Posted November 26, 2011 Шетам ја по Стамболу пре пар недеља, тамо десно од Аја Софије према Мрамору, кад видим неки лик са неким чудом окаченим о раме трчкара према мени. Наравно, то је био већ пуно пута описан брисач ципела, није ми требало дуго да се сетим коментара са овог форума, тако а сам само чекао када ће четка да лупи о бетон, што се после пар секунди и дешава, лик наставља као да се ништа није десило, што чиним и ја. Убрзо застаје, упућује ми неки веома зачуђен поглед и узима своју четку. Још један ситуација где ми је форум доста помогао је код аутобуса, стопирам ја тако, кад стаје неки минибус, ја ајде да га питам, кажем "ефенди, пара јок" , наравно цео бус се смејао, али сам барем добио вожњу од пар км за џабе. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 26, 2011 Vidim da je ta tacka za stop blizu Stadiona pa posto sam bio evo jos jednog resenja kako da se stigne Gradski bus No. 146T (BOGAZKÖY MH.-BAHÇEŞEHİR-YENİKAPI) krece sa stanice Yenikapi i prolazi izgleda bas ispod tacke autoputa koju ste naveli.. Krece sa Yenikapi stanice tamo gde ide brzi feribot... Do stadiona mi je trebalo 45min. Cena mislim da je bila 3,3TL al se ne secam najbolje Pa sad neznam gde tacno prolazi taj bus. Ako znas rutu daj da vidimo? Moze to da bude dobro resenje jer je stadion Ataturk pored autoputa, kad dodjes do njega fakticki si odradio pola posla. A posto je to najveci stadion u Turskoj i jedan od najvecih u celoj Evropi pretpostavljam da svi znaju da objasne kako doci do njega... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 26, 2011 Evo ovde za Sabihu. http://www.sabihagokcen.aero/public_bus Ja sam išla samo od Kadikoja na azijskoj strani, i bus E10 je bio možda 7 lira (ne Havas, obični)... Ispalo je da se isplati ići taksijem ako su četvoro ljudi, jer prvo traže 50 ali posle spuste do 35 ako nabrajate tako neke turske fudbalere koji su se proslavili po svetu itd. Inače taksisti umeju da kažu jednu cenu (to nam se desilo kad smo dolazili sa Sabihe u Kadikoj) i posle traže "dodatak za putarinu". Mi iz principa nismo hteli da mu damo više para nego što smo se na početku dogovorili, izašli iz taksija i rekli mu da ako hoće zove policiju, ako neće mi odosmo. I čovek zvao policiju. Stigle tri partole, kao da je ne znam šta, u 3 ujutru ispred nekih kioska brze hrane tamo u Kadikoju, i pitaju šta je bilo, ljudi se okupili, pošto tamo nikad nije pusto. Taksista ispriča na turskom šta je bilo, policija ga pogleda i kaže nešto što smo skontali da je bilo "pa naravno da ne možeš da tražiš više nego što si prvo rekao, pusti ljude." Onda su nam se policajci izvinjavali, a taksista uvređen otišao svojim putem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 28, 2011 Nas dvoje planiramo da idemo za Novu godinu u Istanbul.Krenuli bismo 29og uvece vozom za Sofiju i 30og u 22 Hasovim busom za Istanbul.Ono sto mene interesuje jeste da li je bolje da rezervisem karte,posto je atraktivan termin(nasla sam ovaj mail office@hasturizmbg.com)ili da kupimo ujutru kad stignemo u Sofiju?I da li neko zna kako se rezervisu te karte,da li samo pustim mail da mi cuvaju karte?Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 28, 2011 I mene to interesuje, pa, ako ti niko ovde ne odgovori, javi kako ste prošli... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 28, 2011 S obzirom da je baš pred Novu godinu, ja bih na vašem mestu probao da rezervišem karte. Najbolje im napiši mejl, u nadi da neko tamo zna engleski. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 26, 2011 Popularna kombinacija koja cirkuliše ovde na forumu jeste vozom do Sofije, a onda busom do Istanbula. Takvo povratno putovanje te košta oko 65 eur, što je u stvari i najjeftinija opcija, a po meni i najbolja. Dosta je već pisano o tome, ali evo u par reči, suština je u tome da uzmeš povratnu kartu Beograd-Dimitrovgrad, a čim voz pređe granicu, kad uđe bugarski kondukter, daćeš mu 2 eur (može i u dinarima ili levima), da bi se dopelao do Sofije, kao što rade i mnogi ostali putnici. U Sofiji je pored železničke stanice odmah i autobuska, i tu imaš nekoliko polazaka dnevno za Istanbul, koje možeš proveriti ovde - http://www.centralnaavtogara.bg Zašto tog HAS-ovog busa nema u rasporedu na sajtu, ne znam, znaće neko drugi. Autobusi koji idu za Istanbul su većinom izuzetno udobni, a bićeš uslužen i besplatnom kafom ili čajem, a možda i nekim pakovanim kolačićem. A što po povratku, od sofije do dimitrovgrada? Isto 2 eur....ili? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2012 Zenima me jel neko mozda zna kako funkcionise onaj Akbil za gradsku prevoz u Istanbulu. Citao sam nesto ali mi nije bas mnogo jasno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2012 Ukratko 1. iznajmis 2. dopunis 3. trosis "kredit" (vozis se) 4. kad potrosis dopunu, opet dopunis. 5. kad ti vise ne bude potreban, zadrzis akbil kao suvenir (a mozes da ga koristis i sledeci put) ili vratis akbil i vrate ti pare koje si dao za iznajmljivanje. Ne znam da li vracaju i nepotrosenu dopunu. Imas ovde sve objasnjeno http://www.turkeytravelplanner.com/go/Istanbul/Transport/akbil_use.html. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2012 I super je za akbil što više ljudi može koristiti jedan. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 7, 2012 Slično novouvedenom BusPlusu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 16, 2012 Pitanje dobrim poznavaocima Istanbula. Do koje stanice ide lokalni voz koji kreće sa Hajdarpaše? I kojoj stanici je najbliži autoput? Konkretno me zanima izlaz za stop ka Burduru tj, mediteranskoj obali Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 13, 2012 Da li neko planira put za Istanbul prve nedelje aprila? Hvala onima koji mi odgovore, a i onima koji će me iskulirati Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 13, 2012 Pitanje dobrim poznavaocima Istanbula. Do koje stanice ide lokalni voz koji kreće sa Hajdarpaše? I kojoj stanici je najbliži autoput? Konkretno me zanima izlaz za stop ka Burduru tj, mediteranskoj obali Malo kasnim, do decembra 2013. godine više ništa ne ide sa Hajdarpaše. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 14, 2012 Одакле се онда сад наставља даље ка Турској? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 14, 2012 Одакле се онда сад наставља даље ка Турској? Najbliže iz Arifye ili Bandirma: http://www.bueker.net/trainspotting/map.php?file=maps/turkey/turkey.gif Pogledaj par topica ispod. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2012 Istanbul uzivo 24 h http://tks.ibb.gov.tr/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2012 Da li neko planira put za Istanbul prve nedelje aprila? Hvala onima koji mi odgovore, a i onima koji će me iskulirati Aleksandra, mozda cemo mi i to kolima...jos merimo koji datum ce nam najvise odgovarati, ali verovatno ce to biti neki ponedeljak-utorak... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2012 Ja sam planirala da idem fleksijem, da bih uštedela što više para, a verujem da bi kolima to mnooogo više izašlo, zar ne? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 25, 2012 Ja sam planirala da idem fleksijem, da bih uštedela što više para, a verujem da bi kolima to mnooogo više izašlo, zar ne? Ne bi bilo mnooogo vise...onako ugrubo, mislim da bi bilo oko 60e po svakoj glavi u kolima...opet naravno, zavisi i od broja pomenutih glava, ali mislim da je pomenuta cifra maksimalna Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 29, 2012 Meni je prosle godine za put Beograd-Istanbul-Suncev Breg-Beograd "otislo" 178l plina ili po sadasnjim cenama oko 140e plus vinjeta i po koja putarina jos 20e sto mu dodje 160e sve. Presao sam 2230km sto znaci da bi vi imali oko 250km manje bez izleta u Nesebar. Ovo je racunica za auto na plin, dizel je nesto malo skuplji (mozda oko 30-40e vise). Za novije benzince kazu da trose skoro isto kao dizeli ali za stare benzince ovo je skupa rabota. Ispod 200e tesko. Letos zbog kursa i cene plina putovanje me je izaslo tacno 135e (4 tankovanja... dva u Srbiji i dva u Bugarskoj) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 29, 2012 Ispod 200e tesko. Neka je 200/4 = 50e Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2012 auto ako nisi sam je definitivno najjeftiniji nacin putovanja, posebno na jug gde ne vozi wizz. Varijanta sa 4 osobe je idealna jer za 50e tesko da se mozete prevesti (osim stopom). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 22, 2012 Zanima me ta varijanta kolima , po Srbiji znam putarine , za bugarsku se placa 5e vinjeta ali za Tursku tj do istambula mi uopshte nije jasno jel se placa auto put koliko , jedina informacija pouzdana koju sam nashao je da se most u Istanbulu placa ali opet ne znam koliko , znam da negde moze keshom a da je bolje KGS karticom ... svaka informacija dobrodoshla (zanimaju me konkretne cene da bi pohvatao rachunicu ) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites