Sign in to follow this  
Followers 0

Neko stopom do Minhena?

2 posts in this topic

Pozdrav svima , 

Sledeće nedelje (22,23.10.) bih išla stopom do Minhena, prvi put bih stopirala na sever. Krenula bih recimo, sredinom nedelje, ali pod bilo kojim okolnostima, moram do četvrtka uveče da stignem.

Da li imate neke savete? 

Da li bi neko želeo sa mnom?  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, Ivancho said:

Da li imate neke savete? 

Klasika:

- zgodno bi bilo da imas tablu,na kojoj ces sto vecim slovima da napises Minhen,bilo na engleskom (Munich) ili nemackom (Muenchen)

- stopiraj na auto-putu (tuda uglavnom prolaze oni koji idu na duze staze),ali na benzinskim pumpama (bolje) ili odmaralistima ("manje bolje")

- saobracaj uglavnom ide preko Madjarske (pa kroz Autriju,pa u Nemacku).U Austriji se put "ka Nemackoj" racva na dva dela (posle skretanja za Linz):1. na severozapad (Passau-Regensburg-Ninberg),sto ti ne treba i 2. dalje na zapad (Salzburg-Minhen),sto ti treba.

- ako neko samo prolazi pored Minhena (i ide dalje na sever/severozapad) i planira da te ostavi negde usput (moguce da ce to biti autoput-obilaznica oko Minhena,tj. put oznake A99),gledaj onda da te ostavi negde ranije (pre tog A99),jer ces posle sa A99 tesko ustopirati nesto do Minhena (iako ce ti Minhen biti "tu",na par km).Najzgodnije bi bilo,u tom slucaju,da te ostavi blizu nekog manjeg mesta pored Minhena.Sva ta manja mesta okolo su povezana sa gradom,u smislu da imas lokalne buseve ili S-bahn (lokalni voz) ili neki drugi voz (kartu za to mozes da platis,a i ne moras ;) ).Ili pitaj vozaca da li ima neki predlog gde bi bilo zgodno da te ostavi (ako su kamiondzije,oni uglavnom znaju).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0