Followers 0

Sta su vam trazili na granici (sa novim pasosem)

180 posts in this topic

Ma hoće da se iz*****aju nad tobom, sećam se i meni je taj što je ulazio u voz glumio neko ludilo..

Ma uostalom,  ako te nešto pita "Imate li novce za Hrvatsku?" " Idem u Sloveniju, tranzitiram" :P

Ма знам ја шта је он хтео, да је барем тражио да му покажем паре, овако је само испао глуп. ::crazy: Иначе, тада су из аутобуса извели само мене, другарицу и једног Немца. Немац јадан умро од страха, стално нас питао да ли је ово уобичајено и шта ће да нам раде. :king:

Мене је хрватски цариник питао да ли сам учествовао у рату иако је по податцима из псоша могао закључиту да сам у тренутку избијања рата имао 5 година. :bang:

lol:: lol:: lol::

Ja se zovem i prezivam kao jedan istaknuti hrvatski kriminalac.

A na granicama raznim uvek imam tonu problema (i pretresaju me, i skidaju i iz prevoza izvode) pa sam očekivao da će tek oni da me rešetaju... kad ono... ništa...

Tačno sam se razočarao.

Ja se zovem i prezivam kao jedan istaknuti hrvatski kriminalac.

A na granicama raznim uvek imam tonu problema (i pretresaju me, i skidaju i iz prevoza izvode) pa sam očekivao da će tek oni da me rešetaju... kad ono... ništa...

Tačno sam se razočarao.

Mozda si vec svima poznat, pa su odustali lol:: lol:: lol::

Prelazio sam hrvatsku granicu više od deset puta ali su mi samo jednom tražili da pokažem novac. Išao sam iz Trebinja za Dubrovnik... :)

Evo da kazem i ja moje prvo iskustvo sa pasosem bez viza:

Zaputio sam se u Poljsku, vozom. Kako smo prilazili granici sa bracom Madjarima, srce je pocelo ubrzano da mi lupa a dlanovi da mi se znoje  :shockkk: . Ocekivao sam da ce granicari da me , kao za maler , izvuku iz voza, odvedu u kucicu, upere u lice lampu, priguse svetla, i zapocnu ispitivanje... :death:

Naoruzan sam bio do zuba: Pozivno pismo, osiguranje, ISIC kartica , Mastercard, i Bog sveti zna cime jos. Granicar je usao u voz, proverio mi pasos, i bez reci , lupio pecat, ni ne pitajuci za ostala dokumenta.  clap

Tako se moj kosmar zavrsio, a veseli put do Krakowa, nastavio. Posle znate vec sta je bilo...  pijjj:pivoooo::pij:

Moju drugaricu je sada u onom kombiju koji ide za Beč mađarski carinik jebao u zdrav mozak ;) Turila mu je 10 evra i samo je lupio pečat.. A onda po povratku je naš carinik tako isto, ali našem je morala 20eur (viša tarifa). Sad je došla iz Beča pre 7 dana, tako da to su fresh info;)

Ti carinici kao serifi dok ne platis harac ne mozes nista.Pravi bezobrazul ali nasi su ipak najiskusniji kada je u pitanju uzimanje novca od putnika :shockkk:

Moje iskustvo do Spanije (preko Bugarske)

Spanci-samo skenirali pasos i lupili pecat, bez reci.

Bugari-pri ulaska smo bili 6-toro u minibusu, jedan momak je imao tek uzet novi pasos i nega su pozvali, pitali gde ide, trazili mu pozivno pismo... Imao je samo osiguranje sa sobom i nakon citanja pravilnika za bezvizni prestoj i zaplasivanje da cu ga ovog puta pustiti ali da zna za drugiput, prosao je. Na vracanje, u Sofiji, carinik mi je prelistao pasos od prve od zadnje strane, i jos jednom, pregledao stare tranzit bugarske vize koje imam, pita kao "ides tranzit za Makedoniju", i konacno udari pecat.

Bugari  :stupid:  Nista osim tranzit kod njih ne bi trazio.

Moju drugaricu je sada u onom kombiju koji ide za Beč mađarski carinik jebao u zdrav mozak ;) Turila mu je 10 evra i samo je lupio pečat.. A onda po povratku je naš carinik tako isto, ali našem je morala 20eur (viša tarifa). Sad je došla iz Beča pre 7 dana, tako da to su fresh info;)

Koji kombi?

I bilo bi lepo da nam kazes ako nesto mozda nije imala(osiguranje,rezervaciju hotela/hostela,pare?)...

A pri povratku mozda nije prijavila neku robu za carinjenje,pa je to nas carinik 'ocarinio' ;)

Ma nije imala ništa od toga, pošto je išla kod ujaka koji živi u Beču, koja kompanija tačno ne znam, ali kad je ona mađaru rekla da ide kod ujaka, on njoj pokazivao neki papir, kao šta oni sve "mogu" da traže.. I onda joj je vozač rekao, ćušni mu 10e... Al samo su nju i još jednu ženu dirali, ove druge nisu.

E pa to već ne znam, kupovala je garderobu, nije ništa od tehnike itd koliko ja znam donosila...

I onda joj je vozač rekao, ćušni mu 10e...

Vozachi i carinici, stari drugari :)

Ma sve je to bagra bre... Kajne Komentiren ;)

Ja samo samo isao u Madjarsku sa novim pasosem, isao sam sa maloletnim drugom i nista nisu trazili cak ni neko ovlascenje za druga.

Da mi traze pare za nesto sto znam da ne moram da im dam ne da im nebi dao pa makar me drzao na granici 6 sati! :psuje:

Evo i nas na granici sa Rumunijom, nisu apsolutno ništa tražili (granični prelaz je tragikomičan). Išli smo kolima, čak ni zeleni karton nisu tražili samo srpsku saobraćajnu.

Mene su Nemci malo propitivali na aerodromu u Frankfurtu :) Prvo je lik koji mi je pregledao pasos bio zbunjen, jer imam nekoliko ponistenih sengen veza, a nijednu vazecu da udjem. Onda je zvao kolegu, pa su me pitali sta cu da radim u Nemackoj, koliko cu da ostanem...

Aman, ljudi, samo presedam i let mi je za pola sata, ako zakasnim, ugasio sam ga.

Da, ali ti ces biti na teritoriji Nemacke, sta nameravas da radis?

Nameravam da trcim i trazim svoj gate, eto. I ne treba nam viza vise od 1. januara.

Da, da, klima glavom, znam, nego malo obucavam kolegu, on je nov.

Pih, na meni ste nasli da trenirate... :)

A najsmesnije je sto sam doleteo iz Budimpeste, a oni pojma nemaju da je i Madjarska u sengenu i u EU. Sta da im dalje objasnjavam. No, nisu me bas mnogo gnjavili. Ali, u tim trenucima mi je svaki sekund bio dragocen. NIkad nisam toliko jurcao, koliko tad na frankfurtskom aerodromu...

Inace, na ulazu u Madjarsku, nista posebno, usao carinik i pitao nas da li imamo alkohol, drogu... :D

Pre nedelju dana, isao sam kolima do Italije.. Na slovenackoj granici su bili i vise nego ljubazni, nismo se zadrzali vise od 5 min, nit su trazili da vide dal imamo nesto od stvari.. i savetovali nam da sledeci put izaberemo neku destinaciju u Sloveniji, umesto u Italiji :)

Meni su zadnji put na povratku iz Italije (a to je bilo pre 4 dana) na prelazu Batrovci (nasa carina) trazili robu koju smo shopingovali u Italiju  :)  Zanci imaju njuh da namirisu kad je neko nesto kupio pa to ti je, neverovatni su  :roll: Srecom pa se dovatio samo moje (samo prljav ves) i torbe od moje devojke (backpack ranac i sator) i kako ih je samo preturao pa to da je bilo snimiti, pravi su specijalci i kad je ispizdeo jer nista nije nasao u back pack rancu a on mu se cinio najsumnjivijim (doduse i meni bi u super lux kolima to izgledalo sumnjivo) pustio nas. Inace pored mene na zadnjem sedistu je bilo malo robe 2000+ eur  ;D ali sam to vesto zamaskirao sa hranom i kojekakvim dzidzabidzama za put  :roll:

uuu super lux kola, 2000e plus ;) Mashallah!  :yok: (i posle neko neka kaže srbi siromašan narod) ;)

u januaru sam isla za Italiju preko Ferihegija, na aerodromu momak iz wizza s cudio kako sam usla u madjarsku bez vize.....ali me pustio kad je dobio informaciju od nekog telefonom i cestitao na bezviznom rezimu. prosle nedelje sam preko temisvara isto isla za italiju, nije bilo problema sa rumunima, sem masnog pecata koji mi je skroz umazao stranicu sa licnim podacima. pri povratku, na fiumicinu, opet, wizzov momak se cudio kako sam usla u italiju., ja mu lepo kazem, pa avionom, vidis valjda da imam kartu...tek sam kasnije shvatila da ni on nije bio informisan o belom sengenu. ali opet, sve je proslo za manje od pet minuta zezanja.

Meni nista ,bukvalno....I da, i meni su Rumuni zakovali masni pecat koji nisam ni primetio do sledece pasoske kontrole kad sam se zagrcnuo uvidevsi "masni pravougaonik" na strani s podacima...

ja sam u pragu na aerodromu morao da molim za pecat jer devojka iz policije nije htela da mi lupi tj mislila je da smo EU.....a pitala me je .....i trazila ama bas nista :)

Ja imam jedno pitanje. Moj drug ima u starom pasosu zabranu na 2 god. koja istice ovog leta. Da li to stvarno vazi samo 2 god. ili bi mogli da mu prave problem i posle isteka kazne i uz novi pasos? Ima li neko iskustva?