Posted August 28, 2012 Jel uspeo neko (26+) nekad kupiti Balkan Flexipass predviđenu za osobe mlađe od 26 godina? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 29, 2012 Pitanje je da li je to uopšte kritično, zato što ti skoro 100% niko u vozu neće tražiti dokumenta, tako da može bilo ko da ti kupi kartu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 29, 2012 Jel uspeo neko (26+) nekad kupiti Balkan Flexipass predviđenu za osobe mlađe od 26 godina? Na svoje ima nema šanse. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 31, 2012 'Pozdrav svima! evo ja ko pravi štreber prvo iščitala sve postove da bi na kraju imala više pitanja nego prije čitanja prvo ako sam dobro shvatila da se više ne može vlakom do istanbula? ja sam s dragim planirala krajem 12. mjeseca od beograda do istanbula s BFP za 5 dana.. zna li netko hoće li biti kakvih promjena do tad? i ima li neko kakvu ideju kako iskombinirati put: krenuli bi 24.12. a vratili se u bg. 1.1. gdje stati? sofija? i može li mi neko reći kakva su to kušet kola :? svi pišete o tome a ja nikad čula, čak ni google mi nije pomogao! puno pitanja, zahvaljujem unaprijed na odgovoru! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 31, 2012 Dobrodosla na forum! Ima jako puno toga pisanog o Istanbulu, dosta svezih postova, cak i jedan putopis, poslednji na naslovnoj strani. Proceprkaj po forumu, pogledaj odeljak "Bliski istok", samo tamo imas nekoliko tema. Koristi opciju "search" za pretragu, gore u sredini stranice. Kratak savet, ljudi uglanvom praktikuju da idu vozom iz BGa do Sofije, a potom busom do Istanbula i na isti nacin i nazad. Sve detalje mozes naci na pomenutim temama. Srecno u pretrazi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 1, 2012 Puno hvala na odgovoru, većinu toga sam već pročitala al sam htjela vidjeti jel moguće vlakom baš do istanbula budući da ne podnosim autobuse! i još jedno pitanjce kušet?? :102: Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 1, 2012 Od 9. decembra možda i krene voz koji ujutru iz Beograda ide za Sofiju i dalje do Kapikula, ali odatle do Istanbula će i tad najverovatnije ići zamenski autobus. Kušet je vagon sa kupeima u kome se nalazi 6 ili 4 ležaja (po 3 ili 2 sa obe strane kupea). U cenu je uračunata posteljina, jastuk, često i flaširana voda, higijenski pribor i kafa i kroasan ujutru, mada sve zavisi i od relacije i železničke uprave. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 4, 2012 cao dobri ljudi, Jel bi mogao neko ko je skoro putovao i sacuvao kartu da mi posalje skeniran omot za balkan flexipass... bio bi mu zahvalan do neba Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 6, 2012 cao dobri ljudi, Jel bi mogao neko ko je skoro putovao i sacuvao kartu da mi posalje skeniran omot za balkan flexipass... bio bi mu zahvalan do neba хоћеш да правиш себи,а))))) ха,ха,ха))) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 6, 2012 http://3.bp.blogspot.com/_8vS9dKUs3sE/SehO78R1QQI/AAAAAAAAAB0/yeNk6OjZySY/s320/IMGP2226.JPG Ево нашао сам ја на нету линк. Није велика резолуција али знаш ваљда шта ти је чинити са њом. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 6, 2012 Нађох и бољу: http://2.bp.blogspot.com/-z_65xvJTc4k/TFA9NP2gvVI/AAAAAAAANV4/zBozrrViypw/s1600/P1030793.JPG Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 22, 2013 Da li neko skoro putovao do Istanbula sa Blakna flexijem? Koja je varijanta i koji su troskovi? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 14, 2013 Pitanje je da li je to uopšte kritično, zato što ti skoro 100% niko u vozu neće tražiti dokumenta Zavisi kako izgledas.Tj. kako te kondukter proceni.Dal mu izgledas da imas manje od 26 godina ili preko toga. Nije tacno da kondukteri nikad ne traze i licna dokumenta uz kartu.Normalno da ako imas neki baby-face i tu kartu sa povlasticom da kondukter nece posumnjati.Ali ako delujes starije,onda... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 14, 2013 Kondukter (srpski) mi je jednom trazio dokumenta od bar jedno 10-ak puta koliko sam putovao sa Balkan Fleksipasom i Srbija Fleksipasom, a kontrolor takodje jednom, ali samo jednom mi je upala kontrola kad sam imao ovu kartu (znaci jedan kroz jedan). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2013 Kontrola uvek trazi barem meni, a kondukter mi je mozda jednom trazio al posto ja imam 23 i ne izgledam nista starije onda mi ne traze. Ovo pricam za fleksi srbija mada to je isto fleksi ko fleksi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 7, 2013 Pozdrav svima. Zanima me koliko je isplativo uzimati BFP za putovanje do Istanbula sada kada sam pročitao da na dionici od turske granice do Stambola ne prometuje vlak nego bus turskih željeznica. Da li je to zaustavljen promet samo za međunarodne vlakove ili i za lokalne na toj dionici? Planiram napraviti veću rutu po cijelome Balkanu, možda usput i Albaniju i Grčku posjetiti ali me zanima koja bi po vama bio najbolji način da se uz kupnju BFPa dođe od BGa do Istanbula, a kasnije i od Istanbula do Skoplja? Zna li netko da li se BFP može kupiti na željezničkoj stanici u Šidu jer mi je dosta jeftinije uz K-33J pokaz za mlade od HŽ-a kupiti kartu ZG - Tovarnik (cca. 13.5 eura) nego povratnu ZG - BG (43 eura) ili mi je jednostavnije kondukteru platiti 400 dinara za Šid - Beograd u samome vlaku? Ima li netko iskustva sa piši-briši olovkama na BFPu? Na IR OCP za 4. cjenovnu skupinu mi je to super funkcioniralo, barem kroz Mađarsku i Poljsku jer su se kondukteri većinom samo potpisali ispod datuma kojeg sam ja napisao na kartu, bez da su oni tu kartu potvrdili onim malim pečatom ili da su rukom upisali svoj datum, a Poljaci za onu listu nisu ni pitali pa sam za 50-ak eura putovao do Poznanja i natrag do mađarske granice kod Koprivnice i na još jedan kratak izlet do Gyora par dana kasnije. Itko išta na ovu temu? Svaki savjet je i više nego dobrodošao! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 7, 2013 Ja mogu samo da napisem da nema potrebe da kupujes ZG - BG...za ostalo, malo strpljenja i bice odgovora Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 8, 2013 Voz iz Sofije i Bukurešta je išao do Istanbul Sirkeci stanice tokom januara i februara (ja sam bio u februaru). Trenutno ide do stanice Halkali u predgrađu Istanbula (oko 25 km od Sirkeci stanice). Postoje različite informacije do kada će ići tako. Jedna kaže da će ići do 19. marta, od kada će ići do Cerkezkoy-a i odatle biti organizovan bus, a druga da će do Halkalija ići do maja. Kada budem imao više informacija napisaću. Piši-briši teško da radi jer uz Flexipass je papir na koji upisuješ putovanja, a kondukteri pored toga datumom i brojem voza upisuju kontrolu karte. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 19, 2013 Pozdrav ljudi, zanimame kako da se npr balkan flexijem dogegam iz atine do beograda? Mislio sam nesto tipa, do soluna, pa tu da ostanem koji dan, i onda za bg, ali onda mi je jedan clan foruma skrenuo paznju na to da iz soluna , sobzirom da nesaobracaju medjunarodni vozovi, morao bi hnesto da doplatim u slucaju da idem za beograd? e sada jel imao mozda neko iskustva, putovanja flexijem po grckoj, znam da se ljudi uglavnom zapice za tursku, pa reko ako meze neki savet hint i sta vec Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 19, 2013 Пази, из Солуна до Београда не можеш никако возом јер не постоји већ једно 2-3 године. А доплаћивао би од Атине до Солуна јер су поукидали доста возова и мислим да су остали само они скупи, тако да ти се и не исплати да узимаш флекси. Боље је да од Атине до Солуна купиш карту у једном правцу (имаш на њиховом сајту, најјефтиније за неких 20 еура), путује се ноћу, таман уштедиш паре које би дао на спавање у хостелу. А од Солуна до Скопја сигурно имају аутобуси, не знам само колико су чести поласци. А можда и не би било лоше да се вратите исто авионом са Родоса? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 20, 2013 pa taj povratak avionom nam nije bas u planu, posto planiramo malo island hopping do atine pa od atine nekako polako nazad...master plan je, rodos (malo hotel malo divlje kamp) santorini kamp, ios kamp i naxos kamp, pa onda atina (da ce bog neki couchsurfer za dan dva:) i na voz pa polako do soluna, mozda se okurazimo pa jos malo zakampujemo u okolini. Elem samo da vidim sta cu sa tim vozom...sada samo da smislim kako jeftinod a se vratim iz atine, ovaj flexi mi je bas bio zacrtan, a npr jel idu vozovi recimo od soluna za sofiju? ili bilo gde drugde? npr istanbul? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 20, 2013 a npr jel idu vozovi recimo od soluna za sofiju? ili bilo gde drugde? npr istanbul? Ne idu vozovi iz Grčke nigde preko granice već 2 godine jer su Grčke železnice bankrotirale. Mislim da ima buseva češće iz Soluna za Sofiju nego za Skoplje, ali izguglaj pa proveri. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 20, 2013 За Скопље има баш слаба веза, летос сам морао да се вратим на један дан из Грчке, и када сам гледао ту комбинацију, можда 2 аутобуса дневно ако их је и толико било. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2013 da li je isplativo kupovati balkan flexipass za put do jermenije i nazad? da li taj organizovani autobus potpada pod cenu karte za voz ili ne? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2013 Mislim da ti se nikako ne isplati ta varijanta, em zbog ovih silnih prekida na turskim željeznicama zbog radova, em što od Karsa bi morao uzeti autobus do Tbilisija i + platiti voz od Tbilisija do Jerevana jer na Kavkazu ne važi Flexipass.Mislim da ti je najjeftinija varijanta da letiš Pegasusom ( direktno iz BG ili iz Istanbula, provjeri cijene) do Tbilisija pa odatle za Jerevan maršutkom ili vozom. Pogledaj i Wizz Air, nude sad letove za Kutaisi u Gruziji ali mislim da cijene nisu povoljne i lete iz nama dalekih gradova. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites