Posted April 14, 2011 posedujem americku pomorsku vizu, radim za Royal Caribbean... interesuje me da li mogu da idem na odmor u Mexico sa postojecom vizom ili je potrebno da izvadim meksicku vizu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 8, 2011 Dugari, ovako stoje stvari... 1. Nemam posao, nisam stalno zaposljen i nemam mesecna primanja. 2. Trebam da odem u Mexico u januaru 3. Nemmam nekretnine na sebe 4. Imam lovu, sutra vadim karticu 5. I ja isto idem da radim zurke.. Po Meksiku, Gvatemali i Kostarici Kako cu i sta? KOnzul mi je rekao da je jedini put da mu dostavim papire kako sam mesecno primao 500e.. NIsam bio na razgovoru vec ga zvao telefonom.. Pomagajte.. Hvala puno! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 9, 2011 posedujem americku pomorsku vizu, radim za Royal Caribbean... interesuje me da li mogu da idem na odmor u Mexico sa postojecom vizom ili je potrebno da izvadim meksicku vizu? naravno da mozes, sa americkom vizom ulazis bez problema. Redy- iscitaj malo dodatak koji sam ja a i drugi postavili kod informacija sta ti je sve potrebno za meksicku vizu. Nabavi NEKI papir da si NEGDE poslovno angazovan i ponesi dokaze o tome koliko novca posedujes na deviznom racunu. Pitace te najverovatnije gde ti je dinarski, tekuci racun, a ti im fino ljubazno objasni da sve honorare dobijas u kesu i da ih odmah pretvaras u devize i zato nemas dinarski racun. Kod mene je to upalilo. Ne zakeraju mnogo ali se naoruzaj strpljenjem i pozitivnim raspolozenjem:) Srecno:) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2012 Imao sam danas 24feb 2012 zakazano da apliciram za Meksicku vizu i nisam je dobio iz banalnih razloga.U prijavi sam napisao da uzimam 300$ platu ,sto i stvarno jeste,posto ti traze izvod od plate.Onda gospodin konzul kaze pa to je malo,ja mu kazem izdajem i stan ali za turiste pa imam i taj prihod,pa onda kad sam mu to rekao trazio je ugovor!!! Koji ugovor kad se stan izdaje na dan,dva,pet? Radim i kao turisticki vodic sa odlicnim primanjima,pokazao sam mu i stanje moje firme imam mali online booking biznis sa apartmanima koji dobro funkcionise,pokazao sam mu i Visu gold karticu sa limitom od 2500eura i jos dve Visa i master card kartice od druge banke i potvrde banaka i tekovno pozitivno stanje firme i stednu knizicu sa 4 nule u eurima dobra suma, i opet su me odbili zato sto plata koja mi prolazi kroz sistem drzave mali!? imao avio kartu rezervisano iz Skoplja-Viena-Cancun. Dosta nezahvalno od Mekska!!! Gospodin u konzulatu je bio ljubazan,ali neznam sta da mislim,kad sam presao 650km iz Makedonije i imao vise nego sto treba.Sta on stiti sa mojim odbijanjem!? Samo sam hteo da idem u Cancun na 14 dana. Samo zelim da vas predupredim na njihov sistem viziranja,koji nije fer. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2012 Heh taj njihov sistem viziranja je svima nama odavno poznat. Mojoj drugarici je kopao po izvodima sa kreditne kartice, pa kad je video neke dobre hotele bio je u fazonu "Ohoho Bellagio, Las Vegas" lepo lepo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2012 Zar oni imaju pravo to da rade? Normalno je da pogledaju trenutno stanje na kreditnoj kartici, ali da gledaju sve transakcije... to mi ne deluje normalno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2012 Naravno da se gledaju sve transakcije, jer mogu sad da uplatim 10k evra i da kazem: "Evo vidite, imam pare, hocu da idem", a posle karticu ne koristim... Kapitalizam, sta ces... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 7, 2012 Pa da, ali valjda je vazno da ti imas te pare, a sigurno neces otici tamo bez dinara U svakom slucaju, s obzirom da Meksikancima nije potrebna viza za Srbiju, ovo zbog cega su odbijali razne ljude u najmanju ruku nije fer. Jel' postoji sansa da u nekoj buducnosti i mi idemo tamo bez viza kao sto oni mogu kod nas? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2012 Ovako stvari stoje prijatelji moji... trenitno sam u Meksiku, po drugi put, (ali koliko vidim, na svu srecu), sa americkom pomorskom vizom... nikakvih problema nisam imala iako se vidi nezadovoljnost Meksikanaca na aerodromu prilikom provere pasosa. Kartu za povratak u Srbiju nemam jer sam se iskrcala sa broda, na kojem sam radila, u Puerto Rico-u i odatle otisla za Meksiko. Da li neko od vas ima bilo kakvu informaciju da li moze da se produzi boravak posle dozvoljenih 180 dana? Ambasada mi je dala odgovor da je to pitanje meksickih organa I jos jedno pitanje... Da li je moguce kupiti kartu u jednom pravcu iz Srbije za Meksiko bez dodatnih dokaza o povratku ili sta vec... s obzirom da mi americka viza jos uvek vazi? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2012 Saki030 Imam puno prijatelja u Meksiku (Meksikanaca, ne nasih), koji mi kazu da samo treba da nadjes posao i da ti onda skoro 100 posto produzavaju boravak, tako da mozes da racunas na to, a u principu i moras da nadjes posao da bi zivela vise od 6 meseci, i ja planiram da se jednog lepog dana skrasim u Meksiku, posto imam gde tamo i da odem, ali jos uvek se ne resavam... A ta nasa ambasada bi mogla i nesto konkretno da uradi po pitanju viza za Meksiko, pa mi jos imamo vize za Meksiko ejjjj, a mi smo njima odavno ukinuli vize... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 19, 2012 milansr Ja idim sad po treci put, nisam ni pousavala da produzujem boravak prosli put, nije bilo potrebe. Sad idem, pa cemo videti sta i kako, bilo bi lepo kad bih i ostala Ako planiras da dolazis, javi se pa da Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 31, 2012 Ljudi jedno pitanje! Treba da idem na konferenciju u Meksiko, a imam americku vizu B1/B2 (ona turisticka). Teta iz ambasade mi je rekla da oni ipak preporucuju da se vadi meksicka viza jer kao na granici mogu da me odbiju! Sta mi je ciniti??? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 31, 2012 Jel ideš avionom? Tj jesi li u SAD ili iz Srbije planiraš da putuješ? Mislim da ako ideš avionom nećeš imati problema.. Visa required, except for A stay of max. 180 days: - for holders of a valid visa for the USA. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 31, 2012 Putujem avionom iz Pariza direktno u Meksiko, posto radim doktorat u Francuskoj! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 9, 2012 Odakle god das ides i kako god da ulazis u Meksiko, bilo avionom bilo kopnom americka viza ti je dovoljna za ulazak. Sretan put i uzivaj Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 7, 2013 Pozdrav svima Treba da idem u Mexico poslom, vizu za mexico iz beograda tesko mogu da dobijem, treba dokaz o zaposlenju kojeg nema. Vazno mi je samo stici do Mexica, razmisljam da odem do Kube ili Pname gdje nam ne treba viza za ulazak, pa da tamo u Kubi ili Panami idem u mexicku ambasadu i dobijem vizu. Da li je neko bip u slicnoj situaciji i tako vadio vizu za Mexico, svi savjeti su dobrodosli. Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 14, 2013 Za meksičku vizu nije problem napraviti sebi potvrdu o zaposlenju, otkucaš sam sebi tu potvrdu ako ti ili bilo ko od prijatelja, poznanika ma pečet neke firme koja više ne postoji, a takvuh je gomila I sa time se pojaviš tamo. Meni je upalilo tri puta Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 17, 2013 Pozdrav, ako moze pomoc...sto pre to bolje Ja sam vaterpolo trener i dobio sam ponudu da radim u vaterpolo klubu u Huarezu...ljudi su mi vec bukirali kartu za 9 Decembar, sve sto mi je ostalo je viza...s'obzirom da nemam pojma nista o tim tzv. "viza peripetijama" dodjoh ovde da se posavetujem posto sam sutra planirao da skoknem do Meksicke ambasade, pa da ne lupim neku glupost. Pitanje je kako najlakse da dodjem do vize i da iskoristim sansu, sta da kazem u ambasadi...koju vizu da trazim? ...a da...nisam zaposlen, zvanicna primanja su oskudna i vode se kao stipendija, ne posedujem nekretnine. Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 17, 2013 https://www.klubputnika.org/vize/24-latinska-amerika/130-meksiko http://embamex.sre.gob.mx/serbia/index.php/sr/konzularno/viza Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 17, 2013 https://www.klubputnika.org/vize/24-latinska-amerika/130-meksiko http://embamex.sre.gob.mx/serbia/index.php/sr/konzularno/viza Procitao sam ovo...i upoznat sam...dobro sam procesljao sve pre nego sto sam napisao pitanje Opet ne ispunjavam uslove...a i karta koja mi je bukirana je u jednom pravcu...posto mi je prvi ugoivor do Jula. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 17, 2013 https://www.klubputnika.org/vize/24-latinska-amerika/130-meksiko http://embamex.sre.gob.mx/serbia/index.php/sr/konzularno/viza Procitao sam ovo...i upoznat sam...dobro sam procesljao sve pre nego sto sam napisao pitanje Opet ne ispunjavam uslove...a i karta koja mi je bukirana je u jednom pravcu...posto mi je prvi ugoivor do Jula. Pa vidi, ti ideš tamo da radiš, prema tome ne ideš turistički i ne gledaš uslove za turističku vizu - iskreno rečeno, danas je 17. novembar, ja ne znam nijednu državu koja će ti baš u tako kratkom roku izdati odgovarajući dokument, a da si u ovom momentu potpuno nepripremljen. Klub je jednako neodgovoran, jer valjda kapiraju da ti živiš da drugom kraju sveta i da ne možeš samo da se pojaviš i kažeš "dobar dan, ja stigao". Prema tome, ja bih osim ozbiljnog razgovora sa ambasador popričao i sa klubom i uverio se koliko je ponuda ozbiljna i šta su oni preduzeli za tebe - teško da ćeš bez dopisa/potvrda koje oni moraju da nabave moći da dobiješ radnu vizu. Ako hoćeš sa turističkom, pa da radiš na crno, to je druga priča - a uslovi su ti jasni i kao što kažeš upoznat si sa njima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 17, 2013 Turistička viza važi 6 meseci... Studenti univerziteta podnose potvrdu o studiranju i indeks na uvid. Ucenici predaju potvrdu da su redovni ili vanredni ucenici i djacku knjižicu na uvid. I jedni i drugi, pored navedenih potvrda, ukljucujuci maloletna lica, treba da dostave i izvod iz maticne knjige rodjenih kao i dokumenta kojim dokazuju ekonomsku solvenciju roditelja ili lica koja ih izdržavaju Probaj i američku vizu (koja važi i za Meksiko), ili traži od kluba da ti pošalju molbu, garanciju, papire, i da pomere let. Povratnu kartu možda možeš da probaš da rezervišeš uplatom sa bankovnog računa, pa da je onda otkažeš posle štampanja. PS Nek je sa srećom ! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 18, 2013 Za Spasilac011 Za dobijanje turisticke vize moras biti zaposljen i dostaviti im izvode iz banke (da vide da primas platu i to), gori su od americke ambasade, nadam se da ima ovde u Srbiji pametnih pa da im vratimo vize, ne razaumem zasto dopustamo svima da se poigravaju sa nama. Ukinuli smo im vize odavno a oni nama ucinili "veliku" uslugu - besplatne vize. Koje vecina ne moze dobiti. Nego, ako, kad smo dozvolili da se svi izivljavaju nad nama tako nam i treba, ko ne postuje sebe kako da ocekuje da ga drugi postuju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 18, 2013 Zvao sam i raspitao se...jedina opcija mi je radna viza, a za to je potrebno originalno pozivno pismo od njih iz Meksika (posalto postom, dhl itd.)...da klub u Meksiku kontaktira njihovo ministarstvo unutrasnjih poslova ili koga vec trebaju...da specificno traze mene...pa da to ministarstvo kontaktira Meksicku amabasadu u BG-u...pa me tek onda oni zovu i kazu mi sta treba od dokumenata. Sam proces traje ne vise od mesec dana...krace, ako oni u Meksiku poguraju. Hvala vam svima na pomoci, jako ste ljubazni i ekspeditivni Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 28, 2016 Trebalo bi aprila da idem u Meksiko na poziv prijatelja iz amerike. Medjutim sada vidim da se ne moze dobiti viza ako ste nezaposleni a niste student. Ja sam bas nedavno zavrsio fax i nisam iskreno nesto u fazonu da trazim posao jos pogotovo ne u srbiji. Dakle da li neko ima neki savet za mene? Kako da dobijem vizu? Ti prijatelji iz amerike su bukvalno milioneri i stvarno ne vidim razlog zasto bi neko ostao u Meksiku. I malo mi je bezveze da ne treba viza za Juznu Ameriku a treba za Meksiko. Verovatno bi smo bili 2 nedelje u Meridi i Kankunu. Hvala. p.s. nemam vazecu U.S. vizu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites