scout

Members
 • Content Count

  171
 • Joined

 • Last visited

  Never

About scout

 • Rank
  putnik srednjeprugaš
 • Birthday 04/19/1983

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Belgrade, Serbia
 1. idem sledece subote ili nedelje, neznam koliko nas ide, 2 sigurno. Ako nas ima 3, onda mozemo da primimo jos jednog
 2. Fudeks ide iz BGa svake 2 nedelje, povratna je 1200 dinara ali se mora iskoristiti u jednon danu. Kreće samo subotom, pošto su turističke ture. Ja idem za koji dan, ali videću da li mogu i za NG, pa ako je tako, ima 2-3 mesta u kolima
 3. scout

  Prevare koje mi vršimo na putovanju.

  hm, još nisam radio nikakvu prevaru. Jesam se švercovao u Metropolama i gradovima, ali to nije prevara. Ako bih upotrebio nekad prevaru, to bi bilo da se zaštim od tamošnjih prevaranata i to je to.
 4. scout

  Prevare i neprijatnosti na putovanju

  prvi put kada sam u Italiji putovao vozom, nisam znao za to poništavanje karte u taj automat. I tako meni kondukter kaže 50 eura penalty, ja rekao nemam ništa, on kaže na sledećoj stanici napolje, i ja ga poslušah, siđem, kupim drugu kartu za 3 eur, poništim, sačekam drugi voz i stignem u Trst pola sata kasnije. Inače, juče sam došao iz Venecije, ukida se direktan kušet vagon iz Beograda, problem je u stvari sa Mađarima, oni drže liniju Budimpešta-Venecija, a naš vagon im se priključuje u Zagrebu. Izgleda da su Italijani upali u neku krizu, pa im sada traže novac za tu liniju, a Mađari odbijaju da plate, ili hoće da plate ali do onda imaju liniju do Milana, što Italijani odbijaju, pa se ta linija ukida izgleda od 10og decembra, pitanje je do kada, a samim tim i naš vagon jer nema lokomotivu na koju da se zakači.
 5. scout

  Prevare i neprijatnosti na putovanju

  Pica u Veneciji 7 eur, kafa 2, čaj 2,5, voda 1,5, a račun 17 eur. 4 eur razlika je bilo nešto 12% service charge, i ostatak još neka usluga.
 6. scout

  Prevare i neprijatnosti na putovanju

  Budimpešta, Želežnička stanica Keleti, menjačnica. Drugar koji je putovao samnom je hteo da promeni evre, odbio je nastrljive dilere i otišao u menjačnicu pored. Na menjačnici natpis da inače ne bi trebalo da se menja na ulici, već isključivo u menjačnicama. Drugar je razmenio 50 eura, i još kada je dobio novac, dali mu neki kupon u menjačnici, da ako opet menja kod njih, dobiće povoljniji kurs. Samo, zeznuo se jer nije pogledao kurs pre nego što je menjao, a bilo je lepo napisano da za 1 eur dobije 220 forinti, dok je svuda drugde bilo oko 270. Na 50 eur izgubio je 2500 forinti, ili skoro 10 eur. A što se tiče čistača cipela, ima fora ispred želežničke stanice u Beogradu, čistač me pitao za cigaretu, ja rekao ne pušim, a da imaš jel bi mi dao? Naravno da bih, odgovorih ja, a on će na to reći; daj da ti očistim cipele kad si tako dobart, ne treba ništa da platiš. Žao mi je žurim, i odem. Možda bi mu i dao neki sitniš, ali me sprečilo to što sam video 2 flaše Jelena pored njega, pa nisam, jer znam gde bi ih potrošio.
 7. scout

  Monačko veče

  uf, ja trebao da krenem pre 2 dnaa, sad čekam tek sledeći vikend
 8. Narode ranac je prodat
 9. scout

  Balkan Mafia 2011, Temišvar

  ja cu vas nazalost videti tek na free hugs u 14hrs, i ostajem koji sat sa vama
 10. scout

  Evropa

  Ja idem u Rim, Napulj, San Marino, Bolonja, Milano i na Azurnu obalu. Za 3 nedelje krećem, a na Azurnoj obilazim Monako-Monte Karlo (popiti kafu na aveniji princeze Grejs Keli), Nica, Kan, i jedan dan do Sen Tropea samo da vidim to čuveno mesto, grad sa 5000 duša, i 5 miliona turista godišnje i serijalu filmova Žandar iz Sen Tropea, pa onda Marsej i Monpelje. U povratku možda busom direktno za BG za 90 eur od Monpeljea.
 11. jako sam zauzet za pisanje, pošalji mi poruku na mob, imaš ga gore, a ja ću te nazvati
 12. korišćen jeste, ali nije oštećen, i 1000 din svakako vredi dati za backpack. Svakako, ako je neko zainteresovan, a iz Beograda je, može ga i lično pogledati
 13. scout

  Rim

  Što se tiče prevoza, cena gradskog je mislim 1,10 eur, ali ako uzmeš daily pass, on je 4 eur, i važi za sve, pa čak i za vozove trenitalia na području Rima Ja ću biti u Rimu negde oko 28.11, pa idem za Napulj
 14. Prodajem korišćen ranac, kao u naslovu. Cena 10 eur. Ja sam skoro kupio veliki Ferrino i ovaj mi je višak. Nemam sliku, osim sa neta gde se otprilike vidi koji je model. Boja je isto plava. Preuzimanje u BG, i moguće NS, a takođe ga mogu i poneti sa sobom u Temišvar na Balkan Mafia meeting. 063 320 945 Igor
 15. scout

  svercovanje u prevozu u metropolama

  Ja sam se 2 puta vozio od Bolonje do Riminija, i uopšte nije bilo ni konduktera u vozu. Nisam se švercovao, ali sam zapazio. A jednom su me izbacili iz voza jer nisam poništio kartu pre ulaska u voz, pa sam, izašao u mestu Sagrado, gde, gle čuda, Italijanke na šalteru govore SrpskoHrvatski, ali ne i Slovenački?, što je čudno, jer im je Slovenija blizu.