Followers 0

Ukrajina

670 posts in this topic

Ja sam bio u Ukrajni sa KUD-om, ne znam da li u vozovima ima lopova, ali tamo svakako ima. Verovatno su to radili organizovano jer je to festival sa više zemalja, a tamo i nije neki standard...

Izvini, a u kojoj to zemlji nema lopova? (osim u onima u kojima odsecaju ruke lopovima)

Pozdrav novi drugari :)

Palim za Ukrajinu (Lavov) za 7 dana- dvanaest ljudi, troja kola :) Interesuje me da li imate sugestije po pitanju policije i prelaska granice Madjarska-Ukrajina? Citao sam temu i vidim da je bilo iskustava po principu 10e po osobi... Jel ima sanse da se izbegne ta gimnastika? I u slucaju nuzde, kako suptilno nagovestiti cascavanje policajcu? Putovao sam dosta za svojih 24 god, ali uvek vozom ili busom i nisam jos bio u ovoj situaciji.... :)

Bilo kakve info o putevima ili lokalnim zanimacijama takodje su dobrodosle :)

Mito i korupcija.... Pisalo se o zaustavljanju zbog prekoracenja brzine, a i bez posebnog razloga da je trazeno....

Mozda bude guzva na granici,jer svercuju Ukrajinci gorivo,pa znaju da budu redovi..onda se isplöati da malo castis da prodjes brze..inace ako te radar uhvati,moras spremiti sitno 20 eur..prati malo ogranicenja,narocito posle granice..Znaju da zaustave bezveze,bez razloga i izmisljaju kojekakve prekrsaje..samo se pravi da ne razumes,ili trazi kao na fol da zovu ambasadu..odmah odustaju..provereno!! Ajde javi kad podjes malo da pratimo situaciju)))

Pozdrav ljudi,iscitao sam temu ovu,tako da mislim da nisam preskocio,tj da nema ovog pitanja sto hocu da postavim. :)

Imam 2 pitanja : prvo kako najjeftini da dodjem iz Bg-a do Donjecka (predpostavljam da je to vozom najjeftinije) ? Nije mi bitno koliko se putuje.

Drugo da li poznajete nekog odatle (iz Donjecka) ko ima kucu slobodnu ko bi mi iznajmio na nedelju ili dve ili ako imate cene nekih najjeftinijih motela ili hotela? Hvala unapred :)

Koliko sam iscitao po raznim sajtovima i ovde naravno...trebalo bi da idem do Budimpeste - pa tamo za neko mesto zahnoly,ako sam dobro napisao :),pa do chopa,odatle za kiev i onda za donjeck,samo treba da isplaniram dobro vreme zbog vozova,jer ne bih da ostajem u gradovima da nocim.

E,sad nikako da nadjem neki smestaj koji je tamo povoljan u donjecku...ne vredi :(

Nisi dobro napisao ime mesta, ali nema veze to je to.

Postoji i druga opcija, mnogo lakša. Iz Beograda avionom (Pegasus) do Istanbula, za pedesetak evra, a onda istom kompanijom, za iste pare do Donjecka.

Jel mozes samo da mi kazes preko koje avio kompanije ? Mislim da sam video to negde,samo se ne secam gde na netu. :(

Sorry,nisam ispratio. A jel zna neko sad neku varijantu kako najjeftinije tamo da nocim ?

Sorry,nisam ispratio. A jel zna neko sad neku varijantu kako najjeftinije tamo da nocim ?

Najjeftinije je da iznajmis stan..kod njih se izdaje sve od 1 dan...pa nadalje..

Najjeftinije je da iznajmis stan..kod njih se izdaje sve od 1 dan...pa nadalje..

Kad planiras da putujes??

Kad planiras da putujes??

Hvala puno na sajtovima,planiram ja mislim tamo negde sredinom jula.

pronacu ti jos koji dobar sajt,a ti nam prenesi utiske i korisne informacije kad se vratis.Ja planiram isto tamo ali u avgustu,takodje na 10 dana.

Zanima me na šta liči vožnja u plackartnim vagonima priko lita? Jel se može preživit noć od npr. smrdljivih nogu. Pročito sam da je neko napiso da se svi presvuku prije spavanja, to vald znači da skinu i čarape? ;D

Ma, pusti to što pričaju, dosta sam se vozio tim vagonima i uvek je sve bilo ok. Nema veze što je leto, ja sam se sa još jednom koleginicom sa ovog foruma u plackartnom vagonu vozio pustinjama Karakalpakstana u sred jula, na plus, ko zna kolko, i nema problema. Dok voz ide nije bila vrućina, jedino je bilo pakleno vruće tokom dva sata stajanja na Kazahstansko - Uzbekistanskoj granici, ali i to se preživi. Što se tiče smrdljivih nogu, ja na dosadašnjim putovanjima ovim vagonima nisam osetio do sada neki nepodnošljiv smrad, a mislim da sam prilično osetljiv na neprijatne mirise. Mislim da su ex-sovjetski putnici vozovima prilično verzirani za taj način putovanja i da poštuju pravila i ponašanja, a i higijene. Odmah se svi presvuku u trenerke i prikladnu garderobu, navuku papuče. Funkcionišu i česme u svakom vagonu, dobiješ čistu posteljinu i peškir. Eto takva su moja iskustva.

Zanima me na šta liči vožnja u plackartnim vagonima priko lita? Jel se može preživit noć od npr. smrdljivih nogu. Pročito sam da je neko napiso da se svi presvuku prije spavanja, to vald znači da skinu i čarape? ;D

hahaha..pa dobro si rekao..kad svi skinu carape...oooooooo..moras nositi deodorant da prskas okolo))))..ma bolje platit malo vise za normalni kupe..nece niko propasti za par EUR..

Ovi sto idu iz Beograda i Zagreba pa se spoje u Budimpesti su najbolji,jer su spavaci vagoni...To je vec druga prica..

Dali neko zna kolika je cena zlata u Ukrajini,kakv je kvalitet??I gde je najbolje da se kupuje??

Jel zna neko za neki jeftini smještaj u "Sarajskoj Bašči"? Čuo sam da babuške tamo nude kvartire, kolko to košta i jel se može preživit za 1 noć?

Nisam siguran da te dobro razumem, ali ako misliš na Bahčisaraj na Krimu, tamo nije problem pronaći smeštaj. Ja sam odseo u guest haus Enver i Lenmara, dvokrevetna soba je 15 eura. Skromno, čisto, imaš svoje kupatilo, Enver je skroz ok tip, sve u svemu više nego pristojno.

Pa nooormalno da si razumio dobro. clap.gif' alt=':clap:'>

Imaš možda neki link za taj guesthaus? Mislim da ću ić sam, jel ima možda i jednkrevetnih soba i pošto su?

A jel imaš informacije kaki je taj privatni smještaj?

Mislim da mi je tamo najbolje za prespavat na Krimu, Jalta, Sevastopolj i Simferopolj su preskupi!