Sign in to follow this  
Followers 0

Sator

2 posts in this topic

Postovanje svima.

Zeleo bi da idem na kamovanje uskoro i u potrazi sam za  satorom necemu nalik ovom. ali me zanima posto do sada nemam iskustva sa kupovinom da mi kazete vasa iskustva ako imate sa ovim brendom ili neku preporuku u budzetu od 100 evra .

Hvala unapred

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima dosta diskusije o satorima na forumu, potrazi ih kroz opciju "search" u gornjem desnom uglu stranice. 

Pitanje je u kakvim uslovima planiras da koristis sator, ali ono sto bih ti preporucio, kad vec izdvajas solidan novac, to je da uzmes nesto sto ce te sluziti u 3 godisnja doba (izuzev zime, naravno). Vazno je da bude dvoslojan, da je vodonepropustan (za ovaj navedeni, konkretno pise da je takav, do 2000 mm, potrazi malo sta to tacno znaci, sto je veci taj broj, bolje je, naravno), da bude lagan (posebna kategorija su ultralight satori, koji su u mnogo skuplji), kao i da ima mrezu za insekte i moja licna preferencija je da ima 2 ulaza/izlaza, jer to omogucava bolju ventilaciju. Ovaj tvoj, uglavnom ima sve te karakteristike, osim sto nema 2 vrata i tezak je 2,7 kg, sto je prihvatljivo. A koliko vidim, ima ga ne nekim drugim sajtovima i po povoljnijoj ceni, za 9400 din. Ako ces sator za 2 osobe, a pride idete sa vecim rancevima, moze da bude malo tesno, jer mu je sirina samo 120 cm, ali sigurno da moze da posluzi. Ako uzmes za 3 osobe i hoces veci komfor za dvoje, takav sator ce biti tezi, a i skuplji, tako da zavisi od toga sta vise preferiras. 

Pominjao sam vec nebrojeno puta da sam svoj sator pazario pre x godina u Gori, model Sande Loap, ceske proizvodnje i prosao je prilicno ekstremne testove sa kisom i jakim vetrom i nije me izneverio. Bio je u tom nekom cenovnom rangu, za nijansu je laksi, 2,5 kg i ima 2 vrata. Ne znam da li se taj model i dalje prodaje, ali, eto, potrazi. Svojevremeno, kad sam se interesovao za ultralight satore, Ferrino je imao neke modele, ali znatno su skuplji. I laksi, naravno, sto ipak znaci. Ima i gomila drugih modela, naravno, ali nisam bas nesto azuran sa infomacijama, nadam se da ce ti barem ovo biti od koristi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0