Followers 0

Nova linija Orangewaysa

207 posts in this topic

Jos jedno pitanjce,

hocu da putujem sa sestrom koja jos uvek nema 18 godina. Na sajtu orangeways-a se pominje da "deca preko 14 putuju sa papirom dozvole, koji se overava u opstini", pa me zanima da li neko zna, da li je to zaista tako i da li moramo da vadimo taj papir?

Hvala : )

Ipak idu iz Bg-a do BP, ali u saradnji sa Fudex-om (tako im stoji na sajtu). Napravila se kombinacija da Fudex linija koja inace ide do Beca, 3 puta nedeljno ide preko BP.

Polasci su ponedeljkom, sredom i petkom sa BAS-peron 38 u 8:00, stize se na OW stanicu u 14:00. Povratak je utorkom, cetvrtkom i subotom, sa OW stanice se krece u 13:00, stize se u Bg u 19:00. Povratna karta je 40 E, jedan smer 25 E. 

Ipak idu iz Bg-a do BP, ali u saradnji sa Fudex-om (tako im stoji na sajtu). Napravila se kombinacija da Fudex linija koja inace ide do Beca, 3 puta nedeljno ide preko BP.

Polasci su ponedeljkom, sredom i petkom sa BAS-peron 38 u 8:00, stize se na OW stanicu u 14:00. Povratak je utorkom, cetvrtkom i subotom, sa OW stanice se krece u 13:00, stize se u Bg u 19:00. Povratna karta je 40 E, jedan smer 25 E. 

Ladno voz jeftiniji i to duplo! :spot:

Otkad je MAV osmislio i pokrenuo akciju jeftinih karata do glavnih gradova okolnih drzava i naterao nase da potpisu to sa njima, sto se cene tice, vozu jos dugo nece moci niko da primirise. Ali nekome mozda znace drugaciji termini, krace putovanje itd. Meni je recimo od 10ak voznji na relaciji Bg-Bp prosle zime vozom, samo 2 puta voz stigao na vreme (ili priblizno), uglavnom kasnio barem 2-3 sata, a jednom sam docekao da me pokupi kolima ortak negde oko Indjije na minusu. Da ne pominjem cesto nepostojece grejanje. Par puta su strajkovali madjari, pa sam isao nekim autobusom do Subotice, pa od Subotice do Bg...

Ja i dalje idem vozom  ;D , ali lepo je imati jos pokoju opciju.

@NatasaZ - pricao sam o zimskom periodu. Od aprila do decembra mi je retko kad kasnio i 10 min. Ali jan/feb/mart...totalni haos. Pogotovo u povratku.

Verujem ti, ali i ja sam isla bas u januaru i secam se da smo se brinuli da li cemo stici na Orange busic koji je oko 7h kretao za Bec; srecom sve je bilo ok.  :)

Isla bih sledece nedelje do Beca (dunulo mi, a hvala bogu viza nema  ;D), pa bih se posavetovala oko prevoza.

Moja ideja je Bg-Bud, pa Orangeways Bud-Bec. Kada kupujem kartu Orangeways-a preko sajta, da li uracunavaju odredjenu proviziju? Ili je sveukupno 20E povratna Bud-Bec?

Hvala unapred :dance:

Ne razumem ovakvo putovanje,presedanje,kad imaš direktnu liniju Beograd-Beč ili Novi Sad-Beč i Obrenovac-Beč....raspitaj se malo za "FENIKS"d.o.o. eksperti za prevoz Srbija-Austrija)))) brzo,jedostavno i najpovoljnije a ima i povratna karta,znači popust%...

Zavrzlama sa BGom se nastavlja... Posle duze vremena sam otvorio sajt Orangewaysa i na naslovnoj strani stoji vest da pocinje sa radom linija ka Budimpesti. Ali, prevoz vrsi Fudeks i karte ne mogu da se bukiraju online :D Cene su 25 evra jedan pravac, a 40 evra povratna. Za mladje od 26 je povoljnije, pogledajte vec na sajtu. I karte ne mogu da se kupuju online. Dakle, sve se odradjuje kod Fudeksa, tako da ne znam kakve to veze ima sa Orangewaysom :?

Isla bih sledece nedelje do Beca (dunulo mi, a hvala bogu viza nema  ;D), pa bih se posavetovala oko prevoza.

Moja ideja je Bg-Bud, pa Orangeways Bud-Bec. Kada kupujem kartu Orangeways-a preko sajta, da li uracunavaju odredjenu proviziju? Ili je sveukupno 20E povratna Bud-Bec?

Hvala unapred :dance:

Ne razumem ovakvo putovanje,presedanje,kad imaš direktnu liniju Beograd-Beč ili Novi Sad-Beč i Obrenovac-Beč....raspitaj se malo za "FENIKS"d.o.o. eksperti za prevoz Srbija-Austrija)))) brzo,jedostavno i najpovoljnije a ima i povratna karta,znači popust%...

znam da ovo deluje kao vece cimanje ali je provereno jeftinije - a i nije mi se putovalo u basu u kome je dozvoljeno pushenje :)

@Dragance -

@Masha - idi Fudeksom do Beca...zasad jedini koji ne pustaju vencanje Seke Aleksic, posluze i sok, a danima kada ne staju u Pesti, imas uracunat i rucak posle madjarske granice. Isprobao sam manje-vise sve prevoznike na relaciji Bec-Beograd...preporuka je FlyNiki  lol::

Kada sam odštampao karte orangewaysa , bila je i informacija da je dozvoljen prtljag od samo 10 kg i to dimenzija 50x20x40 cm ( morate priznati da je to baš mali prtljag ) . Interesuje me da li mogu i veći koferi da se nose i koliko se dodatno naplaćuju ?

Naravno da mogu, koštaju 1 eur ili nešto malo preko toga. Trebalo bi da to piše kod njih na sajtu.

Jedno pitanje za ljude koji su već putovali OWom.

Koje sedište da rezervišem pri kupovini?  ;D

Prvi put se srećem sa tom opcijom za bus, pa kad već mogu da biram, da pitam za savet.

Da li oni imaju sve iste buseve, ako imaju - gde se nalaze TVovi i koje sedište ima najviše prostora za noge (ima me 2m+ pa mi je to i najbitnije ;D )

Uh, ne znam koliko sam od pomoći, ali ja se ne sećam da sam uopšte mogao da biram sedište pri rezervaciji, mada ti ono pokazuje koja su slobodna a koja nisu što znači da sam verovatno bio dekoncentrisan ili mi je bilo svejedno. Ja sam bio na sedištu 22, TV je bio jedno sedište ispred mene, drugi je bio skroz napred, ali nisu puštali Balkanskog špijuna ili Tesnu kožu nego samo ona uputstva, kao u avionu  :)

Kad udjes u bus na ona zadnja vrata, odmah prvo sediste s leva, ja sam tu sedeo i nema bolje kad ti kazem. Al ne znam koji je broj. Najvise mesta za noge.

busyp.jpg

Misliš na broj 33 Silbashboy?

Ja najčešče po busevima i sedim tu, ali nekad zna plastika koja te deli od vrata da bude nezgodno nameštena pa dobiješ čak i manje mesta nago iza normalnih sedišta, baš zato sam i pitao :D

busyp.jpg

Misliš na broj 33 Silbashboy?

Ja najčešče po busevima i sedim tu, ali nekad zna plastika koja te deli od vrata da bude nezgodno nameštena pa dobiješ čak i manje mesta nago iza normalnih sedišta, baš zato sam i pitao :D

Onda uzmi 61, zasigurno ti nista nece smetati nogama.  Ponesi hoklicu ili mali kofer i ispruzis noge :D

Uzmi bilo koje sediste, neces se pokajati, put njihovim autobusima je svakako zadovoljstvo. Do juce nikad nisi ni imao priliku da biras sediste, a sad tu nesto fantaziras, gde ima vise mesta, blabla :) Veruj mi da ces se osecati prilicno udobno i prijatno tokom puta, gde god da si. Svako sediste ima uticnice, gde mozes da utaknes slusalice koje ces dobiti gratis i mozes da slusas radio, muziku, ili pratis zvuk sa filma koji se emituje. Imas i uredjaj za kafu, caj, toplu cokoladu, koji mozes neograniceno da koristis. Sedista su kozna (ili barem nesto sto lici na kozu) i udobna, sa dovoljno prostora za noge, koliko se secam. Barem je tako bilo pre 2-3 godine kad sam ja putovao njima.

Srecan put :mah:

ako si već toliko visok mislim da će ti sedište 61 najbolje odgovarati . Sve pohvale i od mene za narandžaste !

evo dobih mejl od narandžastih pa vam prosleđujem,  nude povoljne karte tokom decembra , januara i februara . Polasci su iz Budimpešte:

Prices from/to Budapest:

Berlin from 40 EUR return bus ticket

Prague from 27 EUR return bus ticket

Vienna from 12 EUR return bus ticket

Dresden from 35 EUR return busticket

Bratislava from 8 EUR return bus ticket

Krakkow 30 EUR return bus ticket

evo dobih mejl od narandžastih pa vam prosleđujem,  nude povoljne karte tokom decembra , januara i februara . Polasci su iz Budimpešte:

Prices from/to Budapest:

Berlin from 40 EUR return bus ticket

Prague from 27 EUR return bus ticket

Vienna from 12 EUR return bus ticket

Dresden from 35 EUR return busticket

Bratislava from 8 EUR return bus ticket

Krakkow 30 EUR return bus ticket

FROM....FIX DATES...

Zanimljivo mi je pročitati da je netko zbilja iskusio sve što Orangeways obećava na svojim stranicama  zvizhd Ja sam prije tjedan dana s njima išla u Krakow i bilo je sve osim obećanog  clap.gif' alt=':clap:'> Dakle- bus je u polasku kasnio 45 minuta, vozač nije znao riječi engleskog, nikakve stujardese, nikakvi aparati za kavu, sjedilo se gdje ko hoće, nije ništa značilo rezerviranje sjedala on line, a šećer na kraju-pokvarilo se grijanje tako da smo 7.5 sati sjedili u jaknama :D U povratku malo bolje- bila je stjuardesa, a od pića se nudila mineralna :) Nepotrebno napominjati da od wirelessa i učitnica nije bilo ni w odnosno u :D Budući da sam ja điber i da sam spremna podnijeti svakakva sranja za jeftinu kartu (zato i volim putovati s Ryanairom), opet bi putovala s Orangewaysom samo zato jer su najjeftiniji :P Ali za ljude koji vole luksuz i ekšli očekuju ono što je na stranicama obećano, mislim da OW nije najpouzdanija opcija, mada su moja dva putovanja s njima možda bila izolirani slučaj :) Dakle- OW da, ako ste i inače low budget/backaper tip putnika :)

Koristim ih svako malo...uvek je bilo sve potaman. Tako da bih pre rekao da je u pitanju izolovani/redak slucaj.