Followers 0

InterRail

85 posts in this topic

Da li je neko skoro kupaovao InterRail kartu? Kako izgleda sada?

Ja sam zadnju kupio 2006. godine i to preko "nekog lika upola cene" :roll: kakva je da je bila je 100eur za mesec dana, cak su nam u Danskoj oduzeli i odneli na proveru, vratili i rekli da je oreginal u sta ja duboko sumnjam  :angel:

ja sam kupio ove godine, letos, i izgledala je ovako:

http://farm4.static.flickr.com/3238/2738388960_e16a0effd4.jpg

tj, na samoj karti koju ti istampaju nalicu mesta si imao nekih 5 mesta za upis datuma kada putujes.

ispod je bio produzetak na nekom kvalitetnom papiru u koji upisujes broj voza kojim ides, i sve neke detalje... i na kraju reklamica kao, ako im posaljes taj produzetak, dobices usb od 128 mb na kucnu adresu :)

e evo boljeg primera sa tim poljima za upis datuma:

http://row2travel.files.wordpress.com/2009/05/interrail-pass.jpg

moguce da je ona gore za mesec dana svakodnevnog putovanja, sto znaci da ni ne moras da upisujes kojim si danom putovao jer je nepotrebno.

daj covece, ocu ja tu interrail za mesec dana od 100 evra :)

ja platio onu od 10 dana 160e :/

e i jos jedan detalj,

mojoj saputnici su dali kartu bez onog zelenog omota, dakle, samo istampani deo.

to u onoj turistickoj agenciji pri zeleznici u BG-u. ja sam otisao da se zalim i oni su rekli da je njihova greska(bili su izuzetno sumnjivi jer su joj pritom uvalili jos neku nepotrebnu kartu do budimpeste, koju sam im vratio) i da ce sad da mi dodaju taj drugi deo...

ali kontam da se moze putovati mozda i bez tog dodatka na kom upisujes detalje puta...bitno je da imas onu glavnu stampanu kartu sa licnim podacima i sl, bez zelenog omota...

Ovo sto smo mi kupovali ovde u Novom Sadu izgleda malo drugacije ali je slicno, imali smo sve podatke koji su stnadardni.

Sto se tice tog dela za upisivanje detalja puta to mozes da dobijes besplatno na svakoj vecoj zeleznickoj stanici, ja sam uzeo jednu u Minhenu, jednu u Stokholmu, jednu u Amsterdamu i ne secam se da li sam uzeo jos jednu u Salzburgu. Samo dodjes na salter i trazis da ti daju i dibijes besplatno bez ikakvog pitanja.

U oktobru sam uzimao IR kartu 5 unutar 10 dana, izgledala je identicno samo sa 5 polja...

Sto se tice upisivanja, posto sam sada prvi put putovao na ovaj nacin, raspitivao sam se kod par raznih konduktera dok mi sve nije bilo jasno (nadam se da je sve kako mislim :)). Naravno prave informacije sam dobio tek u Budimpesti, da je potrebno upisati samo datum putovanja (tj. sutrasnji datum ako se putuje posle 7 a duze od ponoci) u praznim poljima na 'kucanoj karti'. 'Lepi deo' karte sluzi samo za pravila IRa i deo za slanje(ukoliko zelis usb ili svesku).

Ajde da preformulisem pitanje: "Da li InterRail karta koja se kupuje u Srbiji isto izgleda kao sto je izgledala 2006?"

Inace nama su u Dnaskoj kad su nam vratili rekli da smo mi prvi iz Srbije u poslednje vreme (mislim da su rekli nekoliko meseci mozda i pola godine) koji imamo oreginal InterRail kartu  :angel: i jos tako nesto su nam objasnjavali oko karte. Sve u svemu koliko sam skontao jako mnogo ljudi iz Srbije (cuo sam i za dosta iz NS-a) prave sami sebi karte  :comp: i da im to prolazi. S obzirom da konduktere boli uvo za karte (bar u drzavama u kojima sam je ja koristio Hrvatska, Slovenija, Austrija, Nemacka, Svedska (ovde sam dobio i 50% na krstarenje VIKINGLINE-om :D), Finska, Holandija, Belgija) sem na granicnom prelazu sa Danskom, verujem da sam odstampao sam na najobicnijem papiru da bi proslo.

100% sam siguran da je dosta ljudi sa KPS-a koristilo ove "pogodnosti"  :angel: pa me interesuju njihova iskustva?  ;)

e, i mene interesuje...

moje sve prevare su se svodile na to da menjam datum..npr, ako sam iskoristio npr 25.7.2009

ja ga ispravim da mogu i sutradan da putujem na 26.7.2009 samo se potrudim da na pocetku, peticu u 25 napisem tako da se lako prepravi >:]

i naravno, to je pod uslovom da mi nisu cekirali taj 25.7

ali, te karte su na nekom papiru sa nekim polubledim trouglicima i sl..moze to sve da se odstampa, ali, u sebi ima onaj vodeni zig koji se vidi kada stavis kartu na svetlost(nisam siguran da li se tako zove)

ja sam se uglavnom vozikao onim medjudrzavnim vozovima sa obucenim kondukterima, oni su detaljno pregledali karte, ali mislim da bi u zemljama balkana, italiji i sl to verovatno i proslo.

aj dajte neka iskustva sa tim stampanjem i sl...ako nista, na pp :)

Mozda sad necu da ispadnem preterano pametan...  ;D

ali stvarno nisam upucen.

Jel moze neko da mi kako, gde, po kojoj ceni kupiti Interrail kartu..?

Hvala ljudi!

InterRail Global Pass - fares in EURO

Number of days ADULT

1st Class ADULT

2nd Class SENIOR

1st Class SENIOR

2nd Class YOUTH

2nd Class

5 days within 10 days * 374 249 336 224 159

10 days within 22 days * 539 359 485 323 239

15 days continuous ** 599 399 539 359 279

22 days continuous ** 704 469 633 422 309

1 month continuous ** 899 599 809 539 399

BABY: 0 up to the age of 3 - travel for FREE

CHILD: persons aged 4 up to the age of 11 - get a discount of 50% on the ADULT fares - select the CHILD fare at the online shop.

YOUTH: persons aged 12 up to the age of 25.

ADULT: persons aged 26 up to the age of 59.

SENIOR: persons aged 60 and older - get a discount of 10% on the ADULT fares!

* These Passes offer a number of travel days which can be chosen from the period of validity: Choose 5 travel days within a maximum period of 10 days or 10 days within a maximum period of 22 days. Fill in the travel days manually when needed.

** These Passes are valid on any day during either 15, 22 days or 1 month.

Do 26 godina gledati zadnju kolonu preko 26 godina predzadnju kolonu.

U prevodu izuvaju sa cenama!!!

Nisam siguran da kapiram ovo 5 dana unutar 10 dana? Sta to znaci? Da imam pravo na 5 voznji, ali samo ako ih iskoristim u 10 dana? Ako je tako, onda su Interrail karte skupe

@elefteros

To znaci da u okviru 10 uzastopnih dana ti imas pravo da se vozis 5 dana. Biras dane koji ti odgovaraju i mozes da se vozis po ceo dan i da koristis koliko god hoces vozova, nemas ogranicenja u pogledu broja voznji.

Inace ne slazem se da je skupo, narocito za <26 godina. Imajuci u vidu koje su cene karata po Evropi, interrail se isplati vec posle nekoliko voznji...

Da vidim da li sam dobro skonto...

Evo recimo u mom slucaju planiram da idem Beograd-Minhen pa od Minhena do Jene....

To bi se recimo uglavilo u dva dana, pretpostavljam da moram da upisem ta dva dana u onu brosuricu...?

Druga stvar onaj ljubazni lik na zeleznickoj (za divno cudo) je rekao da moram da odaberem jednu zemlju i da samo u okviru nje mogu da putujem ovom kartom.... :LOLLL:

Znaci zbunio me je alal mu vera....

Postoji globalna InterRail karta i postoji InterRail karta za jednu zemlju. Dakle, globalna je za sve zemlje koje su ukljucene u program, dok ova druga, logicno, vazi za putovanja po drzavi za koju je kupljena.

Pretpostavljam da te je doticni sluzbenik pogresno razumeo, sigurno nije obavezno kupovati samo InterRail za pojedinacne drzave.

U principu u kartu upisujes svaki dan kada putujes vozom, u tvom primeru bi to bila dva dana.

Da to sam provalio, ali u mom primeru bih morao da kupim ovaj global interrail. Jer voz ide kroz Hrvatsku, Sloveniju....do Nemacke. A kolko sam provalio otkidaju s cenam za global...JBG! :cryy:

Ti uzmi redovnu kartu do Nemacke, da li za voz, da li za bus, mozda i avion, pa onda uzmi interrail samo za Nemacku, pa spartaj po Nemackoj, ako ti je samo ona cilj. A obzirom kolike su cene voznih karata po Evropi, Interrail se uglavnom i isplati. Ali dok ima low cost aviokompanija, ja ne putujem vozom, osim kad moram :)

Pa najverovatnije cu i da takvu kombinaciju pravim nema mi druge....

postoji varijanta da ako kupis interrail za npr spaniju, sve zeleznice do spanije ti daju 50% popusta na karte do tamo, na osnovu tvog interraila.

nisam potpuno siguran kako funkcionise i vec sam vidim 10-15 rupa u tom pravilu, al ipak da napomenem da vidis koje su ti i tu opcije jer bi tako mogao da uzmes povratnu do budimpeste za 25 evra i npr(ovo lupam) povratnu do minhena za 50... to je dosta jefinije nego bus...eno gledam, na sajtu NS autobuske imas karte do svakog veceg grada u Nemackoj ali su cene od 8.000 u jednom pravcu(i to je naravno klackanje u busu, nista od komfora koji samo voz pruza)

Imaš Bg-Salzburg 39 evra u jednom pravcu, ali je ponuda po toj ceni ograničena na 6 karata po vozu. Zovi železničku i rapitaj se, čini mi se da postoji i neki popust za mlade. A Salzburg Hbf je zajednička stanica Austrijskih i Nemačkih železnica, tako da ti Interrail za Nemačku važi već od Salzburga. Ista situacija je sa Bazelom, stim što u Bazelu postoje 3 posebne železničke stanice: Švajcarskih, Nemačkih i Francuskih železnica.

Pozdrav svima.U poslednje vreme sam poceo da se dosta zanimam za interrail karte pa bi hteo da vam postavim dva pitanjca.Kada se kupi karta na nasoj zeleznici InterRail One country Pass Primenjuje se u državama:Benelux(belgija, Holandija, Luksemburg), Danska, Finska,"Greece Plus"(iklj.Trajekt Grčka-Italija), Italija, Republika Irska, Švajcarska.E sad jel to znaci posto pise one country znaci da mogu sa tom kartom tj interrail kartom da putujem recimo samo po Italiji ili samo po Madjarskoj,a da bi recimo hteo da putujem iz Madjarske do Nemacke pa do Holandije moram da imam drugu interrail kartom tj.InterRail Global Pass.

Sad me zanima jel sam u pravu sa ovim.Pozdrav svima :)

Pozdrav svima.U poslednje vreme sam poceo da se dosta zanimam za interrail karte pa bi hteo da vam postavim dva pitanjca.Kada se kupi karta na nasoj zeleznici InterRail One country Pass Primenjuje se u državama:Benelux(belgija, Holandija, Luksemburg), Danska, Finska,"Greece Plus"(iklj.Trajekt Grčka-Italija), Italija, Republika Irska, Švajcarska.E sad jel to znaci posto pise one country znaci da mogu sa tom kartom tj interrail kartom da putujem recimo samo po Italiji ili samo po Madjarskoj,a da bi recimo hteo da putujem iz Madjarske do Nemacke pa do Holandije moram da imam drugu interrail kartom tj.InterRail Global Pass.

Sad me zanima jel sam u pravu sa ovim.Pozdrav svima :)

Da, drzave su podeljene po cenovnim grupama, "One country pass" vazi samo za zemlju koju si izabrao pri kupovini iste.

Recimo, ja kupim kartu interrail do Berlina, i taj voz prolazi kroz Budimpestu, jel mogu ja da sidjem u budimpesti pa uhvatim kasnije drugi voz za berlin? u jednom istom danu?

Recimo, ja kupim kartu interrail do Berlina, i taj voz prolazi kroz Budimpestu, jel mogu ja da sidjem u budimpesti pa uhvatim kasnije drugi voz za berlin? u jednom istom danu?

Prvo se informiši šta je uopšte Interrail karta, jer se Interrail karta ne kupuje od do. Predlažem da počneš odavde: http://www.interrail.net/

Znam sta je interrail kart. Pitanje je prosto. Jer ako kupim za jednu zemlju, ja necu iz Srbije preleteti u Nemacku, moram proci kroz par zemalja, i pitanje je dal' mogu da izadjem recimo u Madjarskoj na 2 sata i posle nastavim do Nemacke?