Nekoliko pitanja o putu na Karibe

4 posts in this topic

Posted (edited)

Pozdrav ekipa, evo da ispričam svoju priču za početak. Znači, određeno vrijeme već planiram neko dalje putovanje gdje bi volontirao 4-5 sati dnevno za smještaj i hranu, i u isto vrijeme učio neku vještinu ili jezik. Pa su mi se jako dopali Karibi, konkretno Dominikanska Republika, i našao sam već par mjesta gdje bih mogao volontirat da radim stvari koje volim i to bi bilo super. I nedavno vidim na netu error fare karte za Kubu za kojih 140-150 eura, i odmah sam to kupio jer to je stvarno prilika. I sad, mogao bih i na Kubi raditi što sam zamislio, ali ne mogu na netu nigdje naći informacije za volontiranje, jasno mi je kakvo siromaštvo tamo vlada i kakva je situacija, da nema baš ni interneta i da je radna snaga jako jeftina. Pa, da li netko ima možda kakva slična iskustva ili mi ima netko za preporučiti portale gdje se mogu naći ponude za volontiranje( a da ne plaćam po 2000eura, na način na koji radi jako puno agencija koje nude volonterske poslove)? 
Razmišljao sam i o odlasku s Kube na Dominikansku Republiku, ali koliko sam čitao po netu može se jedino zrakoplovom ( ili??), a avionske karte su po 200-300 eura u jednom smjeru. Ili ima netko možda kakve preporuke za okolne zemlje do kojih se može jeftinije doći? 

Trenutno sam još u fazi planiranja svega, i mnogo opcija imam otvoreno, a i ispričavam se na svom nedostatku informacija o određenim stvarima, pa mi je svaka informacija i savjet dobrodošao:)
Hvala unaprijed! 

Edited by gparabic

Share this post


Link to post
Share on other sites

EDIT: Malo sam promjenio plan puta, pa ako bude netko u mjestima gdje planiram biti bilo bi super da se čujemo, ili ako netko traži društvo za neku od etapa puta na kojem ću biti nek mi se javi:) 

Znači - planiram ostati par dana( možda i više) u Amsterdamu, vidjeti grad, upoznati ljude, isprobati što se isprobati da, pa nakon toga Kuba 3 tjedna - jako bi mi dobro došle informacije ako netko ima o volontiranju ili radu na Kubi, i nakon toga Mexico na mjesec-dva gdje planiram isto volontirati i učit španjolski, razgledat ostatke Maya, Azteca i drugih indijanskih naroda, upoznat ljude i kulturu, itd.  Najviše me privlače mjesta uz more i gdje se ima što za vidjeti, na primjer Yucatan..Ako ima netko informacije koje bi htio podjeliti sa mnom neka slobodno napiše tu ili mi se javi na PM. 

 

Eto, to je to zasad do mene:) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poslah ti poruku. :biggrin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vidio sam, hvala na informaciji, ali za Kubu nema nista za volontiranje ni rad, tako da to jos uvijek trazim😂 Sto se tice Mexica ima koliko hoces, to je super:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now