Followers 0

InterRail

85 posts in this topic

Znam sta je interrail kart. Pitanje je prosto. Jer ako kupim za jednu zemlju, ja necu iz Srbije preleteti u Nemacku, moram proci kroz par zemalja, i pitanje je dal' mogu da izadjem recimo u Madjarskoj na 2 sata i posle nastavim do Nemacke?

Ne isplati ti se kupovati pojedinačne karte za svaku zemlju, ako putuješ kroz više zemalja jer će ti izaći puno više. Da bi stigao do Berlina treba da prođeš kroz Mađarsku, Slovačku, Češku i Nemačku. Znači 4 Interrail karte, za 4 zemlje. Naravno da sa Interrailom možeš da izađeš bilo gde i u bilo koji voz da uđeš. To je čar Interraila. Ako već hoćeš vozom do Berlina, onda ti je najjeftinije da uzmeš kartu Beograd - Budimpešta za 15 EUR i Budimpešta - Berlin 29 EUR. S tim što ovu Budimpešta - Berlin treba da uzmeš neko vreme unapred, da bi dobio po toj ceni. Takvu kartu možeš kupiti u agenciji Putnik, na Terazijama, ili preko neta na http://www.mav-start.hu/imap.php?mid=nemetorszag ili http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/en. To ti je mnogo jeftinije nego Interrail. Interrail se isplati jedino ako hoćeš da pređeš gomilu kilometara tamo i amo i što više da vidiš za manje vremena...

Neznam zašto su zakomplikovali toliko "INTERRAIL" sada..nekad je bilo mnogo bolje,uzmeš "INTER-RAIL",važi ti 31 dan,i putuješ gde hoćeš,samo upisuješ relacije..tad je važio za celu Evropu,sve zemlje..kod nas je bilo 50% cene do granice.Ja sam prešao na "EUROLINES-PASS",ista fora ali busom..15 dana po celoj Evropi,205 EUR.Busevi su svi dobri,luksuzni,klima,,TV,WC,Kafa.Meni je rentabilnije.Ne važi u smeru iz Srbije,pa moram da kupim u Beču.

Neznam zašto su zakomplikovali toliko "INTERRAIL" sada..nekad je bilo mnogo bolje,uzmeš "INTER-RAIL",važi ti 31 dan,i putuješ gde hoćeš,samo upisuješ relacije..tad je važio za celu Evropu,sve zemlje..kod nas je bilo 50% cene do granice.Ja sam prešao na "EUROLINES-PASS",ista fora ali busom..15 dana po celoj Evropi,205 EUR.Busevi su svi dobri,luksuzni,klima,,TV,WC,Kafa.Meni je rentabilnije.Ne važi u smeru iz Srbije,pa moram da kupim u Beču.

Šta su zakomplikovali? I sad je tako. Ono što je bolje kod Interrail nego kod Eurlines-a je što je mreža Eurolinesa za koju važi Pass vrlo ograničena. Sa Interrailom možeš do svakog sela, naročito u Nemačkoj i sličnim zemljama gde su linije razgranate gušće nego putevi u Srbiji...

Nesto razmisljam, i imam jedno cisto informativno pitanje, gledam sajt zeleznice srbije:

http://www.zeleznicesrbije.com/active/sr-latin/home/glavna_navigacija/putnicki_saobracaj/medjunarodni_saobracaj/cene_prevoza_v01.html

InterRail One country Pass Primenljivo u državama: Hrvatska, Češka, Grčka, Mađarska, Poljska, Portugalija, Rumunija i Rusija.

za 3 dana putovanja u jednom mesecu kosta 49e. I sad ovde pise Rusija? Jel se misli samo u toj od zemalja u ovom slucaju Rusiji vazi karta, ili ja kupim kartu i odem u Rusiju?

Ti kupis kartu DO granice, recimo Madzarske i onda imas TRI dana voznje (u jednom mesecu), po tim drzavama kako pise.

Osim toga, neuporedivo je lepse putovati vozom! :party:

Jeste,ali pre je bilo bolje,imao si "INTER-RAIL",mesec dana,znači ful 31 dan korištenja od datuma..ne u okviru meseca,šta ja znam koliko dana,već ceo mesec iskorišćenja..Meni ne smeta bus takodje...

e je bilo bolje,imao si "INTER-RAIL",mesec dana,znači ful 31 dan korištenja od datuma..ne u okviru meseca,šta ja znam koliko dana,već ceo mesec iskorišćenja..Meni ne smeta bus takodje...

Imaš i sada Interrail koji važi od datuma do datuma - 15 dana 289 EUR, 22 dana 319 EUR, mesec dana 409 EUR.

Pozdrav!U avgustu planiram inter railom(10 u okviru 22 dana) obici neke gradove Evrope,konkretno Pariz,Madrid,Barselonu i Lisabon.Pa me interesuje vase misljenje koji bi jos grad mogli ubaciti u turu,a da je interesantan.I da li je ova karta dovoljna da se vidi 5 gradova i da se istom vratis do Budimpeste?Hvala unapred :)

Hteo sam da vas zamolim ako neko moze,a ko je skorije kupovao interrail kartu, da postvai sliku karte, cisto da otprilike znam kako sada izgleda. Bilo bi korisno jer nameravam prvi put da je kupujem. Hvala unapred.

Ljudovi zna li ko, koliko kosta rezervacija od Madrida do Lisabona? ( za ''hotel zug'' )

Ljudovi zna li ko, koliko kosta rezervacija od Madrida do Lisabona? ( za ''hotel zug'' )

Ako se dobro sećam 7 EUR za reclining seat, 30 EUR za ležaj u 4-krevetnoj kabini.

@RaxCherrych

Znas li mozda koliko kosta rezercavija od Hendaye-a, do Pariza za TGV? I moze li se uopste naci rezervacija na sat vremena pre polaska voza?

Izgleda da sam ''ugasio''  :(

@RaxCherrych

Znas li mozda koliko kosta rezercavija od Hendaye-a, do Pariza za TGV? I moze li se uopste naci rezervacija na sat vremena pre polaska voza?

Izgleda da sam ''ugasio''  :(

Nisi - evo nešto korisno za tebe:

http://www.raildude.com/train/tgv-reservation-peak-period-t2344.html

GET A SEAT IN A TGV EVEN IF THERE ARE NO MORE LEFT FOR RAIL PASS TRAVELERS

THE MAIN TROUBLE for Interrail pass holders with the French train reservation system, is that half of the TGV don't even have seats for Interrail pass holders!

So, the only way, if the TGV you want to take has no seats for interrail (they may tell you at the counter:"there are no more seats available on this train for interrail passes") is to go in a French train station, to the machine that sells tickets: select you train and when it comes to selecting the type of client you are, press on "abonnement forfait 2e classe".

You will then get a reservation (1,50€ only) for the TGV you want. Then, 99% of contrôleurs will not make a fuss, because they know about the problem.If you happen to meet one of those 1% that do make a fuss, just tell them that the ticket machine doesn't deliver reservations for Interrail pass holders, therefore, this was the only solution left for you!

(Anyway, lack of reservation or having the wrong type is max 20€ fine)

Da,ali moras to da znas da objasnis kondukteru na FRANCUSKOM!!! Jer ih ne interesuje nijedan drugi jezik,pravilo u Francuskoj za sporazumevanje))))

Da,ali moras to da znas da objasnis kondukteru na FRANCUSKOM!!! Jer ih ne interesuje nijedan drugi jezik,pravilo u Francuskoj za sporazumevanje))))

Šta ima da objašnjavaš, piše lepo da 99% ne pravi problem, znači daš mu kartu i rezervaciju on ti poništi i nastavi dalje...

Ogorcen sam Francuskom zeleznicom! Bahatost, ne profesionalizam totalni!

U svom tom njihovom ludilo, otkrio sam kako mogu da se varaju, bez da sam to hteo.

Sta se desava, odemo da kupimo rezervacije od Hendaye-a do Pariza, za jutarnji voz neki oko 20 do 8.. kupimo, 18e je bila na svu srecu, posto par puta u Francuskoj tete za salterom su nam nudili rezervacije da kupimo po ceni od 44, do 88e po osobi, (zbog toga sam i pitao kolike su cene)kazu drugih nema!

Kupimo mi tu od 18e, smestimo se u voz, u numerisana sedista, prodje par minuta dolazi zena, kaze zauzeli joj mesto, pogledamo nase rezervacije i njenu, isti broj sedista kao moj, ali datumi se razliku. Nasa rezervacija je za 15 septembar, a mi smo kupili 14tog, za 14ti, teta je pogresila. Ustanemo mi, cekamo konduktera, dolazi kondukter, kazemo sta se desava, on kaze voz je pun, ali ima mesta u predsoblju vagona, to su ona pomocna sedista, i kaze da ce da nam naplati :o, mora i za to da se plati, 5e po osobi, za nas dvoje 10e, kaze a za te rezervacije kad stignete u Pariz trazite da Vam vrate pare, i prodjemo mi bolje nego sto smo se nadali.

Pa eto, ako neko nekad nema kesa, izgleda da uvek postoji nacin! :)

U čemu je bahatost i neprofesionalizam? Vaše je bilo da pogledate na kartu i prekontrolišete datum i vreme, greška uvek može da se desi, pa ljudi smo svi od krvi i mesa. Mogli ste lepo na automatu za 1 i po evro i greške ne bi bilo...

Dragi putnici,  :mah:

da li neko ima iskustva sa interrail-om u zemljama Beneluksa.

Ukoliko kupim flexi kartu za tri dana putovanja platiću 123 eura.

Koliko su rezervacije i da li mi se interrail uopste isplati? ako navodno

postoje neki popusti koje mozes dobiti tamo na licu mesta?

da li neko zna nesto o tome?

plan je sleteti u Brisel, a onda iz Brisela u Amsterdam, a iz Amsterdama

u Luksemburg...

da li mozda postoji neki nocni autobus iz Amsterdama za Luksemburg

koji bi eventulno bio povoljniji?

hvala na svakom savetu klanj::

u Beneluxu nema doplata za interrail, jedino za Thalys izmedju Brisela i Amsterdama, i ostala mesta kroz koja prolazi, ali uopste ne moras taj voz da koristis. Ja sam isao interrailom kroz ceo Benelux IC vozovima koji su super i tu nema doplate. Jedino je mozda dobro da se rezervise izmedju Brisela i Amsterdama jer je tu najveca guzva, u svim ostalim samo udjes u voz i pokazes interrail.

Hvala medjurec  :)

Obzirom da imam 27 godina i (zamalo:) ne spadam u interrail omladinu,

karta je oko stodvadeset i nadam se da je to povoljnije nego kupovati kartu na licu mesta

izgleda da su Benelux IC zamenjeni nekim drugima vozovima ali nadam se da

je procedura ista