Followers 0

London

117 posts in this topic

Dobio sa vizu za Britaniju tako da ce biti LONDON BABY  clap.gif' alt=':clap:'>

Jedna stvar mi je pala na pamet,a to je njihova struja :) tj napon!

Gde da nabavim prikljucke za njihovu el mrezu?

Struja, odnosno napon im je isti kao naš, ono što je drugačije su utičnice. Zapravo su i one iste, ali imaju zaštitni mehanizam, tako da je utičnica uvek zatvorena. Staviš olovku ili nešto slično u onaj treći otvor koji je drugačiji od našeg i pomoću nje gurneš plastiku da bi se otvorile rupice, onda samo gurneš utikač. Nije opasno... Inače adapter ima svukuda da se kupi.

I ne guraj olovku u prvi ili drugi otvor, iskljucivo u treci ;D Inace ti sleduje ovakav friz  :mrgreen:

2for one akcije one jel koristio neko? skines kupon sa neta i prilozis zeleznicku kartu i dobijes dve karte za npr tower of london po ceni jedne. Jel zna neko koliko kostaju te zeleznicke karte?

Dobio sa vizu za Britaniju tako da ce biti LONDON BABY  clap.gif' alt=':clap:'>

Jedna stvar mi je pala na pamet,a to je njihova struja :) tj napon!

Gde da nabavim prikljucke za njihovu el mrezu?

Postoje i kod nas a se kupe ti dodaci za uticnicu, a mozes ako odsedas u hotelu ili hostelu da trazes od njih dodatak ili cak i punjac sa USB prikljuckom ako bi ti i to odgovaralo za kamericu, telefon, itd. Prijateljski savet, najbolje je da nista, nigde neguras u uticnicu, sto zbog bezbednosti, sto zbog ostecenja necega.

jel se isplati da se promenim dinare u funte u srbiji? Gledao sam da intesa ima najnizi kurs, 148.6297.

Ja bih proverio i menjacnice jer sve nase banke imaju zelenaske kurseve.

Na samom pocetku oksford strita, gledajuci od malbr archa sa leve strane ulice, ima neka radnja, prodaju sesire i svasta nesto, unutra imas menjacnicu u kojoj je kurs kao kod nas.... na ostalim mestima deru!

Neka preporuka za smestaj u londonu na period od 3 nedelje, krajem jula, da li je izvodljivo sobu placati 100£ nedeljno, airbnb nije bio od neke pomoci..

Pozdrav svima,

Sredinom jula bi trebao da putijem za London (Cambridge) poslovno, na neku licitaciju, ali imam problem posto nemam mesto boravka tamo, sta mogu da uraim povodom toga da bih mogo da apliciram za vizu? Na sta da obratim paznju da me ne bi odbijali za vizu? Davicu vas jos kasnije samo da dobijem vizu

pozdrav

Pozdrav svima,

Sredinom jula bi trebao da putijem za London (Cambridge) poslovno, na neku licitaciju, ali imam problem posto nemam mesto boravka tamo, sta mogu da uraim povodom toga da bih mogo da apliciram za vizu? Na sta da obratim paznju da me ne bi odbijali za vizu? Davicu vas jos kasnije samo da dobijem vizu

pozdrav

Vidi sa nasim studentima da ih zamolis za pozivno pismo, imas ih dosta nasih na Trinity koledzu u Kembridzu.

pitanje u vezi klabinga.... obisao bih jedan klub koji se nalazi na nekih 30-ak min hoda od mog hostela (klub je na holbornu, a hostel na southwarku). Posto mi je budzet tanak, taxi otpada. nocni busevi se bas i ne poklapaju sa ovom rutom, pa me interesuje da li je bezbedno da se vratim pesaka? Kapiram da su sve ovo bezedni krajevi is ve je to ok, ali interesuje me da li je neko imao losa iskustva nocu (citaj, od ponoci pa kasnije).

Cao svima. Imam jedno pitanje povodom viza...zanima me posto sam student i nemam nikakav racun sa po 100 evra boravka da prikazem, a ni moji roditelji...posto zivim u zemlji u kojoj 99 posto ljudi to nema. Recite mi da li je ok sto sam samo dao papre o zaposlenju oba roditelja sa njihovim primanjima u vidu plata dovoljno? Plus sam u prijavi koja se radi online napisao da nosim vecu kolicinu novca i da imam kreditnu karticu?  Hvala puno

pitanje u vezi klabinga.... obisao bih jedan klub koji se nalazi na nekih 30-ak min hoda od mog hostela (klub je na holbornu, a hostel na southwarku). Posto mi je budzet tanak, taxi otpada. nocni busevi se bas i ne poklapaju sa ovom rutom, pa me interesuje da li je bezbedno da se vratim pesaka? Kapiram da su sve ovo bezedni krajevi is ve je to ok, ali interesuje me da li je neko imao losa iskustva nocu (citaj, od ponoci pa kasnije).

Mislim da ćeš se bezbednije osećati tamo nego na ulicama Beograda npr ;) Pogotovo ovog leta, kada je bezbednost na najvišem mogućem nivou. Tako da ne treba da se brineš, samo se opusti  :)

Ne mogu nikako da se odlucim koja je bolja opcija za prevoz po Londonu za prve 3 zone, ukljucujuci sve vrste prevoza... Da li da za mesec dana uzmem travelcard ili samo oyster? Koje su pogodnosti ove dve vrste kartica?

oyster je bolja zato sto kad potrosis para u vrednosti travelcard-a za jedan dan vise tii se ne naplacuje. Samo sto moras da se cimas oko dopunjavanja

Ne mogu nikako da se odlucim koja je bolja opcija za prevoz po Londonu za prve 3 zone, ukljucujuci sve vrste prevoza... Da li da za mesec dana uzmem travelcard ili samo oyster? Koje su pogodnosti ove dve vrste kartica?

Dnevni limit na Oysteru je 5,1 funta, a travelcard za mesec dana, zone 1-3 ,je 131 funtu, pa vidi sta ti vise odgovara. Generalna racunica ti je da ako ostajes 7 i vise dana uzmes Travelcard, to su mi rekli l judi koji su bili u Londonu nebrojeno puta.

P.S. Sta obuci za pozoriste u Londonu?

Ako mislis u Londonu, nemam pojma, ali, u Srbiji sam ih recimo kupio u Home centru, a verujem da ih mozes naci i u nekim drugim vecim radnjama, gde imaju odeljak sa kablovima, prikljuccima i slicno.

Ako mislis u Londonu

u Londonu u trafikama, kod Kineza, na svakom koraku manje vise.

Imam pitanje za ljude koji su leteli preko wizz-a do lutona od kako su promenili veličinu kabinskog prtljaga. Da li se tamo striktno poštuju nove mere, tj da li bi carry on dimenzija sadašnjeg velikog ručnog prtljaga mogao da prođe kao mali tj besplatni - pošto znam da to varira od aerodroma do aerodroma (npr kod nas to ne gledaju, možeš krokodila da uneseš kao ručni)...  ::crazy: