Tarifa - Vladivostok

79 posts in this topic

Steta je sto forum nema opciju "like", jer se ulozi puno truda u ovakav video, a skoro da nema nikakvog feedbacka. Ili je mozda ipak i dobro, jer covek mora da se potrudi malo vise i da nesto napise u komentaru. Uglavnom ne gledam kojekakve snimke koje ljudi stave na forum, ali ove tvoje autorske uvek sa zadovoljstvom odgledam. Dovoljno su dugacki da ne smore, nema velike radnje, osim sto znamo gde si putovao, ali su vizuelno zanimljivi i uvek uz prigodnu muzicku podlogu. Ponekad neki kadrovi budu, po meni, suvisni, ali se ipak uklope u ceo snimak na nacin da predstave tebe i citavu avanturu onako kako ti to zelis i verovatno sto ti i zaista jesi. Pored onog sto je Lazar naveo, po meni, da bi dobilo neki "televizijski" karakter, standardizovao bih snimke da uvek isto traju i ubacio neku radnju, malo neke zanimljive price. Neka bude nesto kratko, nenametljivo, ali da ima pocetak i kraj u svakoj epizodi i da svaka epizoda bude prica za sebe. Tako bi dobilo neki dokumentarni karakter. Da me ne shvatis pogresno, meni je fenomenalno i ovako i samo nastavi da montiras snimke. Ovo su samo neka licna, vrlo amaterska, zapazanja i predlozi ukoliko bi zeleo da to podignes na neki visi (da ne kazem, komercijalan) nivo. Ne znam da li si se ugledao na nesto kad si montirao snimke, ali citava tematika i tvoji neki licni zivotni afiniteti i hobiji mi se poklapaju sa necim sto sam rado gledao u Brazilu na "Canal Off". To je kanal koji pripada TV Globo, dakle, jedna jako ozbiljna masinerija, gde mozda mozes videti kako izgleda ozbiljna, profesionalna produkcija. To je jedan od retkih tv-kanala koji sam uopste gledao i koji me uvek ubaci u neki kulerski, u-glavi-avanturisticki mod, da se zavalim u sofu i mastam, dok uzivam u onome sto gledam, muzici koju cujem i laganoj prici. Inace, sve emisije su uglavnom o nekim surferima, kajtsurferima, stand up pedal-erima, snouborderima i slicnim tipovima, koji tako putuju po svetu u potrazi za dobrom avanturom i zalaze na neverovatna mesta da bi svoje avanture doziveli. Ima i prica o porodici Nalu koja godinama putuje po svetu, kao i mnogo cega jos. Imaju u jutjub kanal, pa koga zanima, neka baci oko. Jedina "mana" je sto je sve na portugalskom (ne znam da li postoji neki engleski subtitle):

youtube.com/canaloff

Edited by Dragance

Puno hvala Dragance na detaljnom odgovoru i svim savetima. Hvala na vremenu. Skroz se slazem sa komentarom za radnju, i jos sam na par mesta dobio slicnu sugestiju. Morao bih malo da poradim na tome, mada sad kada vec imam materijal snimljen nekad ne znam kako bih radnju izmislio. Treba na tome da se radi. Uradio bih i snimio mnogo stvari sad malo drugacije... Iako mi ne bi smetalo da budu popularniji i iako mi je drago kad vidim tamo lajkove i preglede, opet krajnji cilj je da sve snimke postavim i da mi ostane uspomena, a da ne budu u sirovom formatu negde na hardu direktno sa gopro-a, to ne bi ni moja mama gledala, uz svu ljubav. 

Mogu ti reci da me nije nista konkrento inspirisalo za ove montaze, poneka ideja mozda od bezbroj snimaka koje sam gledao na youtubu. Sad pogledao par snimaka sa Canal Off-a, i super su, profi. Jedna je bas o kajteru, iz Kabo Verdea, super epizoda i dobar lik. Vidi se ozbiljan rad iza svega toga...

Sta znam, mozda ispadne ozbiljnije na sledecem putu, uz prikupljena znjanja sa ovog i dodatak neke malo bolje kamere i mozda drona. U svakom slucaju volim da montiram i da snimam, zanimljivo mi je.

Edited by Bole87