Kuba

173 posts in this topic

Postoji li jos neki sajt gde mogu da proveravam karte sa Kube za evropu, gotovo nemoguce je naci, a ovaj predhodni post mi je jako pomogao, veliko hvala..

Probaj preko www.holidaypirates.com...ustvari oni nude gotove ponude za Varadero,Havanu etc...

za letove iz Londona,Amsterdama,Milana...ulete dosta povoljni aranžmani

Postoji li jos neki sajt gde mogu da proveravam karte sa Kube za evropu, gotovo nemoguce je naci, a ovaj predhodni post mi je jako pomogao, veliko hvala..

Jeftinije od jetairfly-a neces naci. mozes da prodjes i sa 400e povratna, sto je bagatela. Probaj Aeroflot, nekad imaju ponude od oko 500e do Havane preko Moskve  ali cesto moras da cekas po 10 tak sati connection flight.

P. S. Aeroflot i Jetairfly su nebo i zemlja. Nikad nisam leteo sa gorom kompanijom od Jetairfly (pricam za duze letove ne lowcostove evropske).

Probaj Aeroflot, nekad imaju ponude od oko 500e do Havane preko Moskve  ali cesto moras da cekas po 10 tak sati connection flight.

A nekad bogami i po mesec dana. Ako se zoveš Snowden.. :P

Pozdrav svima. Planiram odlazak na Kubu sa devojkom sredinom februara (Havana & Varadero). Budzet nam je nekih 3000 eura(planiramo let iz Beograda Aeroflotom 640 eur po osobi sto znaci da nam ostaje 1720 za smestaj i zivot), pa me interesuje kakve su cene hrane i pica tamo i slicne stvari? Koliko kosta transfer Havana-Varadero? Da li je uopste izvodljivo sa tim novcem? Svaki savet i informacjia su dobrodosli.

Sa tim novcem mozes ziveti na Kubi godinu dana  ;) . Taxi Havana - Varadero oko 20-30e, cenjkaj se. Autobusi koliko se secam 8-10e po osobi. Street food, od 5 dinara do 70-80 dinara vrlo ukusna. Restorani oko 5-6e po osobi, ima i skupljih, ali ovi su odlicni. Taxi po Havani koristi linijski, tako da te voze i po 10 tak km za 30 dinara...

Da skratim, ne brini za novac, samo isplaniraj put...

Smestaj u Havani Guest House, odlican i mnogo jeftiniji od hotela a i Kubanci su divni ljudi.. Za Varadero guglaj...

Toliko od mene... Pozdrav

Idite u najstariji hotel u Varaderu zove se Kawama. Centralno je lociran mozete svuda pesaka u provod. Samo zovite unaored za cene koje mnogo variraju jer je Pepe sales direktor lopov ali isto je u svim hotelima manje vise. Kawama je is 1935 i renoviran je mnogo puta ali za razliku od ostalih nie podseca na soc real arhitekturu. Plaza je 10 ka.

Edited by Dolce

Pozdrav društvo,

Ja idem na Kubu sad u Martu. Glavna mesta jesu Varadero i Havana, razmišljam o nečemu okolo šta bi moglo da se uklopi u jedan dva dana?

Da li imate neki savet, preporuku?

Svako dobro.

Zdravo, bio sam tamo 3 puta za poslednje 4 godine, više od 70 dana. Smeštaj u Havani je najbolji u privatnim kućama (Casa particular). Mogu vam dati preporuku, takođe će vas dočekati na aerodromu (ah kada se setim mog prvog odlaska i traume oko prevoza sa taksistima). Preporučujem i odlazak u Trinidad i Vinjales...Slobodno mi se obratite za pomoć. Srdačan pozdrav.

@putnik2015

Možda bi bilo najbolje da napišeš par stvari ovde, čisto da te ljudi ne bi cimali na pm.

Elem, reče da imaš neku preporuku za smeštaj u Havani? Koja je cena iznad koje se ne bi trebalo ići za neki smeštaj u centru-oko centra?

Pozdrav.

U Havani uvek odsedam kod istog lika, u delu Havana Centro, na par minuta od samog centra grada. On, njegova žena i njegova majka govore engleski i mogu vas dočekati na aerodromu. Smeštaj je 20 CUC za sobu dnevno, prevoz sa aerod isto toliko.Obično se hranim u restoranu odmah preko puta ulice (klopa dobra,sveža, od 5 do 10 CUC. CUC je konvertibilni pezos i jednak je USD). Nije problem da me pitate još, ne želim da javno nekoga reklamiram. Kuba je lepa, čudna, magična... Imam preko 2000 fotki odande....

http://mobile.nytimes.com/2015/01/16/world/americas/us-eases-decades-old-rules-on-travel-to-cuba.html mislim da ie ova vest; pocetak kraja Kube kao pristupacne destinacije :(

Nece ovo promeniti cene, ako gledas cene privatnog smestaja u Casa Particulare, one uopste nisu jeftine, takodje cene u retoranima nisu jeftine, a onaj street food, koji je odlican, ce opet biti isti, odlicna cena i kvalitet.

Ovo ce promeniti Kubu, ovo je pocetak kraja Kube, koju Mi, koji smo bili tamo, poznajemo, sva ona lepota ljudskog duha, ponosan narod i divni ljudi.

Kada dodju  zlotvori, unistice sve, kao sto su svuda i unistili, gde kod su zakoracili...

Zato je i preporuka svima onima koji zele da vide "Pravu" Kubu, odu sto pre, jer kasnije necete videti nista - i to u bukvalnom smislu...

Edited by milansr

Na žalost se slažem sa ova dva prethodna posta...Kubanci će opet biti samo fizikalci neokolonistima. Ne znajući šta ih čeka, Kubanci se raduju novim odnosima (tako mi bar kažu...)

Ovo ce promeniti Kubu, ovo je pocetak kraja Kube, koju Mi, koji smo bili tamo, poznajemo, sva ona lepota ljudskog duha, ponosan narod i divni ljudi.

Kada dodju  zlotvori, unistice sve, kao sto su svuda i unistili, gde kod su zakoracili...

Zato je i preporuka svima onima koji zele da vide "Pravu" Kubu, odu sto pre, jer kasnije necete videti nista - i to u bukvalnom smislu...

Auu "upuca " u pojam potencijalne putnike za Kubu.

Da li je bas dotle doteralo da su dezurni zlotvori unistili "Pravu" Kubu...ili vec ima titulu ultra komercijale !

Edited by slatkis

U Havani uvek odsedam kod istog lika, u delu Havana Centro, na par minuta od samog centra grada. On, njegova žena i njegova majka govore engleski i mogu vas dočekati na aerodromu. Smeštaj je 20 CUC za sobu dnevno, prevoz sa aerod isto toliko.Obično se hranim u restoranu odmah preko puta ulice (klopa dobra,sveža, od 5 do 10 CUC. CUC je konvertibilni pezos i jednak je USD). Nije problem da me pitate još, ne želim da javno nekoga reklamiram. Kuba je lepa, čudna, magična... Imam preko 2000 fotki odande....

Da li mogu da te zamolim za kontakt ljudi kod kojih si bio smesten u Havani  posto putujem za par dana ?

Hvala unapred

Srdacan pozdrav

Auu "upuca " u pojam potencijalne putnike za Kubu.

Da li je bas dotle doteralo da su dezurni zlotvori unistili "Pravu" Kubu...ili vec ima titulu ultra komercijale !

Tesko da sam ih "upucao" u pojam, savet je da odu sto pre, dok ne nastanu neminovne promene usled novonastalog  "prijateljstva" .

Kako mislis da ima titulu Komercijale? Ako gledas u odnosu na njihova primanja $10tak mesecno, to stoji, ali u odnosu na najkomercijalnije destinacje nije ni blizu.

Gleda se po smestaju, hrani, vanpansionskoj potrosnji, imas street food za 3 dinara obrok, gde retko koji belac, osim mene, svrati, ali vodim se onim, sve treba probati, i nisam se pokajao...

Ko nije za street food, preporucio bih  mu hranu kod domacina (casa particulare), mnogo povoljnije od restorana, a po meni mnogo bolje spremljena hrana.

Nesto sto ce vas najvise oduseviti, so njihove "Robne Kuce", ista garderoba kao 80 tih u Srbiji, tako da se malo vratimo u mladost, ko god je bio mlad u to vreme :)

Mislim da je jedina destinacija gde je Vreme stalo, zamrzlo se u neku sredinu proslog veka. 

Nesto sto ce vas najvise oduseviti, so njihove "Robne Kuce", ista garderoba kao 80 tih u Srbiji, tako da se malo vratimo u mladost, ko god je bio mlad u to vreme :)

Mislim da je jedina destinacija gde je Vreme stalo, zamrzlo se u neku sredinu proslog veka. 

Jel ima rasprodaja u "Robnim Kucama" ?  :spot: ... ili kategorije snizenja ipak nema,posto Kuba

valjda nije kupoholicarska destinacija zvizhd

Ima popust, sva roba u Robnoj Kuci za $10 ;) . Ja mislio ti (#Slatkis), vec otisla na Kubu   :smile:

Ja sam bio na Kubi sa devojkom pre tri godine. Razmatrali smo opciju da idemo sami, lovimo karte, pa zatim smestaj, prevoze...ali mi je to izgledalo suvise daleko i suvise komplikovano za opustanje.

Inace cene aranzmana su bile listom preko 2000evra preko agencija, mislim na vece i poznatije agencije. Mi smo nasli opciju preko agencije TTC iz Beograda i cena kod njih je bila oko 1400evra ukupno, sa tri nocenja u Havani (imali smo predobar hotel i ogroman trosoban apartman) i sa ostalim nocenjima u Varaderu u odlicnom hotelu na bazi all inklusiv. Na aerodromu nas je cekao lokalni vodic koji nas je uputio u sve i ispratio celi boravak (pretpostavljam da je to najveca razlika u odnosu na velike agencije koje sa grupom salju svog vodica).

Ja sam licno ostao pomalo razocaran Kubom.. Ima interesantnih stvari, ali mislim da generalno ljudi malo previse po inerciji prave mit od toga. Iskreno, ako bi Egipat i Kuba kostali isto-odlucio bih se za Egipat. Ako uzmemo da Kuba kosta najmanje 3 puta vise-nemam sta da dodam.

Ne znam da li neko zna ali agencije iz Bugarske imaju u ponudi Kubu i pogotovo Mexico za mnogo manje novca nego nase agencije.

Hobit znaci nista nisam propustio sto ne odoh na Kubu prosle godine... malo je falilo da je posetim ali je presudilo to sto je karta iz Montego Bay-a bila kao da sam leteo iz Beograda do Havane preko Pariza pa cak i malo jace.

Inace to sto si napomenuo da si pomalo razocaran Kubom , ja sam isto doziveo sa Jamajkom i Dominikanskom Republikom .. Nista mi nije bilo WOW.

Za Jamajku sam posle drugog dana pomislio joj ko ce ovde da izdrzi jos 16dana,, i stvarno je bilo jedno od mojih losijih letovanja. pritom izvikani resort koji nema nista, samo ime i znaju da ti uzmu brdo para za nista.. ako pogledam koliko su nas kostala ta dva letovanja na Jamajku i Dominikansku republiku mogao sam komotno da obidjem Japan, Tajland, Sri anku, Etiopiju i jos 3-4 kojekakva svetska cuda 

to je vise samo jedan mit i nesto sto nije dostupno svakom smrtniku sa ovog dela zemaljske kugle.. Isto tako mogu da kazem za Belize, Arubu i Honsuras i Meksiko...

malo bih izdvojio Honduras od ovih pomenutih, kao da je za nijansu bilo bolje

moj savet pre nego sto se odlucite da krenete na neko putovanje ovog tipa ne pratite mitove i necije zelje vec dobro razmislite da li je to vredno toga zasta dajete novac...

jos jedan savet za sve one koji planiraju da idu na ta daleka putovanja u pravcu kariba ili kube, pogledajte kako je preko americkih ili kanadskih agencija koje znaju da ponude mnogo bolje aranzmane od nasih, ili eventualno nemacke pa uporedite. razlika moze biti u ceni karte jer nije isto za onog ko leti iz usa.. 

isto tako i za letove, vecina nasih trazi letove preko nekog sa ovih prostora ili Kayaka a meni su uvek bili mnogo povoljniji preko Cheap-o-air ili Expedia.

sve je potpuno sigurno za transakcije i nikad do sada nisam imao problem placanjem preko kartice...

Veliki pozdrav za sve 

Edited by Duya
Sređen prelom da bude čitljivo, molim te pripazi malo.

Na Kubi nisam bio ali nikad ne bih isao preko agencije.
Citao sam dosta iskustava ljudi sa ovih prostora koji su isli preko agencija i sve je to uzasno sterilno i dosadno, penzionerski. Havana par dana hotel, Varadero all inclusive i to je to.

Sa druge strane svi koji su isli solo, spavali kod lokalaca, upoznali 'stvarne' ljude su se super proveli i bili odusevljeni. Mislim da je to pravi nacin da se putuje tamo a za agencija-->hotel-->resort putovanja ima i jeftinijih a kvalitetnijih opcija.

Sto se tice Kariba obisao sam vecinu i meni su tada kao 27-godisnjaku skoro sva ostrva bila krajnje nezanimljiva kao potencijalna destinacija za odmor. Super je kad si na kruzeru pa dodjes na dan ili pola dana, izblejis na plazi, popijes koje pivce i ides dalje... eventualno malo obidjes grad ili neku zanimljivost. Medjutim ni na jednom od tih ostrva nema dovoljno sadrzaja za neki iole aktivan odmor od 10+ dana a na krace se ne isplati putovati zato sto su letovi uglavnom preskupi. 
Kad sam bio mladji lozio sam se na putovanje na Jamajku ali sam odustao nakon par procitanih tekstova i putopisa, razmotricu je za nekih 20-ak godina.

Ma realno SVI su kao odusevljeni Kubom, i ovi sto idu preko agencije i sto idu solo.

Realno, mislim da ce odusevljeni biti ako je u pitanju par drugara koji odu na kubu, iznajme kucu i love kubanke mesec dana a usput se dzekiraju kao pravi amerikanci :D

Medjutim sve ostalo mi je prosek.
Cesto puta sam slusao ljude sa pricom: ''woow, extra, dodjes na Kubu, svi nasmejani, nemaju za leba ali svi igraju i pevaju, bezbrizno zive'' bla bla, iskreno   niti u jednom trenutku nisam osetio tamo ni mali delic bilo cega od toga, ponovo se vracam na arapski svet i taj osecaj ''druge planete'' ljudi koji zive u drugoj dimenziji se tamo zaista moze sresti (nije da sad nesto volim arape).

Nadalje, sto mi je smetalo na Kubi-izleti su preskupi! Sve organizuje jedna agencija, svi autobusi su izlepljeni istim nalepnicama, svi vodici nose iste akreditacije, ali je sve u najboljem slucaju PROSEK, a naplacuju barem 50 ili 100% vise nego sto je to slucaj na slicnim destinacijama.

Ili recimo taj Varadero, top turisticka destinacija na kubi, gde ne mozes prosetati posle 20h, jer nemas gde, ne postoji setaliste, ne postoji soping, jednostavno u sred turistickog mesta ides u sobu u 20h ili sedis u lobiju Hotela.

Kuba je verovatno OK za nase ''kanadjane'' koji idu na ti Kubu za 700 CAD 15 dana..