Posted April 12, 2012 Uvek moze da se otvori mejl na primer: nenadpress_rts@gmail.com ili b92_npress@gmail.com ****** Ovo totalno fino maskira i ostavlja psiholoshki uticaj da je zvanican mejl! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2012 Kako stoji Budimpešta sa pres karticama? Da li je potrebno da se unapred najavljuje ili je dovoljno samo da se pokaže kartica na ulazu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2012 Nije potrebno najavljivati a vazi za sinagogu, lavirint (koji sada i ne radi), palatu cuda. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 17, 2012 Nema na cemu hvala ovom forumu sto nam je otvorio vidike. Dok sredim utiske napisacu sta sam u Parizu obisla besplatno zahvaljujuci ovoj kartici. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 19, 2012 U Parizu uz press kartice besplatno: - Orsay - Les invalides - Rodenov muzej - Grand palais - Petit palais - Atrs et metiers muzej - Cite des scienes - Palais decouverte - Pantheon - Saint chapele - Trijumfalna kapija ( vidikovac) - Monparnas kula ( panorama) Na vise nisam stigla da probam, ali u Operi Garnier i na Ajfelovovom tornju ne pomazu kartice. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 20, 2012 Jos da dodam da je Louvre besplatan.Versaj takodje,ali to pise i na sajtu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 20, 2012 Ima jos muzeja puno u koje se moze besplatno, samo sam ja ovaj put obisla samo ove. Da napomenem i da je za Dalijev muzej vazio popust (reduced price 6e). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 20, 2012 Istanbul prolazi dolmabahce i harem,aja sofija cak smo izbegli ogroman red...topkapi sa sve turom...jedino se cisterne placaju ali ok je nesto platiti koliko se ustedi.Nas je dvoje prolazilo lagano jednom su kao uzeli da provere ali opet proslo.. Amsterdam?Brisel?Da li neko ima informacije gde prolazi,da li treba najava preko mejla?Idem u ova dva grada sledece ned ako bilo ko moze da posavetuje bio bih zahvalan,a ja postavljam izvestaj cim se vratim. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 20, 2012 U Amsterdamu prolazi u Rijksmuseumu,ali mi smo se najavili,ne znam da li bi proslo bez najave. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 5, 2012 Update za Barselonu...Kada sam ja bila pre dve godine, sa press karticom je skoro svuda (osim u Pikasov muzej) moglo glat da se udje. Medjutim, ovog leta (a ja pisem malo sa zakasnjenjem ) su drug i drugarica bili u Barsi, ja sam im napravila kartice po uzoru na moju, i nigde nisu hteli da ih puste. Trazili su da odu u turisticku organizaciju grada (mislim da je negde kod Placa Catalunya), i da uzmu potvrdu od njih... Elem, oni su se tu malo zabrinuli da ih neko ne provali i nisu otisli. Velika je verovatnoca da bi i to proslo ok, ali eto, cisto da neko ko planira put Barse bude obavesten Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2012 Pozdrav svima! Nova sam na forumu i tek sada sam saznala za ovu genijalnost! Nameravam da sebi "izradim" jednu, i ponesem na put u St. Peterburg u julu. Imam pitanje za iskusnije clanove, oko procedure za ulazak u Peterhof, Tsarskoe selo itd., da li je potrebna najava mail-om unapred ili ne? Hvala za pomoc. Pozdrav svima! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2012 Što se tiče najavljivanja mailom, ja sam naleteo na prepreku ovih dana. Naime, poslao sam gomilu mailova što u Barselonu što u Rim, barem 10. Nijedan odgovor nisam dobio. A slao sam i na adrese muzeja i na adrese turističkih biroa, šta već. Tako da mi onda treba informacija - kako funkcioniše PRESS PASS u Rimu? A za Barsu ću se već nekako snaći. I da se unapred izvinim ako je već bilo reči o tome, ali pročitao sam celu temu barem 4 puta ranije, pa nema šanse da je čitam i peti put sad. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 19, 2012 Odgovore uglavnom šalju, ali ne baš ekspresno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 19, 2012 Poslao sam im pre nedelju dana. U drugim zemljama su mi odgovarali u roku od 48h, pa sam se razmazio. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 19, 2012 I meni treba pomoc Putujem u Ameriku i treba mi press kartica . Prvo pitanje- da li postoji LEGALAN nacin da se ta karica dobije. Ne bih da rizikujem sa amerima pa da mi prave problem . I drugo pitanje jel zna neko dal se u Americi moze sa takvom karticom uci na koncerte? Planirala sam da pisem svim TV i radio stanicama da ih pitam kao- jel su zainteresovani da mi daju karticu a ja da im saljem neke reportaze, slike i sta vec, mada nzm koliko je pametno slati takve mejlove ( msm da ce svugde odgovor biti negativan) i ne znam dal se te kartice u Americi uopste mogu upotrebiti . A bas bi mi mnogo znacilo, tamo je ulaznica za koncert 100- 200 dolara sto je za nekoga iz Srbije MNOGOOOOOO :'( :'( :'( :'( Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 19, 2012 Tako da mi onda treba informacija - kako funkcioniše PRESS PASS u Rimu? A za Barsu ću se već nekako snaći. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 19, 2012 Februar ove godine, u zagradi je puna cijena ulaznice...Nikome se nismo najavljivali, nego isli na fazon gdje prodje - prodje. Barselona: - besplatno: Casa Batlo (18.5e), muzej cokolade (4.3e), Poble Espanyol (9.5e), replika Misovog paviljona (4.7e) - besplatno - platili punu cijenu: Casa Mila (15e) - nisu nas pustili, trebali smo da se najavimo njihovoj turistickoj zajednici: palata katalonske muzike (15e) Madrid - Reina Sofia (6e) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 19, 2012 ja sam usla besplatno u i casa milu (gde su me pitali za neke podatke) i u palau de la Musica Catalana. to je bilo pre 2 godine. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 19, 2012 Moze legalno sve:) Odes u neku tv stanicu, radio, novine i lepo ih zamolis. Al ne idi u Dnevnik ako si iz NSa, mene ispljuvali kao kera. Strašno. Najbolje neke lokalne, meni su recimo tako dali u Bačkoj Palanci i ja im pišem putopise od tad kad god odem negde:) Naravno, ne traze to od mene, ali budu vrlo srecni kad im napisem, posto su mala firma. Sto se ulaska tice u SAD, ja sam procitao negde pre neki dan, da je njima ta kartica samo za identifikovanje, nema neku vrednost. Al na internetu svasta pise, pa bas ne verujem. Sto se koncerata tice, znam da je MajaNS isla u Holandiju, ja mislim, na neki dzes koncert. Imas ti za svaki koncert i dogadjaj kod njih na sajtu neki period kada se radi akreditacija. Prijavis se kao novinarka iz Srbije, mozda i prodjes. Al glumi profesionalnost, zamisli da je to rutina. Ja sam u medjuvremenu shvatio da kada pisem mail nekom muzeju i sl, ne treba da napisem "da li novinari imaju dzabe upad" nego "na koji nacin da ga dobijem". Racunas da je to normalna stvar:) E sad, sto se Rima i Barse tice, video sam gore za Barsu da se treba najaviti u njihovom tour desku, sta vec, da drugacije ne moze, pa cu ako budem imao vremena otici do njih, a ako ne, probacu na divljaka. Jos mi samo niste rekli, jel mogu da preskocim red i kupim kartu u Rimu kao novinar il moram da cekam sto godina da dodjem na red? Putujem sutra cim glasam pa mi hitno:) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 30, 2012 Prošle nedelje bio u Beču. Sa press karticom glat ušao u Leopold i Hundertvaserov muzej. Nemojte se previše cimati da će vas neko ''provaliti''. Ne znam ni kako bi. Ako imate Belgrade press, i baš hoće da vas provere jedini način je da guglaju sajt. Vi možete reći da sajt još nije postavljen, da se sajt ažurira, ili šta već. Na kraju krajeva možete se samo okrenuti i izaći. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 30, 2012 Jel ima neko informaciju kako prolazi u Kini, pre svega Peking i muzej ratnika od terakote u Sjanu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 30, 2012 Kakva je situacija u Portugalu? Lisabon okeanarijum prevashodno, Muzej fada...kako je u Sintri? Znam da je dosta ljudi sa foruma pohodilo ove prostore, ima li neko svezu informaciju? Sto se tice Beca koji je neko pomenuo, Muzej Belvedere sa najavom preko e-mail-a (mislim da se gospodja u PR sluzbi kojoj se salje zove Klara), Kunsthistoriches Museum free, a ja sam cak free usla i na izlozbu slika i grafika Fride Kahlo, to je bio veliki boom pre skoro 2 godine jer su njena dela bila izlagana, pored Beca, samo u Berlinu i jos u jednom gradu, mislim. Sto se tice Rima, Castel Sant Angelo free... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 30, 2012 Dok se wolfbgd ne oglase, evo par njihovih postova: https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=302.msg69177#msg69177 https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=302.msg54139#msg54139 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 30, 2012 Скорашње информације: PRESS картице раде у Ресавској пећини Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites