Posted May 30, 2012 Ja bio pre dve nedelje i kao i da je nisam imao Sintra - kaze nema special price za press Pena - mora najava okeanarijum - nisam bio ali je drugarica bila pre 20 dana i kaze da je prosla za dz samo jedna napomena - ponedeljkom skoro nista ne radi (muzeji i sl) tako da planiraj da ne prodjes kao ja jer sam isao u Belem bas u ponedeljak (doduse nisam imao previse vremena i izbora..... Kakva je situacija u Portugalu? Lisabon okeanarijum prevashodno, Muzej fada...kako je u Sintri? Znam da je dosta ljudi sa foruma pohodilo ove prostore, ima li neko svezu informaciju? Sto se tice Beca koji je neko pomenuo, Muzej Belvedere sa najavom preko e-mail-a (mislim da se gospodja u PR sluzbi kojoj se salje zove Klara), Kunsthistoriches Museum free, a ja sam cak free usla i na izlozbu slika i grafika Fride Kahlo, to je bio veliki boom pre skoro 2 godine jer su njena dela bila izlagana, pored Beca, samo u Berlinu i jos u jednom gradu, mislim. Sto se tice Rima, Castel Sant Angelo free... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 30, 2012 Dragi moji novinari, evo nekih malih informacija, koje su vecinom samo potvrde prethodnih, a nije detaljno kao moj post o srednjoj Evropi ali moze da koristi:) Kao prvo, kao sto sam spomenuo vec, od desetine poslatih mejlova, dobio sam jedan odgovor. A proslo je vec dosta vremena, tako da smatram da je to to. Odgovorila mi je izvesna Sabrina Cinciareli, mislim da se tako zove, iz turisticke organizacije Rima. Poslala mi je na mail sva obavestenja sto se tice Rima, gde ko ima ulaz za dzabe, gde reducirano i to. Nisam ga nesto preterano gledao, al deluje ok, pise cak i koji muzeji su drzavni, koji sve postoje..... Sto se Vatikana tice, preskocite red, dodjete na salter za specijalne propusnice i onda vam ljubazni cika kaze da mogu samo oni sa medjunarodnom press karticom koja je, kako on kaze, univerzalna i lici na nas pasos:) Lepo od njega, cak je probao i da procita naziv novina za koje radim na cirilici:D Znaci, Vatikan, ne moze. Onu triplu kartu sam probao da uzmem u Koloseumu. Red ogroman, ali ima salter za online rezervacije gde nema ama bas nikog. Radila neka mlada vesela devojka, ja krenuo spiku, nasmejala se i izbacila mi dve karte (devojka i ja) i to je bilo to:) Solidna usteda. A na drugim mestima nismo probali, nismo bas imali ni puno vremena. Forum i Palatino su ogromni, pa smo jako dugo bili tamo. Sto se Barselone tice, posto sam vrlo tvrdoglav, morao sam probati na Nou Campu. Prvo sam otisao do Supporters Office Centra, covek me poslao u Central Office. Zena tamo me poslala u Press Office koji je na mestu gde je Barcelona TV, pa sam isao i tamo:) Uporan, jel. Otisao tamo i ispostavilo se da nema nikog u kancelarijama narednih dva sata, pa smo odustali. Tako da, ako je niko nije pokusavao na ovaj nacin umesto uobicajenog pojavljivanja na blagajni, mozda moze i da upali. U Veneciji smo probali na zvoniku, posto je ludih 8e karta i to je bilo najbrze odbijanje ikada:D Nije me ni poslusao do kraja. Eto, nadam se da informacije vrede nekom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2012 Ja imam mojum clansku karticu NUNS-a ( nezavosnog udruzenja novinara Srbije ) koja je istekla 31.12,2012., pa se bas mislim da l da pokusavam negde njom da udjem, kad budem odskitala, mada se datum/validity vidi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2012 koja je istekla 31.12,2012. Blago tebi, ti zivis u buducnosti Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2012 Nije da pametujem ali... mozda bi mogao neko od moderatora (ni meni ne bi bilo tesko) da objedini sve ulaske za dz/sa popustom pomocu pres kartice u jedan dokument podeljen po drzavama/gradovima. Slicno kao putnicki recnik...da moz da se odstampa pa da nosimo "u rat". Nije problem ni da se kopa po site-u ali se gooomila stvari ponavlja a neka mesta uopste ne pominju. Ovako bi tacno znali sta fali i ljudi bi davali korisne info. Mi smo probali u Portugalu i ispalo je sledece: Belem - free Dvorac Pena - free Quinta de reigleria - free Parkovi u Sintri - popust 50% Expo centar - popust 0% Okeanarijum - popust 30% uradili smo kopiju press kartica sa net-a...niko nije zagledao preterano. Za dvorac Pena trazili da napisemo redakciju i da popunimo neki formular. Ni press-u nije dozvoljeno slikanje i snimanje. Da li je bilo potrebno da se prethodno najavite, da posaljete neki mail nekome? Posto bi to bila baas lepa usteda, kako je Quinta oko 6E, a Pena 12 cini mi se...to bi bilo sjajno da je free! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 1, 2012 koja je istekla 31.12,2012. Blago tebi, ti zivis u buducnosti A ti bas sve moras da primetis Istekla mi kartica 31.12.2011., i pitanje i dalje stoji, u vezi nje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2012 Pa ako cemo tako, izvadi onda karticu gde dokazujes da ti neko od roditelja radi na zeleznici. Time imas nenormalne popuste. Drugarici radi tata kod nas, a ona ima valjda dzabe voznju po Srbiji uvek, u inostranstvu 50% popusta, a s tim da ima 1 voznju u svakoj drzavi dzabe. Recimo, ode do Moskve za dz:) Ako neko zna vise o ovome neka napise, dobra je fora a cudi me da je nismo ranije spominjali. ljudi ima li neke sanse da se ovo sredi? Konacno mi je stigla falsifikovana isprava iz Tajlanda i mogu reci da sam vrlo zadovoljan, izgleda kao original, ima ugradjen cip, dve magnetne trake, odstampan barkod. Cena je bila 3000 bahta, oko 100 australijskih dolara posto narudzbina nije iz kataloga vec je customised za samo jednu musteriju. Nije malo, ali s obzirom da ce mi se isplatiti 8-9 puta toliko, vredi. Evo ovde kratak tekst o tome: http://www.cnngo.com/bangkok/none/fake-ids-bangkok-137142 ima li ovo negde kod nas, makar iz fore haha Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 2, 2012 E ovako ..prosli put kad sam radio karticu uradio sam je na najobicnijoj kartonjari imala je ime, zanimanje, i dokle traje..sa zadnje strane bio je potpis i standardni tekst..plastificirao sam je.. i ulazio sam svuda lagano. Mislio sam ovoga puta da je uradim ko kreditnu da bude plasticna ..dodushe bez magneta i holograma.. ne znam sta mislite..koja je varijanta bolja. Vidim da ovde svi pricaju o klasici ..al niko nije komentarisao dal i ove prolaze ? Ja sam u fazonu mozda ove profi vise zagledaju, nego one kasicne Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 2, 2012 Mene zanima da li je neko imao nekad od vas problema u inostranstvu sa tim laznim press karticama u smislu da su vas provalili da niste novinari? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 2, 2012 mene nisu..mada se svaki put ukenjam kad dodjem na blagajnu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 3, 2012 Mislio sam ovoga puta da je uradim ko kreditnu da bude plasticna ..dodushe bez magneta i holograma.. ne znam sta mislite..koja je varijanta bolja. Vidim da ovde svi pricaju o klasici ..al niko nije komentarisao dal i ove prolaze ? Ja sam u fazonu mozda ove profi vise zagledaju, nego one kasicne I moja je klasicna, stampana na papiru pa plastificirana. Jedino gdje su je zagledali malo vise bio je Luvr u Parizu i tu su me odbili sa obrazlozenjem da moram imati medjunarodnu karticu koja izgleda kao kreditna. Na jos par mjesta gdje se prolazilo sa karticama meni nije uspjelo, ali to vise pripisujem neljubaznim sluzbenicima, nego izgledu svoje kartice. Mene zanima da li je neko imao nekad od vas problema u inostranstvu sa tim laznim press karticama u smislu da su vas provalili da niste novinari? Ne. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 8, 2012 Sa press karticom besplatan ulaz i u Muzeju na otvorenom u Goremeu u Kapadokiji, Turska. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 11, 2012 i na egipatskim piramidama... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 30, 2012 Bec: Leopold besplatan, Mumok platio 1 evro za press pas (inace je oko 12 evra). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 30, 2012 Kod kojih medijskih kuća ste uspevali da dobijete akreditacije (zauzvrat - putopis)? Mogla bih da falsifikujem (imam iskustva čak i sa đačkom knjižicom, sa sve fejk pečatom ), ali bih najradije prvo pokušala ovako da nabavim pravu. Ako neko ima iskustva sa uspešno dobijenom press akreditacijom nek kaže. Ako ne, otići ću na nekoliko mesta pa javiti šta je bilo ukoliko nekom zatreba za ubuduće. Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 3, 2012 Zna li neko kako stoji sa press karticama u Italiji - da li prolaze? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 3, 2012 Search je i ovdje mogao da pomogne. Evo nekih postova: https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=302.msg69125#msg69125 https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=302.msg69011#msg69011 https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=302.msg87601#msg87601 https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=302.msg76545#msg76545 https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=302.msg77496#msg77496 https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=302.msg86961#msg86961 https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=302.msg65887#msg65887 https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=302.msg54101#msg54101 https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=302.msg52774#msg52774 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 3, 2012 Hvala ti mnogo...nisam lenja- niposhto, samo sam malo vise smotana za kompjuter ......sta da ocekujes od slikara? Mnogo si mi pomogla Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 3, 2012 Za par dana idem u Pariz, pa me zanima da li je neko ima iskustva u tom gradu sa pres karticama? Mrzi me da pretrazujem svih 30 strana threada pa ako bi mogao neko da mi da linkove kako izgledaju press kartice koje mogu da prodju. Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 3, 2012 A da napišeš svoje podatke pa da ti neko od nas napravi karticu i da sve podatke o Parizu? Eto, mogu ja, ako imaš para..? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 3, 2012 Bila pre 10 tak dana sa ljudima, koji kazu da su im svugde u Parizu prolazile bez problema - cini mi se da su samo na 1 mestu dobili popust umesto -free- A, to oko izgleda kartice - da se ne pravim pametna, i mene su upravo drugi uputili da izucim- ima ovde na forumu sve zajedno sa mogucom fotkom kartice......malo potrazi......... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 5, 2012 pedjalon objasnio Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 6, 2012 Evo i ja da dam mali update: DesignMuseo Helsinki - prolazi I ako se nekad neko uputi na Nordkapp u Norveškoj, s obzirom da je ulaz 235 NOK, sa Press karticom je free . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites