Followers 0

Bez cilja

2 posts in this topic

Meka šapa izvlači iz dubokog sna. Dok me miluje po obrazu, dvije stvari mi prolaze kroz glavu; prvo, Potjeh nikada ne izvuče kandže kad budi mene ili Evu, i drugo, ja danas ne mogu ići na posao. Ta druga ideja manifestirala se iz ničega, kao da mi ju je netko jednom posadio u glavu i sad je počela cvjetati. Ustajem i obavljam higijenske rituale u kupaonici, poput zombija. Još jedno jutro bezumnog mrtvaca koji je nedavno napunio dvadeset i šest godina. Eva si toči kavu u kuhinji. Potjeh joj sjeda u krilo, igraju se. Oblačim jaknu. ''Ne idem na posao.''
''Nego?'' upitala je.
''Sjest ću na vlak i idem negdje.'' Uozbiljila se. ''Stvarno?''
''Da.''
''Jesi dobro?''
''Ne znam.''
''Hoćeš da idem s tobom?''
''Ne, ne. Moram biti sam.'' Kratka pauza. ''Gdje ideš?''
''Nemam pojma'', odgovaram, kao da sam izvan vlastitog tijela. Jutro u Zagrebu, kasna jesen, Evin zabrinut pogled, zaleđene Potjehove šape u zraku dok čeka nastavak igre – sve je poput isječka iz filma, trenutak...

Pročitajte Bez cilja

Lep tekst, ali ovim zadire u domen fantastike: Vadim mobitel, šaljem SMS šefu. ''Danas neću doći na posao. Sjeo sam na vlak i idem negdje. Ne znam gdje idem, ne znam kad ću se vratiti. Čujemo se.''  Druga je od šefa koji piše 'Trebamo li se zabrinuti?'.

Edited by noskich