Followers 0

Balkan Flexipass

901 posts in this topic

ne znam, ne znam

postoji varijanta da se ide do istanbula na nekoliko dana, pa odatle do gruzije i jermenije, možda azerbejdžan, nadala sam se zaobilaženju aviona, po mogućstvu da najviše koristim vozove

sad ne znam šta ću, ne bacaju mi se pare  :?

U Istanbulu su radovi zbog izgradnje tunela ispod Bosfora te nema vozova iz centra grada ni ka Evropi ni ka Aziji.

Sa evropske strane trenutno voz ide do stanice Halkali, 27 km pred Istanbul. Odatle idu busevi do centra koji menjaju prigradske vozove zvog radova (važi kartica za gradski prevoz u Istanbulu). Dokle će biti tako ne znam. Sa azijske strane možeš da uhvatiš najbliži voz u stanici Arifiye odakle ima jedan ili dva dnevno do Eskišehira, odakle je već lakše ka Ankari, odakle imaš do Karsa voz. Pogledaj železničku mapu Turske da ti bude malo jasnije: http://www.bueker.net/trainspotting/map.php?file=maps/turkey/turkey.gif

До Грузије и Јерменије је тренутно најисплативије ићи аутобусом из Истанбула. Преко Карса се не исплати јер се мора узети аутобус до Анкаре који кошта 20 евра. У Карсу се мора преноћити па ујутру до Хопе је 40 лира, а од Хопе такси до границе је 10ак евра.

Дакле, много је скупље него директно аутобусом до Батумија. Прошле године карта од Батумија до Истанбула у једном правцу је била 65 ларија.

hvala vam puno, uz ovo što ste mi rekli snaći ću se već :)

znači da u svakom slučaju ne uzimam fleksi

da li BFP vazi kroz celu Tursku???? Da li npr moz eda se ide s tom kartom do Konye ili Kaiseria?

Ima li nekih posebnih napomena u vezi BFP za Tursku???? Da li da kupim kartu odavde, ili da idem kako god do Turkse, pa odande BFP? Pitam zbog radova na zeleznici u Turskoj i presedanja kada se ide odavde???

Da li postoje odredjeni vozovi i odredjene destinacije gde je moguce koristiti BFP ili je sve ok ...

Treba zapravo da stignemo iz Istanbula do Diyarbakir, i jos po negde....

Hvala unapred  :)

Rax, zna li se način organizacije saobraćaja u avgustu? Dokle ide voz, dokle bus i šta se mora doplatiti dole? Hvala.  :mah:

Rax, zna li se način organizacije saobraćaja u avgustu? Dokle ide voz, dokle bus i šta se mora doplatiti dole? Hvala.  :mah:

Najverovatnije kao sad, dakle voz do Čerkezkoja (kušet, doplata 9,40 eur), u Čerkezkoju čeka bus koji vozi do Istanbula. Do Halkalija ili Sirkedžija možemo da očekujemo voz tek od kraja oktobra za kada je predviđeno otvaranja Marmaray tunela ispod Bosfora.

Mali fresh raport..

U Turskoj (Anadoliji) i dalje važi fora sa besplatnom rezervacijom, samo je pokažete kondukteru i fleksipas niko ni ne gleda. U Trakiji pišu datum. Rumuni i naši uglavnom popunjavaju datum, a Bugari ne.

Да ли балкан флекси важи унутар  Грчке, иако су укинути међународни возови?

Да ли балкан флекси важи унутар  Грчке, иако су укинути међународни возови?

Naravno da vazi al mislim da moras rezervaciju da uzimas jer su im "putnicki" out :)

Jedno pitanje za BFP... Naime, sutra krecem na putovanje, a ruta je Beograd - Skoplje - Sofija (via Nis) - Istanbul - Bukurest, pa me zanima kako ide ono sa pisi-brisi olovkom, jer bismo voljeli da nam ostanu dva dana da skoknemo do Sutomora na dva dana kad ae vratimo? Jer ako obrisemo datum i upisemo novi, opet pozadi ostaje potpis konduktera, oznaka coza i zeljeznice ili ne? Ako neko ima drugu ideju neka javne?

Jedno pitanje za BFP... Naime, sutra krecem na putovanje, a ruta je Beograd - Skoplje - Sofija (via Nis) - Istanbul - Bukurest, pa me zanima kako ide ono sa pisi-brisi olovkom, jer bismo voljeli da nam ostanu dva dana da skoknemo do Sutomora na dva dana kad ae vratimo? Jer ako obrisemo datum i upisemo novi, opet pozadi ostaje potpis konduktera, oznaka coza i zeljeznice ili ne? Ako neko ima drugu ideju neka javne?

Neverujem da ces ovo moci da izvedes jer oni pisu broj voza ispod datuma tj fzabe ti brises datum ako tvoj voz krece pre nego sto onaj prethodni dolazi sa kojim si ti na papiru dosao, a svi kondukteri znaju makar brze koji je koji broj i kad ide koji a i u medjugranicnima sa njima je i policija pa se ja nebi bas igrao ako me uhvate da se brukam zbog Sutomora.

Pozdrav ... Molio bih Vas za pomoc tko ima iskustva ... Planiramo cura i ja iz Beograda poci za Istambul sa Balkan F.  Trebale bi mi informacije gdje se mogu rezervirati karte, viditi cijenu, kad vlak krece, jer trazim po internetu ali ne mogu nikako pronaci potrebne informacije. Hvala lijepa .

http://www.zeleznicesrbije.com/active/sr-latin/home/glavna_navigacija/putnicki_saobracaj/medjunarodni_saobracaj/cene_prevoza_v01.html

Dakle za mlađe od 26 godina cena za 5 dana je 53 eur, a inače je 88 eur.

Za BFP nema ograničenja, ne moraš ništa rezervisati. Na beogradskoj žel. stanici imaš poseban šalter gde se kupuju te karte.

Nekad je bio i jutarnji voz, sada ima samo noćni, i kreće u 21.50h, to je voz za Sofiju. Kad se uđe u Tursku, tamo umesto vagona upadate u autobus, jer se tamo sređuje pruga.

http://w3.srbrail.rs/zsredvoznje/?lang=sr

Pretresi ovu temu i druge u vezi istanbula, naćićeš sve informacije koje ti trebaju.

http://www.zeleznicesrbije.com/active/sr-latin/home/glavna_navigacija/putnicki_saobracaj/medjunarodni_saobracaj/cene_prevoza_v01.html

Dakle za mlađe od 26 godina cena za 5 dana je 53 eur, a inače je 88 eur.

Za BFP nema ograničenja, ne moraš ništa rezervisati. Na beogradskoj žel. stanici imaš poseban šalter gde se kupuju te karte.

Nekad je bio i jutarnji voz, sada ima samo noćni, i kreće u 21.50h, to je voz za Sofiju. Kad se uđe u Tursku, tamo umesto vagona upadate u autobus, jer se tamo sređuje pruga.

http://w3.srbrail.rs/zsredvoznje/?lang=sr

Pretresi ovu temu i druge u vezi istanbula, naćićeš sve informacije koje ti trebaju.

Jel ti problem da mi napises relaciju ? BG-Sofia - ???  , znaci koliko sam razumio, vlak ide do granice sa turskom i onda se prelazi u autobuse i do Istambula, to je mozda nekih 2 sta voznje od granice do istambula ( i po tovme koliko je put ukupno vremenski BG-IST ) ?  Hvala na informacijama !!!

TRENUTNA situacija:

Odlazak

Beograd 21.50 - Sofija dolazak oko 8-9 ujutru.

Sofija 18.30 - Kapikule dol. 01.50 pol. 02.55 (turska granica, free shop) - Cerkezkoy (presedanje na bus oko 5-6 ujutru), u

Istanbul dolazak oko 8-9 ispred Sirkedži stanice

Povratak

Bus ispred Sirkedži stanice 22.00 - Cerkezkoy presedanje na voz oko ponoći - Kapikule dol. 02.52 pol. 04.05 - Sofija dolazak oko 15h.

Sofija 20.30 - Beograd dolazak oko 5-6 ujutru.

BG - Sofija a naročito Sofija - BG zbog švercera zna da bude gužva pa dođite pola sata ranije da zauzmete mesto.

Pored flexipassa za Sofija - Istanbul i Istanbul - Sofija vam je potrebna rezervacija kušeta koja iznosi 9,4 EUR (tačnije 19 leva u Sofiji i 24 lire u Istanbulu).

TRENUTNA situacija:

Odlazak

Sofija 18.30 - Kapikule dol. 01.50 pol. 02.55 (turska granica, free shop) - Cerkezkoy (presedanje na bus oko 5-6 ujutru), u

Povratak

Bus ispred Sirkedži stanice 22.00 - Cerkezkoy presedanje na voz oko ponoći - Kapikule dol. 02.52 pol. 04.05 - Sofija dolazak oko 15h.

BG - Sofija a naročito Sofija - BG zbog švercera zna da bude gužva pa dođite pola sata ranije da zauzmete mesto.

Pored flexipassa za Sofija - Istanbul i Istanbul - Sofija vam je potrebna rezervacija kušeta koja iznosi 9,4 EUR (tačnije 19 leva u Sofiji i 24 lire u Istanbulu).

Hvala lijepa, ako slucajno zatrebam jos informacija upitam te, ali ja mislim da je ovo sasvim dovoljno, Hvala Vam ekipa.

TRENUTNA situacija:

Odlazak

Povratak

Dragi Rax,

Znas li da li voz staje u Edirnu?

Da, staje u Jedrenu, dolazak iz Sofije je u 03.18 (često kasni oko pola sata), a polazak iz Jedrena za Sofiju je u 02.30 (uglavnom na vreme).

Pozdrav, planiram da idem uskoro u Istanbul, mnogo je kombinacija bilo i autobusom ali izgleda de ce voz na kraju biti.

Razmisljao sam i o flexipassu, i ako bi krenuo sa nocnim vozom iz Beograda do Sofije da li bi kondukter pisao dva datuma ili samo jedan? I isto me zanima od Sofije do Istanbula, kakva je procedura sa kondukterima? Kakav voz ide od Beograda do Sofije trenutno, da li se mora doplacivati nesto za kuset ili spavaca kola? Isto me zanima od Sofije do Istanbula, koliko se doplacuje za spavaca kola?

Razmisljao sam i da pokusam ono sa podmicivanjem konduktera. Da li je moguce da se iz Sofije do Turske kupi neka "jeftina" karta kod bugarskog konduktera i da li je uopste moguce uci u voz na stanici u Sofiji bez karte? Ako ne moze, koliko kosta de se kupi karta u Sofiji na zeljeznickoj stanici do Istanbula?

Hvala svima na odgovorima

Ако узмеш Балкан флекси, само један датум пише јер је полазак после 20:00, за подмићивање ти је проверено само од границе до Софије (али шта ће ти то ако већ купујеш ову карту). Од Београда до Софије и назад иду два вагона, један је 2. разред без икакве доплате, други спаваћа кола или кушет.

ljudi da li je moguce da je meni operatarka zeleznica Srbije savetovala da uzmem balkan flexipass, a ja joj rekao da idem u Hrvatsku i Sloveniju na eurobasket? Tek kroz vase postove shvatim da bfp ne vazi u cro i slo...JAO BOZE

imate li saveta za mene, kako (najjeftinije) doci do slovenije i biti tamo par dana?