Karibi vs Okeanija

3 posts in this topic

Pozdrav svima. Planiram duzi boravak u neku ostrvsku zemlju koja jos nije potpuno industrijalizovana i u kojoj se jos moze zivjeti prirodnim i laganijim zivotom. U uzi izbor ulaze Fidzi, Dominikanska Republika, Kuba i Sejseli. Da li je neko duze boravio u nekoj od ovih zemalja i kakvo je vase iskustvo?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav!

Ja nisam živela ni u jednoj od navedenih zemalja ali sam i na Kubi i Fidžiju provela podugačke odmore. Između ove dve zemlje je razlika ogromna, tako da ne znam na osnovu čega su ti obe ušle u uži izbor? 

Ono što im je zajedničko su prelepe plaže, ni jedna ih ne manjka. :smile: 

Kuba je dinamična. Ljudi su bučni. Infrastruktura je katastrofalna. Sve je bilo izdeljeno na njih i nas. Nismo mogli da šetamo sam po šumama, npr. Nema mapa nikakvih. Bar ih nije bilo, pre 5/6 godina kad smo bili tamo. Oni na primer nisu mogli bez dozvola da zalaze u delove sa resortima. Siti se ispričasmo i izdružismo samo sa vodičima koje smo plaćali da nas vode po šumama. I sa sitnim prevarantima na ulici. Izuzetno su drag narod i meni je tamo kao turisti bilo strava. Ako pričaš španski dobro, verovatno ti ne bi bilo loše. 

Fidži je druga priča. Tamo bukvalno nismo sreli čoveka koji nam se nije javio, ispričao, nešto dao, prijateljski primio poklon. Valjda jer su toliko daleko od ostatka sveta, oni bukvalno ne znaju za strah od ljudi. Nema stidljivosti, nema rezervisanosti, kao da smo svi tu samo da činimo jedni druge srećnim. To je jako čudan osećaj, koji sam osetila na svakom pacifičkom, izolovanijem ostrvu. Tamo sam baš imala osećaj da vreme ne prolazi, da se nikome nigde ne žuri, i da nema nikakvog stresa, ludila, užurbanosti. Fidži je definitivno bio bliži mojoj slici laganog života. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.