Followers 0

Istanbul

598 posts in this topic

Mislim da sada svima lepe "multiple entry" markicu. Ja je dobih pre mesec i kusur dana, za 10 evra, nisu me ni pitali nista.

moja porodica i ja planiramo da idemo na par dana u istanbul-prvo u bugarsku-ali kolima.moze li mi neko pomoci i reci ima li parkinga i da li su sigurni.gde da nadjemo smestaj-posto je,i sl.unapred hvala! :gossip:

reci ima li parkinga i da li su sigurni

? U Istanbulu ima dosta parkinga i to u svim delovima grada, deluju potpuno identično kao parkinzi u Beogradu, uđeš kolima, dobiješ karticu, posle platiš :) Na turskom je parking otopark ako se dobro sećam.

gde da nadjemo smestaj-posto je]gde da nadjemo smestaj-posto je

? ?U najstrožem centru grada, dakle okolina ž. stanice i turističkih znamenitosti, gotovo je svaka druga zgrada - hotel. Ima ih od jedne do pet zvezdica, a ima i onih bez zvezdica. U svakom slučaju ćete nešto naći, samo malo prošetajte, obiđite dve-tri ulice i raspitajte se pošto cene umeju dosta da variraju, i obavezno se CENJKAJTE jer će vam prvo odvaliti neku paprenu cenu. S obzirom da vas je više, ma kako fancy bila soba (televizor kupatilo frižider itd), ne dajte više od 7 evra po osobi. Ako vam cena ne odgovara, okrenite se i izađite, u 90% slučajeva će recepcionar potrčati za vama i predložiti nižu cenu :)

puno puno hvala!!!!!! :party:e sad samo jos malo-za kusadasi-da li isto vazi-nocas smo odlucili da idemo i tamo-kako stoje stvari sa apartmanima,mogu li se naci....nikada tamo nismo bili..unapred zahvalna-MNOGO ZAHVALNA!!!!!!!!

:veselo

za kusadasi-da li isto vazi-nocas smo odlucili da idemo i tamo-kako stoje stvari sa apartmanima,mogu li se naci....nikada tamo nismo bili..

Kusadasi je veliko letovaliste na Egeju i ujedno je i velika luka. Prosecno mesto. Mnogi turisti ne idu na plaze u samom mestu vec se kolima voze oko 15 minuta (8km) do obliznje Pamucak plaze, koja je siroka, dugacka i nije prenatrpana turistima.  Mozete da je koristite kao bazu kako bi posetili obliznje znamenitosti kao sto su Ephesus, Miletus, Didyma, Pamukkale i Aphrodisias. Lako ces naci smestaj. Mozes cak i preko neta da rezervises mesto u nekom hostelu.

Elem, moja preporuka je da ako vec idete na Egejsko more, da umesto u Kusadasi odete u Bodrum, koji je u proslosti bio poznat kao Halicarnassus. Bodrum je popularno letovaliste na Egeju i jahting luka. U njemu se nalaze i rusevine originalno Mauzoleja, jednog od sedam svetskih cuda, kao i zamak Svetog Petra.

Bodrum je takodje poznat po svom fenomenalnom nocnom zivotu. Ako volite da ostajete do kasno u bucnim klubovima, odusevicete se Bodrumom.Ako idete rano u krevet i spavate lako, imacete problema...

Hajde ovako...

Putujemo u Tursku negde oko 15-16. o7. ili tako nesto.Nas je za sada troje,ja,Jovan i Marko.Znam da je to za skoro dve nedelje,ali mi imamo kade ocigledno.

Bicemo par dana u Istambulu,a odatle njih dvojica nastavljaju svoje putesestvije po Turskoj,Siriji,...i gde ih noge odnesu i koliko izdrze,a ja se vracam kuci.

Pitanje je :

IDE LI NEKO U TOM PRAVCU U TO VREME????Ali samo da obidje Stambol, pa se mi tugeder vrnemo.

Necu sa njima dvojicom, da me ne bi udomili za par kamila ili neku drugu grbavu zivotinju  :ang:

Hajde ovako...

Putujemo u Tursku negde oko 15-16. o7. ili tako nesto.Nas je za sada troje,ja,Jovan i Marko.Znam da je to za skoro dve nedelje,ali mi imamo kade ocigledno.

Bicemo par dana u Istambulu,a odatle njih dvojica nastavljaju svoje putesestvije po Turskoj,Siriji,...i gde ih noge odnesu i koliko izdrze,a ja se vracam kuci.

Pitanje je :

IDE LI NEKO U TOM PRAVCU U TO VREME????Ali samo da obidje Stambol, pa se mi tugeder vrnemo.

Necu sa njima dvojicom, da me ne bi udomili za par kamila ili neku drugu grbavu zivotinju? :ang:

Kah kah, primate li jos jednog putnika? ::arabia: Ja bih vrlo rado, samo mi reci kakav je vas plan, kako se ide, gde se ostaje itd. (i sta mislis da se vratimo stopom?  :king: )

znachi plan je da nas ima cetvoro, zbog smestaja u Istanbulu, koji je na toliko limitiran.

Dakle, pored mene, Marije i Jovana, moze da se pridruzi jos jedna osoba ako zeli da tamo i prenoci (za dz, kod jednog HC hosta) :)

upravo sam se ujeo za jezik, dodjavola, mora da je to losh znak

ili jedem prekomerno.

bice da je ovo drugo.

da nastavim, dakle Marija i Jovan (NAJVEROVATNIJE) polaze u nedelju 16tog Jula popodne iz Novog Sada ka Beogradu. Iz Beograda, voz za Sofiju polazi u 21h (treba proveriti), u Nishu je oko 1 izjutra 17tog Jula (ako ne zakasni), gde se pridruzujem ja. Iz tog razloga, treba da mi sacuvate jedno mesto u kupeu :) U Sofiji smo rano ujutru istog dana, gde mozemo da blejimo do 19h naveche kada polazi voz Sofija-Istanbul. U Istanbulu bi trebalo da smo 18tog Jula, utorak, ujutru ili prepodne, zavisi od kasnjenja vozova.

Neki plan je da u Istanbulu budemo 3 dana/2 noci, valjda da ne bi previshe smetali domacinu. Tj, to je neki nachelni dogovor mene i Jovana od pre pola sata. Ako sedimo duze, bice to najvishe 1 dan duze. To vazi za nas dvojicu, posto posle idemo za Jermeniju gde moramo da se pojavimo u neko dogovoren vreme, pa zato zurimo.

Ovaj lik sa HCa mi je rekao da bi mogao da pruzi smestaj za 4 osobe, kaze da je u relativnom centru grada (eh..), itd itd, videcemo. Imamo i alternativnog hosta tako da je smestaj valjda siguran tamo.

Sve ostalo, gde ide Marija itd, ja ne znam :)

eto =]

I'm in :) Tj, ako me primate :king:

Poslacu pm tebi i Mariji sa brojem telefona/mailom, pa da se cujemo

Ako sve bude ok, ja i drug cemo biti u Istanbulu 12. jula i ostacemo tamo par dana. Ako ce neko biti tamo i zeli da se vidimo, neka mi posalje PM pa cemo razmeniti brojeve telefona. Srecno svim Istanbulashima? :veselo

draga moja marija...

nemo da brigash... samo trazi bele kamile kad budu hteli da te prodaju... i nece ni uspeti da te prodaju... bele kamile su jako retke...

naucish svasta u ovom maroku kad oce da te udaju

:-D

A Marko ... znaci organizacija bez mene a? :( Sta su ti Nislije! :) Nadam se da cete se javiti da se vidimo pre nego sto krenete ... da vas ispratim ko ljude! Pozdrav!

Ćao svima! Novajlija sam i na forumu, i u backpacking varijanti putovanja. Sasvim slučajno sam nai?ao na ovaj sajt i fenomenalan je! Interesuje me kakva su iskustva sa letovanjem u Turskoj u sopstvenoj re?iji? Recimo, da li je moguće pronaći povoljan sme?taj u Antaliji? Naravno, prevoz bih re?io preko Balkan Flexipassa. Koliko sam primetio, pruga ne ide do Antalije, već do Isparte. Da li odande postoje direktne autobuske linije do Antalije i kolika je orijentaciona cena? Moji drugovi su skeptici ?to se tiče bezbednosti turske ?eleznice, pa me interesuje da li je bezbedno putovati istom i da li je u pro?losti bilo terorističkih napada na ?eleznici (mo?da je bezveze pitanje, ali treba ubediti nekog za malo avanturističkije putovanje). :)  I da li je moguće doplatiti za spavaća kola? Toliko za sada. Mo?da je mnogo pitanja za prvi put, ali sam totalno nov u ovakvom organizovanju putovanja i ?eleo bih da se uključim u zajednicu. Unapred hvala na odgovorima. Veliki pozdrav, Kole

PS: Putopisi o Turskoj i Gruziji su fenomenalni! Svaka čast!

što se tiče bezbednosti turske železnice

? Bezbednija od srpske. Ja sam prešao Tursku vozom uzduž i popreko, i nisam nikad imao nikakvih problema.

da li je moguće doplatiti za spavaća kola?

koliko ja znam, jeste.

Za cenu autobusa do Antalije ne znam, pogledaj na

https://www.klubputnika.org/html/putopisi/posvet/aminor/a00.htm

čini mi se da tu ima nešto o cenama prevoza i smeštaja. Uvek sam možeš naći smeštaj, tamo je svaka kuća hotel. Ja sam spavao za 5 evra po osobi, dakle 10 evra za dvokrevetnu sa kupatilom, prilično fancy, al to je bilo off season i uz duuuugo cenjkanje.

Urgentno!!

Mi smo u Istanbulu i krecemo nazad sutra ujutru (nedelja) i moramo stopirat zbog para jok, jok para. Kako da dodjemo do auto-puta? Koji gradskı bus da uzmemo? Imamo plan grada, ali na njemu ne staju periferije grada. Bilo kakvi saveti su dobrodosli! Please!

Oni Lazarevi saveti oko korisnih turskih reci su se pokazali veoma korisni. Lutajuci po Istanbulu i trazeci izlaz, samo smo uzvikivali: "Edirne, auto-stop, ne avto-gara, para jok." Da su se Turci toliko uspanicili da nam je jedan dao pet evra? zvizhd Morali smo tri vozacha da promenimo da bismo stigli do naplatne rampe na izlasku iz grada, gde nam je stao bus za Edirne, gde smo dali tih pet evra. Bilo je veoma udobno u njemu, sluzili su nas vodom, cajem, cokoladicom, cak nam oprali ruke? :blob: Edirne (tj. Jedrene) je a must see town. Nije veliki, a ima prelepu dzamiju. Taj grad je nekada davno bio prestonica evropskog dela Osmanlijskog carstva.

Da su se Turci toliko uspanicili da nam je jedan dao pet evra

To nam vraćaju onaj harač što su ga kupili 500 godina... voze nas besplatno, hrane nas, poje, daju nam smeštaj, a sad nam eto daju i pare...  flowers::

slazem se, evo bash malopre mi dade Turkinja iz prodavnice neku chokoladicu jer sam joj izgleda simpatican.

a Turchin mi je nosio balon od pet litara vode chak do ulaza (nekih 100 metara :)

nego citacete na blogu kad se nakanimo (a i nakanim:) da pisemo, a to je valjda veceras pa tako :)

Pazi ovo

Pitam jutros nekog lika iz obezbedjenja ıspred neke banke gde je zeleznıcka stanica a on me ladno ispratıo do nje, nekih desetak mınuta.

Juce mi jedan drugi platio kartu  ı naterao da udjem u autobus, govoreci kako je ta i ta destınacija predaleko.

A najace od svega  shtrumpf

Pitam (ponovo) nekog iz obezbedjenja ispred supermarketa, gde da sacekam bus koji ıde do Aje Sofıje ili starog dela grada, kad on stade na sred ulice, zaustavı mınibus, koji je srecom isao u tom pravcu, rece mi da udjem i koliko sam shvatio rece vozacu da nemam pare, tako bi jos jedna voznja za dzaba. Smejao mi se cıtav bus, no nema veze  zvizhd

::arabia:

a on me ladno ispratıo do nje, nekih desetak mınuta.

A, slab vam je taj Turčin? :lol: Na? Osmanlija nas je ?ećkao 2-3 kilometra po gradu očajavajući u neznanju kako da nam pomogne i ne shvatajući za?to mi avto-garu nazivamo avto-put :wink:

P.S.? :shh: Ako malo obratite pa?nju, primetićete da djora tu i tamo koristi i bez tačkice: ı To su proklete turske tastature? :-o

Meni je to slovo "i" jedna od asocijacija na Tursku... a kao i sve ?to podseća na Tursku, i ono mi greje srce.  ::crazy:

Istanbule, evo nas.... :dance: