Followers 0

Ranci

326 posts in this topic

Mozes da postavis link ponovo, molim te?

Edited by Hermesa

Evo imaš u Intersportu, McKinley Minto jeftin i uklapa se u wizz ručni prtljag. Drugarica je baš zadovoljna njime, ali nije baš da ubija sa količinom pregradica i džepova. Na sledećoj strani je i Beaver od 25 i 35l. :)

Luda hvala :)

Ni ja nisam zahtevna po pitanju pregrada, uvek sam nosila ranceve 85+L, i nemam naviku da ih svaki cas skidam.

Da li tvoja drugarica ima McKinley Mino 20 ili 30? Ja sam nasla da su dimanzije ovog od 30L 53*22*31. Ne znam da li je to 53cm visina ledjne konstrukcije ili ukupna visina sa poklopcem? Ako je sa poklopcem, onda mi igra za ovo sto mi treba, ali ako je sama ledjna konstrukcija tolika, nema sanse da prodje... A 20l...nesto mi mnogo malo :(

Ma ništa. :) Sad sam shvatila da njen nije ni 20 ni 30, već Minto 25l i da se taj uklapao u wizz besplatni ručni, jer ga je baš kupovala pred let (odgovarala joj cena a koliko se sećam u ponudi nije ni bio ovaj od 30l). 20l baš jeste malo, takav ranac koristim za svaki dan. Tih 53cm mi je najlogičnije da je visina sa poklopcem, tj. kad je skroz napunjen ranac kolika mu je visina.

Evo kako sam ja sebi kupovala ranac za wizz: besplatan ručni je dimenzija 42x32x25cm, što je u inčima 16.5x12.5x10 što će reći oko 33.79l (ako je verovati internetu). Na kraju sam uzela neki od 29l.  ::crazy:

Podstaknuta ovim racunicama, setih se da moja sestra ima dobri  stari MC Kinely Eldorado 40, za koji sam uvek mislila da premasuje mere, ali sada ga iskopah, premerih -  i shvath da je visina idelanih 42 cm bez poklopca  clap.gif' alt=':clap:'>

Tako da ovog puta ide on sa mnom. Hvala puno Traveleasy i Luda  flowers::

Ostajem otvorena za neku dobru ponudu ranca, ali sada vise klase, a ovih dimenzija 42/32/25 + idelano 10/15 L kada se prosiri. (McKinley ipak imaju ogrniceniji rok trajanja...).

Znaci Ferrino i sl, nije hitno, ali ako neko cuje, zna nekoga ko prodaje i sl... tu sam :)

Meni su rekli da ovaj beaver 35 ima tacne mere za rucni prtljag i da ga ljudi bas kupuju za to. 

ja sam uzela minto 25 i u njega mozes da se spakujes za 10ak dana nije frka  :gossip:

Breaver je 45cm u visinu, sto je ok ako nije prepunjen (za Wizz je dozvoljeno 42cm), ali je po meni, recimo besmisleno uzan, i tu se gubi dosta od prostora.

Moja drugarica ga je inace sada nosila za 7 dana i savrseno joj je odgovarao.

Ja zbog posla moram da nosim laptop sa sobom na putovanja, i on mi oduzima dosta prostora, pa gledam da nadjem nesto vise :)

Nemoj Mckenly , rancevi su im smece kao i podloske za vrecu, pantalone su solidne, polari takodje kao i stoperi.

Nemoj Mckenly , rancevi su im smece kao i podloske za vrecu, pantalone su solidne, polari takodje kao i stoperi.

Čije onda podloške predlažeš? :)

I meni nisu nimalo odgovarali u vreme kada sam isla na ozbiljne pesacke ture i uspone. Slabiji im je kvalitet materijala, savova, ono sto ne bi trebalo da propusta vodu - propusta vrlo brzo i slicno... Ranci nisu realno prilagodjeni telu kako bi trebalo, fali im gornji kais preko grudi...oblik im se menja u zavisnosti od tereta...bla, bla, bla

Ja sam, iskreno, sada za sedam dana navukla ukocenost u ramenima, sto sa velikim Ferrinom od 85l nikada nisam dozivela - nisu oni predvidjeni za velike tezine (vukljala laptop u njemu sve vreme), niti za dugacke pesacke ture u toj tezoj varijanti.

Medjutim, za regularna putovanja (sve sto nije extrime), sasvim odgovaraju.

Prošle godine sam pazario Mekinlijevu http://www.intersport.rs/proizvodi/planinarenje/oprema_za_planinarenje/mckinley-podloga-trail-m25_p5281#c3228 na akciji za 1700 dinara i mogu reći da sam zadovoljan  :banana:  Ne znam šta Che ima protiv njih.

Samonaduvavajuca! Pa ona jest ok ali koliko cesto se koristi? 

Pazi svaka podloga ima da posluzi svrsi a biti zadovoljan njome je pitanje koliko ceso je koristis, jedanput ili 20 puta godisnje! Onda shvatis zasto tipa tangowrld kosta  kao solidna vreca.

Pazi svaka podloga ima da posluzi svrsi a biti zadovoljan njome je pitanje koliko ceso je koristis, jedanput ili 20 puta godisnje! Onda shvatis zasto tipa tangowrld kosta  kao solidna vreca.

Sto se ranca tice, velike litraze preporucujem Deuter, jack wolfskin, mamut nort face! Jednostavno to su rancevi transportni koji jak opterecuju kicmeni stub  treba uzeti najbolje, najkvalitetnije, malo njuskajte po nestu svasta moze d ase nadje:)

Imate pravo. Ja podlogu koristim u proseku 15-ak dana godišnje i to u toplijim mesecima i za to je sasvim dobra. Valjda i kod kamp opreme važi - koliko para toliko muzike, iako neretko u našim radnjama preduvaju cene.

Hermesa, i od mene Ferinov od 85 l dobija plus :)

Imate pravo. Ja podlogu koristim u proseku 15-ak dana godišnje i to u toplijim mesecima i za to je sasvim dobra. Valjda i kod kamp opreme važi - koliko para toliko muzike, iako neretko u našim radnjama preduvaju cene.

Hermesa, i od mene Ferinov od 85 l dobija plus 

Ma podloska ce koristiti, nije problem, posebno u letnjim mesecima. Na naduvavanje nije preporucljiva zimi npr ali bih pre opet uzeo i nju za zimu nego onu tanananu penastu. 

Ferrino spada takodje u solidnu opremu mada puno beze od njega, imam neke delove  njihove opeme i zadovoljan sam. Taj ranac konkretno niam imao prilike da vidim ali verujem vam na rec:)

Zdravo društvo! Verujem da mi možete pomoći, o vi iskusni bepekeri :D Naime,trebalo bi da kupim ranac za put koji treba da bude malo veći, ali ne znam kolika litraža odgovara dimenzijama koje prepisuje aviokompanija... 23kg ukupna dim. oko 150cm

Takođe, preporuka oko proizvođača bi pomogla HVALA!  :spot:

Pogledaj prethodnih desetak poruka.

(Nisu bile tu do malopre, spojio sam ih iz druge teme. Hvala Cheu što je skrenuo pažnju.)

Pozdrav za sve!!! Moze li mali savet? Koji ranac bi bilo bolje da kupim od naredna dva :

http://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-verkaufen/kleidung-accessoires/neu-militaer-rucksack-123903382/?adId=123903382

https://www.kupujemprodajem.com/Ranac-Ruksak-Zugspitze-7694142-oglas.htm?filter_id=

Meni se cini da je bolji ovaj vojni, prvi...

Ili ako ima od vas neko neku dobru ponudu, nesto ocuvano, realna cena, da ima finu litrazu s obzirom da cu natrpati garderobe, i treba da ima mogucnost za kacenje satora...

Nasao sam ovde na forumu u oglasima jedan:

https://www.klubputnika.org/forum/topic/7587-prodajem-rance/

...cini mi se fin (Adventure - 100l), ali je davno postavljen, mada i 50e a ovi su 35 pa...

Hitno je, hvala...

Ma podloska ce koristiti, nije problem, posebno u letnjim mesecima. Na naduvavanje nije preporucljiva zimi npr ali bih pre opet uzeo i nju za zimu nego onu tanananu penastu

Ferrino spada takodje u solidnu opremu mada puno beze od njega, imam neke delove  njihove opeme i zadovoljan sam. Taj ranac konkretno niam imao prilike da vidim ali verujem vam na rec:)

Ovde je mnogo netačnih informacija.

Debljina podloge a posebno to da li je naduvavajuća ili od PU pene nema veze sa njenim termoizolacionim svojstvima. A jedino tremoizolaciona svojstva utiču na to da li će vaša telesna toplota odlaziti u zemlju ili ćete je zadržavati tako što će se vraćati ka vreći i telu spavača (pojednostavljeno rečeno). 

R-value je vrednost termoizolacije neke podloge. Ona može biti 0 do 9. Svaka podloga ima neku R-value, čak i ako je 0. Ako je ona 0 ili nije naznačena jer je proizvođač nije izmerio, to znači da ćete se smrzavati čak i leti na malo većoj visini.

Podloga od PU pene koja je s jedne strane aluminizirana obično ima R-value 1.5 a nekad je i mnogo veća. Ja recimo imam Thermarest PU podlogu čija je R-value čak 3.5 i, koliko znam, to je za sada maksimalna R-value za jednu PU podlogu.

Naduvavajuće podloge takođe mogu da imaju 0 R-value. Naduvavajuće podloge sa malom termoizolacionom vrednošću se mogu prepoznati i po boji: obično su zelene, plave, sive, dok su one sa visokom R-value narandžaste i crvene. 

A potpuno suprotno gornjoj (boldiranoj tvrdnji), upravo naduvavajuće podloge mogu da imaju R-value 5, 6, 7..., a to znači da možete da spavate na snegu i da vam neće biti hladno.

EDIT: R-vrednosti se sabiraju pa ako imate PU podlogu 3.5 i naduvavajuću 2.5 (moj slučaj), ukupna R-value biće 6. Takođe, termoizolaciji doprinosi i kvalitetan pod šatora i dodatni pod.

Edited by Snezana011

Pozdrav iskusnije kollege putnici,

pronasao sam ovaj ranac u Sportvision-u : http://www.sportvision.rs/oprema/36021089-ranac-65l-race-blue-frostpa me zanima da li neko ima iskustva sa ovim proizvodjacem ili mozda bas ovim modelom. Kakva su misljenja?

Putujem sledece nedelje na jedan kamp u Irsku na 3 nedelje pa me takodj zanima sta mislite da li je dovoljan ranac od 65 L za takav put ili je mozda previse( prvi put se upustam u ovako nesto pa bi mi znacio svaki savet).

Hvala unapred

@Fausto Evo i ja gledam da kupim ranac, tako da ovo i mene interesuje. Cini mi se da u navedenoj radnji trenutno traje akcija od 20% poputa na vecinu artikala, tako da je kranja cena za Karrimor Skido 65l, oko 4500 RSD. Proveri.

Prešaltao sam temu, interesantni i korisni saveti, ali bi mi trebala pomoć. Uzeo bih neki ranac za interrail putovanje (posle toga bi služio i za festivale), tako da sam spreman da uložim do ~10ak hiljada u nešto kvalitetno. Ići ću do Intersporta da vidim čuveni McKinley. Od ostalih opcija, tu su Quechua Forclaz 60 i 70 (s tim da mi je 70 favorit). Razmišljao sam i da idem na Tashev varijantu s obzirom da ću biti u Sofiji na dan, ali sam shvatio da nemaju radnju tamo nego u gradu Pleven. Šta su vaše preporuke?