Posted April 24, 2012 Pozdrav svima, trebam pomoć i molim odgovore na sljedeća pitanja zbog odlaska u Istanbul vlakom 15.5. 1.Za vlak koji kreće u 7.50 iz Beograda za Sofiju stoji napomena da ne saobraća na relaciji Niš-Dimitrovgrad ali nigdje nisam našao obavijest jel su uveli autobus na toj relaciji kao zamjenu ili se tim vozom može samo do Niša(Turci su bar na svojim strnicama stavili obavijest za koju relaciju su uveli bus umjesto voza) link: http://w3.srbrail.rs/zsredvoznje/?lang=sr 2.Vlak koji kreće u 21.50 iz Bg zaSofiju nema tu napomenu pa jel moguće da su srpske železnice zaboravile maknuti napomenu ili stvarno ovaj noćni voz vozi normalno do Sofije a ovaj u 7.50 samo do Niša S obzirom da vlak iz Sofije za Istanbul kreće tek u 19.15 volio bi saznati ove informacije kako bi što bolje organizirao put jer ne bi volio doći u Niš i onda morati tamo tražiti prijevoz i opet plaćati za novi prijevoz do Sofije........ 3.Koja je granica za balkanflexipass 25 ili 26god jer imamo par osoba u grupi koji će navršiti 26godina tek u 7,8mj pa da im znam reći jel za njih balkanflexi 53 ili 88eur. Hvala unaprijed svima na odgovorima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 24, 2012 Sve je kako piše, ovaj ujutru ne ide, uveče ide. Nema autobusa kao zamene od Niša do Dimgrada. Mislim da vam je u ovom trenutku bolja varijanta da hvatate noćni voz Beograd - Sofija (Srbija Flexipass ili povratna do Dimgrada + 2 eur bugarskom kondukteru) i onda bus do Istanbula koji je valjda 20 eur, tako beše valjda. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 27, 2012 gluvi telefoni... dakle, vozom uz balkan flexipass do bugarsko-turske granice, pa odatle autobusom za koji se ne plaća dodatno karta, pa onda autobusom od istanbula do ankare (za koji, uz balkan flexipass plaćam ili ne plaćam? ), pa iz ankare saobraćaju vozovi do vana, tabriza...? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 27, 2012 Bus Istanbul - Ankara ne organizuju turske železnice tako da se plaća. Iz Ankare ide voz jednom nedeljno za Teheran preko Vana i Tabriza. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 27, 2012 Da, hvala! Ali pored tog voza što preko Vana saonraća za Teheran, sigurno postoji više vozova koji saobraćaju na relaciji Van-Tabriz, to nije duga relacija... Pošto ne bih ni kurdski Van, a ni Tabriz preskako. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 29, 2012 Pre nekoliko dana sam sreo nekoliko Hrvata koji su išli za Istanbul vozom Zagreb-Beograd, nekoliko sati pauze, pa vozom Beograd-Bukurešt, pa oko 2-3h pauze u Bukureštu i onda voz Bukurešt - Istanbul (ovaj naravno saobraća isto samo do bugarsko-turske granice, a dalje ide autobus turskih železnica, koji se ne plaća dodatno). Naravno Balkanflexipass važi u Rumuniji, tako da mu na kraju izađe na isto. Skoro isto se putuje, a ne gubi se vreme u Sofiji. Možda vam je i ova opcija prihvatljiva. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 2, 2012 Hvala Bane na opciju preko Bukurešta sam i zaboravio,kad se navikneš na već provjerenu kombinaciju na druge opcije i zaboraviš.Sakupljajući tu preko foruma i neta obavijesti situacija i opcije prema Istanbulu(u slučaju da samo koristite vlak). 1.Bg- Sofija 21.50-8(10,11 sati vožnje),kušet kola 10eur.....pauza u Sofiji do 19 pa Sofija-Istanbul 19-8(rutu Kapikali-Istanbul vozi bus)...ukupno vožnja BG-ISTANBUL 35SATI.....balkan flexi 53eur,kušet bg-sofija 10eur,kušet sofija-istanbul vjerovatno 10eur(ovo ne znam jer sam do sad uvijek uzimamo turski kušet odma u Bg za 10eur sve do Istanbula). 2.Bg-Bukurešt 16-6(14 sati)....pauza do 12 vlak Bukurešt-Istanbul 12.10-7.50....ukupno vožnje Bg-Istanbul oko 40SATI.....balkan flexi pass 53eur,kušet kola(10eur) ili spavaća(18eur) Bg-Bukurešt....kušet Bukurešt-Istanbul 10eur.......na ovoj relaciji morate busom Bg-Vršac i Kapikule-Istanbul Nisam išao ovom rutom nikad pa Bane i ostali tko je bio Bg-Bukurešt-Istanbul molim odgovore: Jel iz Bg(trenutno od Vršca samo)postoje kušet ili spavaća kola koja voze direkt do Istanbula ili u Bukureštu svi iz vlaka i kušeta pa opet plaćanje za nova kušet ili spavaća kola....? Povratak: Za Sofiju i Bukurešt kreće u isto vrijeme u 22,vlak iz Sofije za Bg je u 20,vlak iz Bukurešta u 20.45 znači zujanje po Sofiji opet 8,9 sati ili za Bukurešt se voziti oko 20 sati i moliti se da vlak ne kasni jer za BG iz Bukurešta kreće u 20.45 Svi savjeti dobrodošli,zahvaljujem svima unaprijed Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 2, 2012 Od Vršca do Temišvara je bio jedan "spavaći" vagon, ali se stvarno ne sećam da li su kušet ili spavaća kola. U svakom slučaju, to ide najdalje do Bukurešta. Posle za Istanbul ide skroz nova kompozicija, što će reći i nova karta. Ako ideš preko Bukurešta, proveri pre kupovine karte da li voz tog dana ide iz Beograda do Bukurešta ili samo do Temišvara. Pošto mi rekoše da Rumuni rekonstruišu neki most, pa povremeno obustave ovaj voz što ide iz Beograda. U tom slučaju moraš da presedaš i u Temišvaru. Turski kušet je 10 evra, bilo gde da uđeš, tako da je i od Sofije 10. Nego, sad nešto mislim... Ako već od granice ide turski bus, da li do te stanice ide i bugarska 2. klasa, sa sedištima, ili ih otkače na bugarskoj granici? Mada tih nekoliko km ničije zemlje valjda može da se prestoji u hodniku kušet vagona? Mislim ova pitanja su usmerena ka tome da li je moguće izbeći turski kušet i uštedeti neki evro? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 2, 2012 Моја другарица је прошле године кад такође део пруге од Капикула до Истанбула није био у функцији од Софије до Капикула ишла нашим седећим вагоном где их је преузео аутобус и возио до Истанбула. Дакле, није доплаћивала за кушет од Софије до Капикула јер исти није ни постојао у композицији. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 12, 2012 E, zanima me put u Istanbul vozom... znaci uzmes flexipass u Beogradu pa onda do Sofije...kako dalje? Sta se ceka, koliko se ceka, da li se preseda? Da li se posle Sofije preseda? I na koju stanicu stizem u Istanbul, s Evropske ili Anadolske strane? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 12, 2012 E, zanima me put u Istanbul vozom... znaci uzmes flexipass u Beogradu pa onda do Sofije...kako dalje? Sta se ceka, koliko se ceka, da li se preseda? Da li se posle Sofije preseda? I na koju stanicu stizem u Istanbul, s Evropske ili Anadolske strane? Jooj Imre legendo moja, "kad se sad nisam šlogir'o" Preusmerenje na ovu temu je bilo u smislu ne da praviš redudansu i ponavljaš pitanja nego da iščitaš šta je već napisano Neke odgovore možeš naći par postova iznad, opcije transporta preko Sofije ili Bukurešta do Istanbula. 1.Bg- Sofija 21.50-8(10,11 sati vožnje),kušet kola 10eur.....pauza u Sofiji do 19 pa Sofija-Istanbul 19-8(rutu Kapikali-Istanbul vozi bus)...ukupno vožnja BG-ISTANBUL 35SATI.....balkan flexi 53eur,kušet bg-sofija 10eur,kušet sofija-istanbul vjerovatno 10eur(ovo ne znam jer sam do sad uvijek uzimamo turski kušet odma u Bg za 10eur sve do Istanbula). 2.Bg-Bukurešt 16-6(14 sati)....pauza do 12 vlak Bukurešt-Istanbul 12.10-7.50....ukupno vožnje Bg-Istanbul oko 40SATI.....balkan flexi pass 53eur,kušet kola(10eur) ili spavaća(18eur) Bg-Bukurešt....kušet Bukurešt-Istanbul 10eur.......na ovoj relaciji morate busom Bg-Vršac i Kapikule-Istanbul Ajd molim te javi da si bezbedno stigao da ne brinem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 12, 2012 Koliko dana ste imali upisanih u fleksipasu nakon povrtaka iz istanbula u srbiju ? 3-4 ? planiram da idem do bodruma, ne znam moze li se sve uklopiti u tih 5 dana ili da uzimam onaj od 7 ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 12, 2012 E, zanima me put u Istanbul vozom... znaci uzmes flexipass u Beogradu pa onda do Sofije...kako dalje? Sta se ceka, koliko se ceka, da li se preseda? Da li se posle Sofije preseda? I na koju stanicu stizem u Istanbul, s Evropske ili Anadolske strane? Jooj Imre legendo moja, "kad se sad nisam šlogir'o" Preusmerenje na ovu temu je bilo u smislu ne da praviš redudansu i ponavljaš pitanja nego da iščitaš šta je već napisano Neke odgovore možeš naći par postova iznad, opcije transporta preko Sofije ili Bukurešta do Istanbula. 1.Bg- Sofija 21.50-8(10,11 sati vožnje),kušet kola 10eur.....pauza u Sofiji do 19 pa Sofija-Istanbul 19-8(rutu Kapikali-Istanbul vozi bus)...ukupno vožnja BG-ISTANBUL 35SATI.....balkan flexi 53eur,kušet bg-sofija 10eur,kušet sofija-istanbul vjerovatno 10eur(ovo ne znam jer sam do sad uvijek uzimamo turski kušet odma u Bg za 10eur sve do Istanbula). 2.Bg-Bukurešt 16-6(14 sati)....pauza do 12 vlak Bukurešt-Istanbul 12.10-7.50....ukupno vožnje Bg-Istanbul oko 40SATI.....balkan flexi pass 53eur,kušet kola(10eur) ili spavaća(18eur) Bg-Bukurešt....kušet Bukurešt-Istanbul 10eur.......na ovoj relaciji morate busom Bg-Vršac i Kapikule-Istanbul Ajd molim te javi da si bezbedno stigao da ne brinem nisam gledao...jbg.. hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 25, 2012 Citam ja ovo, cita ono mene Dakle, jel moze neko da mi objasni kao detetu tacno kako. Dakle: Voz iz Beograda za Istanbul (ide preko Sofije) 55e flexi + 10e kuset do Sofije+ 10e kuset do granice sa Turskom, onda se na granici prelazi u autobus koji se ne placa do Istanbula... A za povratak mi vazi ista flexi karta? Placam samo kuset opet jos 10+10e Sve ukupno ispadne 95e ? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Oprostite mojoj gluposti, ali probajte da plasticno objasnite put i cene Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 27, 2012 Najjeftinije i najjednostavnije - Uzmeš Srbija Flexipass za 1500 din (ako imaš manje od 26 godina) Sedneš uveče na voz za Sofiju (bez kušeta), kad uđeš u Bugarsku njihovom kondukteru daš 4 leva/2 evra. Ujutru uzmeš bus iz Sofije do Istanbula koji je 20-25 EUR sve ukupno oko 60-70 EUR. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 27, 2012 ...ukupno vožnja BG-ISTANBUL 35SATI..... Ja sam jednom isao tim vozom BG-Istanbul pre par godina,trebalo mi je 30 sati do Istanbula,a nazad (Istanbul-BG) oko 24h.Znaci,raspao sam se u tom vozu.OK,srecom nisam isao sam (bio sam sa devojkom),pa mi je bilo lakse. Hteo sam da kazem da se dosta vremena "gubi" na prelazu granica.Na nasoj-bugarskoj je voz proveo oko 2 sata (mozda i vise),a na bugarsko-turskoj je stajao 2 sata sa bugarske strane i 2 sa turske To je bilo u vreme dok nije bilo ovih presedanja i cekanja/gubljenja vremena na voz (i u vreme viza i za Bugarsku i za Tursku),tako da se nadam da se situacija sad malo popravila uvodjenjem tog busa na granici... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 28, 2012 Uzmeš Srbija Flexipass za 1500 din (ako imaš manje od 26 godina) Sedneš uveče na voz za Sofiju (bez kušeta), kad uđeš u Bugarsku njihovom kondukteru daš 4 leva/2 evra. Ujutru uzmeš bus iz Sofije do Istanbula koji je 20-25 EUR sve ukupno oko 60-70 EUR. Cek... Kako mislis Flexipass za 1500 dinara? Da nisi pogresio? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 28, 2012 Nije pogresio. Srbija flexipass je jedan tip karte, a Balkan flexipass, na sta ti verovatno mislis, je druga stvar. I kosta verovatno onoliko koliko ti znas da kosta Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 28, 2012 Pitanjce, koliko vrijedi povratna karta Beograd - Dimotrovgrad? I Jel zna netko kolika je cijena. Išao bi vlakom do Sofije, pa busom za Istanbul s time da bih kupio kartu do Dimitrovgrada a onda se do Sofije poslužio starim trikom Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 28, 2012 mene je izašla 1524 dinara sa karticom SRB+ , ako je nemaš dodaj 30%. Ako ti voz stigne do 9 u Sofiju (po redu vožnje treba oko 8 po bugarskom vremenu) možeš da vataš Metroov autobus u 9h. Ako zakasniš na taj imaš onda u 12h. Ostavi stvari na garderobi na stanici (mislim da je 3 leva) i prošetaj se ta tri sata do centra i oko njega, sve je tu blizu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2012 Samo jedan info, pošto na http://www.centralnaavtogara.bg nema ovog prevoznika. Dakle "Matpu-96" vozi Sofija-Istanbul-Sofija za 36 eur, što znači da se u kombinaciji sa vozom iz Beograda može otići do Istanbula i nazad za manje od 60 eur. http://www.matpu.com/page.php?n=116731&SiteID=793 Jedino treba proveriti odakle iz Sofije tačno polazi ovaj bus. Niko drugi ne vozi ispod 44 eur na toj relaciji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2012 Ovako su meni rekli na zeleznickoj: voz iz beograda za istanbul krece svakog dana u 21:50, u sofiju stize u 7 ujutru, a iz sofije krece uvece u 7 i u istanbul stize sledeceg dana u 8 ujutru.. rezervacija kuseta od beograda do sofije kosta 650 din, a od sofije do istanbula 1060, flexipass je 5900 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2012 Ovako su meni rekli na zeleznickoj: voz iz beograda za istanbul krece svakog dana u 21:50, u sofiju stize u 7 ujutru, a iz sofije krece uvece u 7 i u istanbul stize sledeceg dana u 8 ujutru.. rezervacija kuseta od beograda do sofije kosta 650 din, a od sofije do istanbula 1060, flexipass je 5900 Samo jednu stvar ti nisu rekli, a to je da se od Kapikula do Istanbula preseda na autobus zbog radova u Turskoj. Čuo sam da taj autobus dođe i pre vremena u Istanbul, jer se ide brže nego vozom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 13, 2012 Šta mislite, da li u ovoj situaciji idu sedeća kola sve do Kapikula, pa da se ne plaća kušet ili da se ne preseda? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 13, 2012 Sedeća kola samo do Svilengrada idu, mada probaj da se dogovoriš sa pratiocem kušeta da odstojiš preko granice. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites