Followers 0

Maroko-prakticni saveti

356 posts in this topic

Da li moze neko da mi kaze kojim mesecima je najpovoljnije putovati u Maroko?

ja bih na primer otisao u martu ili aprilu?

u tangeru  smo trenutno, hostel nam je u medini,tako da je sigurno oko nas. guzva je bila u centru i na plazi,ali sa nase terase smo samo culi buku. kontaktirali ambasadu,oni nam rekli da ne brinemo i da se cujemo ujutru opet. da li je bolje za spaniju da trazimo avion ujutru ili da sednemo na trajekt?

p.s bezbedni smo i nema panike

To što se tamo dešava je minimalno u odnosu na sve ostale zemlje gde je sve i krenulo.. može se uporediti s bilo kojim prosečnim štrajkom s kojim se svakodnevno srećemo ovde u Srbiji, tako da je sasvim bezbedno.. Uostalom, politička situacija i uopšte društveno-socijalna slika je potpuno drugačija u odnosu na ostali arapski svet jer se sa dolaskom Kralja Mohameda VI sve pokrenulo na bolje, što je narod i osetio.  :)

treba mi brzinski odgovor u resavanju dileme :P . bicu 6 dana u maroku, jedan dan u rabatu a ostalih 5 u marakesu i fesu.

e sad. u kojem od ova dva grada da ostanem dan duze: marakes ili fes?

za koji grad po slobodnoj proceni treba vise vremena?

unapred hvala :D

Apsolutno Marakeš - mnogo je prijatniji i ima mnogo više zanimljivih stvari za videti (u gradu, ali i okolini). Mi smo 8 dana u Maroku podelili - 2 Fes, 5 Marakeš, 1 Kazablanka i nismo se pokajali.

Apsolutno Marakeš - mnogo je prijatniji i ima mnogo više zanimljivih stvari za videti (u gradu, ali i okolini). Mi smo 8 dana u Maroku podelili - 2 Fes, 5 Marakeš, 1 Kazablanka i nismo se pokajali.

potpuno se slazem.

Hvala. I teta u konzulatu mi je rekla da je Marakes najlepsi grad i da treba tamo da ostanem sto duze.

Kaze da je veoma suvo i da zbog toga ljudi ne pate od glavobolje :)

Ne znam za glavobolju, ali znam da mi je lakše da podnosim vrućinu u tim predelima nego u Novom Sadu, baš zato što je suvo.

Planiram putovanje u Maroko,pa mi je potrebna rezervacija avio karte,e sada,da li da odmah kupim kartu ili rezervisem samo ako je moguce preko neke avio agencije?

Agencija za slucaj da ne dobije vizu. Neke ambasade zahtevaju da se uzme rezervacija prilikom apliciranja za vizu, nikako karta, da ne bi oni posle snosili oogovornost za slucaj da viza ne bude odobrena, a pare uzalud bacene na kartu.

andzi79, mislim da sto se Maroka tice, mozes slobodno da kupis aviokartu, narocito gledaj da ugrabis neki povoljni lowcost, jer, koliko sam citao ovde, viza se relativno lako dobija i ako se dobro secam, jos se niko nije zalio da je odbijen za vizu.

edit: odbija -> dobija :D

Na leto idem u Maroko, druga polovina jula, pa me rezervacija karata preko neta malo brine, posto to do sada nisam praktikovala, da li je to bezbedno? upoznata sam sa avio kompanijama i svemu, upravo zahvaljujuci vama, stvarno je super sto se o ovoj temi ovoliko pise.... bilo kakav savet ne bi bio na odmet...  :)

Nema razloga da te brine bilo sta. Kupis karte i ne mislis, isto kao da si kupila na nekom salteru, samo mnogo jednostavnije. I razlika je u tome sto preko neta uglavnom ne rezervises, vec kupis karte.

Ako ti treba samo rezervacija, forme radi, da prikazes u ambasadi ili sta vec, odes u bilo koju agenciju koja se bavi prodajom karata i trazis, dobices je gratis.

sve pohvale na racun zaposlenih u marokanskoj ambasadi,predivni su. :)

Za pocetak pozdrav ljudima koji cine ovaj sajt onakvim kakvim jeste. Vec dugo na ovim stranama nadjem upravo one informacije koje su mi za putovanja potrebne. Ovog puta mi ipak se odlucih da nesto i priupitam.

Kad smo kod prakticnih saveta za Maroko, kako kanim put Mogadora ovog Juna, zanimaju me iskustva sa pozivnim pismom odnosno rezervacijom hostela. Posto idemo na mesec dana da li je neophodno rezervisati hostele za sve dane? Postoji li mozda neki sajt koji ne uzima 105 za rezervaciju? Inace trazili bismo couch surfing domacine, a i poneli sator za spavanje na plazi. Da li je neko imao iskustva sa kampovanjem tamo? Iznenadise nas prosle godine Iranci sa svojim  kamperskim obicajima, pa sad vise nikuda bez satora.

Hvala unapred za svaki savet.

Ne morate imati rezervisan smeštaj za sve dane, mi smo imali za polovinu i bilo je ok.

Dear all,

Molim vas za savjet. Pokušavam da isplaniram put za Maroko preko Wizz-a i Ryan-a, ali imam problemčić. Pošto je u pitanju budget varijanta, put je zamišljen ovako:

BG - Rim (Fiumicino) - BG  -> Wizzair

Rim (Ciampino) - Fez - Rim -> Ryanair

Šta je problem? Datumi. Nikako ne mogu da iskombinujem 2 leta istog dana  :( Kako god da okrenem, ranije ili kasnije, ispadne, recimo, let BG-Rim 9. jula, Rim-Fes tek 12. jula. Navela sam ovaj datum, ali za sve letove 10 dana prije ili posle tog datuma bukvalno je ista situacija. To znači da moram prespavati u Rimu 3 noći  :-\

Imate li predlog kako najjeftinije doći do Rima na dan putovanja za Maroko?

Veliko, veliko hvala unaprijed!  :pivoooo:

edit: Varijanta Temišvar-Milano-Fes je sada mnooogo skuplja, Ryan nema povoljne letove za taj pravac. Isto važi i za Milano-Tangier  :(

Imas iz Temisvara za Rim 7. jula (40e) a iz Rima 9. jula za Fez.

Ili jos boja varijanta: iz Tem. za Forli 6. jula (15e), od Forlija do Rima 300km, sto znaci nadjes negde izmedju fino manje mesto i kaucsurfujes, i ako imas srece napoje te dobro kao sto su mene i Maju i taman si 8. Rimu a vidis i ruralnu Italiju (koja je sjajna). A od Forlija do Rima svakako stopom!

Hvala na brzom odgovoru :)

Wizz mi nikako, očigledno, ne odgovara kada je tajming u pitanju. Gledam povratak, vrijeme se ni tada ne podudara. Jbg... Očigledno sam izabrala loš period :( Nismo baš low budget varijanta, neka srednja budget, nismo baš za CS ;) Prije neki dan dođosmo iz Berlina. Našla sam super jeftin smještaj (7 dana 115e, private room).

Ne znam šta ćemo... Šteta da propadnu ove jeftine karte do Feza. 30e povratna.

Bacila sam pogled na JAT. Našla sam za 140e povratna i tajming se sjajno poklapa. Uf! Odo' da tražim dodatne poslove da zaradim za taj let :)

Dear all,

Molim vas za savjet. Pokušavam da isplaniram put za Maroko preko Wizz-a i Ryan-a, ali imam problemčić. Pošto je u pitanju budget varijanta, put je zamišljen ovako:

BG - Rim (Fiumicino) - BG  -> Wizzair

Rim (Ciampino) - Fez - Rim -> Ryanair

Šta je problem? Datumi. Nikako ne mogu da iskombinujem 2 leta istog dana  :( Kako god da okrenem, ranije ili kasnije, ispadne, recimo, let BG-Rim 9. jula, Rim-Fes tek 12. jula. Navela sam ovaj datum, ali za sve letove 10 dana prije ili posle tog datuma bukvalno je ista situacija. To znači da moram prespavati u Rimu 3 noći  :-\

Imate li predlog kako najjeftinije doći do Rima na dan putovanja za Maroko?

Veliko, veliko hvala unaprijed!  :pivoooo:

edit: Varijanta Temišvar-Milano-Fes je sada mnooogo skuplja, Ryan nema povoljne letove za taj pravac. Isto važi i za Milano-Tangier  :(

ja sam jako dugo trazio i imao problema istih kao ti.

nasao sam sledecu kombinaciju - iz BUDIMPESTE leti wizzair za Brisel svakog dana. posle toga gledas ryanairom iz brisela za maroko, ali se ne secam tacno koji grad, mislim agadir.

za povratak ista fora. samo malo moras da procesljas u koji grad da doletis u maroko iz kojeg da odletis posle za brisel, to sam zaboravio, ali mogu da ti nadjem ako se ne snadjes. pozdrav i serecno!  ;)