braker

Members
 • Content Count

  95
 • Joined

 • Last visited

  Never

About braker

 • Rank
  putnik kratkoprugaš

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. braker

  Predlog za putovanje

  Koliko je sigurno, ne moze ti niko reci. Samo, sa takvim razmisljanjem ne stizemo daleko, to je sasvim sigurno. Jednostavno se raspitas o sredini koju zelis posetiti, a u slucaju nepredvidenih okolnosti upotrebi razum, umece snalazenja i intuiciju.
 2. braker

  Besplatno slanje razglednica

  Simpatican bug.
 3. braker

  Hong Kong pitanja

  Dobro, ali, zasto pande? - Pitam iz ciste znatizelje.
 4. braker

  Odbijena viza za Siriju?

  Cujte, svi vi dobro znate da sama regulativa ne znaci ama bas nista u tom delu sveta. Recimo, australijskom drzavljaninu sa privremenim (radnim) boravkom u Jordanu nisu hteli izdati vizu na granici, iako je u toj istoj godini u dva navrata, na tom istom prelazu, bez problema dobijao vizu. Tako, cisto da racunate i sa mogucim nepovoljnim ishodima.
 5. braker

  Sirija i Jordan u novembru, decembru...

  Prevalili ste toliki put, a izgleda da na njemu nista naucili niste. Sudeci po recniku kojim se koristite, i zakljuchcima koje njime izvodite, verovatno drugacije nije moglo ni biti.
 6. braker

  Istanbul

  Zavisi od zadrzavanja na granicama, ali ako me secanje ne vara oko 8 sati u proseku.
 7. Ako baratas nemackim jezikom, pogledaj na sledecim mestima : www.mitfahrgelegenheit.at www.mitfahren.at www.mitfahrboerse.at www.mitfahrzentrale.at Relacija Wien-Budapest spada u bolje pokrivene. Sto se javnog sobracaja tice, nije mi poznato da postoji jeftinija varijanta.
 8. braker

  najjeftinije do Skoplja?

  Pre par nedelja pregovarao sam sa makedonskim kondukterima o ceni karte za australijskog putnika, koji je upao u voz za Solun. Uglavnom, ukoliko naletis na coveka neces imati problema da izdejstvujes bilet po cenama za lokalni saobracaj. U suprotnom, zamoli ih da te izbace na prvoj narednoj stanici jer ne pristajes na pljacku u vidu medunarodnih tarifa. Mozes platiti evrima. Sretno.
 9. braker

  Potpuni neuspeh stopiranja po Austriji

  Na osnovu dugogodisnjeg iskustva rekao bih da stop u Austriji funkcionise srednje, do srednje zalosno. Ako se tome dodaju kisovit dan i vreme vikenda, bez znacajnijeg doprinosa Fortune drugacije nije moglo biti. Vise srece narednog puta. Cheers.
 10. braker

  Klub putnika Srbije - hosting

  Ima. Evo, recimo, jedano razmisljenje vezano za temu. Problem svake akcije je odrzivost. U nastanku ideje podrzavaju gotovo svi, da bi vec realizacija donela prve zrtve, a posvecenost i istrajnost ostaju privilegija pojedinaca.
 11. braker

  Klub putnika Srbije - hosting

  Za nomade koji bi da uplacuju novce iz pustih inostranstava, treba jos nekih dodatnih bankarskih kodova, sifri i slicnih zavrzlama.
 12. braker

  Šatorom po Evropi/Španiji

  Cuj, kao i svuda zavisi od osobe sa kojom imas posla. Meni se desilo da na drugom kraju istog tog jezera nisam mogao pronaci mesto za kupanje - obala je ili opstinska ili u privatnom posedu i kupanje je ili zabranjeno ili se papreno placa. Uglavnom, spavanje u vreci u obliznoj sumi i podnevna zega su ucinili svoje, a moje uzivanje u cistoj jezerskoj vodi prekinula je patrola policije, koja mi je revnosno naplatila kaznu. Nije se dalo polemisati, jer prirodna blagodet je u vlasnistvu, jelte. Na obodu Alpa sam platio kaznu za kampovanje na mestu gde nisam znao da je isto zabranjeno, ali mi je ljubazni pripadnik organa reda objasnio da neznanje ne stiti od kazne ("Unwissenheit schützt nicht vor Strafe"). Placao sam kazne i zato sto zadnje svetlo na biciklu nije aktivno vec samo reflektujuce, usred neke vukojebine na sporednim putevima, gde saobracaj gotovo ne postoji, ali eto nabasala je patrola odnekud... I tako... Kazne su bezobrazno i neprihvatljivo visoke, a i zasto rizikovati nedeljni budzet - malo obazrivosti nije na odmet. Po pravilu su fini, i sa smeskom uzimaju novac. To je za ove malo zapadnije od zapadnih, a za Spaniju stvarno ne znam, ali budem utvrdio dogodine.
 13. braker

  Akcija: napiši komentar

  Lazare, to nije secanje vec zakon velikih brojeva. Slucajno sam to bio ja.
 14. braker

  Ranci

  To je dzin medu rancima, Maja. Takve ne zagledam, tako da i ne znam. Al' bum videl. Pozdrav odnekud...
 15. braker

  Akcija: napiši komentar

  I, je l' se prikupio novi kontigent?