Sapice

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

About Sapice

 • Rank
  novajlija
 1. Sapice

  Domaca rakija - izvoz u inostranstvo

  Hehe, svejedno je necu ja piti (odlicna je za pranje prozora i dezinfekciju) ali sam mislila da ponesem malo i pokazem narodu sta je zestina.
 2. Dakle, pitanje je sledece: sta su posledice ako vas carina na aerodromu uhvati sa 1l domace rakije u torbi? Bez deklaracije, naravno. U pitanju je drzava Norveska, i ako je neko imao iskustva na tu temu, volela bih da ih podele. Ako ce carinici samo uzeti i baciti, to mi je skroz ok, ali ako ce da me gnjave na tu temu jos posle onda je mozda i ostavim kuci. Sta vi mislite? Hvala!
 3. Zato sto su jednom napravili veliku dramu u vezi pokazivanja EU pasosa, i onda su objasnili da njima samo srpski pokazujem i nijedan drugi. Ne znam zasto, tako rekli, ja tako i radim.
 4. Ovako, imam dva pasosa - srpski i EU, i do sada je uvek bila prilicno jednostavna procedura - srpski pokazem Srbima, EU svima ostalima i gotovo. Komplikacije: Letim iz BGa u UK. Prilikom pasoske kontrole traze uvek boarding kartu, ne znam zasto, ali traze. Tako da ce granicar videti da, ukoliko mu dam srpski pasos, zelim da letim za UK a nemam vizu u pasosu. Ako stavim srpske podatke na boarding kartu, Wizz Air ce mi traziti broj vize. Ako stavim podatke EU pasosa na boarding kartu, videce da se to ne podudara sa pasosem koji sam predala. E sad, moj plan je da dam srpski pasos, EU podatke stavim na boarding kartu, i ako me nesto pitaju kazem da imam drugi pasos sa kojim cu uci u UK. Volela bih da, ukoliko neko ima iskustva sa ovakvom problematikom, ili se definitivno razume u papirologiju ove vrste kaze koja varijanta predstavlja najmanje problema. Ja nikada u BGu nisam pokazala drugi pasos, i bilo bi lepo neko da me razuveri da mi nece praviti probleme jer mi je vazno da odputujem i moram da se obezbedim da ce me pustiti. Uopste ne znam kako oni tamo reaguju na informaciju o dva pasosa, i ako je neka eksplozivna reakcija zelim da se pripremim na to unapred. Dakle moj najveci problem jeste izaci iz zemlje sa srpskim pasosem i boarding kartom drugacijeg drzavljanstva. Puno hvala, hvala, hvala!