Posted February 27, 2023 Vidim da imamo temu Tajland ili Vijetnam, Tajland vs. Filipini, viza za Tajland, ali nisam pronašao nijednu koja bi bila samo o Tajlandu, pa otvaram novu. Za početak, zanima me severni Tajland. Ako je neko bio tamo, rado bih čuo iskustva. Dosad sam obišao Bankok, i jug zemlje (onaj duži krak, otprilike potez Bankok - Trang). Imam još mesec dana na vizi, pa pokušavam da odlučim da li da taj mesec potrošim na centralni/severni deo zemlje (Ayutthaya, Sukhotai, Chiang Mai i Chiang Rai), ili da prvo odem na istok, da obiđem ostrva kod Pattaye ili u provinciji Trat, pa tek onda na sever. Odnosno, da li je centar/sever dovoljno zanimljiv da mu posvetim mesec dana, ili je dovoljno dve ili tri nedelje. Što se dosadašnjih utisaka tiče, Bankok mi je bio zanimljiv, ali ne nešto wow, možda zato što me ne zanima tzv. noćni život. Stari deo grada, uglavnom Chinatown i okolina, mi je bio super za istraživanje, kao i parkovi (Chatuchak Park i Saranrom Palace Park). Išao sam i u Lumphini Park i Benchakitti Forest Park, ali mi se nisu baš dopali; delovalo je da su tek nedavno napravljeni pa drveće još nije stiglo da poraste. Posebno ovaj drugi, u kome gotovo da nema drveća, pa sunce ubija. Što se ostalih gradova tiče, posetio sam Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Ranong, Krabi i Trang. Od tih pet gradova, ni u jednom nisam poželeo da provedem duže od 2-3 dana. Uglavnom nema trotoara (ili su zauzeti tezgama i robom, pa svakako moraš da hodaš po kolovozu), skoro da uopšte nema drveća (a ni mesta gde bi se posadilo), i, osim hramova, ništa posebno interesantno za obilazak. Prachuap je imao najbolji night market (duž morske obale, vikendom). Ima i plaže, ali se ne mogu porediti sa ostrvima. Ranong ima hot springs i forest park, zanimljivo da se provede jedan dan. Od ovih ostalih, uglavnom hramovi, ali šta da radiš sa hramovima, uđeš, pogledaš, izađeš. Night markets postoje u svim gradovima i tu mi je definitivno najbolja hrana. Trang bi trebalo da ima zanimljivu botaničku baštu koja je u nekom nature park fazonu, to bi trebalo da obiđem sutra. Od ostrva, posetio sam Koh Phayam (opušteno "hipi" ostrvo, tiho, nema mnogo ljudi, veoma zeleno, jako lepe plaže za plivanje ali voda nije prozirna, verovatno jer se u blizini uliva nekoliko reka), Koh Lanta (veliko i dosta naseljeno ali sasvim okej, jeftin smeštaj, jeftina hrana, dobre plaže na zapadu ostrva, na istočnoj strani ima očuvan kineski stari grad), Koh Ngai (veoma malo "resort" ostrvo, nema stalnih naseobina, beli pesak, kristalno prozirna voda, staze za hajk kroz džunglu, jedna dugačka plaža na kojoj su svi (ali i dalje nema gužve), nekoliko malih plaža na kojima nema nikoga), i Koh Mook (gusto naseljeno, možda najviše "autentično" od svih nabrojanih, u smislu da je lokalno stanovništvo daleko brojnije od turista, i da se većina ne bavi turizmom nego ribolovom; prizori siromaštva su na svakom koraku, i očigledno postoji velik problem sa uklanjanjem smeća; ima jedna dobra plaža oko 3 km od glavnog naselja). O severu ne znam ništa, pokušavam ovih dana da istražim šta tamo ima i šta bi vredelo posetiti. Ako su gradovi uglavnom isti kao ovi na jugu, onda ne bih provodio mnogo vremena tamo, nego bih radije prvo otišao na istočna ostrva. Međutim, ako su drugačiji, i ako ima šta da se vidi (a da to nisu isključivo hramovi, i da ne uključuje jahanje slonova), onda bih proveo više vremena tamo. Saveti iskusnih tajlandžija su dobrodošli. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2023 (edited) Na severu je u ovo doba godine visok indeks zagađenja vazduha, taj deo zemlje je najviše pogođen kada je tzv. burning season. Ne kažem da ne vredi videti, ali ne u ovo doba godine. Ja bih pre otišla na istok - Trat i ostrva Koh Chang i Koh Kod. Ili u Kanchanaburi regiju i reku Kvaj, ili Nakhon Rachasima i nacionalni park Khao Yai, gde možeš da se uključiš u treking kroz džunglu, što je zanimljivo iskustvo, posebno ako voli da fotografišeš. A kad je Bangkok u pitanju, najveći i najlepši park po meni je Suan Luang. U Bangkoku vredi posetiti i Samut Prakan - Erawan muzej, tzv drevni grad Muen Borang, a obavezno i Bang Pu, stanište za ptice, gde se reka Chao Praja uliva u more. Mnogo je lepo, posebno predveče. Edited February 27, 2023 by Ena Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2023 Hm da, kvalitet vazduha u Chiang Mai ne izgleda sjajno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2023 Chiang Mai su hramovi i hramovi. Ali su drugaciji nego u Bangkoku, sigurno zanimljiviji i raznolikiji. Sam grad je puno ugodniji za hodanje od B, mozes normalno hodati vecinom starog grada kojeg se lako drzati jer si okruzen zidinama sa sve 4 strane. Nazalost zrak je kao sto rece Ena bas los sad. Bio je los prije jedno 20-ak dana, mislim da to ide na gore kako duze traje sezona bez kise. Ayutthaya je odlicna za dnevni izlet da se makne od guzve B, medjutim problem je sto nema hladovine oko svih tih hramova. U svakom slucaju ko ide neka uzme bolt/grab ili tuktukove. Preporucam aute da se malo klimatizirate Sam grad i hramovi su bili bez ikakve guzve, voz do tamo jeftin (mislim samo 20 bahta), vec onaj restoran na kolodvoru te prebaci u neku drugu dimenziju naspram B. Ima jedno 6-7 hramova/lokaliteta koji se isticu i za njih treba citav dan. Jedno 4-5 je dovoljno da se vidi sto se "mora" jer informacija ima vrlo malo za procitati, ugl su beskorisne i u samo 1 ili 2 se moze uci (nema se sto vidjeti). Ima nekih restorancica uz rijeku i pijaca, moze se tu lagano 2 dana izgubiti ko hoce da se odmori. Mislim da nema smisla ici i u Ayu i u Sukho, pogotovo sto si vec bio po Tajlandu i hramovima. Iz CMai glavna izletista su hramovi na brdima odmah zapadno pored grada, onda Doi Inthanon NPark koji je najvisi vrh zemlje sa vodopadima. Ima jos vodopada tipa Mae Sa... Pai, planinsko mjesto za vikend gdje 20-30 god Englezi i Nizozemci glume hipije, a nalazi se na kruznoj ruti Triangle/Loop tako nesto se zove, popularna za motoriste. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 9, 2023 Pa gde sada nije loš vazduh, u Bangkoku li je mnogo bolji? Kasnim ovde i verovatno si već odlučio ali ako mene pitaš uvek bih pre otišao na Koh Chang nego u Chiang Mai. Vidim da te zanima priroda, Kao Yai je vrlo popularan medju Tajlandjanima a ja uvek kažem ako ne znaš šta je dobro idi tamo gde oni najviše idu. Plus nije mnogo udaljen ni od Bangkoka. Proguglaj isto Khao Kho, odlična priroda, neki od viših predela Tajlanda, rastu šljive, jabuke, kajsije - sve egzotično voće ovde, mada ti je to malo dalje ali ako se odlučiš za Sukhothai onda ti je takoreći tu odmah. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 9, 2023 48 minutes ago, cobu said: Pa gde sada nije loš vazduh, u Bangkoku li je mnogo bolji? Chang Mai i uopšte sever ima lošiji vazduh, tj veći indeks indes zagađenja, zato što kada je burning season (sezona spaljivanja ostataka useva) na severu, istovremeno je i burning season i u susednim zemlljama Mjanmaru i Laosu. Prošle godine je Chang Mai uvršten u deset najzagađenijih gradova na svetu, to je činjenica na žalost..Taj manir spaljivanja koji uzrokuje zagađenje okoilne, je veliki problem u JI Aziji, nema naznaka da se to uskoro reši. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2023 Problem je u svim zemljama koji su producenti pirinča a pošto je Indija najveći tamo je i najgore. Pronašli su sada medjutim tamo neki hemijski rastvor koji kao topi ono što je ostalo posle žetve i ujedno djubri i "obnavlja" zemljište što je i cilj paljenja ali dok to stigne do masovne upotrebe potrajaće malo. Da je Chiang Mai u ovo vreme veoma zagadjen je činjenica, nisam rekao da nije, rekao sam da je slično i u ostalim delovima Tajlanda, ništa mnogo manje i u Bangkoku. Ovih dana je Sukhothai čak i zagadjeniji od Chiang Mai-a. Postoje sajtovi i aplikacije koji to mere, ja koristim na telefonu Air Visual aplikaciju i prilično pratim šta se dešava, skoro ceo Tajland je u crvenoj "unhealthy" zoni. Postoje stanice sa kojih se prikupljaju podaci i evo sada je na stanici izmedju Lumpini i Benchakiti parka index 162 dok je u centru Chiang Mai-ja 168, neznatna razlika. U delu Hua Hina je 171. Sav taj vazduh sa severa i Isana ne stoji u mestu nego se kreće i uglavnom se spušta na dole, pa ista je priča svake godine na vestima kada nam preporučuju "pm2.5" maske, čak bih rekao da ove i nije ni tako loše. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 23, 2023 (edited) Prošlonedeljna proslava Songkrana, Tajlandske nove godine gde je Pataja grad gde se ona najduže slavi: Edited April 23, 2023 by cobu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 23, 2023 3 hours ago, cobu said: Prošlonedeljna proslava Songkrana, Tajlandske nove godine gde je Pataja grad gde se ona najduže slavi: Auuu, hvala, da znam gde da ne idem :).....jedva sam prezivao ovaj Songkran u Bangkoku, popizdeo sam, 4 dana...jos su 12. og popodne, u sredu poceli da prskaju....pa sve do nedelje.....srecom pala kisa u nedelju ujutru, pa je pocistila ulice, inace bi oni jos nastavili hahah Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2023 Pozdrav ekipo putnici :) Imam na raspolaganju dva meseca ceo Jul i Avgust, otisli bi ponovo na Tajland krajem Juna, znam sve za vreme i kako je ali osim Koh Samui-a sta ima jos dobro a da je blizu mora? Imamo takodje jednu lepu priliku da uzmemo kucu nekih 150m od Choeng Mon-a, preko prijatelja kojeg sam upoznao na Phuketu u Januaru, kuca je ogromna 165m2 ima polu nadkriven bazen ispred kuce, ogromnu terasu itd itd tako da i da pada kisa (a padace) nije greda, lakse cu da podnesem kisu na Tajlandu nego 36c stepeni betona u Beogradu :D A i klinci ce da se izluduju za letnji raspust. Tako da sta predlazete pored Koh Samui-a da se obidje u blizini? P.S. Plan je da ostanemo nekih 15-ak dana u BKK-u. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2023 “Blizu mora” si verovatno mislio blizu ostrva(Koh Samui), pa ako niste već bili, a tu ste onda višednevni izlet na Koh Phangan i Koh Tao. Ako volite gužve i žurke ubodite “full moon party” na Koh Phanganu a ako volite ronjenje to ubodite na Koh Tao. Što se žurke tiče, ne znam kolika su vam deca ali kolika da su “child friendly” je jer zabava počinje čim se smrači i kad je deci vreme za spavanje biće vam ionako dosta muzike i galame. Ako si mislio “blizu mora” na kopnu onda nema ništa, imaš gradove Surat i Chumphon ali nema neke velike potrebe da tamo gubite vreme i lomatate se sa decom. Što se kiše tiče ne mora ni da znači da će mnogo da pada. Prošla sezona je bila dosta kišna ali preprošla, ili beše pre-preprošla kiša je počela (znatno) da pada tek u septembru tako da…uživajte. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2023 (edited) Pa imas dosta ostrva na Tajlandu koja su lepa i super za odmor...Koh Lipe i Tarutao nacionalni park na jugozapadu Tajlanda blizu granice sa Malezijom su novi hit, stvarno fantasticno..malo je skuplje, ali ako imate kinte, nije problem..i mozda nije bas za putovanje ako imate bas bas malu decu, jer se dosta prevozi camcima i kajacima sa jednog odtrvceta na drugo...takodje ostrvo koh lanta na jugozapadu, isto je prelepo, i cela provincija Krabi..Koh Lanta je mnogo mirnije od Samuija, ali ima infrastrukturu...Severnije, u Juznom kineskom moru, imas Koh Chang, veliko i dosta lepo ostrvo, i pored njega malo Koh Mak , oba su dosta popularna za miran odmor..Takodje Koh Phangan u blizini Samuija je jako dobar za decu i miran odmor, jer ima jako puno dece expata, pa samim tim i raznih skolica, zabavista i zanimacija za decu.tu jos ima i dobrih zurki, ali to sve ne utice na miran odmor, sem ukoliko ne odete 2 dana bas u selo gde se odrzava Full Moon party- Haad Rin...medjutim, i to je samo 2 dana, ostatak meseca to selo je extra mirno...Koh Rong blizu kambodzanske granice nisam bio, ali ljudi mi kazu da je lepo...Na kopnu je dobar Hua Hin, na putu od Bankoka ka jugu, ja jos volim i Trang i Nakon Si Tamarat, samo tu vec nema toliko lepih plaza kao na ostrvima..Licno mi se uopste ne svidja Samui, jedva cekam da pobegnem odatle ako. vec nesto moram da odem da zavrsim, jednostavno je previse izgradjeno za mene i uopste nema tajlandski smek, sem mozda onog gradica na zapadu ostrva - Nathona, ali tamo i retko ko ide jer plaze nisu neke..i onaj autoput oko ostrva mi je katastrofa, i cela konfiguracija ostrva gde nemas mnogo sporednih puteva vec si prisiljen da uvek ides tim ogromnim putem gde god da krenes...zato, cisto da znas, preporucivao sam ti mesta koja su prilicno razlicita od Samuija, ali to ne znaci da su tamo samo kolibe od bambusa sa palinim liscem na krovu heheh A da, sto se tice vremena, juzno kinesko more, pogotovu ovaj deo na jugu, ima jako lep jul i avgust, tamo je pravi monsun tek od novembra pa do sredine januara...U andamanskom moru ima malo vise kise, ali koliko znam, zadnje dekade je to sve sitno...monsun je mnogo jaci u bankoku, pogotovu avgust zna da bude, i ceo taj severni "kopneni" deo , znaci na onom uskom poluostrvu koje je juznije, je mnogo manje izrazen monsun u tom periodu.. Edited May 21, 2023 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2023 (edited) Hvala obojici na super savetima Devojcice su 10 i 7 ipo godina Naviknute su na putovanja jer od malena idemo uvek i svuda samo sa njima i nista im ne pada tesko, vise meni padne tesko Kad gledamo avio karte one su uvek za varijantu.. A sto tata ne uzmemo ovu kartu em jeftinija em mozemo da se igramo 15h na aerodromu dok cekamo (layover) let za dalje Jednostavno super prihvataju sve i uvek kada idemo negde u okruzenju pa putujemo manje od 3-4-5h. one se "smore" sto smo "brzo stigli na odrediste" Krabi smo obisli sada u Januaru kad smo bili mesec dana na Phuket-u, zaista lepo mesto. U svakom slucaju bicemo stacionirani sa Samui-u, kazem vec zbog dobre lokacije, velike kuce i sl.. ali plan je svakako da ne budemo 60 dana kao ludaci na ostrvu vec da obidjemo sto sta. U planu je svakako i Phangan jer je "tu preko puta odma". Edited May 21, 2023 by bXunter Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2023 Aha, nisam razumeo da ste stacionirani na Samuiju, ili nisam dobro procitao hehe...U tom slucaju, moj savet je onda svakako poseta Tarutao Nacionalni park, gde je najvece ostrvo Koh Lipe, i tu cete naci smestaj...i klincima ce to biti zanimljivo....Koh Phangan onda u svakom slucaju, mozete da odete i na day trip na Ang Thong nacionalni park, to je skup malih ostrvaca zapadno od Samuija...na putu za Tarutao mozete par dana da svratite u Trang, to je bas onako, pravi tuznotajlandski lokalni grad...ako volite malo bahanalisanja po spa resortima, par dana u Hua Hinu bi svakako preporucio, to je numero 1 mesto na Tajlandu za takvu vrstu turizma ...Koh Tao sta znam, klinke su jos male za ronjenje, tamo se ide uglavnom samo zbog ronjenja, i nema nista spec...sto vec nema na ova druga dva ostrva u blizini- Samui i Pangan.. Ne znam kako tebi, tj. dal vozis skuter, ali meni je stvarno uvek frka da vozim skuter po onom autoputu po Samuiju- stalno zuje one ogromne kamioncine i mesalice pored tebe...kad ceo saobracaj ne bi bio toliko orijentisan kao tom putu, mislim da bi Samui bilo mnogo lepse mesto, i lakse za obilazak.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2023 Ovde da pitaš 100 ljudi čućeš verovatno 100 različitih mišljenja ali dobro…. Ja recimo mislim da je Samui najbolje Tajlandsko ostrvo. Koh Chang mi je favorit ali to samo iz sentimentalnih razloga ali pošteno Samui je bolji. Moja žena je Tajlandjanka i ona je sličnog mišljenja, pri tom je ona živela na Phuketu 6 godina. Na Samuiju imaš svega, restorana, klubova i hotela kakvih nemaš na ovim drugim ostrvima, ne računam Phuket koji je veći. Imaš i divljinu, vodopade i slonove ako i to hoćeš.. Imaš pravu Napolitansku pizzu ako se zaželiš, teško je to naći na Tajlandu. Odličan izbor restorana ako nećete da jedete samo nudle po ćumezima, a siguran sam da nećete. Koh Samui nije tipično Tajlandsko ostrvo samo ako i Bangkok nije tipičan Tajlandski grad.. Ja sam svojevremeno, pre jedno 16-17 godina bio na Samujiju turistički takodje sa svojom decom, sinom i ćerkom koji su tada bili po 10 godina(blizanci). Izmajmio sam 2 skutera , ovde nikad nisu ispod 125cc i jedan dao sinu da vozi sestru. Naravno da mi prvo nije verovao ali je posle bio oduševljen i vozili smo se po celom ostrvu. Ovde Tajlandska deca voze skutere već sa 5-6 gidina, pa što ne bi mogo i on sa 10? Ako idete na Koh Tao proguglaj Ko Nang Yuan, dobar spot za slikanje a i deci će biti zabavno pdntranje uz brdo. U vili sa bazenom i sa decom mesec ipo dana začas prodje, ne treba vam mnogo cimanja okolo, meni treba dve necelje samo da se raspakujem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2023 ne vodite decu na Koh Tao Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2023 (edited) 3 hours ago, cobu said: Ovde da pitaš 100 ljudi čućeš verovatno 100 različitih mišljenja ali dobro…. Ja recimo mislim da je Samui najbolje Tajlandsko ostrvo. Koh Chang mi je favorit ali to samo iz sentimentalnih razloga ali pošteno Samui je bolji. Moja žena je Tajlandjanka i ona je sličnog mišljenja, pri tom je ona živela na Phuketu 6 godina. Na Samuiju imaš svega, restorana, klubova i hotela kakvih nemaš na ovim drugim ostrvima, ne računam Phuket koji je veći. Imaš i divljinu, vodopade i slonove ako i to hoćeš.. Imaš pravu Napolitansku pizzu ako se zaželiš, teško je to naći na Tajlandu. Odličan izbor restorana ako nećete da jedete samo nudle po ćumezima, a siguran sam da nećete. Koh Samui nije tipično Tajlandsko ostrvo samo ako i Bangkok nije tipičan Tajlandski grad.. Ja sam svojevremeno, pre jedno 16-17 godina bio na Samujiju turistički takodje sa svojom decom, sinom i ćerkom koji su tada bili po 10 godina(blizanci). Izmajmio sam 2 skutera , ovde nikad nisu ispod 125cc i jedan dao sinu da vozi sestru. Naravno da mi prvo nije verovao ali je posle bio oduševljen i vozili smo se po celom ostrvu. Ovde Tajlandska deca voze skutere već sa 5-6 gidina, pa što ne bi mogo i on sa 10? Ako idete na Koh Tao proguglaj Ko Nang Yuan, dobar spot za slikanje a i deci će biti zabavno pdntranje uz brdo. U vili sa bazenom i sa decom mesec ipo dana začas prodje, ne treba vam mnogo cimanja okolo, meni treba dve necelje samo da se raspakujem. meni se Koh Samui ne svidja bas zbog tih hotela, i sto je preizgradjen....ne znam da li znas, ali Samui ima velikih problema sa poplavama, iz razloga jer su podignute ogromne gradjevine, a infrasturktura izgleda nije pratila to, tako da , kad god je monsun, ili neke jace kise, imaju velikih problema...posto su na panganu videli sta se desava na samuiju, zabranili su gradnju vecu od 2 sprata, i zato sad na panganu nema hotela, i sveg tog haosa koji ide uz to.... ako su klinci opusteno vozili skuter po onom autoputu sto ide kruzno oko ostrva, svaka cast....meni ne da nije prijatno, nego jedva cekam da sidjem sa tog puta.....pre 5-6 godina je i bilo manje kamiona, ali sad je bukvalno- mesalica, kamion stotonac, mesalica, pa automobil... mislim da pre 16-17 godina skuteri za iznajmljivanje nisu bili 125, nego manje, 80 ili 90....i bilo je i prilicno Yamaha...sad je uglavnom samo honda Edited May 21, 2023 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 22, 2023 (edited) 6 hours ago, bam-bam said: mislim da pre 16-17 godina skuteri za iznajmljivanje nisu bili 125, nego manje, 80 ili 90....i bilo je i prilicno Yamaha...sad je uglavnom samo honda Ma čak i Click je tada bio 110cc, sada je 160cc. Pa nije se tada ovoliko gradilo, a i 4169 većim delom nije izglrdao kao danas i bio je sporiji saobraćaj. Mada, u principu se slažem sa tobom, i stariji bi trebali izbegavati skutere ovde a kamo li deca. Kanalizacioni sistemi u mnogim gradovima Tajlanda ne mogu da izdrže izgradnju koja je, svidjalo se to nekom ili ne, neminovna, kao i bilo gde drugde. U Pataji su za vreme Covida raskopavali kao nikada i menjali tesne cevi za one ogromne betonske, biće toga i na Samui-ju. 7 hours ago, yowan said: ne vodite decu na Koh Tao Jel ima neki dobar razlog za to? https://www.thetinybook.com/traveling-kids-in-koh-tao/ Edited May 22, 2023 by cobu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2023 (edited) Evo malo o trenutnim cenama na Tajlandu. Nije baš iz turistićkog/putničkog ugla ali možda bude nekom od koristi Edited June 12, 2023 by cobu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 27, 2023 Pozz društvo, ima li neko iskustva s Tajlandom u septembru, nasao sam karte za 500e iz Beograda pa bih iskoristio to Takodje me zanima kad izvadim vizu dal mogu izlaziti npr do Malezije Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2023 Pogledaj vremensku prognozu za mesto gde zelis da ides u septembru pa tako pravi plan (Tajland je veliki i razlikuje se klima od dela do dela). Sto se tice izlaska i vracanja, ako dobijes single entry vizu, mozes da trazis neki pecat u policiji koji ti dozvoljava da se vratis iako ti je single entry viza vec ponistena. To je kostalo oko 40$ pre 5 god i moglo je da se uzme na aerodromu pre odlaznog leta. https://visaguide.world/asia/thailand-visa/re-entry-permit/#:~:text=There are two types of,that the visa is valid. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2023 On 7/27/2023 at 6:41 PM, Medakk said: Pozz društvo, ima li neko iskustva s Tajlandom u septembru, nasao sam karte za 500e iz Beograda pa bih iskoristio to Takodje me zanima kad izvadim vizu dal mogu izlaziti npr do Malezije Mozes da se vratis, pre prelaska granice odes na salter koji se zove re-entry, tamo ti lupe pecat, uzmu 1000 bahta ( oko 27-28 evra) i onda predjes granicu tajlanda..samo zapamti da ti pecat nista ne produzava vizu, znaci viza ti vazi 60 dana, i u okviru nje moras ponovo da se vratis na tajland, i naravno napustis pre isteka ,60-og dana Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 5, 2023 A sto se tice vize, ni djevojka ni ja nemamo inace primanja na racun, hoce li biti problem sto cu samo ubaciti novac na racun i poslati im trenutni izvjestaj, kartica ce biti novootvorena i vidim da traze putovanna u proteklih 12mj a meni je nov pasos ne znam kako to da izvedem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 5, 2023 (edited) 3 hours ago, Medakk said: A sto se tice vize, ni djevojka ni ja nemamo inace primanja na racun, hoce li biti problem sto cu samo ubaciti novac na racun i poslati im trenutni izvjestaj, kartica ce biti novootvorena i vidim da traze putovanna u proteklih 12mj a meni je nov pasos ne znam kako to da izvedem molim te procitaj u odeljku za vize, ovde na forumu, o novoj tajlandskoj online vizi, tamo je bas sve lepo objasnjeno...i ne opterecuj se mnogo, nije ti Tajland EU , Austalija ili UK... Edited August 5, 2023 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 6, 2023 Kako do jeftinih izleta u Puketu? Vidim da agencija nudi dosta izleta ali po jakim cenama rekao bih. Ista stvar je bila u Egiptu, medjutim tamo je bilo bas dosta opcija da se rezervise preko razlicitih sajtova/instragram profila Jel postoji nesto slicno i ovde i kako do toga doci? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites