Followers 0

Balkan Flexipass

901 posts in this topic

Po linku koji si dao ne mogu zaključiti na koji si voz mislio. Ali ako si mislio na taj turistički voz sa tim nabrojanim stanicama, za njega ne važi ni flexipass ni obične karte. Taj voz se organizuje par puta godišnje za turiste dubokog džepa.

Ostali su mi još dva dana sa Balkan Flexipass-a, pa me interesuje nečije iskustvo iz voza Beograd-Sarajevo. Hteo bi na kratko do Sarajevo, znam da voz prolazi kroz Hrvatsku i nije mi jasno kako to ja bih prošao kroz ovu državu. Jel važi Flexipass za celo putovanje, jer treba dodatno plaćanje kroz Hrvatsku, jer treba da se izlazi iz voza pa na granici kupuvanje bileta? Ako ima neko iskustvo sa putovanjem Flexipass-om kroz Bosnu bi bilo extra ;D.

Od 11 do 13 maja Zeljeznice Republike Srpske nece naplacivati putnicke karte povodom 20 godina postojanja.Odnosi se samo na unutrasnji saobracaj RS, znaci pravac Samac - Doboj - Banja Luka - Novi Grad (Kostajnica). Mozda nekome dobro dodje ova informacija.

Molio bih Vas informacije jel ima vlak iz Bg za Istanbul? Imao sam u planu da sa djevojkom u 6. mj.  odemo do Istanbula, a sad čitam da vlak više ne vozi :( Koliko sam shvatio ima vlak do Sofia pa onda busom do Istanbula? Koliko povratna za vlak do Sofia-e košta? A kolko bus do Istanbula? A mogućnost da odemo preko Bukurešta za Istanbul?

Zahvaljujem na odgovoru

Hey pozdrav. Jel mi moze neko nesto reci o putovanju za Grcku. dokle vrijedi balkan flexipass i jel ima direktno za Atinu?

ja trebam stici do Patre...zato molim vas ako bilo ko zna nesto vise, pomozite..

Zna li neko gde može (ako uopšte može) da se kupi Balkan Flexipass van Beograda?

U Nišu su mi rekli da kod njih ne može da se kupi, a kada sam zvao call centar rekli su da ako ne može u Nišu onda ne može nigde  ::crazy:

Trebalo bi da može u svakoj železničkoj stanici koja prodaje međunarodne karte. Trebalo bi da odeš lepo na stanicu u Nišu i da im sve j. po s., gle čuda, možda će i moći...

Od jutros poceo da saobraca Talgo voz na relaciji Sarajevo - Mostar. Ocekuje se do kraja godine ( hm) da u potpunosti zamjene stare vozove u oba entiteta. Super vijest ali nedostajace mi pusenje u vozu, sverc i jugoslovenski zvuk kolosijeka:)

Od jutros poceo da saobraca Talgo voz na relaciji Sarajevo - Mostar. Ocekuje se do kraja godine ( hm) da u potpunosti zamjene stare vozove u oba entiteta. Super vijest ali nedostajace mi pusenje u vozu, sverc i jugoslovenski zvuk kolosijeka:)

Ovo nije tačna informacija. Nije počeo da saobraća Talgo, već je Končarov niskopodni voz imao samo promotivnu vožnju, dakle ne za obične putnike. Očekuje se da će Niskopodni krenuti u saobraćaj Sarajevo - Ploče uskoro (ali i to je pod znakom pitanja jer Hrvati neće da ga puste do Ploča), a Talgo umesto trenutnih vozova za Zagreb, Budimpeštu i Beograd od avgusta, ali to se već 2 godine priča pa ništa. Ne mogu da zamene sve vozove u oba entiteta, jer su ih kupile železnice Federacije samo, a ne RS. Uglavnom kad napokon krenu, ako ikad i krenu, možemo da očekujemo skuplje karte, veću udobnost, ali istu brzinu (sporinu) putovanja...

(ovo i nema baš mnogo veze sa flexipassom pa bi se moglo pomeriti u odgovaraću temu)

Jel bio isao neko iz Istanbula vozom skoro? Kako funkcionise ono presedanje u Kapikulama? Bus polazi ispred Sirkedzija isto u 10? 

Skroz ste me zbunili...

Putovanja po Bugarskoj su normalna? Mislim u Bugarskoj nema nikakvih radova na zeleznicama, moze se normalno putovati? Stici do Burgasa i malo se provozati po njoj?

Onda autobus bez naknade prevozi od granice BG-TR do Istanbula?

Vozovi po azijskom delu Turske isto ne idu ili samo na relaciji Istanbul-Ankara? Mogu li iz Ankare u Izmir i sl?

Jer moze neko da skenira i prati taj propratni beli list posto u Skopje ne znaju za njega.

Od sutra 14.07 do 30.09 svaku subotu imace voz za Solun iz Skoplje u 05.05. Pristize u Solun u 10.24. Voz iz Solun za Skoplje imace svaku Nedelju u 20.11 koji stize u Skoplje u 23.11

Kartu u jedan pravac je 756 MKD (12,5 EUR), a povratna 1238 MKD (20.5EUR).

http://www.mztransportad.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=370%3A2012-07-12-11-04-41&catid=30%3A2011-11-25-14-34-52&Itemid=94〈=mk

Jer moze neko da skenira i prati taj propratni beli list posto u Skopje ne znaju za njega.

Nije ti potreban taj listić, i meni su to uradili u Skopje. Prodali su mi kartu i rekli su mi da u Beograd potražim taj beli list. Ali u suštini samo jedan kondukter mi je taj listić potražio, ali nije pravio probleme. Neće ti biti ništa bez njega, kondukteri će ti išaraju celu voznu kartu sa potpisima, jedino pazi na slobodni kvadrati na kartu. Srećan ti put, problemi u Tursku ne bi trebao da imaš sa tom kartom.

Jel bio isao neko iz Istanbula vozom skoro? Kako funkcionise ono presedanje u Kapikulama? Bus polazi ispred Sirkedzija isto u 10? 

U Kapikulama čeka autobus turskih želaznica koji polazi odmah po ukrcavanju putnika.

Ukoliko putujete onom varijantom da ne plaćate kušet, verovatno će vam tražiti doplatu od 10 evra ili vam neće dati da uđete u bus. Mi smo ih samo iskulirali i na kraju  su nam dali znak da uđemo u bus. Bez doplate, naravno.  :yok:

U povratku bus polazi u 22h sa Sirkedži stanice i tu nam u busu nisu ni tražili doplatu .

Da li neko zna da li postoji garderobu na stanicu u Istanbul i da li je sigurno i kolko kosta da ostavim moje stvari.

Pozdrav,

Planiram putovati iz Beograda za Istanbul. Već sam pročitala da voz staje u kapikule i tu prelazimo u autobus. Da li je neko

od vas imao priliku tako putovati ove godine (odnosno od kada traje taj remont pruga ili šta već) ??

Da li ste morali platiti rezervaciju od 10 Eura iako saobraća samo na relaciji Sofia - Kapikule  :yok:    :D

Ako ima neko ko je prošao kroz ovo bila bih sretna da mi isprica iskustva :)

Srdačan pozdrav :)

Pozdrav,

Planiram putovati iz Beograda za Istanbul. Već sam pročitala da voz staje u kapikule i tu prelazimo u autobus. Da li je neko

od vas imao priliku tako putovati ove godine (odnosno od kada traje taj remont pruga ili šta već) ??

Da li ste morali platiti rezervaciju od 10 Eura iako saobraća samo na relaciji Sofia - Kapikule  :yok:    :D

Ako ima neko ko je prošao kroz ovo bila bih sretna da mi isprica iskustva :)

Srdačan pozdrav :)

I mene ovo zanima :)

Da li neko zna da li postoji garderobu na stanicu u Istanbul i da li je sigurno i kolko kosta da ostavim moje stvari.

Имају сефови у којима можеш да оставиш. Откључавају се уз помоћ рачуна који добијеш кад платиш сеф. Не могу да се сетим колико кошта, али ми се чини да је велики сеф у који могу да се сместе два велика бекпекерска ранца коштао око 7 лира по сату. Опет кажем, не могу да се сетим цене али ми се та цифра врзма по глави. Има и мањи али опет не могу да се сетим цене. Нешто је јефтинији од великог. Било како било скупи су, доста скупљи од Софије.

Imam dva neiskoriscena dana na flexipassu koji traje jos nedelju dana, na zensko ime. Ako ima nekoga kome je potrebna karta neka se javi, da se ne baci :)