lets_go

Members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

About lets_go

 • Rank
  novajlija

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

672 profile views
 1. lets_go

  Avanture - Putopisi

  Imao sam 2 dana u nedelji i državne praznike.
 2. lets_go

  Avanture - Putopisi

  Cao. Jesam, tako da sam slobodne dane iskoriscavao za putovanja.
 3. lets_go

  Avanture - Putopisi

  Ovo su izveštaji i putopisi sa mojih putovanja ponajviše iz Kine, Srbije a i ostalih zemalja. Evo koga zanima nek pogleda: https://100putovanja.wordpress.com/ Pozdrav!
 4. lets_go

  Zivot i rad u Kini

  Može i studentska za 5000rmb + 770hkd rush service, 6+6 meseci. Ja je danas dobio, nije trebao čak ni lekarski pregled. Nadam se da sam sad miran bar god. dana što se tiče vize.
 5. lets_go

  Zivot i rad u Kini

  Da li neko zna moze li se F viza produziti u Pekingu u PSB-u na jos 30 dana i ako moze, koliko puta? Jer 60% ljudi su mi rekli da moze a 40% kazu da ne moze, ne znam vise koga da slusam... I jel isao neko u Vladivostok ili Ulan Bator da pravi vizu, ako jeste, da li daju vize na 6/12 meseci? Vidim da nije skupo aplicirati za vizu u Vladivostoku, a i blizi je Pekingu nego Kuala Lumpur(Peking - Vladivostok 1800km, Peking - Ulan Bator 1900km) i mislim da nam ne trebaju vize za Mongoliju i Rusiju. Pozdrav!
 6. lets_go

  Zivot i rad u Kini

  Pozdrav! Procitao sam na brzinu ovih 25 strana, imam nekoliko pitanja. I ako nemam ni diplomu ni sertifikate, imao sam skype intervju sa agentom za posao nastavnika engleskog. Dogovorili smo se za platu i ponudila mi je besplatan smestaj, hranu i teaching training (ovo sve skola obezbedjuje). Sta je teaching training? Da li se moze izdrzati mesec-dva dok se ne dobije plata, jer sam svasta procitao ovde za smestaje koje oni nude... Pitala me je gde bi voleo da radim i da ima u ponudi pozicije u: Hebei,Shijiazhaung,Shandong,Cahngsha. Moze li neko ukratko napisati koji od ovih gradova/provincija je najbolji za zivot, cene izdavanje stanova itd, i da li se moze naci part-time posao u navedenim gradovima? (u ugovoru mi pise da ne smem raditi nijedan part-time job cak i neka kazna od 5000rmb se pominje). Poslala mi je i ugovor i sad to treba da potpisem, skeniram i posaljem joj nazad.I kada to potpisem rekla je da ce mi poslati invitation za vizu. E sad, ovo za vizu mi je najbitnije, da li da odem u Kinu ili ne, jer necu da se cimam svakih mesec dana i trosim pola plate na produzavanje vize, citao sam ovde da treba odraditi M vizu u Beogradu pre odlaska u Kinu, koliko traje i koliko kosta? Ugovor mi je na godinu dana. Da li sad ja mogu dati otkaz npr. posle par meseci ako nadjem neki bolje placen posao? Koliko otprilike kosta najjeftinija karta u jednom pravcu za ove gradove iz Beograda ili Budimpeste i koliko bi mi para trebalo za prvih mesec dana da bih preziveo (znaci samo za hranu)? Izvinjavam se zbog ovako dugackog posta. Mnogo toga mi je nejasno i nov sam u ovome pa sam morao da postavim ovoliko pitanja. Hvala unapred na odgovorima.