Posted October 14, 2012 koliko li kosta karta vozom od Subotice do Budimpeste? Posto imam onu serbia flex kartu,pa da sa domacim vozem dodjem do Su i odatle dalje vozem do Budimpeste.Da usparam koji dinar Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2012 15 evra od Beograda, Novog Sada, Subotice... do Budimpešte u jednom pravcu. "Specijal". Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 15, 2012 Prilikom izlaska iz Madjarske (bio sam u tranzitu Slovacka-Madjarska iz Ukrajne) nisam dobio pecat niti mislim da je pasos bio skeniran. Imam uredno da sam istog dana usao u Slovacku ali nigde izlaz kao ni pecat pri ulasku u Srbiju. Da li to znaci da u njihovom sistemu ja sam jos u EU? Da li ima neko ko je imao slicno iskustvo i koga bih mogao da kontaktiram (madjarsku ambasadu ili sta vec) da bi resio moguci problem. U Decembru bi trebalo da idem u Berlin na par meseci pa bih da izbegnem bilo kakve probleme posto znam da su oni veoma rigorozni sto se tice bilo kakvih anomalija u pasosu. Unapred hvala na odgovorima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 15, 2012 Bez, brige. Izlazni pečat u pasošu je obavezan, uvek kada napuštaš Srbiju. To je više nego jasno da si se sa prethodnog puta vratio, čim sledeće putovanje počinješ iz Srbije. Da nisi prekoračio dozvoljenu dužinu boravka proveravaju kada izlaziš iz Šengen zone. Tu proceduru si prošao, zanači bez brige:) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 15, 2012 Neće biti. A šta ako se predhodni dan vratio? On je još u EU. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 16, 2012 Bez, brige. Izlazni pečat u pasošu je obavezan, uvek kada napuštaš Srbiju. To je više nego jasno da si se sa prethodnog puta vratio, čim sledeće putovanje počinješ iz Srbije. Da nisi prekoračio dozvoljenu dužinu boravka proveravaju kada izlaziš iz Šengen zone. Tu proceduru si prošao, zanači bez brige:) Hvala na odgovorima. Ima smisla to sto si rekao. U medjuvremenu stupio sam u kontakt sa ljudima iz Delegacije EU u Srbiji, oni me uputili na madjarksi konzulat, a tamo se niko ne javlja. Pomucio sam se malo i uspeo da dodjem do sefa carine na Horgosu koji mi je objasnio da to nije problem i da cesto to rade. Mada ja sam i dalje malo skeptican, tako da cu pokusati da nadjem neki dokument koji bi potvrdio da sam trenutno u Srbiji. Samo jos ne znam gde da pocnem da trazim Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 16, 2012 mom suprugu se desilo slicno - nisu (nam) lupili pecat na izlasku iz mađarske , pa kad smo par meseci kasnije sleteli u memingen ( iz Beograda ) zamalo da ga zbog toga vrate sa aerodroma. Spasilo ga je to sto su pogledali i moj pasos u kome je u medjuvremenu bio jos 1 ulazak i izlazak iz mađarske, upisali su mu u pasos da treba za 5 dana da izadje iz zemlje ( na toliko su nam bile avio karte) i sve se zavrsilo OK. ps: govori tiho i vodi ženu sa sobom Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 16, 2012 procitah ovde o nekim izmenama vezanim za polaske vozova iz BG za BDPST...e sad,koliko sam video spekulise se o ukidanju polazaka odredjenih od 9 decembra...Na sajtu nase zeleznice pise vremenski raspored do 9og decembra,posle ne...O cemu se tacno radi i da li je u pitanju tzv zimski red voznje tj promena koja se radi svake sezone u jednom periodu...Zanima me to zbog predstojeceg putovanja koje planiram,a termin je 15 decembar...a o tom datumu nema nikakvih informacija,ko sto rekoh krajnja linija je 9i decembar,pa sta posle??? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 16, 2012 procitah ovde o nekim izmenama vezanim za polaske vozova iz BG za BDPST...e sad,koliko sam video spekulise se o ukidanju polazaka odredjenih od 9 decembra...Na sajtu nase zeleznice pise vremenski raspored do 9og decembra,posle ne...O cemu se tacno radi i da li je u pitanju tzv zimski red voznje tj promena koja se radi svake sezone u jednom periodu...Zanima me to zbog predstojeceg putovanja koje planiram,a termin je 15 decembar...a o tom datumu nema nikakvih informacija,ko sto rekoh krajnja linija je 9i decembar,pa sta posle??? Nema tu nikakvih spekulacija, sve se već zna. To je godišnji red vožnje koji se menja u decembru. Od 9. decembra 2012. do 14. decembra 2013. između Beograda i Budimpešte saobraćaće 2 para vozova: EuroCity 272/273 "Avala" Beograd 06:45 - Budapest Keleti pu 14:55 (ide dalje za Prag) (iz Praga) Budapest Keleti pu 13:05 - Beograd 20:52 i brzi voz 340/341 "Beograd-express" sa večernjim polascima iz Beograda i Budimpešte, koji ne bi trebalo bitinije da odstupe od sadašnjih. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 17, 2012 Ako sve bude OK idem u ponedeljak tim "nocnim" vozom za Budimpestu,pa cu vam javiti utiske...dal se neka bitanga "upecala" da me dzepari/napadne/napastvuje i slicno...kao sto se prica po forumu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 18, 2012 Uplatio si onu kaznu i potvrdu nosiš sa sobom? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 20, 2012 Da,sad sam uplatio.Nosim i potvrdu. Jedino da se ovi na granici ne naprave blesavi,pa da kazu "Ne razumemo srpski" (posto je potvrda o uplati na srpskom naravno). Al valjda ce sve biti OK. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 26, 2012 Morao sam da se javim u vezi prevoza do Budimpeste. Poslovno a i porodicno sam vezan za Budimpestu, tako da cesto putujem na relaciji N.Sad-Budimpesta. Sve ove godine koristio sam i kombinovao razne vrste prevoza, od voznje privatnim autom, preko voza i autobusa, raznih privatnih autobuskih i kombi prevoznika i najvise Gea tursa. E pa sa ovim zadnjim, koji su inace drzali monopol na ovom pravcu, tokom godina dozivljavao sam svasta. Prelazio sam pesaka granicu na minus 8, prebacivani iz kombija u kombi zato sto su vozila zaustavljana na granici, isli cesto na granicni prelaz B.Breg i vozili se po 7,8 sati, isli sporednim putevima preko Srbobrana da ne bi placali putarinu itd itd itd. Jednom recju ako ne zelis da se maltretiras vozom i da ides ne tako dobro organizovanim i cestim autobuskim prevozom, prakticno se sve svodilo na, malo je reci, bolesne varijante putovanja sa Geom. Kao njihov dugogodisnji korisnik, ne da nisam imao neke privilegije, popuste i povlastice, nego sam uglavnom vrbovan da prelazim pesaka granicu. Zadnja dva puta sam putovao preko Terra travela iz Beograda. Momci koji su napustili Geu, posle visegodisnjeg maltretiranja bahatog vlasnika, su se organizovali i napravili ozbiljnu turisticku agenciju koja se izmedju ostalog bavi i prevozom putnika za Budimpestu. Ne rade sa velikim autobuskim vozilima, ne rade sa starim vozilima bez klime ili grejanja, iskljucivo idu autoputem na Horgos, vozaci su im prilicno pristojni. Jednom recju, eliminisali su sve one prljavstine kojima se bavila Gea i vrhunski voze do Budimpeste. Bravo za Terra Travel i za pozrtvovanje cele ekipe. Put za Budimpestu vise nije nocna mora. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 26, 2012 Hvala na informaciji,zaista je korisna,do sada sam isao kolima i busom,vozom nikaad i ne pada mi na pamet za putujem 8h 370km! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 29, 2012 Morao sam da se javim u vezi prevoza do Budimpeste. Poslovno a i porodicno sam vezan za Budimpestu, tako da cesto putujem na relaciji N.Sad-Budimpesta. Sve ove godine koristio sam i kombinovao razne vrste prevoza, od voznje privatnim autom, preko voza i autobusa, raznih privatnih autobuskih i kombi prevoznika i najvise Gea tursa. E pa sa ovim zadnjim, koji su inace drzali monopol na ovom pravcu, tokom godina dozivljavao sam svasta. Prelazio sam pesaka granicu na minus 8, prebacivani iz kombija u kombi zato sto su vozila zaustavljana na granici, isli cesto na granicni prelaz B.Breg i vozili se po 7,8 sati, isli sporednim putevima preko Srbobrana da ne bi placali putarinu itd itd itd. Jednom recju ako ne zelis da se maltretiras vozom i da ides ne tako dobro organizovanim i cestim autobuskim prevozom, prakticno se sve svodilo na, malo je reci, bolesne varijante putovanja sa Geom. Kao njihov dugogodisnji korisnik, ne da nisam imao neke privilegije, popuste i povlastice, nego sam uglavnom vrbovan da prelazim pesaka granicu. Zadnja dva puta sam putovao preko Terra travela iz Beograda. Momci koji su napustili Geu, posle visegodisnjeg maltretiranja bahatog vlasnika, su se organizovali i napravili ozbiljnu turisticku agenciju koja se izmedju ostalog bavi i prevozom putnika za Budimpestu. Ne rade sa velikim autobuskim vozilima, ne rade sa starim vozilima bez klime ili grejanja, iskljucivo idu autoputem na Horgos, vozaci su im prilicno pristojni. Jednom recju, eliminisali su sve one prljavstine kojima se bavila Gea i vrhunski voze do Budimpeste. Bravo za Terra Travel i za pozrtvovanje cele ekipe. Put za Budimpestu vise nije nocna mora. JOs jedan info u vezi sa Terra Travel: Vožnja BG-BUD u jednom smeru košta 35 evra dok je cena za povratnu vožnju 65 evra. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 29, 2012 Red vožnje voza 340/341 od 9. decembra 2012. do 14. decembra 2013. godine: Beograd 21:45 - Budapest Keleti 06:04 Budapest Keleti 22:20 - Beograd 06:32 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 29, 2012 Red vožnje voza 340/341 od 9. decembra 2012. do 14. decembra 2013. godine: Beograd 21:45 - Budapest Keleti 06:04 Budapest Keleti 22:20 - Beograd 06:32 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 30, 2012 Da, u Terra travelu je povratna karta 65, ali iz Beograda. Iz N.Sada je 60. Pravdaju to time jer idu auto putem itd. Nisu to na sajtu najsrecnije resili. Ja sam ih inace nasao preko Autoturista, koji su iz slicnih razloga otkazali Geine usluge, pa im sada T.T. vozi putnike. I ja takodje mislim da je velika cena, ali ok, kad vec platim jacu cenu za put, ocekujem kvalitet. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 30, 2012 za one koji ne vole voz, fudeks ima popust za studente a ni standardna cena nije nesto skupa. http://www.fudeks.rs/ponuda/budimpesta/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 31, 2012 Da,sad sam uplatio.Nosim i potvrdu. Jedino da se ovi na granici ne naprave blesavi,pa da kazu "Ne razumemo srpski" (posto je potvrda o uplati na srpskom naravno). Al valjda ce sve biti OK. pazi da opet ne napravis kaznu)))))))))) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 31, 2012 Nije za studente nego za mladje od 26 godina. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 4, 2012 Stigoh friško iz Evrope "Avalom"....Novosti: Madjari na granici vise ne nose cuvene kutije nego imaju neku spravu duzine 30-tak cm...kroz koju provuku pasos..ukucavaju nesto (ima tastatura)...neki novi elektronski uredjaj...e sad, djavo ce ga znati,ali mi se cini da oni sa teme "Prekoracenje 90 dana...", treba malo da se zamisle... Znaci,kad je stigao voz u Bratislavu,ja pravac česki vagon i posle vidim:nov, novcijati, "Bicikl" vagon, ceski, sa par kupea, pa otvoreni deo, pa stolići, pa priključci za lapotop,pa wc za invalide,pa deo za biciklove, 2 klasa...za nas, cudo nevidjeno...od "srbijanskih" ostao samo 1 razred i cuveni "vagon restoran" omiljeno mesto za nas pusace ( Pedjalon ) koji u odlasku iz Novog Sada nije bio u kompoziciji,jer je prethodnog dana ostao pokvaren u Brnu sa sve omiljenim konobarom Riletom...tako da se pusilo u wc-u ,kao u skoli... Rax:hajde ako se setis ,pokusaj da "poguras" onu izmenu cene za relaciju Novi Sad-BP jer si negde spomenuo da to moze da se promeni pre novog reda voznje !!! Dragance: uredno su mi na blagajni u Novom Sadu ostali duzni kusur...naravno nisu imali sitno!!!! A boga mi kasnilo se 50 minuta.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 4, 2012 Ја се не бих усудио да узимам карте тако близу с обзиром на стање наших железница, не знам, можда грешим. Воз обично стигне на време колико знам, али никада ниси сигуран. Углавном сам ишао дневним, који је солидан. Мене занима мишљење да ли је уопште потребно да узимамо спаваћа кола до Будимпеште или нема гужве па се нас двојица можемо извалити у купеу и куњати, и каква је ситуација са грејањем током зиме? Прикључци за струју? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 5, 2012 Stigoh friško iz Evrope "Avalom"....Novosti: Madjari na granici vise ne nose cuvene kutije nego imaju neku spravu duzine 30-tak cm...kroz koju provuku pasos..ukucavaju nesto (ima tastatura)...neki novi elektronski uredjaj...e sad, djavo ce ga znati,ali mi se cini da oni sa teme "Prekoracenje 90 dana...", treba malo da se zamisle... Znaci,kad je stigao voz u Bratislavu,ja pravac česki vagon i posle vidim:nov, novcijati, "Bicikl" vagon, ceski, sa par kupea, pa otvoreni deo, pa stolići, pa priključci za lapotop,pa wc za invalide,pa deo za biciklove, 2 klasa...za nas, cudo nevidjeno...od "srbijanskih" ostao samo 1 razred i cuveni "vagon restoran" omiljeno mesto za nas pusace ( Pedjalon ) koji u odlasku iz Novog Sada nije bio u kompoziciji,jer je prethodnog dana ostao pokvaren u Brnu sa sve omiljenim konobarom Riletom...tako da se pusilo u wc-u ,kao u skoli... Rax:hajde ako se setis ,pokusaj da "poguras" onu izmenu cene za relaciju Novi Sad-BP jer si negde spomenuo da to moze da se promeni pre novog reda voznje !!! Dragance: uredno su mi na blagajni u Novom Sadu ostali duzni kusur...naravno nisu imali sitno!!!! A boga mi kasnilo se 50 minuta.... Нисам путовао дуго тим возом,али знам да Хрвати исто имају те скенере уређаје,није то ништа ново. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 5, 2012 I Bugari imaju čitače bar koda na pasošima samo što Bugarin mora da ga nosi sa dve ruke, ali je upala manji od mađarskih kutija. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites