agencija za vize easytovisa.com

Viza za SAD

2,781 posts in this topic

Just now, zustroy said:

Javicu vam sigurno. Sutra cemo da kompletiramo online prijave i potrudicemo se da zakazemo sto pre - mozda i sledece nedelje, ako je to moguce.

Puuno srece!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trenutno je oko 10 radnih dana cekanje za termin za turisticku vizu, i dalje traju odmori.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poz ljudi imam neka pitanja.

Idem na vizarenje u utorak. I naveo sam da idem kod devojke u posetu, koja je otisla pre godinu dana legalno, spajanje porodice njen otac je tamo 15 god. Ja sam naveo da kod njih idem. Ja iskreno idem da se vidimo i gledacu sto duze da ostanem i da se vrstim ore isteka vize, naravno i da proputujemo malo. Mada verujem da ce da me odbiju, jer su me vec za h2b odbili 2014. Kada odem reci cu iskreno gde idem i nista nisam slagao a da jesam da planiram ilegalno ne bi ih ni spominjao. Ponecu i nase zajednicke slike da pokazem da nije internet veza i da je zbog papira. Ne znam jel pametno da nosim slike ili ne? Hvala unapred.

Na kraju krajeva planirali smo da se vencamo ovde mada ceka se 1.5 godinu.. Ko da izdrzi toliko.

Edited by milan016

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hteo bih da prenesem iskustvo koje sam imao iako nije direktno vezano za Ambasadu u Srbiji, ali čisto kao ilustracija.

Supruga i ja juče u generalnom konzulatu USA u Frankfurtu, prijava/intervju za turističku vizu, hoćemo u oktobru na West Coast. Elem, posle silnih sigurnosnih provera i čekanja od ca. 45min dođosmo na red, prijatan mladi gospodin i nas dvoje, opuštena atmosfera (moj slobodan prevod):

- dobro jutro, dobro jutro
- kako ćemo, engleski ili nemački?
- kako hoćete, nama svejedno, može oba
- oba u isto vreme, haha, to bi bilo nezgodno, jedva izlazim na kraj i sa jednim (u šaljivom tonu)...

uzima pasoše i DS-160 confirmation page
- koliko ste dugo već u Nemackoj
- ja skoro tri godine, supruga nešto više od dve

- i šta radite ovde?
- lekari...i tako to....

- jeste bili već u usa?
- ne, nikad

- a što želite sad
- turistički, malo da obiđemo west coast
- znate već gde tačno?
- da, tu i tu...

- aha, a jeste bili već u usa?
- ... neee...
- a jesam već pitao, a bre ne znam gde mi je glava, toliko ljudi je već prošlo danas, haha...

- i za kraj, u kom ste odnosu?
- paaaa, muž i žena
- dobro, moram nešto da vas pitam, haha

- vize su vam odobrene, biće poslati pasoši poštom u toku nedelje
- e super, hvala puno, prijatan dan, ćao

Sve u svemu ca. 3 min opuštenog ćaskanja, a mi poneli brdo papira sa sobom, ugovore o radu, odreske od plate, kredite, izvode sa računa, preplašeni pričama i iskustvima iz BGD ambasade... kad ono - ništa!

Izgleda da 2 godine života u normalnoj zemlji može da ispegla 30+ u nenormalnoj...

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/12/2017 at 4:15 PM, nvukelic said:

Hteo bih da prenesem iskustvo koje sam imao iako nije direktno vezano za Ambasadu u Srbiji, ali čisto kao ilustracija.

Supruga i ja juče u generalnom konzulatu USA u Frankfurtu, prijava/intervju za turističku vizu, hoćemo u oktobru na West Coast. Elem, posle silnih sigurnosnih provera i čekanja od ca. 45min dođosmo na red, prijatan mladi gospodin i nas dvoje, opuštena atmosfera (moj slobodan prevod):

- dobro jutro, dobro jutro
- kako ćemo, engleski ili nemački?
- kako hoćete, nama svejedno, može oba
- oba u isto vreme, haha, to bi bilo nezgodno, jedva izlazim na kraj i sa jednim (u šaljivom tonu)...

uzima pasoše i DS-160 confirmation page
- koliko ste dugo već u Nemackoj
- ja skoro tri godine, supruga nešto više od dve

- i šta radite ovde?
- lekari...i tako to....

- jeste bili već u usa?
- ne, nikad

- a što želite sad
- turistički, malo da obiđemo west coast
- znate već gde tačno?
- da, tu i tu...

- aha, a jeste bili već u usa?
- ... neee...
- a jesam već pitao, a bre ne znam gde mi je glava, toliko ljudi je već prošlo danas, haha...

- i za kraj, u kom ste odnosu?
- paaaa, muž i žena
- dobro, moram nešto da vas pitam, haha

- vize su vam odobrene, biće poslati pasoši poštom u toku nedelje
- e super, hvala puno, prijatan dan, ćao

Sve u svemu ca. 3 min opuštenog ćaskanja, a mi poneli brdo papira sa sobom, ugovore o radu, odreske od plate, kredite, izvode sa računa, preplašeni pričama i iskustvima iz BGD ambasade... kad ono - ništa!

Izgleda da 2 godine života u normalnoj zemlji može da ispegla 30+ u nenormalnoj...

Pa isto tako bi verovatno prosao i u ambasadi u beogradu....masi ljudi ne pogledaju nista, a jos ako cuju da ste lekar ili neki bolji posao....

malo manje podcenjivanja sopstvene zemlje je pozeljno i zbog toga sto ce vas domacini zemlje u kojoj zivite takodje gledati sa bar malo vise postovanja....

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/12/2017 at 4:15 PM, nvukelic said:

....
Izgleda da 2 godine života u normalnoj zemlji može da ispegla 30+ u nenormalnoj...

Bukvalno isto iskustvo što se tiče vize sam imao u Beogradu. 

Nula papira je tražila od mene prilikom razgovora i pri tom sam student (i ne preterano redovan pošto sam tad bio u svojoj 6oj godini studiranja 4ogišnjih studija).

Ono što sam imao je 20+ država posećenih u poslednjih 5 godina (jedino Australija, Kina i UAE od onih za koje treba viza) i to je bilo napisano u DS160 formularu, pri tom nije tražila prošle pasoše kao dokaz.

Moje mišljenje posle mog iskustva i nekoliko mojih prijatelja je sledeće, papiri su generalno nebitni, tokom razgovora će izvršiti procenu da li im izgledate kao neko ko je rizik da ostane tamo i nikakvi papiri neće dokazati suprotno, ako pomisle da ćete ostati tamo.

Pored toga, generalno je otežavajuća okolnost ako nekog imate tamo, pošto im to znači da će vaš ilegalni ostanak biti lakši (jeftiniji, praktičniji...), ali ovo nikako ne znači da tada ne može da se dobije viza, samo tada zahtevaju jače dokaze da ćete se vratiti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zakazali smo razgovor za 22. avgust.

Interesuje me jedna stvar, s obzirom da smo zajedno zakazali - da li ce nas zajedno i prozvati i uputiti na istog konzula ili imamo odvojene intervjue?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zajedno imate razgovor.

Inace, od sutra nece moci da se placa karticama, samo kes u Intezi...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pa isto tako bi verovatno prosao i u ambasadi u beogradu....masi ljudi ne pogledaju nista, a jos ako cuju da ste lekar ili neki bolji posao....

malo manje podcenjivanja sopstvene zemlje je pozeljno i zbog toga sto ce vas domacini zemlje u kojoj zivite takodje gledati sa bar malo vise postovanja....

Bukvalno isto iskustvo što se tiče vize sam imao u Beogradu. 

Nula papira je tražila od mene prilikom razgovora i pri tom sam student (i ne preterano redovan pošto sam tad bio u svojoj 6oj godini studiranja 4ogišnjih studija).

 

Dobro de, ok, poslednji put sam ovu temu čitao pre ca. tri godine i do tada su preovladavala loša iskustva, drago mi je ako se to promenilo.

 

A, sopstvenu zemlju ću početi da poštujem onda kad ona pokaže minimum poštovanja prema meni jer ipak je ona moj servis, a ne ja njen. No to nije tema ove teme.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nego, jesam ja to dobro razumeo, mi koji imamo vizu ne moramo da se prijavljujemo na ESTA?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdravo svima, interesuje me vase misljenje da li to sto radim i zivim u Bg vec 2g a sva dokumenta i adresa boravka mi se vode na drugi grad moze da smanji sansu za dobijanje vize? Inace sam se 2015 vratila iz usa, pre isteka J1 vize, gde sam radila kao dadilja. A planiram sledeceg meseca da podnesem za turisticku vizu, kako bi sa verenikom (koji vec ima turisticku) isla na medeni mesec sledece godine nakon svadbe.

Unapred hvala :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, rina1310989 said:

Zdravo svima, interesuje me vase misljenje da li to sto radim i zivim u Bg vec 2g a sva dokumenta i adresa boravka mi se vode na drugi grad moze da smanji sansu za dobijanje vize? Inace sam se 2015 vratila iz usa, pre isteka J1 vize, gde sam radila kao dadilja. A planiram sledeceg meseca da podnesem za turisticku vizu, kako bi sa verenikom (koji vec ima turisticku) isla na medeni mesec sledece godine nakon svadbe.

Unapred hvala :smile:

Ne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobili smo vizu.

Razgovor je bio izuzetno kratak, nisu nam trazili bukvalno nista od dokumentacije. Pitali su nas gde, kada i koliko ostajemo; gde radimo; gde smo putovali do sada; kada planiramo svadbu.

Iz naseg iskustva, a to su rekli i mnogi na forumu - bitan je licni utisak, zaposlenje, plata. Sigurno da ima jos faktora, ja i dalje verujem da postoje nekakve kvote za kolicinu izdatih viza na dnevnom ili mesecnom nivou. To kazem zato sto sam procitao neverovatne price, sa jedne i druge strane. Ljudi koji su "morali" da dobiju - nisu, i obrnuto.

Za sve buduce podnosioce - ponasajte se normalno i prirodno. Ne budite napadni, odgovorite na pitanje konkretno i koncizno. Dokumentaciju i dokaze pokazite samo kada i ako se traze.

Ako nekog interesuju detalji - neka pita, odgovoricu.

 

Hvala svima na sugestijama, svim buducim podnosiocima - srecno! :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eto, obicno tako ide, ako se ponasate normalno i ostavite dobar utisak. Cestitam i srecan put :smile: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre par dana sam bio na razgovoru za vizu. Procedura oko ulaska uobicajena prozivanje na ulasku, pretres i ostale carinske formalnosti. :smile: Dobio broj, prvi salter gde planiram da idem i koliko da ostanem, da li imam posao. Opet cekate da dodje vas broj na red, otisci prstiju leve ruke, desne ruke i otisci oba palca. Nakon toga odlazak kod konzulke koja je pre mene odobrila 4 vize da bi mene glatko odbila, kao sto se vec pisalo iz ne znam kog razloga. Imam stan na svoje ime, imam posao 60 000 plata, bavim se sportom poluprofesionalno i tu imam dodatni izvor prihoda i obavezu da se vratim, pasos mi je ispecatiran da nema mesta vise ni gde da se udara do duse sva su putovanja u Evropi.  Nakon postavljenih pitanja gde radim, koliko dugo, gde planiram da idem, da li imam zenu i decu (od svega po meni jedino mi to moze biti minus ako se tako moze nazvati, jer dosta kandidata ni pre mene nije ozenjeno i udato)  sa kim planiram da putujem, gde sam sve putovao i nakon mog poslednjeg odgovora o putovanjima, gde sam joj nabrojao odprilike 15 zemalja gde sam bio u poslednjih 5 god, dobio sam i beli papir ispod saltera i veliki sok, sta reci na sve ovo, upropascen mi je godisnji odmor, jer sam sve lepo isplanirao, doneo sve moguce potvrde a od dokumentacije mi nije nista pogledala...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdravo svima, citala sam ostale postove,ali nisam nasla nista slicno mojoj situaciji.. U maju sam napunila  18 godina,u septembru krecem u cetvrtu godinu srednje skole, htela bih da apliciram za vizu, jer bih zelela da odem u Ameriku krajem septembra na par dana kod decka u posetu, zanima me koje su sanse da dobijem vizu, I da li bi dovoljno bilo da ponesem potvrdu da sam upisala 4 godinu I da sam redovan djak, jer ja moram svakako da se vratim zbog skole? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da zaokruzim nasu pricu. Dobili smo na 10 godina, multi.

Ako sam dobro zapamtio, u slucaju isteka pasosa, prilikom ulaska u USA se nosi i stari pasos sa vazecom vizom?

Sta se desava u slucaju promene prezimena, da li vazi ista procedura?

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 hours ago, zustroy said:

Da zaokruzim nasu pricu. Dobili smo na 10 godina, multi.

Ako sam dobro zapamtio, u slucaju isteka pasosa, prilikom ulaska u USA se nosi i stari pasos sa vazecom vizom?

Sta se desava u slucaju promene prezimena, da li vazi ista procedura?

Koliko se secam,neko je ovde napisao da nije problem uci i ako dodje do promene prezimena. Naime,treba da poneses oba pasosa i da imas kod sebe izvod iz maticne knjige vencanih na medjunarodnom obrascu. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima imam 20 gidina i treba da idem u ameriku kod prijatelja pa me interesuje sta je sve potrebno od papira radim vec 3 meseca prijavljen sam na neodredjeno redovna plata i imam nekretninu na sebi interesu je me dali je nokovadio potvrdu od posla kolko mora biti u radnom odnosu da bi dobili vizu 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ljudi, kada sam aplicirao za vizu i kada su me pitali u ambasadi imam li koga u Americi rekao sam da nemam, međutim u međuvremenu javi mi se prijatelj iz NY koji želi da dođem kod njega, da li će mi na aerodromu praviti problem?

Hvala unaprijed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

uh ovako... Posle 9 god mukotrpnog  rada u vojsci,ispiranja mozga,slusanja debila,i izgubljenih zivaca i bioloskog vremena.Odlucio sam da odem u USA.kod druga koji ima njihovo drzavljanstvo.Ima covek kucu tamo ,radi i dobra primanja ima.E sad zanima mene, sta da ima kazem kad odem na razgovor.?Imam jednu UN misiju iza sebe,da li im kazem gde radim i gde sam bio...I opste sta da im pricam na tom razgovoru...?hvala

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne treba ti nista da im pricas, samo da odgovaras na njihova pitanja, bez uvrtanja i iskreno i opusteno. U formularima ces vec popuniti gde si i sta radio, ako te dodatno pitaju o tome na intervjuu, pojasni im, ako ne pitaju, nikom nista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now