Sign in to follow this  
Followers 0

Leto je najbolje za putovanja

3 posts in this topic

„Došao sam gumenim čamcem, do ostrva Lezbos. More je bilo mirno, kao staklo. U čamcu nas je bilo 47.Ceo paket košta tri hiljade evra. Za te pare dobiješ: prevoz do Grčke, lažni pasoš, avionsku kartu. Sedneš u avion ovde u Atini i letiš dalje, za Evropu. Kad stigneš, tražiš azil. Mene su baš juče uhvatili.Zašto? Zbog pasoša, diler mi je dao malezijski pasoš, ali nije to problem, nego je godina rođenja bila 1966. On je markerom prepravio šestice da izgledaju kao osmice. I prođem pasošku kontrolu na aerodromu, gospođa nije ništa videla ili se pravila da ne vidi, i već sednem u avion za Nemačku, kad – još jedna kontrola! Idu između sedišta i gledaju pasoše. I pandur me provali, kaže ajde sa mnom. Zamisli kakav baksuz! To se retko dešava, te kontrole u avionu. I ništa, uzeo mi pasoš i poslao me nazad u grad. Više sreće drugi put, to mi je rekao. Nije bio zloban. Neprijatno mu, zna da ne putujem iz zabave. Ali šta će čovek, možda bi me uhvatili tamo kad sletim pa bi on bio kriv, samo mu fali da dobije otkaz...

Pročitajte Leto je najbolje za putovanja

Share this post


Link to post
Share on other sites

vrlo lep clanak..dosta novih informacija sam saznao..nisam npr. znao nista o avganistanskim bandama po makedoniji..zato verovatno svi sad zele da idu vozom ili busevima do granice sa srbijom..

pisanje u prvom licu jednine stvara mnogo prisniji kontakt i emotivnije prihvatanje sadrzaja, kao i poistovecivanje sa likom...odlicno uradjeno...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vezano za te "Avganistance" - verovatno je covek napravio nenamernu gresku,misleci pritom na albansku mafiju koja hara (i ubija/siluje) u pojedinim delovima Makedonije (verovatno sve koji nisu Albanci).

Za nekog Sirijca koji se mozda nikada nije susreo sa Albancima,na sta drugo mogu da ga podsecaju,nego na nesto na sta se (izgleda) susreo pre - Avganistance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0