Posted October 28, 2018 Ako za određenu destinaciju imate i Gea tours i Terra travel opciju, koju biste agenciju izabrali i zbog čega? Mislila sam da je Terra travel neuporedivo bolja, ali sam videla dosta loše Google Reviews pa sam sad malo zbunjena P.S. Možda ne bi bilo loše da postoji objedinjena tema za kombi prevoz za razne destinacije, ali to ostavljam moderatorima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 11, 2023 Kao što je neko nedavno primetio, ljudi uglavnom ostavljaju review kada nešto nije kako treba. Retko ko će napisati "bila je to normalna vožnja kombijem do aerodroma", jer je to nešto što se podrazumeva. Iz mog iskustva, rekao bih da nema razlike, samo treba gledati čija vremena vam više odgovaraju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 11, 2023 4 minutes ago, Lazar said: Kao što je neko nedavno primetio, ljudi uglavnom ostavljaju review kada nešto nije kako treba. Retko ko će napisati "bila je to normalna vožnja kombijem do aerodroma", jer je to nešto što se podrazumeva. Iz mog iskustva, rekao bih da nema razlike, samo treba gledati čija vremena vam više odgovaraju. Tema je stajala bez odgovora vise od 5 godina, necete vjerovati sta se onda dogodilo (FOTO) :) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 11, 2023 Just now, ThirstyTraveler said: Tema je stajala bez odgovora vise od 5 godina, necete vjerovati sta se onda dogodilo (FOTO) Verujem da je i Lazaru kao i meni bila u nepročitanim (novim) porukama pre par dana. Ne znam zašto doduše. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 11, 2023 1 hour ago, deleter said: Verujem da je i Lazaru kao i meni bila u nepročitanim (novim) porukama pre par dana. Ne znam zašto doduše. Zbog spama koji sam obrisao brzinom munje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 12, 2023 Ja sam prošle godine putovao za Solun preko Axiosa. Vozači sjajni, voze brzo a sigurno, maksimalno ljubazni, izlaze u susret šta god da treba, pritom je i cena bila povoljna. Jedina zamerka što na sajtu prodaju "minibus prevoz do Soluna" a zapravo se vozite kombijem. Zbog toga sam ih iskritikovao po povratku kući jer nije svejedno, u minibusu ima više prostora za noge dok u kombiju po pravilu svakom višem od 1.75 nije previše udobno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 15 Путовала са Геом од/до Будимпеште. Све је било ок. Једино што сам имала лет у 14 часова, а кренуло се у 2 из Београда, па сам мало куњала на аеродрому. Повратак је био одмах по слетању, али на грани пао систем, па изгубисмо скоро 90 минута на Келебији, на Хоргошу је било још горе. Ово је баш зезнуто ако идете на аеродром. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 15 2 hours ago, petrovna said: Путовала са Геом од/до Будимпеште. Све је било ок. Једино што сам имала лет у 14 часова, а кренуло се у 2 из Београда, па сам мало куњала на аеродрому. Повратак је био одмах по слетању, али на грани пао систем, па изгубисмо скоро 90 минута на Келебији, на Хоргошу је било још горе. Ово је баш зезнуто ако идете на аеродром. uh bre, stvarno katastrofa koliko se vremena potrosi, za to vreme moze do kine da se stigne hahaha..Putovao sam cesto, bar jednom mesecno, tom rutom pre par godina, toliko mi se smucila ta neizvesnost, svaki put neka frka na granici, nekad cekanje satima, nekad prolaz za pola sata i onda hvatanje zjala po 5-6 sati na aerodromu u Budimpesti....Ne znam dal bi sebi to ponovo priredio, jos mi je muka kad se setim....Ako otvore ovaj voz, i pasosku kontrolu bez zaustavljanja voza, nadam se da ce biti druga prica.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 16 Inače, retko kada komentarišemo forume ali ovog puta smo morali da potvrdimo i obrazložimo komentar Lazara. Tako je, u pravu ste što se tiče putnika. Generalno statistika je pokazala da čak 80% putnika ne daju pozitivne ocene na google, facebooku tripadvisoru ili bilo gde gde' može bilo koja firma da se oceni. Konkretno pričamo o prevozu, i onda kada je sve super savršeno. ALI zato, kada bude jedan jedini problem, eto negativne ocene i komenateri. Tako da tim ocenama na bilo kojoj platformi, nemojte puno verovati, odnosno na sve te negativne ocene dodajte jedno 50% minimalno pozitivnih kojih nigde nema. Prosto je to usađeno u čoveka da kritikuje, daje negativne ocene, loše recenzije itd.. Jer retko ko želi da podigne i pomogne nekome da uspe, većina bih uništila onu drugu stranu. SVAKA ČAST IZUZECIMA. Puno smo razmišljali, i evo jedna ideja koju možemo da predložimo javno pa možda neko ima vremena da uradi to. Da se pored ocenjivanja firme, napravi mogućmnost gde će moći firma da komentariše klijente/putnike. Zašto? Zato što bez broj puta smo imali priliku da ljudi zakazuju putovanje pa onda na veče pred polazak ili čak što više na par sati pred polaska otkažu. E onda to se ne računa, i to nema veze, ali ako dođemo u bilo kojoj situaciji gde će firma otkazati putniku, e onda eto odma negativne ocene, pljuvanje po svim sajtovima/forumima. Voleli bi smo da se ova tema o kombi prevozu i dalje raspravlja. Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 19 @TIM, fino što ste se registrovali i ne pratite više temu iz senke. Bilo bi lepo da Vaš sajt bude transparentan, tj. da navedete cene kao što se može videti kod Terra i Gea prevoznika. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 19 Zasto biste vi kao firma komentarisali putnike? Sta postizete time, osim sto pokazujete da ste na amaterskom nivou? Prvo, ako hocete ozbiljno da poslujete, ne biste uopste smeli da otkazujete unapred zakazane polaske, osim u slucaju bas esktremno izvanrednih okolnosti, kad biste morali adekvatno da zbrinete putnike, omogucite im sto brzi alternativni odlazak na zeljenu destinaciju i adekvatno ih finansijski obestetite, ukoliko za to ima potrebe. Ako cak i u takvim situacijama budete profesionalni i odgovorni, makar i uz licnu finansijsku stetu, sticete neverovatno poverenje kod klijenata. A sto se otkazivanja putnika u zadnji cas tice, to se bar lako resava, uvedete placanje unapred i otkazni rok kad nema povracaja novca, definisete pravila, cenovnike, postujete ih i to je to. Nemate vi sta da se prepucavate s putnicima po internetu. Sve ovo govorim uopsteno, za sve prevoznike, svim putnicima je u interesu da imaju dostupan i pouzdan prevoz. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 19 6 hours ago, Dragance said: Zasto biste vi kao firma komentarisali putnike? Sta postizete time, osim sto pokazujete da ste na amaterskom nivou? Prvo, ako hocete ozbiljno da poslujete, ne biste uopste smeli da otkazujete unapred zakazane polaske, osim u slucaju bas esktremno izvanrednih okolnosti, kad biste morali adekvatno da zbrinete putnike, omogucite im sto brzi alternativni odlazak na zeljenu destinaciju i adekvatno ih finansijski obestetite, ukoliko za to ima potrebe. Ako cak i u takvim situacijama budete profesionalni i odgovorni, makar i uz licnu finansijsku stetu, sticete neverovatno poverenje kod klijenata. A sto se otkazivanja putnika u zadnji cas tice, to se bar lako resava, uvedete placanje unapred i otkazni rok kad nema povracaja novca, definisete pravila, cenovnike, postujete ih i to je to. Nemate vi sta da se prepucavate s putnicima po internetu. Sve ovo govorim uopsteno, za sve prevoznike, svim putnicima je u interesu da imaju dostupan i pouzdan prevoz. Ne radite ovaj posao pa ovako pišete. Kada Vam u sezoni otkaže grupa putnika od njih 6 a povratni putnici čekaju dolazak vozila, i oteraju firmu u startu u minusu po par stotine eura, ne bi ste ovako pisali. Zašto bi komentarisali? Baš zato da nebi druge kolege došli do te situacije, i da taj putnik ima na čelu negativnu ocenu, kako bi svaki prevoznik mogao da vidi sa kim ima posla i da mu ta osoba nije sigurna za prevoz. Šta postižemo time? Postižemo ravnopravnost, postižemo da putnik ako nije siguran u putovanje ne zakazuje i zauzme mesto nekome kome je zaista potreban prevoz na toj relaciji. I još jedna stavka koju ne poznajete a komentarišete, jeste da kombi prevoz se ne bazira na unapred uplaćen prevoz (sem kada je u pitanju neka firma/kompanija gde sve ide preko fakture). Svim putnicima je u interesu da imaju dostupan i pouzdan prevoz? Slažemo se. ALI je svim prevoznicima u interesu da putnim bude siguran a ne da se ne pojavi na datoj adresi, ugasi telefon, ne javlja se na telefon itd.. 8 hours ago, petrovna said: @TIM, fino što ste se registrovali i ne pratite više temu iz senke. Bilo bi lepo da Vaš sajt bude transparentan, tj. da navedete cene kao što se može videti kod Terra i Gea prevoznika. Poštovanje, hvala na preporuci, Ubacićemo cenovnik što pre. Srdačan pozdrav. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 20 Slaba vajda od toga. Sistem za komentarisanje klijenata bi bilo praktično nemoguće napraviti. Firmi za prevoz nema mnogo i svaku je lako identifikovati po imenu. Dovoljno je ukucati ime firme i videti komentare na Google reviews. Teško je zamisliti sistem koji bi sadržao tako nešto za fizička lica. Ono što možete uraditi jeste da pravite sopstvenu tabelu sa imenima onih koji su otkazali dogovoreni prevoz, pa kasnije pazite da sa tim ljudima više ne poslujete. Inače, mnogi poslovi u ugostiteljstvu nose tu vrstu rizika. Izdajete stan na dan, ljudi se ne pojave, ili otkažu u poslednji čas, ili naprave štetu, i šta im možete? Najčešće - ništa. Možda ste zbog njih odbili drugog klijenta, koji je isto hteo da iznajmi stan u to vreme, i tako ste direktno izgubili novac zbog nečije neozbiljnosti. Ali bojim se da tu nema pomoći. To su jednostavno troškovi poslovanja, koje treba uračunati od starta. Ono što vi, kao firma, možete da uradite, jeste da zamolite svoje klijente da vam ostave pozitivan komentar, tipa da stavite u svoja vozila nalepnicu na kojoj piše, molimo ostavite komentar na google reviews, to nam puno znači. Viđao sam to više puta kod prevoznika, hostela, restorana itd. Slažem se sa ovim što je napisala @petrovna, treba da pišu cene. Čovek kad otvori sajt na kome nema cena, ili kad piše "kontaktirajte nas za cenu" itd, u 99% slučajeva zatvori taj sajt i ode na drugi, gde pišu cene. I još jedan možda koristan savet, iz ličnog iskustva. Bez obzira na to koliko su klijenti često bezobrazni, nevaspitani itd, vaš posao je da uvek budete ljubazni i dočekate ih i ispratite sa osmehom, ma koliko bili besni i želeli da im kažete svašta. Ja živim od toga što držim privatne časove preko interneta. Ja planiram svoj dan oko tih časova, a često se dogodi da me učenici ispale, zaborave, otkažu u zadnji čas ili se jednostavno ne pojave. Kada sam držao časove uživo, tj. išao po kućama, isto se to dešavalo, da poljubim vrata, nema nikoga kod kuće, zaboravili su, otišli negde. I ma koliko da sam tada bio besan, znao sam da, ako budem neljubazan, mogu zauvek izgubiti tog klijenta, i potencijalne klijente kojima bi me on mogao preporučiti. Zato im uvek kažem da to nije u redu i zamolim ih da se više ne ponovi, ali sve veoma ljubazno, ma koliko da sam iznerviran. Na duže staze, to se mnogo više isplati. Ne kaže se džabe "mušterija je uvek u pravu". Eto, nadam se da sam malo pomogao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 21 On 11/19/2024 at 4:56 PM, TIM prevoz said: Ne radite ovaj posao pa ovako pišete. Kada Vam u sezoni otkaže grupa putnika od njih 6 a povratni putnici čekaju dolazak vozila, i oteraju firmu u startu u minusu po par stotine eura, ne bi ste ovako pisali. Zašto bi komentarisali? Baš zato da nebi druge kolege došli do te situacije, i da taj putnik ima na čelu negativnu ocenu, kako bi svaki prevoznik mogao da vidi sa kim ima posla i da mu ta osoba nije sigurna za prevoz. Šta postižemo time? Postižemo ravnopravnost, postižemo da putnik ako nije siguran u putovanje ne zakazuje i zauzme mesto nekome kome je zaista potreban prevoz na toj relaciji. I još jedna stavka koju ne poznajete a komentarišete, jeste da kombi prevoz se ne bazira na unapred uplaćen prevoz (sem kada je u pitanju neka firma/kompanija gde sve ide preko fakture). Svim putnicima je u interesu da imaju dostupan i pouzdan prevoz? Slažemo se. ALI je svim prevoznicima u interesu da putnim bude siguran a ne da se ne pojavi na datoj adresi, ugasi telefon, ne javlja se na telefon itd.. Ne moram da radim taj posao da bih imao pravo da komentarisem, zar ne? To su sve rizici koje morate da uracunate u vas posao. Ne smete da zavisite od par putnika koji su otkazali polazak, a ni u ludilu da zbog toga otkazete putnicima koji vas cekaju. Ja vam lepo kazem da cete sve svoje probleme resiti uvodenjem placanja unapred, definisanjem pravila, kao i transparentnoscu i jasno iskazanim cenama. Nije mudrost danas napraviti sajt i omoguciti online placanje. Zivimo u 21. veku gde se sve radi online, automatski, QR kodovi i slicno, pa stremite ka osavremenjavanju svojih usluga, profesionalizmu, umesto sto usmeravate energiju na mogucnost da se bespotrebno online prepucavate sa neodgovornim klijentima. I nemojte me ubedjivati da kombi prevoz, ili bilo koja druga usluga ne moze da funkcionise sa placanjem unapred, to su besmislice. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22 Teško je uvesti plaćanje unapred ako drugi prevoznici to ne praktikuju. Onda će mnogi klijenti otići tamo gde ne moraju da plate unapred. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22 Zasto bi se u svom biznisu rukovodio onim sto drugi rade? Prosto, tendencija je da se sve pojednostavi i radi online, zasto ne biti prvi u svom poslu u tom kontekstu? Nije to naucna fantastika, mnoge druge vrste prevoza rade po tom principu, nisam primetio da su propali zbog toga, naprotiv. Opcijom placanja unapred biras profil putnika koje zelis, a to su oni koji preuzimaju deo finansijske odgovornosti na sebe time sto placaju unapred. Mozda ces ih imati manje u pocetku, ali dobices one koji ce sigurno putovati i onda nemas problem sa otkazivanjem i tom vrstom gubitaka. Vremenom, ubedjen sam da broj klijenata moze samo da raste, a to se postize profesionalnim i modernim poslovanjem, koje ukljucuje i moderne opcije rezervacija i placanja. A lako mozes i stare klijente "naterati" na placanje online i unapred, das im popust za tu uslugu, uredis pravila otkazivanja i eventualni procenat povracaja novca i postujes ih. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22 Bla bla car koristim stalno, platis karticom voznju unapred i cao......ne znam sto to ne bi mogli i kombi prevoznici......iovako i u bla bla imas profi vozace koji svaki dan voze u isto vreme na istoj relaciji, i znas ih vec sve, ako cesto koristis uslugu na istoj relaciji...u bla bla staje 3 ljudi, plus vozac, u kombi 8-12...po meni je to ista stvar, samo se br. putnika razlikuje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 23 (edited) Bla bla usluge nisam koristila. Nema voznje ili vozac objavi 2 h ranije, a vec se snadjes. Pokusala do Budimpeste za praznike, nisam podesila obavestenja, jedna voznja zauzeta, ostalo neodgovarajuci termini. Pre 5 godina sa aerodroma iz Sofije vozac objavio voznju sat pre polaska, imala tada povratnu busom. Mogao je 10 dana ranije da objavi, sigurno nije kupio avio kartu danas za sutra. Cena je obicno 10 do 20 e jeftinija od kombi prevoza. Edited November 23 by petrovna Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 23 Kao što sam već napisao, ako može da bira, klijent će otići tamo gde ne mora da plati unapred. Jedna mogućnost je da se klijenti motivišu, tako što dobiju primamljiv popust za plaćanje unapred. Blabla car ima svojih prednosti, ali iz mog iskustva postoji nekoliko problema: prvo, obično ne kreću sa aerodroma, a meni se ne putuje od aerodroma do centra grada (posebno nakon što sam proveo 20 sati po avionima i aerodromima, premoren sam i još teglim prtljag); drugo, vreme mi često ne odgovara, ne bih da čekam nekoga pet sati; treće, vozači umeju biti jezivi smarači, a nakon dugog puta želim samo da stignem tamo gde sam krenuo, a ne da satima slušam o tome kako su Ukrajinci zapravo Rusi kao što su i Hrvati zapravo Srbi itd. Ako putujem na kraće relacije i sa laganim prtljagom nije mi problem, ali na dužim putovanjima obično nemam ni snage ni volje za to, hoću samo da stignem kući. Ako za to treba da platim 20 evra više, drage volje ću platiti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 23 hahah u pravu si za bla bla vozace, cesto smaraju do jaja...i meni je to najgore kod te vrste prevoza....ali sad imas profi bla bla vozace, kojima je to maltene posao, tako da oni uglavnom cute tokom celog puta, i voze heheh.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites