Followers 0

Potvrde iz banke

16 posts in this topic

Pozdrav.

Chuo sam da neke banke mogu da izdaju lazne "potvrde" o stanju na rachunu pa reko' da proverim da li je to istina, treba zbog vadjenja Shvajcarske vize.

Ne idem o svom troshku (pozivaoc pokriva sve) ali sam chuo da je mnogo lakshe (dobija se za 24h) ovako nego da chekam mesec dana koliko inache traje ta procedura, da ide neshto kao slanje papira preko ambasada i shta ti ja znam vec.

Pa ako neko moze biti ljubazan i napisati mi da li je ovo stvarno moguce i u kojim bankama moze da se odradi?!

Student sam pa mi je malo teze da imam 900 evra na rachunu, toliko bih kao trebao da imam jer za svaki dan boravka traze 100 evra na rachunu da imash :D

Unapred hvala.

Metals banka je izdavala te "lazne" potvrde.

Ja sam uzeo dva puta i jos tri drugara takodje.

To su naplacivali 300 dinara davali su potvrdu na 500 ili 1000 evra.

Zadni put sam uzimao sa ortakom za italijansku ambasadu septembra prosle godine.

Sada ne znam kakva je situacija, treba proveriti.

Nije losa ideja da probas da zamolis nekog poznanika ili prijatelja koji radi u banci, ako imas takvog, da ti fiktivno uplati pare na racun, izda ti potvrdu i onda kao ponovo podigne te nepostojece pare. To te nece nista kostati.

Ja sam potvrdu uzela u Komercijalnoj banci za austrijsku vizu. Ali mislim da moras da imas otvoren racun na kome imas 5 evra. Potvrda ne kosta nista.

Hvala svima na odgovorima  :blob:

Super shto moze u Komercijalnoj, imam tamo devizni rachun (veoma mala sredstva na njemu  ;D) pa cu tamo i izvaditi :D

Samo trazi potvrdu za vizu (a treba ti potvrda o isplati sredstava). Meni je ta prosla u austrijskoj i italijanskoj ambasadi. Banka izdaje i nekakvu potvrdu o stanju na racunu koja kosta 300 ili 350 dinara, moras da uplatis lovu a vrate ti je tek sledeceg radnog dana.

...moras da uplatis lovu a vrate ti je tek sledeceg radnog dana.

Meni su u AIK banci pare vratili odmah.

Ma verovatno sve zavisi od banke i sluzbenika. Jesus kaze da ima racun u Komercijalnoj a tamo je procedura gore opisana (bar bila u aprilu). Mene su zavitlavali ceo dan, te ne treba imati pare, te treba, potvrda danas, ne, ipak sutra... Na kraju sam iscupala potvrdu o isplati koju sam morala da prevedem na nemacki.

Ovde u Shapcu traze da imash na rachunu (Komercijalna), mada znajuci ih kakvi su ovde na shalterima bezobrazni i neljubazni (uprkos chinjenici da vechito rade samo dva shaltera  od 6 dok ostale odmaraju u backstage-u i piju kaficu dok klijenti chekaju u redu i po sat vremena) pa ih neshto i nije preterano zanimalo da se cimaju

:bang:

Tako da cu videti ovo sa Metals bankom.

U krajnjem sluchaju, ako to ne uspe moram se snaci za te pare pa da uplatim i da mi izdaju.

Sada, ja sam chuo neshto da su ljudi vadili "laznjake" i u Rajfajzen, zna li neko neshto o tome?!

Samo da pojasnim: meni su trazili da uplatim da bi mi izdali potvrdu o stanju na racunu. U tom slucaju pare moraju da odleze jedan dan a potvrdu dobijas tek sutra i placas je 300 ili 350 din. Ona druga fora je da ti kao fol uplatis na racun i oni ti odmah isplate. Za to ne moras ni da pokazujes pare a na racunu moras da imas bar 5 evra. U svakom slucaju, srecno!

evo ja upravo dolazim iz Erste banke,dobio sam potvrdu za nekih 15-ak minuta!Na licu mesta sam napisao zahtev za izdavanje potvrde o deviznom racunu za potrebe vize.Sve sa uplatama ovim onim i sa uplatom od 5 evra u dinarskoj protiv vrednosti izaslo me je 826din.

pozdrav

Veliki pozdrav svima! Aplicirao sam na jedan univerzitet u Americi. Traže mi izvod iz banke na $6.700. Uopšte nije mala cifra u pitanju. Da li je ikako moguće da mi bez uplate prikažu ovoliku sumu novca na računu? I ako jeste, u kojoj od banaka da se obratim za uslugu? Hvala unapred!

Naravno da ne mogu da ti prikazu na lepe oci iznos. A i to da stavis na dan pa da izvadis mogu da provere, vrsljaju po racunima u svim SRB bankama.

Sent from my iPhone using Tapatalk