Followers 0

Costa Rica

75 posts in this topic

Pozdrav svima, vidim da je malo zastarela tema ali bih bila jako zahvalna na nekim informacijama od nekog ko je bio u Costa Rici..

Mi bi sa deckom isli na par meseci negde u juznu ameriku, ali ne znamo gde.. Pa ako ima neko iskustvo o zivotu tamo, cenama i bezbednosti bilo bi stvarno divno :ang:

Kostarika nije u Jnoj Americi već u centralnoj, ja sam bila sa porodicom pre dve godine u Kostarici a iz Južne Amerike sam se vratila pre sedam meseci, pitaj šta te zanima, a pre toga malo pročešljaj po forumu šta je sve pisano o pojedinačnim zemljama, pa što nema tamo odgovoriću ti ako znam  ;)

Da centralna, greska pri kucanju, izvinjavam se  :) Odlucili smo se za Costa Ricu, idemo za mesec dana otprilike, nasli smo i smestaj i avion. E sad,  jedina stvar koja me interesuje jos jeste vakcina.. Istrazivala sam na netu i svaki sajt pise nesto drugo. Tako da je moje pitanje za one koji su bili u Costa Rici , dali ste uzimali neke vakcine, ako da onda koje? Malarija, zutica, hepatitis? Zahvaljujem  :?

Ja nisam primila ni jednu vakcinu, za ulaz u Kostariku ni jedna nije neophodna, a vodila sam i dete od 5 i po godina koje takođe nije primilo ništa od navedenog. A koliko sam ja upoznata vakcina za malariju ni ne postoji. Takođe u Kostarivci malarične oblasti ne postoje, hepatitis i žuticu možeš dobiti i u Srbiji :)

Ako vas bilo šta osim toga zanima, tu sam.

Hvala lepo na odgovoru :) Nisam bas ni htela da uzimam bilo sta, samo mi ovi u usa napunili glavu glupostima, pa sam zato odlucila da pitam tu nekog domaceg hahaha :)  Drugih pitanja nemam trenutno, ali ako ti imas neke savete, price, sikustva, bilo bi mi drago da ih cujem :) Hvala ti najlepse jos jednom

Hvala lepo na odgovoru :) Nisam bas ni htela da uzimam bilo sta, samo mi ovi u usa napunili glavu glupostima, pa sam zato odlucila da pitam tu nekog domaceg hahaha :)  Drugih pitanja nemam trenutno, ali ako ti imas neke savete, price, sikustva, bilo bi mi drago da ih cujem :) Hvala ti najlepse jos jednom

ako nameravas da ostanes ceo mesec dana samo u kosta rici, mislim da ti nista ne treba od vakcina, al ako hoces da se setas malo okolo, onda mozda vakcina protiv zute groznice nije losa ideja...pogotovu ako bi isla u tropske delove kolumbije i paname....nisam siguran dal je ima i u hondurasu...

Moze li neko ko ide ili je trenutno u Costa Rica da se raspita o ceni zemljista izvan naselja ali ne u zabacenoj i nepristupacnoj divljini :)

Interesuje me cena hektara u blizini puta negde uz obalu :)

Ako ovo što te zanima lepo sročiš na engleski ili španski, ja mogu priupitati dvojicu prijatelja od kojih jedan živi u San Hoseu a drugi u Ajahueli...

Mene zanima dosta toga oko Kostarike i Nikaragve.

Cene iznajmljivanja stanova, potrosacke mesecne korpe, benzina, struje, itd. :102:

Pa ako se nadje malo vremena za neki redak bicu vise nego  :dance:

Pozdrav.

Tajo mogu samo da ti odgovorim isto što i e-poslovima: Precedi na engleski to što te zanima pa ću proslediti ljudima koji tamo žive. Teško da iko od putnika zna pošto se rentiraju stanovi ili koliko iznosi potrošačka korpa- Mada po meni ni naše statistike o potrošačkoj korpi mnogo ne znače jer gomila ljudi pa i ja med' njima žive sa mnogo manje novca.

Za sada ti samo mogu reći da je Kostarika jedna od najskupljih zemalja Centralne Amerike, između ostalog, kažu i zbog toga što mnogo stranaca živi tamo, a oni najčešće ne pitaju šta koliko košta....

MajoNS, hvala na odgovoru i dobroj volji, hteo sam da uporedim vrednosti izmedju Čilea, Rep. Dominikane i Kostarike. Mislio sam da neko od clanova foruma ima malo detaljnije informacije. Iskreno receno skupljam detalje za moguci odlazak sa porodicom na duze staze. A nije losa ideja mozda da posaljem to pisamce pa ti ljudi daju svoje misljenje (spanski nije problem).

Jos jednom hvala i pozdrav!

Naravno da bi najbolja bila iskustva naših ljudi koju su otilšli tamo, ali pošto su često postavljana pitanja upućena ljudima sa ovih podneblja koja imaju ta iskustva pa su ostalia bez ikakvog odgovora, uputih te na alternativni način. U ovom slučaju, budući da se radi o stvarima o kojima ne pričam često. a ni jednim od ta dva jezika ne vladam zadovoljavajuće smatrah da je bolje da ti to sročiš i pošalješ mi, a ja ću proslediti obojici svojih prijatelja. Pri tom je jedan Amerikanac koji živi tamo desetak godina, a drugi lokalac.

Oh, Hvala Ti do neba! klanj::

Kako ti saljem pisamce, na mail koji je ovde naveden ili putem PM?

I jos nesto sam hteo da te priupitam ... gospodja koja se jednom prilikom oglasila na ovom istom topiku (koja je sa suprugom zivela tamo)... jel ima neko kontakt sa njom? :?

Hvala i pozdrav!!!

I jos nesto sam hteo da te priupitam ... gospodja koja se jednom prilikom oglasila na ovom istom topiku (koja je sa suprugom zivela tamo)... jel ima neko kontakt sa njom? :?

Можеш да јој пошаљеш приватну поруку, па ако проверава мејл којим се регистровала на форум, на који такође стижу обавештења о приватним порукама, можда ти одговори...

Pozdrav svima. Trebao bih da putujem za Kostariku u avgustu. Skoro svi letovi idu preko USA za koju treba tranzitna viza. Medjutim nasao sam povoljnu kartu preko Condora, Beograd-Frankfurt-Santo Domingo-Panama-Costa Rica. Na nasem sajtu ministarstva spoljnih posova pise da za Panamu nije potrebna viza, ali odmah ispod pise sledece :

Za ulazak u Panamu državljanima Srbije nije potrebna viza za turistički boravak ili boravak u tranzitu.

Državljnima Republike Srbije viza nije potrebna pod uslovom da poseduju važeću višekratnu vizu ili boravišnu dozvolu SAD, Kanade, Australije, Velike Britanije ili drugih država EU.

http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/konzularni-poslovi/putovanja-u-inostranstvo/vize-za-inostranstvo-i-informacije-o-drzavama/100-spisak-zemalja-za-putovanje-u-inostranstvo/10504-panama-konz?lang=lat

Koliko sam razumeo ipak treba viza ako nemam boravisnu dozvolu gore navedenih zemalja?

Za Panamu definitivno ne treba viza. 

Ja sam bio prošle godine i nisu tražili nikakvu vizu. 

Mislim da je informacija:

``Državljnima Republike Srbije viza nije potrebna pod uslovom da poseduju važeću višekratnu vizu ili boravišnu dozvolu SAD, Kanade, Australije, Velike Britanije ili drugih država EU.``

važila pre nego što su nam i definitivno ukinuli vize.

Pozdrav clanovi,

Tema Kostarika:

Pitanje glasi, ima li nasih ljudi trenutno ?

Zdravo ljudi,

Krajem oktobra idem u Costa Ricu, pa da proverim zna li neko kako najjefinije do tamo. Isto tako me interesuje da li se tesko dobija tranzitna viza kroz USA da znam da li i ti letovi dolaze u obzir ili da ih eliminisem u startu. Hvala vam

Zdravo ljudi,

Krajem oktobra idem u Costa Ricu, pa da proverim zna li neko kako najjefinije do tamo. Isto tako me interesuje da li se tesko dobija tranzitna viza kroz USA da znam da li i ti letovi dolaze u obzir ili da ih eliminisem u startu. Hvala vam

Najbolje je da ides preko evrope direktnim letom do Kostarike. Tranzitna viza za USA zavisi od mnogo faktora, plus ti je to dodatni trosak. Ako zelis da provedes neki dan ili neku nedelju u USA pa izvadis turisticku vizu, to razumem ali tranzitnu,ne bas. Postoje povoljni letovi i bez tranzita kroz USA

Pozdrav clanovi,

Tema Kostarika:

Pitanje glasi, ima li nasih ljudi trenutno ?

Ima jedna devojka iz Srbije koja zivi u Kostarici ali nemam njen kontakt. Ali bar znamo da ima Srba u Kostarici :D

Ima jedna devojka iz Srbije koja zivi u Kostarici ali nemam njen kontakt. Ali bar znamo da ima Srba u Kostarici :D

Tako je,mozda se i oglasi ovde na forumu sada kad smo je spomenuli :-)

On 6/22/2015 at 4:41 AM, jomi said:

Zdravo ljudi,

Jomi, da li si putovao na kraju? Da li možeš da mi napišeš utiske? Kako se kreću cene, šta ste sve videli, šta od toga vredi videti a šta ne..itd. Možda imaš negde neki putopis? I ja planiram u oktobru da odem tamo.