Sign in to follow this  
Followers 0

Višednevno planinarenje u Kini : potrebna pomoć oko planiranja

3 posts in this topic

S obzirom da nam više ne trebaju vize za Kinu, planiram ove godine da možda skoknem tamo. Privlače me pre svega prirodne lepote (Nacionalni parkovi), manje istorijski spomenici i naseljena mesta. Informacija je puno, ali ja nikako ne uspevam da nađem ono što me zanima.

Dakle put bih koncentrisala oko višednevne planinarske ture. 4-5 dana u šetnji po brdima i planinama (do 3200m), noćenje u šatoru ili planinskim domovima. Jel postoje neki sajtovi, knjige, mape (online ili ofline a da može da se naruči), blogovi (pisani iz ličnog iskustva) koje bih mogla da iskoristim za planiranje ovakvih stvari? Svaka preporuka je dobro došla. Ja kao za inat ne uspevam da iskopam ništa. 

Koliko je ovaj vid aktivnosti uopšte zastupljen i popularan u Kini? Tj. koliko je lako ili teško organizovati sve to i koliku gužvu treba očekivati na stazama? Ima li uopšte markacije i kakva je? Jel dozvoljeno šatorovanje po Nacionalnim parkovima? 

U planinarenje bih išla s mužem, i sve svoje nosimo sa sobom, dakle organizovane ture, planinarska društva, nosači i sl. nisu dobrodošli.

Hvala unapred! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tales je planinario po svim važnijim planinama u Kini. Ako se ne javi, a i ovako, stiže ti kontakt u pp.

A ja idem da predajem u neposrednoj blizini ovih planina i ako vas noge navedu tamo počev od sredine februara, eto prilike da se vidimo :-) (a možda ću biti u prilici i da vas ugostim) :-)

Edited by Snezana011

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala Snežo :smile: 

Dobih i email. Pa baš ti lep komšiluk. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0