markobug

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

About markobug

 • Rank
  novajlija

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ma zezam se. Imam 13 dana sad pa sam danas svejedno poslao upit nemackoj ambasadi.
 2. Drugim recima, s obzirom da na nekim pecatima ne mogu nista da vide, mogu i duze da ostanem :).
 3. Pa meni je neverovatno da neko gleda pecat po pecat, jer npr moj matori ima samo 1 stranu slobodnu. Zamisli da sad pasos od 30 strana gledaju detaljno. Zato i pitam kako funkcionise. Ipak je 2019, kontam da sa skenom pasosa ima neke veze.
 4. Danas sam isao opet poslom na 1 dan do Rumunije :). Kako se to detaljno proverava? Iz mog iskustva, skeniraju pasos, izvrte strane da vide pecate i vrate pasos.
 5. Jel zapravo neko i racuna/broji ove dane na granici? Ja sam zbog posla dosta putovao i u poslednjih 6 meseci proveo 76 dana u EU, u cugu proveo 68 dana u sedistu firme u Amsterdamu, izasao 6.4. Po kalkulatoru mi je ostalo 17 dana, treba da idem na odmor i gledam da li da idem u EU da me neko ne cima bzv na granici.
 6. markobug

  Rumunska viza

  Tarom. 62e za dvoje za cekiranim i rucnim prtljagom za 2 povratne.
 7. markobug

  Rumunska viza

  Znam da ne treba, vise mi je bilo pitanje za tranzit, jer je ranije trebala viza.
 8. markobug

  Rumunska viza

  Planiram sredinom meseca da putujem do Moldavije (selo uz granicu za Rumunijom), preko Rumunije, pa sam letim iz Temisvara do Iasija, pa odatle automobilom 1 sat do odredista. Da li neko zna da li mi treba viza? Zovem Konzulat Rumunije u BG celo jutro ali ne dizu slusalicu.
 9. markobug

  Viza za SAD

  Razumem. Zaista idemo turisticki a sa prijateljima cemo se videti usput. Smestaj smo nasli preko Airbnb. Hvala ti sto me pripremas ovako konzule ;).
 10. markobug

  Viza za SAD

  Pa valjda nece kad vide stare i nove pasose ispecatirane od prve do poslednje strane Iskren da budem, hteli smo na Maldive ili tako nesto, medjutim, znam da cemo se smoriti za sve pare tamo, a u SAD nikad nismo bili, iaoko smo imali prilike x puta da idemo. Jednostavno, direktna linija BG NY je otvorila i neke nove opcije (manje smo lenji). U svakom slucaju cemo pokusati, ne kosta nista.
 11. markobug

  Viza za SAD

  Pa to sto si mi predlozio da kazem, sudeci po prethodnim porukama, ne bih trebao svakako. Ali cu svakako biti iskren, imigracija u SAD nas ne zanima, jer sa nasim primanjima ovde, zivimo odlicno. Visoka primanja, niske cene. Mogu i da pozivno pismo dobijem od nekoliko kompanija, ali to moze imati drugu konotaciju. Za tu milion i jednu opciju te razumem, ali najmanje 6-7 puta godisnje putujemo po 5-10 dana. Dosta smo obisli i videce se u pasosima. Jednostavno dosle na red i Sjedinjene drzave. Znam da su ljudi i sa boljim i sa gorim argumentima odbijani i dobijali, ali su bar pokusali. Pokusacemo, pa kako i nama bude. Svakako planiram da budem iskren i da ne palamu*im mnogo. Hvala na misljenju ;).
 12. markobug

  Viza za SAD

  Pa tako sam mi mislio ;). Zanimala me samo iskustvo od nekoga iz IT-ja. Pokusacemo pa kako bude.
 13. markobug

  Viza za SAD

  Pozdrav svima. Iscitah poruke na temi i vidim da nema pravila za dobijanje vize. Nasa situacija. Radim vec 15-ak godina kao freelancer (web) za pretezno US kompanije, bez stalnog zaposlenja u Srbiji, sa primanjima iznad proseka u IT-ju, ustedjevina, stan, automobil itd. Devojka (buduca supruga) je tek diplomirala na ekonomskom, zvanicno nigde ne radi, kao ni ja. Ove godine planiramo da se vencamo, pa beba itd pa je ovo poslednja prilika da negde pobegnemo sami :D. Isli bi smo u NY i Boston na 3-4 sedmice, turisticki i da se vidimo sa nekim prijateljima sto Srbima, sto Amerikancima sa kojima radim godinama, sto normalno necemo pominjati :D. Poruke na temi ce nam svakako pomoci u pripremi, nego me zanima kakva je situacija sa ljudima koji su u frilensingu, odnosno sanse da se dobije ili ne. Da dodam, i da li mozemo da se prijavimo zajedno ili da svako ide posebno?