stevancelinac

Members
 • Content Count

  530
 • Joined

 • Last visited

About stevancelinac

 • Rank
  putnik dugoprugaš

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. stevancelinac

  Putovanje po Bosni

  Nista komplikovano, ides magistralom koja je u dobrom stanju i okruzuje je prelijep pejzaz. Ako ides svojim prevozom, najbrze ti je preko autoputa kroz HR za Banja Luku, mozda je nesto jeftinije a svakako duze ako ides koridorom tj preko Bijeljine. Mozes ovu rutu odraditi i javnim prevozom tj busevima. Za sam grad Jajce, sasvim ti je dovoljan jedan dan.Od BL do Jajca ti treba maksimalno 2 sata (busom), od Jajca do Sarajeva neka 4 sata, isto busom.
 2. stevancelinac

  EXIT - ponuda i potražnja, svi oglasi ovde

  Kupujem ulaznicu za Egzit za sva 4 dana. Hajmo, ko ima? :D
 3. stevancelinac

  EXIT - ponuda i potražnja, svi oglasi ovde

  Trazim smjestaj za dvije ili tri osobe za ovogodisnji exit. Ponude u inbox.
 4. stevancelinac

  Wizz Air prtljag

  Hvala na odgovoru, tako je i bilo - stara pravila za prtljag se primjenjuju na karte kupljenje prije 1.11.
 5. stevancelinac

  Wizz Air prtljag

  Letim sa Ryan Airom sutra i nije mi jasna kabinska politika. Karta je kupljena prije 1.11. pa sam skapirao da se na mene primjenjuju stara pravila ili šta...Može li mi neko rastumačiti?Na boarding passu piše 1 small bag + 1x 10 kg Check in Bag ali nisu napisane dimenzije. Nije mi važno da li prtljag ide sa mnom ili ne, samo me interesuje koje dimenzije tačno mogu koristiti...Hvala.
 6. stevancelinac

  Najjeftinije do Talina

  Jedna od opcija bi mogla biti: Beograd - Budapest (voz, bus), Budapest - Helsinki (Norwegian), Helsinki - Tallin (trajekt). Trajekt cesto ima promocije, vidjao sam sulude cijene od 1 evro....ako ubodes.
 7. stevancelinac

  viza za kolumbiju

  Potvrđeno i na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije: http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/konzularne-vesti/124-2013-12-02-15-07-40/19418-2018-03-12-11-39-39?lang=cyr Još samo da neko oproba na terenu.
 8. stevancelinac

  Ukrajina

  Da, znam, ali ide i preko Litvanije. Kao što sam prethodno pisao, čini se da putovanje kopnom preko Bjelorusije u Rusiju međunarodnim vozovima (Pariz-Berlin-Moskva ili Varšava-Moskva) se odvija bez problema sudeći prema komentarima na drugim forumima, navodno ruski graničari ulaze u te vozove i uobičajeno udaraju pečate. No, interni vozovi između Bjelorusije i Rusije ne podliježu često ruskoj graničnoj kontroli i onda putnici prijavljuju probleme prilikom izlaska iz Rusije a često i prilikom ulaska u Rusiju u slučaju kada uđu graničari. Kako se u ovoj situaciji ponaša voz Kaliningrad-Moskva za državljanje trećih zemalja, teško je reći. Logično bi bilo da se ne očekuju prepreke, jer u voz ulazite u Rusiji u Kaliningradu i takođe izlazite u Rusiji u Moskvi. Prelazak preko Šengena tj Litvanije se, prema pomenutim navodima, tretira kao tranzit prilikom kojeg ste zaključani u vagonu i nemate ulazne i izlazne Šengen pečate. A onda dolazi Bjelorusija, gdje nije jasna situacija sa ovim vozom. I dalje preporučujem direktan ulazak u Rusiju iz pravca Latvije/Estonije osim ako nemate povjerljivu informaciju iy prve ruke.
 9. stevancelinac

  Ukrajina

  Koliko je meni poznato, voz Moskva - Kaliningrad ima poseban status - putnici se zaključaju u vagone i ne mogu izaći iz njih dok prelaze preko EU teritorije. Ako žele da izađu u Litvaniji, ima poseban vagon za to. Na taj način je moguće građanima Rusije da putuju između kaliningradske eksklave i rusije bez viza. Ovo sam negdje čuo dok sam bio na Baltiku ali informacija zaista nije provjerena niti sam imao lično iskustvo. Da sam na tvom mjestu ja bih kopneno putovanje usmjerio preko litvanije-latvije i preskočio Bjelorusiju - lokalnim vozovima i busevima. Očigledno je da je kopneno putovanje EU-Bjelorusija-Rusija postalo između komplikovano i nemoguće, sudeći po posljednjem direktnom iskustvu na ovoj temi.
 10. stevancelinac

  Novosti oko Egipatske vize

  Egipat je otpočeo sa izdavanjem elektronskih viza. Na listi zemalja kojima je omogućena ova opcija je Srbija - nisam primjetio ostale EX YU). https://visa2egypt.gov.eg/eVisa/Home?VISTK=NOJZ-A5XJ-TDWH-9KEB-H8UA-1J85-2M2S-2X8L-FGTD-HOXJ-IN0T-ZBVF-DTW8-MO4X-9UW3-VKXX
 11. stevancelinac

  Uslovi za ostanak u Nemackoj u specijalnim slucajevima

  Greška u startu. Nijedan poslodavac ti NE MOŽE obezbjediti prvu ulaznu radnu vizu u samoj Njemačkoj. Cijela procedura mora proći kroz ambasadu. Tvoj ugovor ništa ne znači bez radne vize tj nije validan niti sa njim možeš ostvariti bilo kakva prava u Njemačkoj. Kada prvi put uđeš u Njemačku sa radnom vizom koja je najčešće važeća 6 mjeseci, onda imaš dobru šansu da je produžavaš u njemačkim institucijama, bez povratka u ambasadu (zavisno od situacije do situacije, ali najčešće - produženja nastavljaš u DE) Tvoja jedina opcija je da se vratiš u svoju zemlju, apliciraš za novi posao i prođeš kroz procedure ambasade - jeste da se čeka dugo ali barem za medicinsko osoblje je malo brži proces i masa medicinskog osoblja odlazi. Tu su i domaće agencije za medicinsko osoblje i njegovatelje-ice. Sve detalje o apliciraju za vizu imaš na web stranici njemačke ambasade u Beogradu. Od 01.11. uvedena su neka nova pravila za one koji apliciraju za radnu vizu. Imaš i forum na krstarici - dosta je haotičan i paničan ali može se naći par korisnih sajtova (guglaj radna dozvola nemačka krstarica forum i kreni ispočetka). Mnogo ljudi nije svjesno pravila koje sam napisao na početku - čuvajte se poslodavaca koji fvam obećavaju vize nakon dolaska u DE jer to je nemoguće i slijedite instrukcije sa sajta njemačke ambasade u BG. Sve ostalo je u domenu rekla-kazala koji može odvesti pojedine živote u probleme. Sretno!
 12. stevancelinac

  Ukrajina

  Ma jok, ja sam ulazio i izlazio nekoliko puta Bjelorusija-Ukrajina preko 2 različita i manje frekventna granična prelaza, nije bilo nikakvih cimanja, koliko se sjećam - nikakvih pitanja.
 13. stevancelinac

  Ukrajina

  Mislim daje dobro što si se vratio jer da si uzeo avion, završio bi isto kao na kopnenoj granici - ne bi ti bio dozvoljen ulazak. Avioni iz Minska sleću uglavnom na posebne terminale, čini mi se da sada uglavnom idu na aerodrom Moskva Žukovski. Žao mi je što ranije nisi vidio poruku. Ali ovo je sada definitivno potvrda za sve buduće putnike-ce: nema ulaska u Rusiju iz Bjelorusije dok se nešto tu ne promijeni, ako se promijeni.
 14. stevancelinac

  Ukrajina

  Imam iskustvo od prije nekoliko godina - malo su sumnjičavi prema srpskim pasošima ali sve se završi na besmislenom ispitivanju. Ušao sam kopnom. Vjerujem da će preko aerodroma ići i lakše. Ne znam kakva će reakcija biti ako informišete ukrajinske graničare da idete u Rusiju ali možda možete očekivati neko cimanje mada dalje od ispitivanja ne bi smjelo da ide. Ostavite dovoljno vremena za neplanirano zadržavanje. Vodite računa o ulasku u Rusiju preko Bjelorusije. Nisam ažuran sa informacijama ali došlo je do promjena u zajedničkoj carinskoj i graničnoj uniji ove dvije zemlje - navodno je putovanje kopnom u Rusiju preko Bjelorusije u posljednje vrijeme problematično. Vidio sam da su putnici pisali o tome na Trip Advisor Forumu pa vidite tamo da li je ovo riješeno ili još uvijek izazov. Prošle godine putnici koji su kuopnom išli međunarodnim vozom Berlin-Moskva direktno, nisu imali problema jer su ruski graničari ušli u voz i udarili ulazni pečat na bjeloruskoj granici. Ali oni koji su išli do Minska lokalnim vozovima pa uzimali voz za Moskvu, imali su problema.
 15. stevancelinac

  Harač od putnika naših auto-prevoznika

  Putovao sam na mnogo relacija sa prevoznicima iz BiH prema EU i nikada nisam bio u situaciji da mi se zatraži novac ili nekome od putnika. Mislim da to nije praksa.U par navrata su me cimali da uzmem šteku cigareta ali ne smaraju, ako kažeš da i ti nosiš, samo produže do sljedećeg putnika-ce. Nisam putovao nikada u inostranstvo sa busom iz Srbije (osim za BiH).