Posted February 16, 2009 Kolosus slabe sanse izgleda. Te markice su problem jer nisu napravljene a verovatno i nece skoro. To vazi za nove pasose a kako je za stari plavi vise ne znam. Ja sam nesto pokusavao pre par meseci za Rusiju ono poslovno. Odmah su me pitali stari ili novi pasos, rekao sam za novi. Rekose nece moci jos neko vreme. Takodje su mi tada trazili dokumentaciju da sam stvarno zaposlen kod firme koja me salje "poslovno". Znaci nije moglo fiktivno pismo na memorandu ili tako. Tada je bio i covek koji stvarno radi neki posao sa ruskim firmama, njemu su trazili i jos neke stvari. Recimo dokaz o postojanju ruske firme (registracija ili tako nesto) kao i izjava ruske firme da se posao stvarno raid sa njima. Verovatno je i za Ukrajinu nesto slicno ali ko zna mozda ce sada kada Rusija ukine vize to prestati da izdaju jer nema potvrde, a neki sluzbenik tamo ce verovatno misliti da to vazi za sve drzave kod kojih je ta mogucnost postojala. Jedino ako imas mogucnosti da preko neke firme u Ukrajini dobijes kao pozivno pismo na njihovom memorandumu pa sa time u ambasadi dobijes poslovnu multi vizu (recimo na period od godinu dana a moze valjda i na tri). To te kosta 20$, e sada je fora da li ce u ambasadi da ti daju vizu ili ce da zezaju u faznu "sta ce ti viza mozes vaucer" kao sto su mene. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 8, 2009 MOLIM ZA POMOĆ ! stvar je loša sto se tiče mene , a zašto evo razloga . nikada nisam putovao nigde van Srbije , a voleo bih sada tj. želim sada da putujem u Ukrainu , tačnije na Krim na more na primer Yalta , feodosija , Sudak , . Uavgustu ću dobiti odmor u trajanj od 12 dana , a ja ništa ne znam kako je tamo i kako putovati ni sa čim , ne bih voleo da bacam pare na avijon , a i radim na železnici tako da imam mogućnost da uzeti FIP kartu koja je besplatna za mene bilo gde da putujem u evropi , bez obzira na zemlju . znam ruski i znam engleski jezik . evo pitanja : - kuda da putujem i sa čim ? - koliko dana mi treba ? - kakve su cene hrane pića i drugih stvari ? - kakvi su smeštaji ? - kakvi su kao ljudi ukrainci ? - da li treba viza ? - ako treba viza , za koga i gde da tražim ? - treba li viza za ukrainu ? - koje je mesto ili grad naj lepše na Krimu ? - gde ima mladih ljudi ? - gde je dobar provod ? - kako da naći smeštaj ? i da još nešto , mnogo mi se svidjaju ukrainke , mnogo su lepe i izgledaju mi da su sasvim ok kao osobe , i želeo bih da znam šta mislite da li je Ok oženiti se sa ukrainkom ? ipak su one pravoslavne vere kao i mi , a i interesuje me kakve su one ? i ako neko još nešto treba da mi kaže ili pomogne da sve mi prodje Ok , molim da mi kaže unapred zahvalan , i hvala vam na razumevanju . pozzzzzzzz Željko Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 9, 2009 - kuda da putujem i sa čim ? Kuda god hoces i kako god hoces - koliko dana mi treba ? 3 dana kopnom da stignes tamo i 3 dana da se vratis... avionom par sati ali mnogo skupo. - kakve su cene hrane pića i drugih stvari ? Ukrajina je za nijansu jeftijia od Srbije ali turisticka mesta su skuplja - kakvi su smeštaji ? nemam pojima, zivela sam u studentskom domu - kakvi su kao ljudi ukrainci ? smesni - da li treba viza ? naravno - ako treba viza , za koga i gde da tražim ? u ambasadi koja je blizu Marakane - treba li viza za ukrainu ? procitaj prethodni odgovor - koje je mesto ili grad naj lepše na Krimu ? trazi manja mesta - gde ima mladih ljudi ? svuda - gde je dobar provod ? verovatno svuda, ukrajinci vole da popiju i da igraju celu noc - kako da naći smeštaj ? dodjes tamo i nadjesh smestaj za pola sata kod neke bakice... princip je isti kao u CG drugim recima procitaj malo forum... pisali smo o Ukrajini 1000 puta i da još nešto , mnogo mi se svidjaju ukrainke , mnogo su lepe i izgledaju mi da su sasvim ok kao osobe , i želeo bih da znam šta mislite da li je Ok oženiti se sa ukrainkom ? ipak su one pravoslavne vere kao i mi , a i interesuje me kakve su one ? Salish se... ovo je sajt o putovanjima a ne www. da-li-bi-trebalo-da-ozenim-ukrajinku.com Moje misljenje o ukrajinkama za 2 meseca zivota tamo i iz prica nasih momaka koji zive u Kijevu i koje sam upoznala tamo... lake su, samo zele da se udaju i pobegnu iz ukrajine, plitke, pa cak i one pametne imaju isti cilj... dodushe verovatno su dobre kao zene poshto im se od malih nogu usadi taj neki instinkt domacice. Ne znam koliko su lepe... ali ne secam se ijedne da sam mogla da kazem za nju da je lepa... znam da su sve imale cudne i ruzne noseve. Pravoslavne vere su ukrajinke iz Istocne Ukrajine, Zapadna Ukrajina je katolicke vere i one su goreopisane. Elem... za savete o zenidbi obrati se nekom drugom sajtu. Za savete o putovanjima... tu smo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 9, 2009 Što se tiče Ukrajinki, ima vrlo lepih i vrlo ružnih, ali naše su, generalno, lepše. Naravno, svaka diskusija na ovu temu je prilično besmislena jer sam i tamo upoznao vrlo inteligentne osobe kojima nije cilj samo udaja, kao što i ovde ima puno devojaka koje odgovaraju Marininom opisu. Sve je to individualna stvar. I kao što reče Marina, ako imaš nešto da pitaš o putovanjima, tu smo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 17, 2009 Шта је потребно од докумената за украјинску транзитну визу (црвени пасош): -виза земље у коју се иде (у случају Русије возна карта или резервација хостела(може са нета)), -слика, -1340 динара које уплаћујете у Комерцијалној банци на рачун који вам дају у амбасади. Отишао сам у среду у једанаест,завршио све до дванаест а виза је била готова у четвртак у девет.Траје двадесет дана (мада сам тражио месец),са два уласка и рекоше ми да не смем да останем у Украјини дуже од пет дана,иначе Ето,то је све. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 17, 2009 Mogao si i bez tranzitne vize da jednostavno uzmes vaucer kod Mome. Malo skuplja varijanta jer bi ti trebala dva vaucera (jedan i za povratak) ali sa njima mozes da ostanes mnogo duze. A i pravo cudo da su ti dali vizu a ne po principu "sta ce ti viza uzmi vaucer". Bilo koja viza za Ukrajinu je besplatna a tih 1340 dinara je za "administrativnu obradu" podataka. I da ovo "ne duze od 5 dana" je ozbiljno jer mnogima za Ukrajinu vize nisu potrebne pa i ne vrze neku ozbiljnu proveru. Ali ako ti vide vizu u pasosu onda to temeljno proveravaju tipa kada si usao, koliko si ostao, itd. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 12, 2010 kako funkcioniše taj vaučer? dakle, pokažem ga na granici sa pasošem i to je to? jel pišu datumi na tom dokumentu i sl? treba da putujem sledeće nedelje, a ove da odem do ambasade. u pitanju je seminar, pa postoji nekoliko varijanti - poslovna viza, na osnovu pozivnog pisma organizacije i njihove registracije, rezervacije hotela u kojem ostajemo ili na osnovu tog vaučera? hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 12, 2010 Pa bilo je pokazes na granici, popunis (cisto forme radi) papirce odsedas gde, od kada do kada. Najmanje cimanje ti je sa vaucerom, vizu tesko da ces dobiti. Verovatno ce da ti kazu "sta ce ti viza, uzmi vaucer". Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 12, 2010 Jel može br. telefona ili adresa te agencije gde se kupuju ti vaučeri? I to su fiktivni vaučeri, koje zapravo ne mogu iskoristiti u Ukrajini, a mesto odsedanja i sl. pišem kao ono što je na vaučeru. Nazvaću ih da ih ispitam, samo bi bio zahvalan za broj telefona. Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 12, 2010 Ako ides na seminar onda izvadi u SUP "POSLOVNO U UKRAINU" bar sam ja tako radio. Nek ti organizacija koja te salje napise dokument "Upucivanje na seminar" overi i potpise i to lepo odneses u SUP i to je to. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 13, 2010 Mislim da to sa SUPom ne radi već par godina ... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 13, 2010 Radi ali sada je malo komplikovanije. Mislim da mora da te salje preduzece odavde i moras da imas potvrdu da si zaposlen kod njih. Fiktivno tesko da prolazi. Vaucer moze da se uzme u Moma turs (valjda adresa i telefon jos vaze): Svetog Nikole 98, tel.: 011/ 2417-555 (ime ulice je novo, jos uvek se koristi staro ime Baje Sekulica) Cena vaucera je letos bila 1500 din. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 13, 2010 Ali ako si iz nevladine organizacije ili si student dovoljno je samo jedan papir da te upucuju na seminar. Samo obrati paznju da nedobije POSLOVNO U RUSIJU kao moj drugar koji je isao samonom pa se vracao opet u SUP da kaze necu u Rusiju daj za Ukrajinu a teta samo precrtala hemijskom i dopisala iznad Ukrajinu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 14, 2010 http://korrespondent.net/ukraine/politics/1133949-ukraina-i-serbiya-dogovorilis-ob-otmene-vizovogo-rezhima i evo google translate: ussian to English translation Ukraine and Serbia agreed on a draft agreement between the Cabinet of Ministers of Ukraine and the Government of the Republic of Serbia to waive visa requirements for citizens. As reported today, 3 November, the Ministry of Foreign Affairs of Ukraine, held on the eve of the Ukrainian-Serbian consultation. In the framework of consultations the parties have agreed on a draft agreement on visa-free regime for short trips. "The draft agreement provides for visa-free regime for citizens of Ukraine and Serbia for up to 30 days for 60 days from the date of first entry. The conclusion of this agreement will facilitate further development of partner relations with Serbia, the intensification of contacts in political, economic, cultural, humanitarian and other spheres "- said the Foreign Ministry of Ukraine. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 15, 2010 Jos dok parlamenti kod nas i njih usvoje znaci tamo negde sledece godine Originalni ruski tekst kaze da je usvojen sporazum o produzenju boravka bez vize sa 30 dana na 60 dana. Do sada je sa vaucerom moglo da se boravi do 30 dana a sta je sada? I dalje sa vaucerom ali moze do 60 dana ili stvarno bezvizni rezim (bez vaucera) do 60 dana? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 15, 2010 Koliko vidim, piše da će moći da se boravi 30 dana u okviru 60 dana bez vize, odnosno bez vaučera, samo sa pasošom. Ovo 30 u 60 je sigurno pravilo po uzoru na Šengen, samo što je Šengen 90 u 180. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 15, 2010 pa bilo bi lepo da nam (i mi njima) ukinemo. Mada mene iskreno mnogo više interesuje ovo za Kazahstan, jer pokušavam pronaći informacije, a osim teksta da smo mi potpisali bezvizni režim sa njima, ništa drugo ne piše.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 12, 2010 Uskoro bez viza u Ukrajinu | 12. 12. 2010. - 12:41h | Komentara: 0 Ukrajina se nada da će 2011. godine potpisati Sporazum o viznoj liberalizaciji sa 14 zemalja, izjavio je Andri Olefirov, direktor Konzularnog odeljenja Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine. Među pomenutim zemljama je Srbija, dok su ostale Argentina, Bruneji, Indonezija, Island, Kuvajt, Libija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Oman, Južna Afrika, Singapur, Urugvaj, Hrvatska i Švajcarska. Ukrajina očekuje takođe da postigne dogovor o viznoj liberalizaciji i sa Bosnom i Hercegovinom i Tunisom krajem 2010. ili početkom 2011. godine. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 12, 2010 Eto kada bi se to i dogodilo bilo bi super, a jeste malo offtopic al me zanima da li će i neke od tih zemalja ukinuti vize za Ukrajince... Srbija hoće koliko sam čuo, ali Kuvajt, Libija, UAE.. hmmm not likely Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 12, 2010 Mozda nece za ukraince ali za ukrainke hoce Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 13, 2010 Pogledajte na kraju teme: https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=4790.0 Inace ovo ukidanje viza za Ukrajince se odnosi mahom na diplomatske i sluzbene pasose. Tesko da se Ukrajina pregovara o pojedinacnom ukidanju viza sa zemljama koje su u Sengenu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2011 Lepa vest. Ovog trenutka sam zvao Moma turs. Vrlo ljubazna osoba mi rece da najkasnije do juna meseca za Ukrajinu nam nece vise biti potrebni vauceri jer je potpisan protokol o ukidanju viza za Ukrajinu ceka se da ga valjda izglasaju u Skupstini. Rece mozda i od druge polovine maja... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2011 Lepa vest. Ovog trenutka sam zvao Moma turs. Vrlo ljubazna osoba mi rece da najkasnije do juna meseca za Ukrajinu nam nece vise biti potrebni vauceri jer je potpisan protokol o ukidanju viza za Ukrajinu ceka se da ga valjda izglasaju u Skupstini. Rece mozda i od druge polovine maja... .gif' alt='::'> Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2011 superr! bas sam kontala da negde oktobra odem do UKR!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 23, 2011 Superiška ))) Baš mi je drago, znači neće više biti onih smaranja sa vaučerima, Transnistria hmmmm Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites