Posted July 20, 2009 Cuo sam da u Damasku i Bejrutu moze jeftino da se prespava na krovovima nekih hostela? To mi zvuci zanimljivo... Posto uskoro krecem put tih gradova, puno bi mi znacile neke detaljnije informacije u vezi toga ako neko ima iskustva? Interesuju me imena hostela i lokacije, makar priblizno... Unapred hvala i pozdrav svima! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 20, 2009 Ne znam za Bejrut. U Damasku moze, a to je i najbolja varijanta, Al Rabie hotel ima super terasu na krovu, dva vrlo cista klozeta, tri tusa, konopac za susenje vesa, super ekipa na krovu... Slicno je i u Hami, hotel Kairo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 21, 2009 Spavanje na krovu je super, jeftinije je nego u sobama, a obično je i fina atmosfera, stalno neko dolazi i odlazi. Ti krovovi su obično vrlo pristojno uređeni, imaš madrac na koji možeš da raširiš vreću (ako ti je uopšte potrebna na onu vrućinu), kao i zaklon od sunca - od zastakljenih krovova sa pravom tavanicom, koji su više kao neke velike zatvorene terase, do krovova gde ti iznad glave samo visi veliko platno koje te štiti od sunca. Ja sam u Bejrutu spavao na krovu Talalovog hostela, tako da ima i tamo. Čini mi se da većina bekpekerskih hostela na Bliskom Istoku nudi tu opciju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 21, 2009 Talal se preselio preko puta dosadasnje lokacije. I cene su vece. Bio pre par dana. U Damasku su cene nesto zesce neko sto se do sada pisalo. Treba doci ranije pre podne da bi se nasao jevtiniji smestaj. Ja sam sada u damasku i placam 1500 za dvoje . naravno nije krov. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 21, 2009 Talal se preselio preko puta dosadasnje lokacije. I cene su vece. Bio pre par dana. U Damasku su cene nesto zesce neko sto se do sada pisalo. Treba doci ranije pre podne da bi se nasao jevtiniji smestaj. Ja sam sada u damasku i placam 1500 za dvoje . naravno nije krov. jeste li tamo gde sam vam preporucio? ako niste, gde ste u Damasku i koliko je to skuplje? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 22, 2009 Koje su najjeftinije varijante za prevoz iz Istanbula, ako ste odatle stigli do Damaska? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 22, 2009 Koje su najjeftinije varijante za prevoz iz Istanbula, ako ste odatle stigli do Damaska? ako se u medjuvremenu nesto nije promenilo, a Pedjalon ce me ispraviti ako se nesto promenilo posto je na terenu tamo bas sada, ja kada sam bio krajem aprila, mogao si od Istanbula do Antakije putovati za 45 lira (oko 22 evra), od Antakije do Alepa service taxijem za nekih 5 evra, i od Alepa do Damaska autobuska karta ne bi trebalo da bude vise od 5 evra... tako da Pedjalon, pomagaj, javi situaciju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 23, 2009 Sasvim pristojan voz Alepo - Damask je koštao jedan evro za studente pre dve godine, ne znam da li je poskupelo od tada. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 23, 2009 Drž'mo se teme o spavanju na krovovima, molim Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 27, 2009 Evo da se javim sa Sofijske bus stanice. Besplatan net. Ovde se spava na podu. Evo za koji dan kada se vratim izvestaj. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2010 Ajde neka mi neko da adresu ili kontakt za ova spavanja u damasku i bejrutu. Moze na email stevan.sisakovic@gmail.com posto sam u Siriji i idem prema egiptu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 15, 2010 Bejrut Talal Hotel Lebanon, Beirut, Charles Helou Avenue, Beside Al Saife Arabic Institute. Telefax: +961-1-562567 Mobile: +961-70-562567 E-mail: info@talalhotel.com Web: http://www.talalhotel.com/ Al Nazih Hotel Sajt: http://pension-alnazih.8m.com/, mejl: halaassali@hotmail.com Tel (Mob): +961 3 475136 Tel/Fax: +961 1 564868 Address: Bld. 3, Rue 62 Chanty, Secteur 29, Gemmayze (corner of Martyrs' Square and Charles Helou Avenue) Damask - jeftini hoteli u Suku Sarudja (Souk Saruja) ili u blizini Al Marjeh trga. Ipak, mislim da je bolje da pozoves Tamera. Ljudi ga na forumu hvale: Tamer – reziser iz Damaska Cene hrane i prevoza se nisu bitno promenile, ali smestaj je definitivno skuplji. Npr. u Damasku u hostelima gde smo hteli da spavamo na krovu (u LP-u cena 250 SP) nisu hteli da nam spuste ispod 350-400 SP Kazu da je poskupela struja, voda... Na kraju nas je na ulici pokupio jedan lik i dao nam sobu za iste pare. Rekla sam mu da cu ostaviti na forumu njegov telefon ako nekome treba smestaj: Tamer 00963944018390. Interesantan je i zeli da pomogne, inace je reditelj i ima vec 4 filma, neke nam je i pustao da gledamo... Na primer u suku Sarudja: Al Rabie Sajt: http://alrabiehotel.com/en.html mejl: alrabiehotel@hotmail.com Adresa: Sharia Bahsa (sharia je ulica), Souq Saroujah Tel: 00963 11 2318374 Fax: 00963 11 2311875 Samir mob1: 00963 988 262146 Rami mob2: 00963 933 301363 Tarek mob3: 00963 955 596596 Al Ghazal Sajt: http://www.ghazalhotel.com/ mejl: info@ghazalhotel.com (mozda ghazal_hotel@hotmail.com) Tel : +963 11 231 37 36 Fax : +963 11 231 93 65 Adresa: pored Sharia Bahsa, Souq Saroujah Al Haramain Mejl: alharamain-hotel@yahoo.com (mozda alharamain_hotel@yahoo.com) Tel: + 963 11 2319489 Fax : +963 11 2314299 Sharia Bahsa, Souq Saroujah (next to the Al-Rabie Hotel) Imas i ovaj u blizini Marjeh skvera (Trg mucenika): Canal Suez Hotel Telefoni: +963 11 2218445 +963 11 2222101 Adresa: Martyrs Sq. Poslao sam ti na mejl detaljnije za Siriju, Liban i Jordan u Word dokumentu, pa kao imas vremena i zelju pogledaj. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 26, 2010 al habbaa U bejrutu, veoma blizu internacionalne autobuske stanice, tu je i talal ali poshto je prvi u loniju nikad nema mesta. Za damask al saada hotel, saruja, bahsa st damascys , +963112311722, jako dobro za novac, roof pokriven je bio 35o sa doruckom al ghazar isto tako u suka saruja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 7, 2010 S obzirom da sve vise ljudi ide u Bejrut neminovno je bilo da se poveca i ponuda smestaja. Nije jeftino, ali sad bar postoji veci izbor. Saifi Urban Gardens http://saifigardens.com/ The Beaver Hostel Beirut http://www.thebeaverbeirut.com/ Saifi Urban AGrdens predstavlja ujedno neku vrstu kulturnog centra. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 15, 2010 U Bejrutu sam ja bio u Al Nazih hostelu, stvarno izgleda više nego pristojno, tako da bih ga iskreno preporučio (iako sam čuo neke stvari koje baš i nisu dobre od ljudi koji su odsedali tamo) al meni je bilo extra. Od 10 do 20 USD po noći mislim da su se cene kretale Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 18, 2010 ja sam bio sad ovaj vikend u Bejrutu ( dva dana pre Bajrama ) u hotelu Al Naim, nedaleko od Autobuske stanice u Charles Chelou Aveniji, pitao sam vojnike i carinike na ulici da mi objasne gde se tacno nalazi, nisam imao problema iako sam doshao u 11 uveche ok hotel/pension za osam dolara sam dobio dushek u hodniku ali je bilo udobno po pravilu svi budzhet hoteli u Bejrutu su od petka do nedelje puni! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 19, 2010 Pa da, mi smo imali sreće što smo bez rezervacije uspeli da nađemo mesto, al svaki dan su nam bili kao "možda ćete sutra morati da napustite hostel" imamo rezervacije.. Dobra stvar je što je uvek neko cancelovao;) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 19, 2010 Što mislite, treba li se rezervirati ho(s)tele u Damasku i Aleppu oko Nove godine (ajmo reć 30.12. do 6.1.), ili se može nać jeftinih slobodnih ako pogledam u njih par na licu mjesta? E i, za razliku od Damaska, postovi o jeftinom smještaju u Aleppu su mršavi, pa ako tko ima više informacija... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 20, 2010 @ susjed Poslao sam ti PM. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites