi, vrlo malo iako je bio suncan dan (mada hladan). Za one koji ne znaju, u Versaju postoje besplatni WC-i koji su upisani u planu vrtova koji se dobija besplatno na biletarnici. Celokupan prostor je ogroman  i tesko je da se skroz ceo obidje za ceo dan, detaljno, mada je moguce uz dobru organizaciju i ako je toplo vreme.

Da, moguce da je to u pitanju. Kad sam ja platila ulaz bio je vikend i radile su fontane.
pčelica
putnik srednjeprugaš

« Reply #96 on: 12-03-2012, 11:32:05 »

Da, tacno, i u vreme kad sam ja bila radile su fontane. Pa to i jeste  dozivljaj.
NestvarnaTat
novajlija
*

« Reply #97 on: 21-03-2012, 09:31:48 »

Planiram da idem u Pariz u maju mesecu, pa hocu preko venere ili booking da rezervisem neki hotel, posto ne znam uopste delove Pariza interesuje me da li zna neko da mi kaze koji kvart da gledam, zelela bih hotel u strogom centru tj. najdalje da bude druga zona, pa ako bi neko mogao da mi pomogne bila bih beskrajno zadovoljna.
cane-bg
putnik srednjeprugaš

« Reply #98 on: 21-03-2012, 11:06:44 »

Da probam da pomognem, mada sam u Parizu bio još oktobra 2006. Tada sam tražio hotel koji će moći da mi dâ bar osnovne informacije na engleskom i to je bio ogroman problem (većinom bi mi zalupili slušalicu bez reči!). Završio sam sa hotelom neobičnog naziva - Britannia. Grin Hotel je na 20 m od metro stanice Saint Lazare, par minuta pešačenja iznad Opere i solidno blizu bulevara Osman. Ni Trg Konkord i Jelisejska polja nisu daleko, ja sam sve obilazio pešaka (od Ajfela, do Sakre kera, a i mnogo dalje, od Luvra do Trijumfalne kapije i okolo naokolo). Veoma su blizu i Galerije Lafajet, za šoping.

Hotel je bio sa 2 zvezdice, nije izgledao impresivno, neki zidovi su delovali malo nakrivo , ali su sobe bile stvarno ogromne, sa sve prostranim kupatilima. Pogled na ulicu, ali nimalo bučno. Imali su i lift, a osoblje je bilo predusretljivo, ljubazno i znali su engleski. dance Doručak je bio skroman, ali korektan (trpezarija mi je delovala manja od soba). Čak je u sobu ulazilo lepo jutarnje sunce, ali pod uglom, da ne bije u oči. Cena mislim da je bila 89e za dvokrevetnu sobu, ali ja sam je uzeo kao singl, pa ne znam da li se i koliko doplaćivalo za dve osobe.

Samo imaj u vidu da centar Pariza nije isto što i centar BG-a Ne znam šta očekuješ, ali tamo je centar prvenstveno za firme i van tog Osmanovog bulevara i još nekoliko tačaka, uveče nije bilo žive duše i često sam šetao potpuno praznim i prilično mračnim ulicama (Beograd je tada bio osvetljeniji od Pariza). Takođe, nigde nije mogla da se nađe neka prodavnica ili, ne daje bože, javna česma, nego je piće moralo da se kupuje u kafićima i restoranima, što nije dobro za duševno stanje. Npr, jedna mala koka-kola u piceriji Pino na bulevaru Osman bila je 3,5e (fantastična pica sa pršutom je bila oko 13e). banghead

Nisi rekla zašto želiš centar, pa ne znam šta bih ti još pomenuo. Ako te nešto konkretnije zanima...
NestvarnaTat
novajlija
*

« Reply #99 on: 21-03-2012, 12:22:41 »

zelim da mi hotel bude na takvoj lokaciji da ne moram puno da se mlatim prevozom, da sve sto zelim da vidim (glavne znamenitosti grada Pariza) za par dana boravka tamo mogu da obidjem, upravo kako sto si rekao pesaka, da mogu da lunjam po ulicicama njihovim, pa me ustvari zanima koju lokaciju da gledam za hotel. ili neku preporuku za hotel
cane-bg
putnik srednjeprugaš

« Reply #100 on: 21-03-2012, 13:13:10 »

Eh... Smiley
Moj predlog je da prvo proučiš na mapi gde se nalazi sve što želiš da obiđeš. Trg Konkord i Luvr su nekako centralno postavljeni, Ajfelova kula je malo jugozapadno, Trijumfalna kapija je podosta severozapadno. Na istoku je Notrdam, dok je Sakre ker skroz na severoistoku (po sećanju). Ali, nije to sve što u Parizu možeš/treba da vidiš. I zgrada opere je fantastična, San Lazar stanica, kao i mnogi drugi spomenici, zgrade i trgovi, a treba obići i San Žerman. Ja sam sve prepešačio (uzduž i popreko), prelazio 30ak km dnevno, plus stajanje u redovima i obilasci, ali meni to nije predstavljalo problem. Cak i kad sam posle 2 sata brzog hoda promašio Sakre ker za 7 metro stanica, pa se vraćao pešaka, a onda pentrao uz stepenice do same crkve, pa pešaka do hotela na 3 sata spavanja, pa juriš na aerodrom. Smiley

Napravi na guglu rutu najbitnijih stvari i vidi udaljenost. Lagan hod, sa blejanjem (a blejaćeš Smiley) je oko 3km na sat, pa dodaš bar 3 sata za red i obilazak svake stvari, plus sedneš na piće. Pa proceni koliko je to pešačenja i stajanja. Za Luvr kažu da se ne ulazi na manje od 4 sata, na Ajfelovoj kuli sam čekao oko pola sata za lift do drugog sprata, onda još toliko za vrh, a na njoj bio oko 2 sata (ali u najbolje vreme - sumrak). Moja preporuka je, ipak, smeštaj u severnom delu (blizu San Lazara), jer ćeš se inače teško naterati da u njega zađeš, a bila bi šteta. Ako se ipak umoriš, metro je odmah tu.

Ako ideš na npr 5 dana, isplaniraj sve u 3, a ostala 2 neka budu rezerva, ima dosta skrivenih bisera. A treba iskusiti i taj Lafajet, kad vidiš natpis da je McDonald's na 4. spratu, a ne možeš da ga nađeš koliki su spratovi. Smiley Plus mislim da sam tamo uspeo da izađem skroz na krov, bilo je super.
golosina
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #101 on: 22-03-2012, 15:44:07 »

posto je grad ogroman i sve je prilicno razbacano, metro ti ne gine.. tako da gledaj da ti smestaj bude blizu metro stanice Smiley

stay hungry. stay foolish.
Lepidedronka
novajlija
*

« Reply #102 on: 31-08-2012, 20:00:51 »

Da li neko ima predlog, najjeftiniji kako da dodjem do Pariza, a da stignem na let 08.09 ?
klanfa
novajlija
*

« Reply #103 on: 05-09-2012, 16:41:55 »

Sta mislite o iznajmljivanju bicikla i obilaska Pariza na taj nacin???
jenny
novajlija
*

« Reply #104 on: 24-11-2012, 03:32:49 »

Idem u Pariz za nedelju dana... jel zna neko kakav je Pariz zimi, jel moguce obilaziti a ne zalediti se Smiley
Neka TOPLA preporuka Smiley ?
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube