Followers 0

Tajlandska viza

236 posts in this topic

Tnx opet. Nisam imala puno vremena tako da sam im platila 100e za 2 ulaska.

Drugarica je zvala Geu i rekli su joj da je  40 1 ulaz, 70 2 a 140 multi i da naplacuju uslugu 30e. Videle smo da na zvanicnom sajtu da pise da je 30 po ulasku, ali su nam ovi i iz gee rekli da je poskupelo...

Tnx opet. Nisam imala puno vremena tako da sam im platila 100e za 2 ulaska.

Drugarica je zvala Geu i rekli su joj da je  40 1 ulaz, 70 2 a 140 multi i da naplacuju uslugu 30e. Videle smo da na zvanicnom sajtu da pise da je 30 po ulasku, ali su nam ovi i iz gee rekli da je poskupelo...

to je uzasno skupo...ako je to istina, ne vidim razlog sto bi neko uzimao vizu sa dva ulaska odmah, s obzirom da kad izlazis sa tajlanda, odmah na granici kupis vizu sa kojom ulazis kad se vracas nazad...i ta viza je uvek 1000 bahta..

u svakom slucaju, nesto tu opasno smrdi, jer je cena za 2 ulaska uvek ista kao 2x 1 ulazak...

Ja sam danas zvao agenciju Terra travel, koji takodje rade tajlandske vize, odneo im pasos, fotografiju, stampanu rezervaciju avio karte i 65 eura. Oni mi popunili formular.  35 eura je cena za jedan ulaz, a 30 eura njihova usluga. Danima sam mozgao kako da napravim povoljniju kombinaciju, ali dzabe. Ovo je najbolja, najbrza i najjeftinija opcija.

Koliko fotografija?

Ako već reklamiraš onda budi tačan u informacijama. :pivoooo:

http://www.thaiembassy.org/budapest/th/services/17195-%E0%B8%A7%E0%B8%B5%E0%B8%8B%E0%B9%88%E0%B8%B2.html

TOURIST VISA:

Issued for 60 days. Another 30 days may be granted by immigration Division, Bangkok, Thailand. Applicant is not permitted to engage in any occupation or employment.

Application fee: 30 Euro per entry

Basic requirements for Hungarian citizens:

- passport valid at least 6 months after the expected date of entry into Thailand

- one filled-in application form per person, including accompanying child(ren)

- two passport-sized photos per person

- visa fee

- Copy of air ticket/ reservation

pa da..to je standardna procedura, cena i vreme trajanja vize za tajland..

tajland je ozbiljna drzava i ne menjaju uslove za vizu tek tako...

znaci, 60 dana uvek vazi 1 entry, a cena je 1000 bahta, sto je kod nas sad oko 30 evra, pa su stavili 30 evra zvanicno..

stvarno mi nisu jasne ove agencije koje lazu za cenu same vize, sad poceli da lazu i za vreme trajanja vize...

sto lepo ne kazu da su njihove usluge poskupele, kad je sve ostalo lako proverljivo..

ja licno ne bih nikad koristio uslugu neke agencije za koju shvatim da me laze, narocito za tako banalne i "sitne" stvari..sta ce tek da radi za "krupne" onda  :LOLLL:

Jako zanimljivo.

Transparentno je dat broj gospodina Mirka i gospodje Nade na nekoliko mesta na sajtu, uopste na netu se moze naci, sa kojima sam se cuo pre nosenja pasosa u agenciju i koji su mi licno objasnili zasto je od pre izvesnog vremena viza poskupela sa 30 na 35 eura. Tranzitnaviza kosta 30 eura, poslovna 60, a jedan ulaz 35, dva ulaza 70, tri ulaza 105.  Tako da stvarno ne znam zasto se daju neproverene informacije. Link koji je dat je link tajlandskog konzulata u Budimpresti i cene su mozda i tacne jer vaze za madjarske gradjane, nisam proveravao. Ne mogu da tvrdim, ali koliko sam Geu razumeo i u Budimpesti se cena promenila jer je prikazani link zadnji put osvezen 13 juna tekuce godine a i oni vize rade u Zagrebu izuzev u sporadicnim slucajevima.

Svako ce uraditi vizu kako njemu odgovara, ali je malo bezveze plasirati netacne informacje. Cena poziva za Zagreb je bila nesto oko 200 dinara.  :pivoooo:

Ja sam reagovao samo zato što su meni trebale dve fotografije za dobijanje vize a ne jedna.

Sve ok, ja sam pre izvesnog vremena sasvim slucajno naleteo na Terra travel vozeci se sa njima do Peste. Bio sam u njihovoj poslovnici, upoznao ih i provalio da su skroz korektni. Cak su mi rekli da ce kao od novemmbra spustati cenu njihove usluge za vize. Treba proveriti. Cena je ista kao da radis vizu u Gei, ali iz razloga opisanih u drugoj temi, dao sam njima da mi urade vizu. Netrpeljivost ka Gei i pojavljivanje druge opcije prevoza ka Pesti i vadjenja tajlandskih viza me i naterala da se uclanim na forum. Svasta bi mogao da kazem, ali cu spustiti loptu i kad uhvatim vremena, pricati malo o svojim iskustvima i putesestvijima. I jos jednom  :pivoooo:

a zasto je viza 35e, sta kaze mirko?

to mi sad stvarno nije jasno, razlicite cene viza za tajland, to nikad nije bilo..a pogotovu nema veze ciji si drzavljanin i gde je vadis...

a jedna devojka, helen mislim, rece da su joj u jungle travel rekli da single entry kosta 40 evra?!

Vidi, ako sam ga dobro razumeo, a opet, ne udubljujuci se u njegovo objasnjenje, jer mi nije bilo toliko bitno, koliko cena vize za jedan ulaz, viza je poskupela zbog " smanjenog broja turista i veceg osecanja krize na Tajlandu ". I meni glupo zvuci, a iskreno da kazem, stvarno se nisam bavio razlogom, mozda nisam ni dobro cuo. Ogromna doza rezerve prema mom objasnjenju kome je bitno zasto je poskupela. Zaista su mi bile vazne samo cene, jer sam se dvoumio oko broja ulaza.

Kao sto rekoh, u Terra travelu je cena usluge pojeftinila i valjda od 01.11. je 20 eura. Sto znaci da je jedan ulaz + usluga 55 eura. Sta reci, kakav sam maler. Pre nedelju dana sam dao 10 eura vise.  :cry22:

Jutros sam zvao ambasadu Tajlanda u Budaimpesti, gde su mi rekli da vizu u njihovoj ambasadi od septembra ove godine mogu dobiti samo drzavljani i rezidenti Madjarske, a da je za nas nadlezna ambasada u Atini. Da li je neko skoro vadio vizu u Budimpesti?

ja sam 2011 godine imao prelt turkishom preko istanbula iumesto da prsnem tada je bilo 40 ak evra geom ja lepo zvao konzulat u istanbulu i rekloi su mi da moze da se izvadi viza tamo ... izvadio za sat dva i platio koliko se secam upola manje za 25 dolara

bas sam imao srece ili mi je mozak savsreno radio u to vreme :)

Evo, za sve one koji krecu iz Kine na azijsku turneju:

Danas sam izvadio Tai vizu u konzulatu u Nanning-u. Viza sa jednim ulaskom kosta 230 juana (oko 27.5 eura), a od dokumentacije je potrebna 1 slika, formular i rezervacija karte (ili da im objasnite gde ulazite-izlazite iz zemlje ako idete kopnom).

Na vizu se ceka 2 radna dana.

Verovatno je ista procedura za apliciranje i u drugim Tai konzulatima u Kini.

Imam pitanje, posto sam jako nova u prici sa Tajlandom..a i vidim da je ova tema zapoceta jos 2009 godine :) Naime sad sam u USA, za dva meseca idem kuci za Srbiju.. A postajem i madjarski drzavljanin,tj dvojni..pa me interesuje sa kojim pasosem mi lakse dobiti vizu za Tajnland, i dal treba uopste viza drzavljanima EU? ili je sada isti djavo za svakog? Hvala unapred!!

E ovako, ja sam prociato ovu kao i jos nekoliko tema o Tajlandu.

Na ovoj stranici ovde -> https://www.klubputnika.org/vize/22-azija/82-tajland,

za trajanje same vize kaze: "Trajanje: 2 meseca, svakim ponovnim ulaskom dobija se još na dva meseca".

Ono sto me zbunjuje je  -> Svakim ponovnim ulaskom dobija se jos na 2 meseca -> Dobija se gde? Na granici? Svidja mi se kako zvuci, zapravo previshe dobro da bi bilo istinitio, pa mi je sumnjivo :)))). Mada da se razumemo nemam nista protiv :).

Ovako, ja bih da idem na 3 meseca. Znaci viza na 2 meseca sa 2 ulaska mi ne zavrshava posao. Ona multi od 100+ eura je skupa... Da li ja lepo kupujem povratnu avio kartu na svojih recimo 3 meseca, apliciram za vizu od 2 meseca :), kuliram 2 meseca - 1 dan, idem npr u Kambodzu i vracam se:

a) na Tajland i dobijam jos na max 2 meseca

B) idem u ambasadu u Kambodzi, vadim novu vizu, i vracam se na Tajland jos na max 2 meseca.

Sta mislite? Jel mozda vec neko ishao na 3+ meseci, a da mu je trbala viza? Bam-bam :)? (skontao sam da si ti vec bio 100 puta i imash sve odgovore ;) )

E ovako, ja sam prociato ovu kao i jos nekoliko tema o Tajlandu.

Na ovoj stranici ovde -> https://www.klubputnika.org/vize/22-azija/82-tajland,

za trajanje same vize kaze: "Trajanje: 2 meseca, svakim ponovnim ulaskom dobija se još na dva meseca".

Ono sto me zbunjuje je  -> Svakim ponovnim ulaskom dobija se jos na 2 meseca -> Dobija se gde? Na granici? Svidja mi se kako zvuci, zapravo previshe dobro da bi bilo istinitio, pa mi je sumnjivo :)))). Mada da se razumemo nemam nista protiv :).

Ovako, ja bih da idem na 3 meseca. Znaci viza na 2 meseca sa 2 ulaska mi ne zavrshava posao. Ona multi od 100+ eura je skupa... Da li ja lepo kupujem povratnu avio kartu na svojih recimo 3 meseca, apliciram za vizu od 2 meseca :), kuliram 2 meseca - 1 dan, idem npr u Kambodzu i vracam se:

a) na Tajland i dobijam jos na max 2 meseca

B) idem u ambasadu u Kambodzi, vadim novu vizu, i vracam se na Tajland jos na max 2 meseca.

Sta mislite? Jel mozda vec neko ishao na 3+ meseci, a da mu je trbala viza? Bam-bam :)? (skontao sam da si ti vec bio 100 puta i imash sve odgovore ;) )

da, odes do prelaza sa kambodzom, poi pet npr., i pre nego sto predjes tai granicu, ima salter sa strane gde ti lupe produzetak vize..onda izadjes kroz tai carinu, udjes u kambodzu, ostanes sat-dva, i vratis se nazad u na tajland...ljudi uglavnom prespavaju 1 noc u poi petu ( sa kambodzanske strane), jer je vec malo kasno da se vraca za bankok, a i ima milion nekih hotelcica tu koji su za tu svrhu i napravljeni...btw, kod njih se ti imigracioni zakoni menjaju pocesto...najnovija vest je da ukinuto ono pravilo da posle 3 produzenja vize moras da budes van tajlanda 6 meseci.....znaci sad mos da produzavas vizu unedogled...

ovo su najsvezije info, evo ja se vrnuo pre 2 dana sa taija....btw. sad kad sam bio u bankoku pre povratka kuci, neko mi rece da vize sad traju 3 meseca 1 ulaz...pa proveri to...poz

hej, pa to je stvarno super onda :).

Cek i to se nista ne placa?? Ja sam platim 1. vizu i posle grbavim :))))?? Pa ja im onda nikad ne bih platio 2-3 ulaza, uvek bih obishao malo okolinu za te pare :)

Pa ne znam koliko cesto obnavljaju sajt ambasade u Budimpesti, tamo pishe -> "Issued for 60 days. Another 30 days may be granted by immigration Division, Bangkok, Thailand. Applicant is not permitted to engage in any occupation or employment." - Tako da oni nju daju na 60, a tamo mozes da je produzish i bez da imash posao :), samo ne kontam koji im je kriteruijum  :?, valjda sve to ide na neku licnu simpatiju :)))  ;D