Followers 0

Balkan Flexipass

901 posts in this topic

Ja sam sad ovde padobranac, meni nista nije jasno oko ove karice, gde da je izvadim i koliiki popust imam na karte?Hvala

Pozdrav svima!

Trebalo bi da drug i ja putujemo do Ankare. Sve savete i iskustva u vezi puta koje ste postovali sam videla, samo postoji još jedna stvar koja me zanima, a to je da li neko zna da li i koliko se doplaćuje od Istanbula do Ankare za onaj novouvedeni high-speed voz(yht)? Pokušavala sam da saznam preko sajtova, međutim niko ne spominje ovu kombinaciju. 

Zaista bih cenila bilo kakvu informaciju.

Edited by Ailurus

Zdravo svima, imam par pitanja oko ovoga. Razmisljam da u januaru odradim neku turu, Bukurest - Istanbul - Sofija i nazad. E sad, jel tu sve sad sve korektno ili ima nekih zackoljica i problema? Osim toga, jel' ima voz iz Istanbula do Soluna? Ili se i dalje ide preko Sofije? 

poz
da li je neko upoznat kakva je situacija s prugom sofija - istanbul, tj. da li jos uvek ima onaj deo autobusom kroz tursku? (remont pruge, ili sta vec)

Ide voz iz Sofije do Kapikula (prva stanica u Turskoj) i onda te Turci strpaju na bus do stanice Sirkedži u Istanbulu koji stigne puno pre nego što bi voz.

Zna li neko sto ne ide voz za Solun iz Begrada? i zna li se kad ce krenuti?

Ima li ko informaciju ide li voz iz Skopja do Soluna i obrnuto?

Hvala u napred :smile:

Ne ide ni za Skopje ni za Solun zbog remonta pruge između Niša i Preševa. Trebalo bi da krenu 17. juna do kraja letnje sezone, posle koje nastavljaju sa radovima. Skopje - Solun ne ide i neće ići isto do 17. juna.

Vidim sad na sajtu zeleznice da je krenuo voz ali da ide do Gevgelije pa sa granice autobusom.. e sad jel se taj autobus doplacuje? I sto se tice povratka odakle krece autobus iz Soluna do Gevgelije?

Vjerujem da ne doplaćuješ ništa jer svakako ćeš kupiti rezervaciju u Beogradu za cijelu relaciju do Soluna (pretpostavljam da treba rezervacija). Isto pretpostavljam da busevi staju u blizini željezničkih stanica, ali pitaj na stanici kad dođeš u Solun, sigurno znaju. Svakako dođi malo ranije.

treba da putujem u petak u solun, receno mi je na z. stanici u beogradu da su grci u strajku i da voz ide samo do granice sa mkd i da nema autobuskog prevoza dalje.

da li neko ima ideju kako stici od gevgelije do soluna? da li postoji redovna autobuska linija?

Planiram vozom iz Sofije u 11.30 za Beograd pa me zanima da li samo dođem u Sofiju na stanicu i uzimam Balkan Flexipass i ulazim u voz? I druga stvar, nastaviću za Zagreb sa vozom 21.30, da li voz iz Sofije ima redovna kašnjenja i može li se stići na taj voz?

Balkan flexi ne vazi za Hrvatsku. Iz Sofije racunaj da voz kasni 2 sata za svaki slucaj. Meni je od 5 puta svaki put kasnio.

Ja sam svoju iskoristio prije neki dan, pa postavljam sliku pravilnika koji stoji unutar same karte:

zvd3izlrozetr3i6g.jpg
Kupio sam je u Novom Sadu, za 53€, a koristio sam je dva dana od mogućih 5 (što se opet isplatilo) - na relacijama:

(dan 1) Atina - Solun , pa (sa razmakom od nekoliko sati istog dana) Solun - BG,

(dan 2) Novi Sad - Beograd, pa Beograd - Niš.

Kupovaću je mnogo češće, jer se stvarno isplati.

dodjoh juce sa tog puta

ako ti i dalje treba informacija :smile:

Voz ide od Sofije do Belova, gde vas strpaju u bus koji ide do Plovdiva, odatle se vracas u voz koji ide do Kapikula tj turske granice gde imas pasosku kontrolu i nakon toga imas te ceka bus koji ide direktno za Sirkeci stanicu u Istanbulu.

dodjoh juce sa tog puta

ako ti i dalje treba informacija :smile:

Voz ide od Sofije do Belova, gde vas strpaju u bus koji ide do Plovdiva, odatle se vracas u voz koji ide do Kapikula tj turske granice gde imas pasosku kontrolu i nakon toga imas te ceka bus koji ide direktno za Sirkeci stanicu u Istanbulu.

Kako funkcionise u povratku? Da li moze da se koristi taj bus iz istambula do bugarske granice, ili mora da se kupi karta za normalni bus?

Sent from my SM-J500F using Tapatalk

Svi busevi koji se koriste na ovoj relaciji su samo zamena za vozove koji ne idu zbog rada na prugama, tako da za njih ne placas nista ukoliko imas Balkan Flexi Pass.

Vidim da su u BF kartu ukljuceni i trajekti u Grckoj. Zna li neko da li tu spada i trajekt Saranda-Krf i Krf-Patras? I ako moze neko da mi kaze kakvo je stanje s vozovima po Peloponezu, posto sam video na par sajtova da postoje vozovi izmedju vecih gradova.

Mislim da kompanije koje spadaju u Attica grupu (Blue star i Superfast) ne voze na tim relacijama, ali proveri. Brod od Sarande do Krfa i ne bi trebalo da je mnogo skup, bar nije bio pre 5 godina.

Pozdrav ljudi, jel znate moze li se u Ateni kupiti normalno Balkan flexi pass i na kojim sve stanicama u Srbiji. Tipa imaju li ga u manjim gradovima kao recimo Šid?