Sign in to follow this  
Followers 0

easytovisa.com

Tajland viza Kambodza

13 posts in this topic

Cao ljudi,

Trenutno sam u Bangkoku, idem u Kambodzu (Siem Reap) u subotu gde cu biti 5 dana i planiram povratak u Bangkok pa Phangan. Da li neko zna da li mogu da u Siem Reapu ponovo uzmem vizu za Tajland ili moram da trazim re-entry ovde?

Hvala puno na odgovoru. Pozdrav!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam imala takvih muka ali Tajlandska viza se dobija u svakoj zemlji u okruzenju za dan ili dva. Obicno dva dana ako si turista

Share this post


Link to post
Share on other sites

A koji ti je problem da uradis re-entry na aerodromu pre nego odletis za Siem Reap? Ne znam s kog aerodroma letis, ali ako je Don Mueang, procedura ti traje oko 15-20 minuta, prosao sam kroz istu pre 3 nedelje. Sumnjam da je nesto mnogo duze na Suvarnabhumiju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitanje oko vize za Tajland. Putujem u Indiju krajem novembra i planiram da ostanem nekoliko meseci u tom delu sveta. Pored Indije plan je Vijetnam i Tajland (za sada). Za Vijetnam vidim da se sve zavrsava online, ali za Tajland nisam siguran. Ako bi vadio preko gea turs-a, vazi mi 90 dana samo, a ne odgovara mi tako kratak period. Cruela Devil, gde se vade te vize sto kazes ako smo u okruzenju tamo? U ambasadi, preko agencija?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zna li neko sta sve treba od dokumentacije za Tajlandsku vizu? Radim kao freelancer pa ne znam jel zahtevaju ''povrdu'' o zaposlenju? Ostala bih 3-4 meseca.

Vidim da ima neka viza sa singl ulaskom i multi ulaskom. Ova single je jeftinija ali volela bih bar dok sam tamo da obidjem sto vise tako da predpostavljam da mi onda treba ova sa multi ulaskom? :smile:

Ukoliko neko ima bilo koje informacije sa novijim datumom, bila bih mu i vise nego zahvalna :smile:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

O tome šta ti treba za vizu, najbolje pogledaj na sajtu konzulata. Na tom sajtu piše da imaju pravo da traže i dodatnu dokumentaciju poput potvrde o zaposlenju.

https://www.thaiconsulate.rs/vize/

Ukoliko to budu zahtevali a ne možeš priložiti, onda može i bankovni izvod biti od koristi. Drugovi su mi išli na tri meseca krajem prošle godine, isto rade kao freelanceri te nisu morali priložiti potvrdu o zaposlenju. Multi viza ti se ne isplati zbog visoke cene. Obično svi uzimaju single pa urade visa run pre isteka dva meseca (ili tri meseca ako ćeš je produžavati na Tajlandu) u neku susednu zemlju poput npr. Laosa, pa tamo naprave novu single vizu, te se posle nekog vremena vrate nazad na Tajland.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala Kornelije na odgovoru :smile:

Vidim da treba da prilozim kupljenu povratnu kartu (da se ne prihvata samo rezervacija), jel su to predavali i tvoji drugovi? Ako im prilozim da da tipa hocu da ostanem 3 meseca jel im nece to izgledati sumnjivo? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

uvek mozes da uzmes singl entry visu, i onda da uzimate re-entry permit 1000 baht-a kosta, ili 3800 multi re-entry permit. lupe ti pecat preko cele strane.... dobra opcija. 5min posla kad prodjes pasosku kontrolu na aerodromu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trebala bi priložiti kupljenu povratnu kartu. To su priložiti i moji drugovi. Nisam siguran da li neko dobio vizu samo sa rezervacijom.  Zbog tri meseca im nisu pravili problem u konzulatu. Mislim da možeš uzeti kartu i sa kasnijim datumom povratka od tri meseca.  I da, obavezno traži re-entry permit.  Viza ti važi od dana izdavanja tri meseca tako da je ne treba zatražiti prerano a dani tvog boravka na Tajlandu se broje od prvog dana dolaska na Tajland. Naravno da ne bi trebala da spominješ da planiraš raditi preko interneta  pošto zvanično ideš kao turista. 😊

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve jasno kao dan :smile: Hvala ti puno! Imala sam iskustva sa predavanjem za britansku pa znam da tamo traze dlaku u jajetu. Vidim da je za ovu dovoljno da se nekih 10ak dana pred put preda pasos i brzo se dobije nazad. Dok za ovu britansku gospodu to traje i trajeeeee :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav,

molim za potvrdu da li ja dobro razumem sve sto ste poštovali vezano za tajlandsku vizu od nekoga ko ima iskustva...

Dakle, može se u Beogradu kupiti singl viza za Tajland i po sletanju na aerodrom u Bangkoku uraditi re-entry vize pretpostavljam za još jedan ulazak ili više? Da li ovo može da se uradi i na granici ka Kambodzi ako se ide busom? Plan mi je da idem u Kambodzu busom i u Maleziju, tako da mi za Tajland treba multi viza a skupa je pa gledam koje su opcije

Hvala

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, MarizaM said:

Pozdrav,

molim za potvrdu da li ja dobro razumem sve sto ste poštovali vezano za tajlandsku vizu od nekoga ko ima iskustva...

Dakle, može se u Beogradu kupiti singl viza za Tajland i po sletanju na aerodrom u Bangkoku uraditi re-entry vize pretpostavljam za još jedan ulazak ili više? Da li ovo može da se uradi i na granici ka Kambodzi ako se ide busom? Plan mi je da idem u Kambodzu busom i u Maleziju, tako da mi za Tajland treba multi viza a skupa je pa gledam koje su opcije

Hvala

re- entry se ne radi po sletanju na aerodrom u bkk, nego kad budes hteo da izadjes sa tajlanda, znaci pre nego sto predjes tajlandsku carinu, ima salter za re-entry..moze i na kopnenom prelazu sa kambodzom i malezijom...ako letis avionom za maleziju, onda na aerodromu jos uvek dok si na tajlandu, cekiras se za let za maleziju, odes potom na salter za re-entry, da ti lupe pecat, i potom ides na tajlandsku carinu....vrlo jednostavno...isto vazi i za kopnene prelaze....bus vas istovari na tajlandskoj granici, izadjete, odes na salter za re-entry pecat, i potom stanes u red za tajlandsku carinu..

btw, do sad je bilo da moze samo jedan re-entry, ali mozda se nesto promenilo....ako i dalje to stoji, moj ti je savet da uzmes re-entry na granici sa kambodzom, a u maleziju kad stignes, odma predaj pasos u tajlandskoj ambasadi u kuala lumpuru, ili konzulatu u penangu, ako ides tamo, i brzo je gotovo, uglavnom za dan, eventualno 2....u kambodzi vaditi je malo komplikovanije, jer pasos mora da se salje za pnom pen...mada, ako vec ides i u taj grad, onda i nije....samo, retko ko ide na vise od dan-dva u pnom pen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala puno bam-bam na detaljnom objašnjenu!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Poručite knjigu

    Bantustan

  • Naši partneri

  • Najnoviji članci

    Japan: moderna mešavina

    Komercijalna moć engleske rase, koja danas vlada svetom, primorava nas da se upoznamo sa njihovom ekonomijom i...

    Kuća srećnih zidova

    (Mesečeva dolina, Kalifornija) Posle San Simeona, na padinama brdskog lanca Los Padres, pokrajina severno od San...

    Nasuh Matrakčija

    Nasuh Matrakčija Visočak (po njegovoj vještini u matraku, borilačkoj vještini koju je sam izumio), poznat i kao Nasuh...

    Svakodnevna Kina

    Jedina misao o Kini bilo je sivilo zagađenog neba koje prožima velike zgrade otkrivajući jednako siv nepregledni trg,...