Followers 0

Zanimljiva Geografija

2,984 posts in this topic

Koji je srednjovjekovni grad na ovim prostorima imao 365 crkava, za svaki dan u godini po jednu? Nije rijec o Ohridu.

Tačno, Tara nastavlja. :) Pored imena Šas koristi se i Svač...

Neću ja. Bio mi je sumnjivo, pa sam googlao i video da je netačno, pa se moj izguzglan odgovor ne računa. Nastavi ti.

Ajmo onda ovako, neka Tara ponovo postavi pitanje. :D Moj odgovor nije tacan, a Rax je svoj izguglao.

I nije bilo tesko ;)

Aj, ovako, navesti za svaku stranu sveta po 2 drzave, koje tu stranu sveta sadrze u svom zvanicnom nazivu.

Vrlo interesantno pitanje!

Ono sto meni trenutno pada na pamet su Juzna Koreja, Juzni Sudan i JAR (za jug), Istocni Timor i Orijentalna (Istocna) republika Urugvaj (za istok), Zapadna Sahara (ako se ne racuna kao deo Maroka) i Zapadna Samoa (mada mislim da je sada u upotrebi samo naziv Samoa) i samo Severna Koreja za sever (bez gledanja po netu, naravno). E, sad, ako se racunaju i drzave po USA, onda je to druga stvar (eto, za sever moze Dakota i Karolina) 

Pitanje sam iz glave smislio i otprilike sam mislio na gotovo sve zemlje koje si i pomenuo. Recimo, za Urugvaj ni sam do skoro nisam znao da mu je to pun naziv, ali, nesto je bilo i spominjano o tome po forumu kad su ukidali vize, a u medjuvremenu sam i bio tamo, pa i razumeo odakle to potice. Mislio sam da ce to biti kriticno, ali, eto, nije :) Sad, ima malo negde zackoljica oko statusa pojedinih zemalja, ali, imao sam na umu bas i tu Zapadnu Saharu i Zapadnu Samou.

A za sever nisam uracunavao drzave po USA, ali i te koje jesam su malo "sumnjive" po statusu. Aj, dopuni jos odgovor sa nekom drugom zemljom za sever i mozes da postavis pitanje :)