Posted June 5, 2008 Da li je neko nedavno putovao noćnim vozom Beograd – Beč? Zanimaju me vaša iskustva u vezi bezbednosti u tom vozu. Pravim kombinaciju za jedno Interrail putovanje kroz EU pa bi mi se finansijski i vremenski ovaj voz dobro uklopio u plan. Medjutim plaše me priče o pljačkama u tom vozu, naročito u spavaćim kolima. Putnici su bili opljačkani od noćnih posetilaca koji verovatno u voz ulaze negde u Madjarskoj i dok svi spavaju (navodno naprskaju još i gas za uspavljivanje, u neke kabine se može ući skidanjem pregrade izmedju susedne, u dilu su sa kondukterima i sl.) obave svoj posao a da žrtva to tek ujutru shvati. Mojoj se prijateljici upravo to desilo, a ima i drugih svedoka sličnih situacija. Sve te priče potiču od pre nekoliko godina, da li se situacija u medjuvremenu popravila? Sva vaša iskustva bi mi značila. Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2008 Ja relativno chesto putujem tim istim nocnim, dodushe samo do Budimpeshte i nikada nisam imala problema ni sa kim.. i to u obichnim kupeima.. mada, vishe volim da putujem u onom delu gde su sva sedishta zajedno.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2008 Ako se ne varam, to je isti voz koji u 22 sata kreće iz Beograda do Budimpešte pa nastavlja za Beč... Išla sam tim vozom do Budimpešte (a otprilike jednom nedeljno do Novog Sada), i po meni je to najbolji voz u koji možeš ući u Srbiji. Ne znam kako je kada pređe granicu, mi smo prošlog leta išli do Bp i zaista nije bilo nikakvih problema. Dok ne pređe granicu, voz je pun naših policajaca koji idu i legitimišu, i u principu su naši kondukteri manje spremni da primaju mito nego u drugim vozovima, zbog kontrola, i pazi se na to da se ne puši u kupeima i takve stvari koje obično ne postoje u našim vozovima. To je moje iskustvo, sad, u Mađarskoj stvarno nismo imali problema, a do Beča nisam ni išla... Mislim da su te priče sa gasovima za uspavljivanje po vozovima pomalo prenaduvane, toliko sam se vozila raznim vozovima po Mađarskoj, Ukrajini i Rusiji i to mi uopšte ne deluje kao uobičajena praksa. Uostalom, uvek možeš da lancem za bicikl privežeš torbu i onda još i legneš na nju, tako lopovima otežaš posao Moj savet je, svakako idi tim vozom, ali nemoj baš ostavljati vredan prtljag na gotovo prolaznicima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2008 Ja ishao sto hiljada puta tim vozom do Budimpešte i nazad, sve je savrsheno opushteno... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2008 Ne znam otkud te priče o gasu za uspavljivanje u Mađarskim vozovima... al više puta sam to čuo, i to ne samo od naših nego i od stranaca... doduše, nikada iz prve ruke. Da li je to samo urbana legenda? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2008 Kad malo bolje razmislim, petoro nas je ishlo za novu 2006. u Budimpeshtu, i sa nama u kupeu je bila josh izvesna Masha iz Rusije, i zaista smo se svi u jednom momentu komirali od spavanja, ali smo to pripisali alkoholu, jer je ceo voz bio jedna velika zurka, noc pre nove godine... Drugarica je sutradan primetila da joj fali 100 evara... Eto, ako sam doprineo shirenju te urbane legende, pomalo mi je i drago Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2008 Pitam se nije li ta urbana legenda i nastala tako što se neko zapio, zadremao u vozu, i posle shvatio da mu nedostaje štogod od prtljaga... al da mi je znati zašto se te priče uvek odvijaju baš u Mađarskoj... možda da iskopamo neki mađarski forum pa da pitamo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 6, 2008 Hvala svima na odgovorima, ali mene najviše zanima deo od Budimpešte do Beča kada se putuje spavaćim kolima. Za relaciju od Beograda do Budimpešte znam da je bezbedna i da su eventualne kradje one standardne, koje se mogu desiti neopreznim osobama svuda. Na osnovu informacija od pre nekoliko godina, na delu od Budimpešte do Beča je voz bio slabo obezbedjen. Nažalost, sigurna sam da nisu u pitanju naduvane priče i legende, jer sam sve to čula od veoma bliskih ljudi kojima se to dogodilo ili su bili svedoci. Zato se nadam da ima onih koji su u poslednjih par godina češće prelazili tu relaciju noćnim vozom, dakle od Budimpešte do Beča. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 6, 2008 ne znam, ta je prica vezivana i za voz koji, preko slovacke, ide u krakov, ali ne primetih nista sumnjivo. a spavala sam. u principu, rekli su mi da, za svaki slucaj, ne sedim sama u kupeu i da, ako je moguce, a obicno jeste, nocu zaglavim vrata necim, recimo, gore pomenutim, lancem za bajs. u svakom slucaju, ja se i ne bih toliko prinula. parice pod majicu, zajedno sa dokumentima, preko toga jaknica i, ako ce gace i charape da mi kradu, neka ih. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 6, 2008 pa da,ja mislim da to ako ce ti se desiti moze svida da ti se desi bez obzira na pravac naravno mere opreza maoraju da se sprovode svuda i stalno srecan put! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2008 hahahha sad sam tek skontao zashto me ljudi gledaju tako izbezumljeno kad shetkajuci se nocu tim vozom pokushavam da provalim zashto im je kupe zakljuchan lancem... Uopshte nisam skontao da je to kao zbog neke sigurnosti, ja reko' otvaraju im se vrata pa ljudi lepo privezali Al cu da ih plasim od sada... .gif' alt='::'> Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2011 Voz BEOGRAD- BUDIMPESTA -BEC, svi kazu da je super i ostalo, pa se je tako zeznuo i rezervisao karte. Da bi skratio pricu, nema ni jedne pozitivne stvari sa tim vozom, nabrojacu neke povratna karta do beca je oko 70eur ( tu narano nije napisano da vam za rezervaciju treba jos oko 7eur, sem ako nemate nameru da stojite 12 sati ) povratna karta do budimpeste kosta 26eur + 7eur Voz ima samo dva obicna vagona i jedan za spavanje 3 vagona ukupno U drugoj klasi ( to je klasa sa ovim cenam gore, za prvu klasu treba da se doda jos oko 20eur ) ima 8 mesta u kabinu, tako da kada svi sednu vozite se kao sardine, da ne kazem kao stoka. u prvoj klasi ima 6 sedista u kabini ( i to je jedina razlika sa drugom klasom ) Kroz nasu zemlju prosecna brzina je oko 50-60km/h, na nekim mestima je 20km/h, tako da vam do granice sa madjarskom treba oko 6h Sve je ovo ako voz ne kasni, jer se na kelebiji vozovi cekaju, voz koji ide iz beca i voz koji ide iz beograda, tu se medjusobno menjaju kondukteri, tako da ako jedan kasni kasni i drugi. Na 20 stepeni napolju, ukljucili su grejanje, tako da i ako sedite pola vremena cete morati da stojite jer je nepodnosljivo vruce Naravno uvek se nadje neko ko ce sve vreme puta da galami i pravi buku Naravno posto ima samo 2 vagona bice mnogo onih koji nece imati mesta za sedenje pa ce stojati u hodniku i praviti jos dodatne guzve Jos samo jedna stvari, prave i duple rezervacije ( sto se na srecu nije desilo meni ) ali su nekim devojkama i nekom paru napravili duple rezervacije, njih cetvoro na mesto za dvoje, ludilo..... I to su samo stvari koje su jako bitne da ne pricam o prljavom wc-u sto je normalno za nase vozove, prozore koje ne rade, pohabanim i neudobnim sedistima i tako dalje Inace povratne karte do Budimpeste AUTOBUSOM su 40 eur ( fudeks beograd ) A do beca 55eur ( fudeks beograd ) Povoljne karte ima i AUTOTURIST IZ NOVOG SADA TOLIKO od mene, NE PUTUJTE VOZOM sem ako bas ne morate, CENA je ista uz mnogo vise mucenja STO SE TICE BEZBEDNOSTI NAS JE BILO CETVORO ALI JE BILO BEZBEDNO Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2011 Taj noćni voz jeste užasan, baš zbog tih 8 sedišta po kupeu. Do pre 3 godine su išli srpski vagoni koji su bili normalni sa 6 sedišta, međutim kako nama večito fali vagona to su preuzeli mađari koji stavljaju najgore vagone koje imaju na ovaj voz, kao da smo najgora stoka... Ukupno ima 5 vagona (možda je taj dan bilo nešto vanredno kada si ti išao), od čega su 2 za sedenje jedan spavaći, jedan kušet i još jedan spavaći Sofija - Beč. Do granice sa mađarskom tj. do Subotice ne treba 6h, nego u praksi oko 4 do 4 i po sati (po redu vožnje je 3 i po sata). I to nije jedini voz koji ide do Budimpešte. Imaju još dva dnevna (u 6:46 i 10:05 iz Beograda) koja su mnogo kvalitetnija (vagoni sa klimom, mogućnost izbora između kupea ili otvorenog salona, ovaj u 6:46 ide za Prag i ima 5 vagona + vagon restoran i u najvećoj sezoni je poluprazan tako da nije potrebna rezervacija sedišta uopšte, dakle, bez tih +7 evra). Što se relacije Beograd - Budimpešta nije mi jasno kako zaključuješ da je cena ista kada 26 i 40 evra nije isto. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2011 ne znam zasto bi neko zeleo po svaku cenu da ide vozom kad se mnogo brze putuje recimo autobusom ljudi 6 sati do madjarske? to je ravno ludilu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2011 ne znam zasto bi neko zeleo po svaku cenu da ide vozom kad se mnogo brze putuje recimo autobusom Cena? Udobnost? Ekologija? 6 sati do mađarske granice nije tačan podatak (jedino ako je bio neki vanredan događaj), već 4 sata, što je opet mnogo, ali podnošljivo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2011 Hvala svima na odgovorima, ali mene najviše zanima deo od Budimpešte do Beča kada se putuje spavaćim kolima. Za relaciju od Beograda do Budimpešte znam da je bezbedna i da su eventualne kradje one standardne, koje se mogu desiti neopreznim osobama svuda. Na osnovu informacija od pre nekoliko godina, na delu od Budimpešte do Beča je voz bio slabo obezbedjen. Nažalost, sigurna sam da nisu u pitanju naduvane priče i legende, jer sam sve to čula od veoma bliskih ljudi kojima se to dogodilo ili su bili svedoci. Zato se nadam da ima onih koji su u poslednjih par godina češće prelazili tu relaciju noćnim vozom, dakle od Budimpešte do Beča. Mog druga i drugaricu je NEKO, osoba ili duh, opljackao u februaru ove godine u tom vozu Bec-Budimpesta. Oni apsolutno nemaju pojma kako se to desilo, spavali jesu, ali je pljackas otvorio drugaricin ranac, pa jos nesto i na kraju uzeo pare, a da oni uopste to nisu primetili. Sad...sta je u pitanju, i koliko su lake ruke tim lopovima ja ne znam, ali, mozda je ipak bolje pijuckati kaficu ili guaranu i ostati budan od BUD do Beca Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2011 ne znam zasto bi neko zeleo po svaku cenu da ide vozom kad se mnogo brze putuje recimo autobusom ljudi 6 sati do madjarske? to je ravno ludilu Kojim autoprevoznikom se putuje brže od 6 sati? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2011 U pomenutom vozu koji ide za Prag, prosle godine pokusao neki lik da oladi mog tecu za torbicu sa kamerom i fotosom, al se ovaj rasvestio na vreme od dremke, pojurio po kompoziciji i navatao lika, kog je dalje procesuirala milicija. Bilo je u nocnim satima, cini mi se oko madjarske granice, ili u madjarskoj. Sto ce reci, na tom potezu ka ili oko Budimpeste postoje redovni krimosi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2011 U pomenutom vozu koji ide za Prag, prosle godine pokusao neki lik da oladi mog tecu za torbicu sa kamerom i fotosom, al se ovaj rasvestio na vreme od dremke, pojurio po kompoziciji i navatao lika, kog je dalje procesuirala milicija. Bilo je u nocnim satima, cini mi se oko madjarske granice, ili u madjarskoj. Nemoguće da je bio voz za Prag jer voz za Prag prolazi u sred dana po Mađarskoj. Verovatno misliš na ovaj za Beč. ne znam zasto bi neko zeleo po svaku cenu da ide vozom kad se mnogo brze putuje recimo autobusom ljudi 6 sati do madjarske? to je ravno ludilu Kojim autoprevoznikom se putuje brže od 6 sati? Mislim da se govori o relaciji Beograd - mađarska granica, a ne Beograd - Budimpešta. Što se bezbednosti po vozovima, mislim da generalno nema pravila gde te mogu opljačkati. I ja sam slušao sve te strašne priče o noćnim vozovima po Mađarskoj, Slovačkoj, Poljskoj itd, a na kraju su mi digli iPod Touch negde između Minhena i Štutgarta u sred voza na kojem je pisalo "Orient express" Wien West - Strasbourg. Međutim mislim da je generalno nebezbedno putovati vozom po Evropi kada se putuje isključivo noću u vagonu sa sedištima, i kada je popunjenost manja od recimo dve trećine. Ako imate novca doplatite za kušet, a ako ne onda se uvalite u pun kupe po mogućnosti u sedište do prozora i sve vredne stvari strpajte do sebe (džepovi itd..)...Šteta što u ostatku Evrope nisu smislili praktičnu stvar kao u ruskom plackartu gde ispod sedišta/najnižeg ležaja postoji ogroman zatvoren prostor koji se otvara tako što se podigne ležaj/sedište, tako da ukoliko neko sediš/ležiš, jedini način da neko dođe do onoga što je ispod tebe je da tebe podigne. Tako da sve vredno metneš dole i miran si.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2011 @rangog:citajuci tvoj post imam utisak ko da ste uboli prstom u g...o (bez uvrede,tako se kaze ) Tj. da BAS niste imali srece. S' obzirom da si danas napisao to cini mi se da mora da si nedavno putovao tamo (ili se bar vracao),znaci izgleda za 1. maj il' za uskrs.A u prilog tome govori i to da ste vi ocigledno uzeli i rezervacije (znaci,bilo je neke bojazni da ce biti frke o slobodnih mesta).Koja god da je prilika bila (datum),druze ocigledno si ubo vanrednu situacija kad je bilo njih milion u vozu,i na osnovu tog jednog iskustva ne mozes da das neki objektivni sud o tom vozu,tj. putovanju na toj relaciji Ne bih mogao ni ja,s' obzirom da sam samo 2 puta isao na toj relaciji vozom (BG-Bec),ali npr. meni se oba puta nije desio ni jedan peh/nesrecna okolnost/neprijatnost i slicno,kao sto su se tebi (/tvom drustvu) izdesavale sad.Dal sam ja to,eto,imao lude srece ili ti pak nisi imao nimalo srece...ne bih znao reci Uglavnom,mogu da ti kazem iz mog ugla neka iskustva sto se tice putovanja za Budimpestu na toj relaciji,posto sam tamo isao milion puta.Ja nikad,al nikad nisam kupio rezervaciju za voz.Dal sam opet to imao srece pa sam uvek sedeo (i to normalno,a ne "ko sardine") il sta je,ali kazem ti kako je bilo.To je po meni nepotrebno (kupovina rezervacije),posto uvek ima slobodnih mesta.OK,jednom mi se desilo da smo stojali u hodniku jedno pola sata,i to je bila noc kad smo kretali na onaj Pepsi Siget festival pre par godina,ali posle tih pola sata (koliko je trebalo da predjemo granicu i udjemo u Madjarsku) su dovukli jos jedan potpuno prazan vagon u tu nocnu kompoziciju,pa smo svi mi iz hodnika otisli tamo i normalno sedeli.Ali svejedno,kazem to je bilo jedanput u milion i po meni ta rezervacija nije neophodna.I to opet ne znaci da ces "stojati 12 sati" do Beca ili ostati bez mesta ili sta vec.Uvek se covek snadje.A i ne znam ko te to zeznuo za 7 evra,kad znam da je rezervacija sedista 3 evra (bar do Budimpeste,mada ne znam koji su im to sad fazoni da prave razliku u tome dal si rezervisao sediste do Budimpeste ili Beca). Kad god sam se vozio bili su da kazem 'normalni' kupei sa po 6 mesta,ne sa po 8,ili oni vagoni gde koji su bez kupea,i svi smo normalno sedeli.Nisam dugo isao tim nocnim za Budimpestu,cudi me malo da su uvalili te sa po 8 mesta za idu nocu.Svejedno,nikad mi se nije desilo da smo se vozili "kao stoka" (ili sardine). To za grejanje je stvarno nebulozno.Mada sam vidjao i situacije da su babe/dede/reumatski bolesnici/ko vec trazili od konduktera (kad je prolazio pored njih) da se u nekim slicnim situacijama (tipa tvoja:napolju 20 stepeni) ukljuci grejanje.Ko zna ko je to urgirao,ali ti moram reci da to nije uvek slucaj. Srecom,nije na celoj deonici brzina 20 km/h,a i prosecna je rekao bih visa,isao sam bas pre 10-ak dana za Budimpestu,izgleda da stalno popravljaju tu prugu (Beograd-Subotica),pa nikad da je poprave.Sabani To za duple rezervacije prvi put cujem.Verovatnije mi deluje prica da su ili ti neki sa istim brojevima pogresili vagon (imaju iste brojeve sedista,ali za razlicite vagone) ili su namerno usli u taj drugi vagon praveci se blesavi ili je stvarno neko od putnika (ne verujme da to rade na blagajni) falsifikovao rezervacije WC,prozori,sedista su relativne stvari.Tj. mogu te zadesiti katastrofe (to sto si opisao),a mogu te zadesiti i sasvim suprotne stvari (WC cist,prozori sveze oprani,sedista udobna,ni traga od prljavstine).Sve zavsi kakve si srece Sve u svemu,nije bas sve tako crno,ne sudi iz jednog jedinog iskustva Za Bec je stvarno skuplja povratna karta vozom nego busom,ali razlika izmedju busa i voza do Beca je:1. voz imas ja mislim 2 puta dnevno,a bus jednom,2. na duze staze (nesto duza putovanja) je potrebno coveku da 'opruzi' malo noge i proseta,a u vozu je to mnogo zgodnije nego u busu (plus sto meni smeta kod buseva mali razmak izmedju sedista,a imam relativno dugacke noge),3. vozom se duze putuje,ali je veca zajebancija sa ekipom u vozu nego u busu (barem moja iskustva) Ovo poslednje je odgovor ujedno i za whiskeytown (plus da je do Budimpeste jeftinije vozom nego busem) Inace,sto se tice same teme (bezbednost) meni se samo jednom desila neprijatnost da budem pokraden,ali to je bilo iskljucivo (90%) mojom sopstvenom krivicom - ostavio sam pare,pasos i komplet pederusu na sedistu (samu naravno,niko da mi cuva) i otisao u WC gde sam se zadrzao oko 10 minuta.I naravno kad sam se vratio - niceg nema (magarac jedan,i dalje ne mogu to sebi da oprostim) Inace,nikakve neprijatnosti nisam imao (u smislu kradja i sta ja znam cega) i cak sam bio UBEDJEN da je to,kao sto moj imenjak kaze,jedna urbana legnda Al,eto,Masha i d.stole su mi malo otvorili oci da se ipak ponekad desi tako nesto (mada ne verujem u price tipa "Cula sam od komsinice,koja je cula od muske baba-tetke..." itd.).Ali ipak one price sa pocetka teme o spreju za uspavljivanje i pregradama koje se skidaju su mi...fantazija Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2011 U pomenutom vozu koji ide za Prag, prosle godine pokusao neki lik da oladi mog tecu za torbicu sa kamerom i fotosom, al se ovaj rasvestio na vreme od dremke, pojurio po kompoziciji i navatao lika, kog je dalje procesuirala milicija. Bilo je u nocnim satima, cini mi se oko madjarske granice, ili u madjarskoj. Nemoguće da je bio voz za Prag jer voz za Prag prolazi u sred dana po Mađarskoj. Verovatno misliš na ovaj za Beč. Pazi, ja zapamtio da mi tetka rece da su putovali do jutra do mraka, a ostade mi neka noc u glavi. Moracu to da preispitam. Eto, to je slucaj koji znam dakle ono, rod najordjeniji (a ne price od moga strica brat njegove kosminice). Oni su dosta putovali po Evropi, busom, vozom, avionom i ovo im je jedina neprijatnost koju su imali. Uvek su im vazne stvari tipa pasos, lova i skalamerije kod srca, na vratu i sl. Znate sta mislim, skoro pa u gace. Al eto, oda'ne covek malo i ispostavi se da je saputnik iz polupraznog voza lopina. Da, ova scena sa skidanjem pregrada je urnebesna, tesko da je ima i u filmovima. P.S. Inace, kada pricate o kusetima...Jesu to ona sedista na razvlacenje, pa se spoje da bude kao krevet i poprecis se kao sardina u kupeu? Tako sam putovao na more dosta puta. Al ipak je keva pravi lezaj, nebitno da li su 3, 4 ili 6 u kupeu. U nekom normalnom vagonu, vrata je moguce zakljucati. Pa se jednom desilo da sam imao maltene apartman, sam u kupeu sa 3 lezaja Beograd - Vranje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2011 Kuset kola=kola za spavanje,kol'ko se ja razumem u jezike Znaci,sa pravim lezajima,ne ta sto im se razvlace sedista,pa da mozes od obicnog kupe (to je kupe) da napravis kuset kola sa 3 lezaja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2011 Kušet su ležaji sa po 6 ili 4 po kupeu (3 ili 2 sa svake strane), a spavaća kola su sa 1, 2 ili 3 ležaja po kupeu samo sa jedne strane kupea i lavaboom eventualno frižiderom. U nekim lux varijantama postoje i spavaća kola sa tuš kabinom, ali je to sve papreno skupo. Takvi su tzv. Train-Hotel po Nemačkoj, Španiji itd... Rezervacija sedišta jeste 3 EUR, odnosno 3,5 EUR. Kada je Rangog rekao 7 EUR mislio je verovatno na oba smera. Od vozova sa 8 sedišta po kupeu u Srbiji su samo taj noćni Beograd - Budimpešta i Beograd - Bukurešt, a to je zato što nas smatraju stokom pa Mađari i Rumuni šalju najgore vagone koje imaju, a naši imaju jedva dovoljno vagona da održe železnički putnički saobraćaj uopšte živ... Što se pruge tiče evo aktuelnih brzina: http://www.dodaj.rs/?44/nN/24MBaUtX/karta-db-zs-zcg-2010-201.jpg, http://www.dodaj.rs/?2t/Vh/2SODroB5/karta-db-bg-cvor-2010-20.jpg. Uz ove brzine je izračunat red vožnje, međutim, u praksi postoji podosta ograničenja na kratkim deonicama zbog slabih mesta koje ovde nisu napomene, a zbog kojih kašnjenja i nastaju. Deo Beograd - Stara Pazova je odrađen. U budućnosti, kada se nabave nove lokomotive, moći će i do 160 km/h vozovi da idu. Sledeće se radi Stara Pazova - Novi Sad, što će biti završeno za najmanje 2-3 godine jer se gradi gotovo potpuno nova pruga. A Novi Sad - Subotica će se raditi tek kada se ovo završi, što znači još najmanj 6-7 godina će proći dok se sve to ne sredi... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2011 Da znas da treba uzeti s rezervom. Evo npr. gledam pravac Beograd - Vrsac, uglavnom oko 100-tke se vozi. Nisam isao iza Panceva vozom, al' da kazemo dobrim delom puta, jer to nije prosek. Npr, od Pancevackog mosta do poljoprivredne skole u Krnjaci mu treba 15 min ( amozda i vise). A to je jedna stanica. Zasto? Preko mosta ide toliko brzo, da ga sedeci na bajsu redovno ostavim iza sebe, uprkos losem trotoaru na panc. mostu. Sam most tezi ka raspadanju, zato voz i kilavi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 5, 2011 Ja sam prosle godine isao do Beca i to spavacim kolima. Nikakvih problema. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites