Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Одлично! :spot:

Ал' онај део за хладњаче... lol::

Informativno, a lako za čitanje.  clap.gif' alt=':clap:'> Postali ste dobro uhodan putopisački par.  ;)

Mogli ste da dodate i sliku Savine vode, tek da se vidi i ta strana naše srpske priče. 

Genijalno, bash sam se setio tatinog zavichaja gent

A muchanj se super vidi sa vrha brda gde mi je rodbina predivno. clap

ubi me nostalgija...

a i ona crkva bash super izgleda pogotovo nocu.

A za stop u Arilju e to je neshto najgore ja sam stajao 2 sata po kishi. Ali sam uhvatio prevoz do kucnog praga.

Nikada, ali nikada ne stopirajte petkom posle podne u Arilju ili josh gore na Ariljskoj rampi.

Ima puno srednjoshkolaca koji stopiraju a ako naidje neku bus upadaj odma` :bag:

klanj:: klanj:: klanj::

Nikada, ali nikada ne stopirajte petkom posle podne u Arilju ili josh gore na Ariljskoj rampi

Kolko ja ukapirah, ono beše subota.  Naravno da nije udobno stopirati subotom popodne bilo gde po slabo prometnim putevima, al to i Iva i Lazar sigurno odlično znaju. A to i dalje nije razlog da se ustane u subotu ujutru čim zvoni sat  ;).

Nego, vidim da je uspon od Prilika do Katića grebenski i asfaltni. Kakvi su vidici i kakav je kvalitet druma ? Zri mi u glavi neka bike turica na potezu između Zlatibora i Peštera, sa naglaskom na Kokin Brod, pa me ova pričica golica... Ali u kontra smeru, znači prošao bih nizbrdo, ako je drum dovoljno solidan.

Nego, vidim da je uspon od Prilika do Katića grebenski i asfaltni. Kakvi su vidici i kakav je kvalitet druma ?

Od Prilika do Katića je put odličan, nemam zamerki... put prolazi tik pored Mučnja (na nešto preko 1.000 mnv, čini mi se) i onda se spušta do centra sela Močioci. Odatle kreće prašnjavi put u izgradnji, dakle bez asfalta, prilično neudoban... i tek negde nedaleko od Zlatarskog jezera se ponovo pojavljuje asfalt. Vidik je odličan... a posebno kasnije, kad dođeš do tog prašnjavog puta.

D i v a n  putop[is zao mi je sto sto sam bila sprecena da budem deooo.... :music::happyyy::-( :-( :-(

Sve pohvale. Cita se u jednom dahu. Informativno, uzbudljivo, sa dozom humora  :angel:

Nego, zanima me, jeste li videli tu knjigu Cvetni Triod u crkvi? O cemu je knjiga? Nesto crkveno ili..?

Ehm, da, s malim zakašnjenjem, hvala svima na komentarima :)

Nego, zanima me, jeste li videli tu knjigu Cvetni Triod u crkvi? O cemu je knjiga? Nesto crkveno ili..?

Jeste, to je stara crkvena knjiga... Jedno od prvih štampanih izdanja kod nas. Nažalost, nismo je videli jer se u tom trenutku nalazila u Narodnoj biblioteci u Beogradu na restauriranju...

Eto, toliko :)

• 1 year later...

mogli ste da dodate i sliku naj čistije reke u srbi RZAV.Jos jednu informaciju ću vam dati koju niste znali,u mociocu postoi zaseok KLEKOVA.Veruj te mi takvo mesto kao sto je KLEKOVA ne postoi na celom balkanu,takve pejzaže takva priroda,dobri ljudi to nema nigde samo u KLEKOVI. :) :) :)

• 3 months later...

sve u SRBIJI JE LEPO ALI MUCANJ I MOCIOCI SE DOZIVLJAVAJU NA POSEBAN NACIN SA VRHA MUCNJA PUCA VIDIK NA BORJE OGRUGLICU PA KRIVUDAVI RZAV. MA DODJITE LJUDI I UZIVAJTE U BISERU NETAKNUTE PRIRODE. VIDIMO SE U MOCIOCU.

• 3 months later...

LJUDI DODJITE NA VASARE U NAS KRAJ MOCIOCE,PRILIKE,BELU REKU.......POZDRAVLJAM SVE MOJE ZEMLJAKE IZ MOCIOCA.....DODJITE NA DOBRU ZABAVU UZ RAKIJU..... :)

DODJITE.......CEKAMO VAS..... %7Boption%7D

• 3 weeks later...

Dodjite i vidite sta je lepo............

• 1 month later...

Ovo je najlepse selo SRBIJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i ove godine kao i prosle idem na Mucanj.Ocarao me je

Свака част момци, и ја имам идеју да у том крају проведем који дан свог тешко зарађеног одмора.

Ајмо Србијо сви на бицикле!!!!!!!!!!!!!! clap.gif' alt=':clap:'> :clap: :dance:

• 1 month later...

Lep putopis, svaka chast momci! clap.gif' alt=':clap:'>

A to za Ariljsku rampu uopshte nije tachno... pa shta mislite zashto je tako zovu - zato shto odatle provereno stizesh u Arilje 'oma :stop: Chetiri godine sam ishao u shkolu preko te rampe! :mah:

• 6 months later...

Поздрављам земљаке из Мочиоца.Да ли неко зна нешто о пореклу становништва овог краја?

• 3 months later...

pozdrav svim ljubiteljima Srbije,

iako imam dosta godina svidja mi se opis ovih putnika na mucanj.

Ove god. planiram da posetim ove krajeve najverovatnije u julu i to biciklom.

ako se to desi napisacu o utiscima.

ljubo iz kraljeva

• 6 months later...

moj tata je rodjen u Močiocu, ceo taj kraj odlično poznajem - super je priča ali šteta što niste imali baš lepo vreme jer se sa Mučnja vidi i Užice - inače Mučanj nije planina za neobaveštene već je To najviši vrh Zlatibora

• 1 year later...

moj tata je rodjen u Močiocu, ceo taj kraj odlično poznajem - super je priča ali šteta što niste imali baš lepo vreme jer se sa Mučnja vidi i Užice - inače Mučanj nije planina za neobaveštene već je To najviši vrh Zlatibora

Mucanj je planina, a najneci vrh Zlatibora je Tornik. Inace i prilicno su daleko ove dve planine.